Duben
ohodnotit

Wall Street

Rok:
1987
Délka:
121 minut
Premiéra v ČR:
1.4.1990
„Několik dní na výsluní slávy amerických finančníků.“

Komentáře k filmu Wall Street

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.11.2021
V podstatě jednoduchý leč   velmi dynamický a v něčem   i hodně poučný příběh.   Oliver Stone zde odvedl   precizní filmové řemeslo a   pozadu nezůstali ani herci.   Michael Douglas, otec a syn   Sheenové, Daryl Hannah,   Terence Stamp ale i   představitelé vedlejších   rolí jako třeba Hal   Holbrook, ti všichni podali   nadstandardní výkony a   společně tak stvořili   zajímavý a výrazně   nadprůměrný film.
AtemuLukas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.9.2019
Tak toto je klasika. Film,   který mne v minulosti   inspiroval a díky tomu byl   výběr povolání jasný.   Příběh není složitý, ale   má spád, který vás raychle   vtáhne do děje. Herecké   obsazení je vynikající.   Dvojice Sheenů společně s   Douglasem nemá chybu. Pokud   máte rádi filmy o   makléřích, tak neváhejte   tento film pustit.
shadowdark
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Řemeslně velmi dobře   natočený film. Celkově mi   filmy o burzách přijdou   nudné, ale zde to není tak   hrozné.
enejčel
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.3.2015
Buď snímek není určen pro   lidi jako jsem já, protože   oblasti podnikání ještě   moc nerozumím, nebo prostě   snímek je špatný. Radši   bych to viděl na tu druhou   možnost.
Herecké   obsazení je perfektní.   Překvapila mě dvojice   Sheenů, kteří hráli otce a   syna, tedy vlastně ani   nemuseli, protože nimi jsou i   ve zkutečnosti.
Příběh mi trošku unikl   a nedokázal jsem pochopit o   co tedy jde, stejně jako   předání Oscara Douglasovi.   Zde podal občejný herecký   výkon, ničím mě zde   neuchvátil, stejně, jako   celý film.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.11.2013
Vynikající nahlédnutí do   zákulisí finančního   království, největší   světové burzy ovlivňující   světovou ekonomiku ve Wall   Street v režii   kontroverzního Olivera   Stonea. A jak bývá u něj   zvykem, sáhl hbitě do   vosího hnízda a rozbouřil   tak žhavou debatu.   Nejúžasnějším faktem na   celé věci je, že byť je   tento snímek s konce 80. let,   nikterak nezestárnul. Snímek   symbolizuje zvrácenost   finančního systému světa a   vše, co k tomu   neodmyslitelně patří.   Arogance, bezohlednost a touha   vydělávat za každou cenu   bez ohledu na důsledky. Tento   kapitalistický systém má   mnoho děr a vzniklá   finanční krize je jen   slabým důsledkem toho   všeho, na co snímek   upozorňuje. Špinavá   politika je i zde. Vážné   téma ve zběsilém tempu,   kterému sekundují dva   nejlepší herečtí hráči:   Charlie Sheen a Michael   Douglas. Oba dva rozehráli   svižnou podívanou z   burzovního světa.   "Jestli chceš něco   vědět, tak peníze jsou   jeden velký průser“,   věta, která tu zazní a   málokdo tuší, jak hluboká   je to pravda. Stone nezdržuje   vysvětlováním maličkostí   a hned skáče do rozjetého   vlaku. Ono se to za ty dvě   hodinky vše podstatné   postupně vyobrazí samo.   Doporučuji tento film pro   všechny, kteří chtějí   vědět, jak to na takové   burze chodí a jaká zvěrstva   způsobují finanční   světové krize.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.9.2012
Skvělý Michael Douglas si   za svůj excelentní herecký   výkon oscara více než   zaslouží a Charlie Sheen   nijak nezaostává. Pro mě je   tenhle film jednou ze špiček   tvorby Olivera Stonea a   neztratil nic ze své   aktuálnosti i po 25 letech.   Není to jen o zvrácenosti   systému v němž žijeme, ale   o hledání cesty v tomhle   světě a znovunalezení síly   lidskosti, lásky k životu a   soucitu. Mistrovské dílo.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.8.2012
WALL STREET

Vážné společenské   téma peníze a jejich   prospěšné využití.   Burziáni a chamtivost, prachy   a demokracie, nablýskanost   horních vrstev společnosti a   proletariát. Jen malá část   peněz vzniká prací, jsou   lidé, kteří nevyrábějí   nic, a jen spekulacemi s   majetkem dokážou vydělat   víc peněz, než se   většině lidí jen zdálo.   Film ale není jen o   penězích, je i o   chamtivosti, o vzestupu, o   charakteru, a hlavně o lidech   a burziánském kapitalismu,   který tomu všemu šéfuje. A   vesměs to není moc hezké   pokoukání, zato je   pravdivé. Tak to prostě je.   Každopádně je to velice   působivé. Kostrou příběhu   je prostinký a   předvídatelný příběh o   bezvýznamném mladíkovi,   který se vší silou snaží   vypracovat na horní příčky   společnosti. Poté zjistí,   že slouží jen jako   odrazová plocha k vyššímu   cíli, že byl tvrdě zneužit   burzovním žralokem, jakým   je Gordon Gekko. Démon,   který symbolizuje zvrácenost   finančního systému světa a   vše, co k tomu   neodmyslitelně patří. Ta   arogance a bezohlednost se   zhmotnila v Michaelu   Douglasovi takovým způsobem,   že není divu, když si za   tenhle roli odnesl   nejcennější hereckou cenu.  

Dalo by se   diskutovat nad tím, jak moc   tendenční tohle dílo je,   ale jeho pozitiva   jednoznačně převažují. I   když nám ukazují   nesmyslnost fungování   našeho ekonomického   systému. O životě   rozhodují většinou momenty,   nejcennější zboží jsou   informace a umění, jak je   použít. Pro někoho je film   možná nudný, možná   nerozumí všem pojmům z   finančního světa, ale já   si myslím, že je potřeba   občas nahlédnout pod   pokličku i tam, kde   netušíme, co nás tam   přesně čeká. Za tuto   exkurzi do světa velkých   financí patří tvůrcům   dík. Možná tento film   někomu trochu pootevřel oči   a možná pochopil, kam že se   propadají naše společné   peníze.

Oliver   Stone natočil film v době,   kdy si točil co chtěl a   sklízel za to úspěch. Jeho   režie je svižná a potěší   jak film díky ní plyne.   Stone se dokázal vyhnout   slabším místům a   nevýrazným okamžikům a   film udržel v rovnováze po   celou dobu, což mu velmi   prospívá. Je dobře že   tento film vznikl, jeho   kvality se nedají popřít.   Ovšem legendární status si   zaslouží jen a pouze Gordon   Gekko - velký hráč a velká   silná osobnost, přestože   záporná. Tak   charismatického hajzla jako   je Douglas jsem dlouho ve   filmu neviděla. I když i   role v podání Charlieho   Sheena je také bez výjimky   dobře zahraná. A závěr, no   prostě není nad to, když   člověk porazí protivníka   jeho vlastní zbraní. Super.
ancaz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.2.2012
Musím všechny diváky,   kteří plánují zařadit   film do večerního programu   informovat o tom, že   komentáře jsou věcí   krajně subjektivní a obecná   tvrzení zde ne vždy   nacházejí pravdy. Je mi   šestnáct, o ekonomice nevím   lautr nic a přesto jsem se ve   filmu neztrácela. Není to   tak těžké, když nemáte v   úmyslu si jen rýpnout do   cizí práce. Co se   předvídatelnosti týká, tak   znám dost slavnějších a   oceňovanějších snímků,   které jsou daleko   průhlednější a stejně se   všichni chovají, jako by   šlo o objev Ameriky. Navíc   tohle je jeden z prvních   filmů, co měly odvahu tak   netuctové téma zviditelnit.   Co čekáte?! Byl to   průkopník a ostatní to   kopírovali, tak nevím, v   čem je vina tohoto snímku.   Výkony herců stojí za to a   zápletka je rovněž   zajímavá. Nedejte se   ovlivnit kritikou, která   neví co vlastně vyčítat.
Kaaza
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.9.2011
Velice hutný zážitek, ve   kterém jsem objevil naprosto   novou tvář Charlieho Sheena   jako seriózního herce.   Nicméně ani jeho dobrý   výkon se nevyrovná po   zásluze oscarovému Michaelu   Douglasovi. Wall Street i   přes delší stopáž nedá   divákovi ani na chvíli   vydechnout a nabízí   komplexní, zajímavý   příběh o vzestupu mladíka,   který stále nemá dost a   stále se učí pohybovat se   ve vyšší sféře   společnosti. Když s odstupem   na zážitek ze sledování   filmu vzpomínám, nemám   před očima konkrétní   scény, nýbrž celý   příběh a to také o něčem   svědčí. Dávám 9 a palec   nahoru.
Pjotra108
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.8.2010
Pěkná ukázka života   finanční elity, která   ovládá finanční svět.   Tenhle film z vás zaručeně   udělá demokrata, pokud jste   republikán a levičáka,   pokud jste pravičák. Ten   proslov Micheala Douglasa na   konci filmu je geniální.   Yes!
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.8.2010
Wall Street
Poměrně dobré drama, které   nabízí bližší pohled na   každodenní makléřskou   praxi. Abych pravdu řekl, tak   akcie, burzy, makléři a   jiní obchodníci jdou zcela   mimo mě, tudíž jsem se ve   filmu docela ztrácel, což si   myslím, že bylo jen a jen na   škodu, protože film měl   rozhodně potenciál. Musím   ale pochválit povedenou   zápletku a ještě lepší   rozzuzlení celého filmu.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.7.2009
opravdu dobrej film jo pan   Oliver Stone je naprostá   spička a zas se ůžasně   trefil do tema okterém se   moc nepíše dosti dobré   téma
sarf
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.7.2008
Po vypětí Salvadoru a Čety   se režisér Oliver Stone   vrátil tématicky domů, ale   ani tady si moc neoddechl -   drama /nebál bych se použít   ani slovo thriller/ ze života   burziánů, má spád a   svižnou akci, i když v   bílých límečkách.   Klasická zápletka, která   proti sobě postaví učitele   a žáka v boji o finanční   přežití /jakkoli záchrana   aerolinií, ve kterých   pracuje otec Charlieho Sheena   má chvílemi nádech   kýčovitosti/ graduje do   finální bitvy o balík   akcií. O to, kdo ho získá?   Nebo o to, komu zbydou?
Faye
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.3.2008
O životě rozhodují   většinou momenty.   Nejcennější zboží jsou   informace a umění jak je   použít. A hlavně schopnost   držet se přesvědčení, že   pokud to špatné, co   děláme, můžeme srovnat s   něčím stejně špatným co   dělají ti ostatní ... tak   to vlastně není tak špatné   … nebo je? Život je   vlastně ... jako ta burza ...   hrát, vyhrát a hlavně   udržet si těžce získané   pozice. Rozhodně poučné.
Pardal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Sice dobře namířená   kritika tradičního skeptika   O. Stonea ale jinak celkem   nuda, celou dobu člověk   věděl kam se film bude   ubírat a jak dopadne. Co   taky chcete točit o   burzovních makléřích,   poslouchat furt slova jako   burza, akcie, prodat nebo   koupit mě celkem ubíjelo.   Jediný veliký plus bylo   vidět zaráz na plátně   Sheena juniora i seniora, už   tam chyběl jenom Kirk:-)))
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.11.2007
Urcite to je obsahove dokonale   a ma to co rict, ale priznam   se, ze me to moc nezaujalo. V   pameti mi zustal snad jen   Michael Douglas jako Gordon   Gekko a sceny, kdy rano   nastupuji urednici do prace.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Slušný snímek se skvělým   Douglasem. Avšak kdo nezná   ekonomické pojmy mohl by se   ve filmu ztrácet. Kdo však   má v ekonomice přehled ten   bude ve filmu jako doma.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih53758minih53758Nevěsta s velkýma nohama (2002) [TV film] 
Nevěsta s velkýma nohama n
minih33368minih33368Mistři (2004) 
Mistři n
minih41567minih41567Záhada červeného pudru (1972) [TV inscenace] 
Záhada červeného pudru n
minih24600minih24600Tchán (1979) 
Tchán n
minih13279minih13279Mys dobré naděje (1975) 
n
minih23849minih23849Zkrocení zlého muže (1986) 
Zkrocení zlého muže n
minih73068minih73068Dynastie Straussů (1991) [TV seriál] 
Strauss Dynasty n
minih30631minih30631Poslední údolí (1971) 
The Last Valley n
minih160442minih160442Příběh Číny (2016) [TV minisérie] 
The Story of China n
minih159031minih159031Mandy - Kult pomsty (2018) 
Mandy n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10