Zari
ohodnotit

Bitevní loď

Battleship

Další název:
Bojová loď (SK)
Rok:
2012
Délka:
131 minut
Premiéra v ČR:
19.4.2012
„Bitva o Zemi začne na vodě“

Komentáře k filmu Bitevní loď

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 39
cicis
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.1.2013
Liam Neeson by sa mal   ospravednit svojim fanusikom   za tuto hovadinu do ktorej sa   prepozical. Asi je na tom tak   zle financne ?
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.5.2012
Film mě opravdu velmi   překvapil. Prvních pár   minut, kdy se jeden z bratrů   Hopperových chtěl zalíbit   blondýnce a vloupal se kvůli   ní do sámošky, aby jí   koupil burito, přišlo   nudných. Ovšem hned, jak oba   nastoupili do námořnictva,   nebyla o akci nouze, takže   jsem měla téměř celý film   husí kůži, kde se co zase   vyloupne, kdy kdo zaútočí   apod.

Celkem   mě překvapil výkon Rihanny.   Na můj vkus jí to šlo, na   to, že doposud stála jen u   mikrofonu a zpívala.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.10.2012
Režisér Peter Berg posbíral   co odpadalo od rukou Michaelu   Bayovi při natáčení   Transformers a splácal si z   toho vlastní mimozemšťany,   nějakým záhadným způsobem   přemluvil ke spolupráci   Liama Neesona a natočil   Bitevní loď. Přidal ještě   něco sexapealu v podobě   vyvinuté bloncky, také smrt   bratra, kterou je třeba   pomstít a spoustu nudy,   kterou občas přebila   zajímavá akce.
A pak   musím souhlasit s M.A.G.em,   že vytáhnout muzejní kousek   lodi na vodu a pálit z ní   rovnou ostrejma snad nemůžou   strávit ani Američani.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.8.2012
Battleship
Tak tenhle film, to je teda   dvouhodinová jízdá u které   není ani minuta nudy. Já   osobně mám tyhle filmy ráda   a obzvlášt, když se ve   filmu objevují dva moji   oblíbenci - Alexander   Skarsgard a Taylor Kitsch.   Úvodní scénka s burrito,   tak ta neměla chybu a tak   odstartovala prvotřídní   zábavu, která se chystala.   Cca 40 minut nás Peter Berg,   který stále dokazuje, že je   mnohem lepší režisér   než-li herec připravuje na   podívanou, která se jen tak   nevidí. Film je plný humoru,   zábavy, akce a   mimozemšťanů. I když bych   filmu měla něco málo   vytknout, pořád se jeho   hodnocení bude pohybovat   hodně vysoko. Co se týče   těch mínusů těch je   opravdu málo - prvním je   rychlé zmizení mého   miláčka Alexandera a co už   si myslím bylo hodně   zbytečné a trochu mě to   naštvalo byl souboj   mimozemšťana a člověka,   kde lítali mimozemské zuby,   to bylo už trochu moc, a Liam   si urval také opravdu málo   prostoru, ale jinak jsem byla   nadšená a snad nemá cenu   ani řikat, že se k filmu   ráda vrátím.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.8.2012
Battleship není Shit?
Tak jak začít:-)Když jsem   na film pozeral,hodně mě   připomínal filmy Světová   Invaze,Armageddon,Pearl   Harbor,Transformers.Takový   mix všech jmenovaných,Ano   těch cca 210 mega tam je   zatraceně vidět a triky a   souboje,a vůbec technické   věci jsou velmi solidní!!Pak   je tu příběh,no je to   Americká letní popcorn   zábava se vším všudy a   samozřejmě chvílema si   budete říkat,bože to je   kravina:-))Nebo ty   dialogy:-)Ale díky   zmíněným technickým   přednostem se to dá   zvládnout.Možná méně   patosu a blbejch řečiček a   více krve,příště pane   Berg,PLEASE...
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.9.2012
Přiznám se, že jsem čekal   od tohoto filmu daleko, ale   opravdu daleko víc. Přijde   mně to trochu postavené na   palicu... moc mně třeba   nešlo do hlavy, že starý (   pomalu ) vrak lodi támhle z   druhé světové, ve kterém   je muzeum bude, mít pořád   tolik paliva a navíc   "ostrou" munici   atd...
Ovšem je to   přece sci - fi, tak nakonec   proč bych se tomu měl divit   :-).
Čekal jsem, že   tomu aspoň trochu pomůže   Liam Neeson, jenže na to tam   nebyl moc dlouho.
Každopádně fizuální   efekty - tak to smekám teda -   lahůdka.
Pro mě   osobně je to průměrný   filmek na odpoledne.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.1.2013
BITEVNÍ LOĎ

Klasické sci-fi o invazi   mimozemšťanů na naši   planetu. Tolikrát omílané   staré téma v nově   střiženém kabátku.   Battleship má svoji   specifickou atmosféru.   Předlohou byla stolní hra,   souvislosti jsou stále dobře   patrné. Takové typy filmů   jako je Bitevní loď mám   docela ráda, a tak jsem se na   tenhle film těšila. Jenže   film je až přespříliš   nacpaný všemi moderními   přešlapy, který se v   dnešních filmech vyskytují   v hojné míře. Film je   doslova napěchovaný jedním   klišé za druhým, hlavní   postavou je sebestředný   nekritický mladík, který   nemá patřičné vzdělání   ani zkušenosti, přesto   ovládne postupně celou   situaci, mladý hrdina   usilující o dceru svého   nadřízeného, dále nechybí   okázalé mega-akce,   sebeironie, ostřelování   cílů naslepo, beznohý   válečný veterán - černoch   hrdina, mladičcí   námořníci ruku v ruce s   válečnými veterány   zachraňující svět, právě   když nad kopci vystřelí   první sluneční   paprsky…

Před rokem 2007 by to   byla jistojistě bomba. Dneska   to vše působí trošku   hloupě. Od příběhu se   také žádný zázrak čekat   nedal. Příběh je okázalou   oslavou amerického   námořnictva, pocta jejich   veteránům a oslavy hvězd a   pruhů, ukázka světu, kdože   je tu pořád nejlepší. Film   je naštěstí zachráněn   vtipností, a v takovém   filmu je vtipných hlášek   zapotřebí dvakrát tolik.   Berg dává nabíjet děla za   zvuku AC/DC a nechává   staříky mentorovat   digitálem odkojenou mládež   nad tím, jaké ty analogové   časy byly pecka. Klasický   blockbuster zajišťuje   kvalitní porci efektů.

Úroveň filmu   doplňují sympatičtí herci.   Bitevní loď se stává díky   Bergově suverénní   řemeslné zručnosti a také   dokonalému finále s   Missourii filmem na slušné   úrovni, který pobavil,   nezklamal, i když   nepřekročil vlastní stín.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.11.2013
Jedenástka sa nedá chytiť, iba zahodiť
Tak treba uznať, že tak   dobre natočenú   propatriotistickú propagandu   so všetkým tým pátosom a   bombastikou vedia natočiť   snáď len Američani.   Niežeby ostatné krajiny   tiež sa o to nepokúšali,   ale vždy to dopadne skôr   tragicky a jednoducho to   nevedia, ich americkí   kolegovia sú prosto v tom   profíci a majstri.   Nechýbajú tu všetky klišé   a dej je priam ukažkovo   klasický so všetkým čo   treba. Herci sú samozrejme   zlí a prehrávajúci až na   peknú Rihannu a   hláškujúceho ministra   obrany a tiež by som pridal   solídnych uchádzajúcich   mimozemšťanov s   charismatickým prejavom,   potom roky nezažehnutá   bojová loď zrazu naštartuje   plno vyzbrojená a robí na   mori divy, ou. Kapitán čo   obetuje kamošov Japončíkov   nie je kdesi hodený do mora,   ale ešte menovaný za   veliteľa. V rámci   priateľstva (sarkazmus,   navyše sa to deje pri Hawaji)   zachraňuje Američanov   Japonec, otravná postava   vedca, sexy blondína ako   taká ozdoba (pravidlá   blockbusterov nepustia). No,   ale už stačí. Famózne   nabublaná bombastická a   pompézna podívaná, slušná   akcia a úžasne robené tie   mimozemské lode. Ich boj,   norenie sa z vody, útoky boli   dosť orgastické a mňa   ohúrili. Do toho výborná   hudba čoraz lepšieho Steve   Jablonského s pre mňa už   nesmrteľnou témou "The   Art Of War". A   ponaučenie zo snímku? Nech   žije analóg. Keby   odstránili zopár neduhov,   bola by to pecka. Ale nakoniec   nebolo to vlastne zlé, vypol   som mozog a celkom ten film   ušiel
Langley
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.5.2012
Blockbuster, jak se sluší a   patří.Je to velkolepé, je   to hlučné je to...   bombastická popcornová a   zábavná podívaná.Peter   Berg dokazuje, že má také   svůj styl a zcela jistě se   vyrovná Michaelu Bayovi a   Rolandu Emmerichovi, když se   jedná o akční   scény.Audiovizualita nebere   konce a ILM jsi s triky   opravdu vyhráli.Steve   Jablonsky dodal působivý   soundtrack, který se   neztratí.Když dojde na   humor, tak to je také paráda   - hlavně, když hlavní   hrdina se snaží vloupat do   sámošky pro Burrito, to   vážně pobaví :-D.Herci mi   přišli v pohodě, akorát   škoda, že Liam Neeson   nedostal ještě trošku   širší prostor.Radost jsem   zrovna neměl, že ve filmu   hraje Rihanna, ale ona sakra   měla šťávu.Jako drsňačka   byla skvělá a není   otravná.Trošku jsem byl   zklamán, že bitva probíhala   pouze s malým počtem lodí,   takže ostatní, které byly   odříznuty za bariérou toho   moc nenadělaly a potenciál   nebyl plně využit (třeba ve   dvojce se to změní, pokud   bude).Každopádně je to   kulervoucí vřava a   létající "ozubená   joja" také neměla   chybu.Jako akčnímu nadšenci   jsem jsi opravdu vrněl.Váhal   jsem zda-li dám hodnocení 9   či 10.Nakonec jsem svolil   10.V kině to musí člověka   pohltit.
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.8.2012
Několik výčitek:
Taylor Kitsch mi v hlavní   roli vůbec neseděl, Rihanna   by měla radši zpívat, než   hrát ve filmech, Skarsgard   dostal velmi málo prostoru,   celý film je spíš brán   jako legrace, než komedie,   opět jsou Američtí vojáci   hrdinové, už poněkolikáté   útok ufo, který se stal   neúspěchem a nepochopil   jsem, proč vlastně v tomto   filmu ti ufoni napadli zemi,   poněvadž lidi nezabíjeli,   teda, jenom ty, co na ně   útočili a jejich výborná   technologie skončí na dně   moře jenom kvůli padesát   let starý bitevní lodi, kde   ještě ke všemu veleli   váleční veteráni. Amíci,   jste už s tím fakt trapní,   snímek mě velice zklamal.   Opravdu, jděte do háje.
Karius
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.9.2012
Film má neskutečně nudnou   první třetinu filmu,tahle   pasáž byla fakt o   ničem...potom se tam začne   něco dít a když jsem viděl   první záběry stroje z   vesmíru...první slovo,co mě   napadlo,bylo Transformers.   Film je hodně postaven na   atraktivitě herců, než na   jejich kvalitách. Taylor   Kitsch musí ještě hodně   makat,jestli chce bejt   megastar,krásná Brooklyn   Decker to taky všechno   sex-appealem neuchlácholí a   Rihanna? Ta ať zůstane   radši jen u zpívání   ...Liam Neeson je prostě Liam   Neeson a společně s Tadanobu   Asano udrželi nějakou tu   hereckou kvalitu nad   vodou....když to vezmu kolem   a kolem...efekty   slušný,herecké výkony   průměrné,scénář a film   jako takový nenadchne,ale   neurazí--->70%
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.5.2012
Skvělý blockbuster, kam se hrabou Transformers
Výborný letní blockbuster,   jak má být. Film nabitý   dechberoucí a téměř   nepřetržitou akcí, narvaný   vtipnými hláškami a   příběh byl také super.   Ovšem z herců podala   nejlepší výkon překvapivě   Rihanna, která byla za   kamerou jako doma a Liam   Nesson si to také užíval.   Hlavně mě potěšila podoba   mimozemšťanů a jejich   lodě. Známý příběh o   návštěvnících z jiné   planety mě opět velmi bavil,   stejně jako havajské   exteriéry. Film mě navíc   dokázal vtáhnout do děje a   i začátek filmu byl moc   příjemný. Na klasickou   deskovku budu po tomhle   skvělém filmu pohlížet   jinak. Vážně stojí za to.   80%.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.4.2013
Již během chvíle se   veškerá má očekávání   rozplynula. Typická americká   slátanina s hrstkou hrdinů a   hromady nesmyslností. Jediná   obrovská pochvala za efekty a   vhodný hudební doprovod to   bylo na vysoké úrovni. Na   druhou stranu ve filmu nebylo   téměř nic co bychom   neviděli v Transformers, Dnu   nezávislosti a něco z lodí   si vzali z Master and   Commander =D Shrnutím -   oddychovka pro nudný večer
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.6.2012
Vodní ufíci
Ano souhlas dobrý   blockbuster,ale myslel jsem   že budu víc   nadšenej.Zbytečný   zdržovaní ze začátku,40   minut se nic neděje,sledujeme   rozepře dvou   bratrů,vzniknuti lásky   atd...až pak se rozjede   celkem slušná akční   podívaná s výbornými   triky...konec,víme jak to   dopadne hned od   začátku.Taylor Kitsch se   pomalu stává novou   hvězdou,Alexandre tentokrát   moc neoslnil,Liam moc prostoru   nedostal,a Rihanna jako   drsnačka,to radši ani nebudu   komentovat(holka hrát   neumíš,tak raději zpívej,i   když to taky není žádný   zázrak).Za mě 7:)
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.5.2014
Typicky blockbuster...
Sci-fi film,ktory zraza na   kolena katastrofalny scenar   plny absurdit zachranuju   vyborne akcne sceny a   triky.Ked sa k tomu prida   nadherna Brooklyn   Decker,ktorej staci hodit si   na seba obtiahnute triko a   kratasy a obcas nieco milo   zazvatlat dostavame vizualne   orgie,ktore dokazu pritiahnut   vacsinu divakov.Naopak Rihanna   posobi trapne a komicky.
Kazdopadne film ako   odpocinkovu akciu doporucujem.
mikee007
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.9.2012
Bitevní loď je film,na   kterém se nešetřilo. A je   to na něm vidět. Velkou   část filmu zabírají   výborné triky. A to je   všechno co nám film   nabízí. Jsem si jistý,že   další film producentů   "Battleshipu" už   nebude tak nákladný,protože   snímek se stal celkem   slušným propadákem.
Děj je...
Děj   vlastně žádný není.   Přiletí emzáci a začnou se   rubat s americkými   mariňáky. Nám co známe   americké filmy už je od   počátku jasné,kdo vyhraje.   Otázka zní jen-koho na té   strastiplné cestě   obětovat.
Těm,kterým   by se zdálo na "Bitevní   lodi" něco divného je   nutno sdělit,že snímek je   natočený podle stolní hry,   u nás známé pod názvem   "Lodě". Ano,je to   ta hra,ke které vám   normálně stačí dvě   propisky a list   čtverečkovaného papíru.
To by vysvětlovalo   stupiditu filmu.
Ale   abych jen nekritizoval. Jako   podívaná pro večer,kdy se   vám nechce koukat na   náročnější filmy se   "Battleship"
hodí výborně. Opravdu   je na co koukat. Pohříchu   možná až moc.Ono 130 minut   Bum prásk a znovu bum je až   až.
Kapitolou sama pro   sebe popová diva Rihana,pro   kterou jsou "Lodě"   filmovým debutem.   Režisér,jako by se jí   nemohl nabažit,jí strká   všude,kde se něco děje. A   tak jí vidíme u radaru,když   jsou emzáci lokalizováni,za   chvíli je v hlídce,která se   s nimi jde seznamovat atd.
V kostce by se dalo   říci,že mě film   nezklamal,protože jsem od   něj nic nečekal. Jen teď   vyhlížím k hollywoodským   filmovým plánům,co že by   se ještě dalo zfilmovat.   Jímá mě hrůza z toho,že   ještě nikdo nepřevedl na   plátno Piškvorky,Člověče   nezlob se,nebo Kloboučku   hop...
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.5.2013
Velkolepá podívaná   rozvíjející myšlenku   vzájemného nepochopení dvou   zcela odlišných kultur kdy   prvotními agresory jsou v   tomto případě   pozemšťané. Vše se   zároveň nese v tak trochu   odlehčeném duchu a jak se   říká film dobře šlape.   Bohužel prvotní pozitivní   dojem z filmu zcela pohřbí   jeho sračkoidní závěr ve   stylu my jsem američtí   vojáci a nakopeme všem   prdel. Škoda.
Sanchez
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.4.2012
Tady není co řešit - mám   rád vymazlené technické   filmy, které srší ukrutně   elegatní audiovizualní   stránkou. A 'BATTLESHIP' je   rázným příkladem jak se to   má dělat ( kam se hrabe   nějaká Světová invaze či   Skyline spolek ) ... tohle je   holt vlajková loď, která   nemá konkurence ( možná   Transformeři :). Přesně   jsem věděl do čeho jdu a   dostal jsem tu pravou   popcornovou dávku, kterou   jsem čekal. A že jsem ji   dostal do detailů - při   sledování jsem si doslova   přál, aby akční scéna   dopadla tak, jak se v   následujících sekundách   odehrála. Zvuková stránka   filmu na mě působila   luxusně, přesný výběr   klasických hudebních pecek   ve spojení s nekonečnou   akcí dělá z 'Bitevní   lodě' takový blockbuster,   který jsem si přál. A že   film není založen na   kvalitním příběhové linii   - to je v tomhle případě   naprosto jedno .. o to tady   jde až v poslední řadě.   Tento to film byl vytvořen za   učelem pobavit diváka a ja   se bavil zatraceně dobře ..
terka69
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.4.2012
Perfektní hudba
Z počátku jsem se na tenhle   film vůbec netěšila, ani   sem neměla v plánu na něj   jít do kina, ale teď sem   ráda že jsem na něj zašla.   Celým filmem mě při   sledování doprovázela   napínavost, ačkoliv byl   konec lehce předvídatelný,   byly zde výborné efekty   doprovázeny perfektní   hudbou.
hlavsa5
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.5.2012
Triky a hudba jsou opět   výborné. Přesto, že děj   je jednoduchý a dá se   předpokládat ( dobrý )   konec, jde o docela dobrou   podívanou.
ras84
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.8.2012
skvely popkorn
nic som necakal uz od zaciatku   a ked som videl rihannu bolo   mi jasne, ze dostanem este   menej. ale vyklul sa slusny   vyplach na nedelny vecer.
+ clovek sa zasmeje (ono   je to tak trafene, az sa musis   usmievat a [SPOILER]to   otocenie na kotve bolo   bozske[SPOILER]
+   efekty
+ snaha o svizny   dej padla na urodnu podu i   ked...
- vzhladom na   dlzku filmu tempo dost trpelo   a bojoviek by to chcelo   viac
zhrnutie: pohodlne   sa usadte, pustite zvuk hoodne   vysoko, velku telku/platno a   prehodte mozgovu aktivitu na   off (len bacha, ja som vypol   tak, ze som skoro zabudol   dychat). toto je cisty   popkorn, ktory ma dve hodky   bavit a ide mu to dobre.
majkronyk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.10.2017
:D Samozřejmě že to moje   hodnocení je trochu   nadsazené, ale je to opravdu   legrace. Dlouho jsem se u   filmu takhle nebavil, jak je   to přehnané. Hodně se i   poslední dobou líbí ty   industriální typy   soundtracků, kdy pořádně   člověk neví, jestli je to   zvuk filmu a nebo hudba.   Včera jsem ten soundtrack   zrovna poslouchal a byl jsem   právě dost překvapenej.   Každopádně slušná   odreagovávačka.
mancika.n
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.4.2012
Bitevní loď strhujúce akcie   , efekty . Škoda že to nie   je v 3D tie efekty by boli   oveľa brutálnejšie .
janka29
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.8.2018
Zaujimavy a plny napätia bol   tento film...Rihanna by sa   kludne uzivila aj ako herecka,   pacila sa mi...
sokeres777
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.6.2019
Průměrný film a Rihanna
Průměrný válečný sci-fi   film, který mě táhnul   hlavně kvůli svému   obsazení - respektive   Rihanně. Dočkal jsem se   obyčejného filmu s ničím   novým a film jsem skouknul v   podstatě s "poker   facem". Nebyl nudný, ale   ani nijak extra zábavný.   Zkrátka se moc nedá popsat   jinak než průměrný.
Paparazzi
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.4.2013
Je třeba vědět na co se jde   koukat! Vypnout mozek, zapnout   prostorový zvuk, namíchat si   chilli, narazit soudek piva a   nechat se unášet akcí ve   své nejhrubší podobě.   Triky jsou alfou omegou téhle   pro oči super podívané. A   jsou bomba. Nic víc, ale ani   nic míň.
Jiftach
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.9.2013
Dnes jsem viděl film po   třetí a popravdě až dnes   si docela užívám triky a   všechny vizuální efekty.   Scénář je přitaženej za   vlasy, opět rozervaný   chlapec, ze kterého se stane   díky okolnostem muž   zachraňující celou planetu   a závěr je opravdu   přepálenej a přeslazenej.   Vizuálně ale dobrý, jen   bych UFOuny nedělal   počítačem, ale spíš   použil slušný masky, nebyli   dost uvěřitelní ;)
mischel251
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.9.2012
Dlho som odolávala pozrieť   tento film..kedže nemusím   žáner scifi a bojové   filmy...ale akože som v   šoku...ten film ma zaujal od   prvej minúty...proste   úžasný...napínavý až do   úplného konca...ej ale sú   pekný tí námorníci...xixi
matne
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.10.2013
"100.lidí = 100.názorů..."
Na tento "počin"   Petera Bergera jsm sěl   "bez předsudků."   Začátek - dostí bídná   "komedie."   Kupování kuřete   "nádherné"   slečně. 2.bratři:   Úspěšný a neúspěšný.   Atd... Děj celého filmu   velmi   "předvídatelný."   Navíc dlouhá minutáž.   Ovšem jaké bylo mé   překvapení - díval - li   jsem se na film, jako "na   lehkou parodii!" :-) Od   chvíle kdy UFO přistálo, by   měl divák "získat   nadhled," a pak se   výtečně baví až do konce   filmu ! Navíc se necítí   nijak "podveden."   Pokud tohle   "dokážete," všem   doporučuji! :-) (S manželkou   jsme se smáli   "hláškám" -   ještě den potom.) Pobaví a   neurazí!
jiriczech
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.9.2012
Klasika. Zemi napadnou   mimozemšťané, začnou   ničit co jim přijde do   cesty, mají spoustu super   zbraní, které lidstvo   nevidělo a lidé začnou   prohrávat na plné čáře.   Až už se zdá, že to má   naše planeta spočítané,   dostane hlavní hrdina nápad,   kterým zachrání naši   modrou planetu. A tak se vše   otočí proti alienům a ti   jsou jak jinak, než   zničeni.
Nebýt těch   opravdu skvělých efektů,   dal bych tak 30%.
LookE
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.2.2013
Ano, je to výplach..... Ale   totálně boží!!! Klasický   popcornový akčňák který   skvěle plní svůj účel a   hlavně..... Ta scéna kdy USS   Misouri hodí ,,kotevní   drift" a nasolí to do   emzáků prostě nemá chybu.   Tohle je adept na scénu roku,   ruku v ruce se ,,slabým   bohem" z Avengers!!
chlad
Hodnocení:
Přidáno: 23.8.2012
To je bomba
Tento film je opravdu   bomba!
Úvod;
Američané mají   štěstí, že takovéto filmy   nejsou podporovány nějakým   jejich státním fondem pro   podporu kinematografie. Čili,   že to nezaplatí všichni.
Tělo;
- Technické   zpracování filmu muselo být   opravdu náročné, klobouk   dolů.
- Oceňuji   přístup producentů, že   umožní realizovat scénář   osobě, které zcela jistě   není ani 10 let.
-   Dějová osa je nasnadě;   Problémový jedinec, který   neví která bije, a ejhle, je   z něho poručík NAVY. A   následně zachrání celý   svět (on to tam opravdu   říká).
- Najdeme zde   notorické atributy   amerického filmu;
-   vetřelci mají hluboký   nesrozumitelný zvuk
  - vetřelci při pohybu   vržou
-   vetřelecká loď (nebo co to   je) při vynořování z vody   vrže
- hrdinové si   vypůjčí bitevní loď   Missouri z památníku
  - a nastane prví smyk za   jízdy válečné lodi v   dějinách lidstva.
  - tradiční americký konec   filmu, hrdina běloch, jeho   kamarád černoch, krásné   děvče, vlajky, metály, se   nekoná.
Černoch je   zaměněn za japonce. To dá   přece rozum, vždyť se to   celé motá okolo Pearl   Harboru.
Závěr;
Slabomyslný americký   film určený slabomyslnému   americkému kopytožroutovi.   Příznivce však patrně   nachází i v českých   krajích.
Pevně   věřím, že se jedná pouze   o vypatlané jednotlivce.
drearily
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2014
paráda...
po delší době opět super   akční film, který ukázal,   že se ještě stále   dokáží natočit skvělé,   akčně plné filmy, které   obsahují vše, co mají   mít...vřele doporučuji,   určitě se nebudete nudit...
VTC
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.11.2022
Blbost. Nebetyčná.
Zábavná je jen první scéna   filmu. Pak začne celkem nuda,   snad jen efekty stojí za   něco... Postupem času se   nuda umocňuje trapným   patosem, vrcholícím ve   chvíli, kdy parta důchodců   drandí v bitevce z druhý   světový a sestřeluje   ufouny. A to pominu drobné   fakty, že lodě, zakotvené   jako muzea bývají   zřídkakdy natankovány a   vyzbrojeny. Smířím se i s   tím, že pár gerontů pluje   s lodí, na které sloužilo   cca 150 důstojníků a   posádka byla někde okolo   2500 lidí. Ale drifty přes   kotvu s něčím, co má   čtvrt kilometru a 56 tisíc   tun, to už je na mě moc. A   pochopitelně nechybí ani   "ultravtipný"   american happy end. Tak se   jen ptám: Proč?
osir
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.4.2012
SciFi
Na film jsem se těšil   hlavně kvůli efektům, což   se mi splnilo, ale celkový   děj, tak ten je spíše z   oblasti pohádky a kliše. To   že bojují proti mimoňům,   dobrý... Jsou však   silnější než lidé a i   přesto jsou zničeni starou   vysloužilou lodí a navíc za   podpory veteránů, kteří   jsou rádi, že se ještě   drží na nohou, to je síla.   Dá se napsat, že dobro   zvítězilo nad zlem, ale mám   z toho docela smíšené   pocity.
PetrGDF
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.3.2013
Dobrý film
Hrozně ten film zbožňuju,   hlavně jak to vymyslí s tou   kotvou a nasměrují děla na   ty vetřelce. Prostě paráda,   a doporučuji.
MrsCatalina33
Hodnocení:
Přidáno: 21.8.2012
Bitva sama o sobě!
Musím říct, že na csfd.cz   i přes jejich kruté   hodnocení je i 64% moc, ... a   což se divím, že tady na   fbd.cz to přesahuje 70%.   Tenhle film byl pro mě   zklamáním od začátku až   do konce. Člověk by si   řekl, že pokud slibné   herecké obsazení, mohlo by   to stát za to. Trailer filmu   je opravdu jen lákadlem. Už   od začátku je film nudný.   Čekala bych, že když půjde   o mimozemskou civilizaci,   která napadá Zemi... tak to   bude také vysvětlené proč.   Záblesk 3 vteřin k   objasnění opravdu nestačí.   Ani samotné bitvy za moc   nestojí. Upřímně bych se   na ten film podívala znovu   jen v případě, že bych se   chtěla zasmát, protože   konečný zásah veteránů   mě opravdu pobavil. Neumím   si to vysvětlit, ale mám   takový dojem, že i malé   dítě by děj vymyslelo 1000x   lépe než Peter Berg.
Jedná se o klasický   americký sci fi film, s   klasickými americkými prvky   ala nic není nemožné a   klasickými americkými   hrdiny, co 2min truchlí nad   svými nejblížšími a   zbytek filmu vedou ty   nejsilnější řeči. Tohle   na filmu opravdu nesnáším -   když jsou zásadní věci   neobjasněné, když do   vážných scén zasahuje   humor, a to i přes to, že se   ve filmu umíralo o 106, když   se v průběhu filmu   neseznámíte s charakterem   hlavního hrdiny, atd.
kornout
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.8.2012
super film
Film se opravdu povedl, super   nápad, skvělé provedení,   výborné obsazení, efekty   taky neměly chybu. Doufám   že podobných filmů bude   víc.
radek.holub.10
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.6.2012
Perfektní detaily rozbitých   částí mimozemských lodí a   válečních lodí, skvělé   zpracování a dramaticky   doplnující hudba.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih47153minih47153Zapomenutý ostrov (2008) 
Nim's Island n
minih18099minih18099Rozum a cit (1995) 
Sense and Sensibility n
minih39686minih39686The Naked Jungle (1954) 
The Naked Jungle n
minih20808minih20808Terminátor 2: Den zúčtování (1991) 
Terminator 2: Judgment Day n
minih51084minih51084Vaříme s Billem (2006) [TV pořad] 
Bill's Food n
minih56100minih56100Jak vycvičit draka (2010) 
How to Train Your Dragon n
minih153912minih153912Spider-Man: Paralelní světy (2018) 
Spider-Man: Into the Spider-Verse n
minih39807minih39807Něco, co stvořil Bůh (2004) [TV film] 
Something the Lord Made n
minih53669minih53669Expendables: Postradatelní (2010) 
The Expendables n
minih24754minih24754Tři chlapi na cestách (1973) 
Tři chlapi na cestách n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:52

32 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - SP v boulderingu 2024

18:30 - 20:30

62 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

2 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

37 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Simona Houda-Šaturová

Houda-Šaturová Simona

Julie Warren

Warren Julie

Naposled navštívené:
Simona Houda-Šaturová

Houda-Šaturová Simona

Julie Warren

Warren Julie