Zari
ohodnotit

Wall Street

Rok:
1987
Délka:
121 minut
Premiéra v ČR:
1.4.1990
„Několik dní na výsluní slávy amerických finančníků.“
Popis / Obsah / Info k filmu Wall Street
Wall Street, symbol světa velkých financí, je současně jedním z amerických symbolů úspěchu. Touží po něm i hlavní hrdina filmu, mladý burzovní makléř Bud Fox. S důležitou informací svého otce o letecké společnosti Blue Star se mu podaří proniknout do kanceláře bezohledného burzovního spekulanta Gordona Gekka a po dohodě pro něj začít pracovat. Gekko ambiciózního mladíka využívá pro nepříliš legální úkoly, například získávání tajných informací. Buda, který na čas podlehl svodům snadných, nepříliš čestných zisků, však čeká tvrdé vystřízlivění.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Wall Street
Nová bitva Olivera Stonea se odehrává na Wall Streetu, v místě, kde se obchoduje za odměnu a vynaloženou sílu. Na jedné straně jsou tu bezohlední milionáři, na straně druhé přehnaně iniciativní nováčci. Dva muži obchodují se svými ženami, rodinami a zároveň proti přesile finančního světa.


Popis / Obsah / Info k filmu Wall Street
Svět velkých financí, symbolizovaný newyorským Wall Streetem, přitahuje v poslední době stále častěji americké filmaře. Režisér 0liver Stone, který se prosadil dramatem z vietnamské války Četa, napsal spolu se Stanleyem Weise- rem scénář k filmu Wal1 Street jednak na základě známého burzovního skandálu, který se provalil u roce 1986, a pak pod1e vzpomínek svého otce, který celý život pracoval jako burzovní makléř a jemuž je také snímek věnován. Hlavními protagonisty této morality jsou mladý, ambiciózní makléř Bud Fox (Charlie Sheen), který načas podlehne svodům snadných nelegálních zisků, a bezohledný spekulant Gordon Gekko, jehož vynikajícím způsobem ztělesnil Michael Douglas, oceněný za tuto roli Oscarem. Oliver Stone natočil liberální melodrama: ve stylu hollywoodských tradic, v němž se možná dost zjednodušeným, a1e nicméně přesvědčivým způsobem vyslovil pro hodnoty, na něž se v současné honbě za zvýšeným životním standardem často zapomíná. Vyplatila se mu spolupráce s řadou odborných poradců, dodávající snímku potřebnou autenticitu a přesvědčivost. Vedle obou hlavních hereckých představitelů zaujmou i další, zejména Martín Sheen, který tu hraje otce svému skutečnému synovi Charliemu Sheenovi.

Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Povídka malostranská (1981) [T...

14:50 - 16:30

80 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Irsko, toulky po keltské zemi

16:05 - 17:00

5 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

NOVA - Volby 2024

13:45 - 18:00

145 minut již uběhlo
110 minut zbývá do konce

Prima - Zítra to roztočíme, drahoušku....

14:55 - 17:05

75 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Reklama