Jeden svět
ohodnotit

Wall Street

Rok:
1987
Délka:
121 minut
Premiéra v ČR:
1.4.1990
„Několik dní na výsluní slávy amerických finančníků.“

Obsah filmu Wall Street

 
Wall Street, symbol světa velkých financí, je současně jedním z amerických symbolů úspěchu. Touží po něm i hlavní hrdina filmu, mladý burzovní makléř Bud Fox. S důležitou informací svého otce o letecké společnosti Blue Star se mu podaří proniknout do kanceláře bezohledného burzovního spekulanta Gordona Gekka a po dohodě pro něj začít pracovat. Gekko ambiciózního mladíka využívá pro nepříliš legální úkoly, například získávání tajných informací. Buda, který na čas podlehl svodům snadných, nepříliš čestných zisků, však čeká tvrdé vystřízlivění.

Zdroj: Nova

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Ústřední půjčovna filmů
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Wall Street >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.11.2021
V podstatě jednoduchý leč velmi dynamický a v   něčem i hodně poučný příběh. Oliver Stone   zde odvedl precizní filmové řemeslo a pozadu   nezůstali ani herci. Michael Douglas, otec a syn   Sheenové, Daryl Hannah, Terence Stamp ale i   představitelé vedlejších rolí jako třeba Hal   Holbrook, ti všichni podali nadstandardní   výkony a společně tak stvořili zajímavý a   výrazně nadprůměrný film.
AtemuLukas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.9.2019
Tak toto je klasika. Film, který mne v minulosti   inspiroval a díky tomu byl výběr povolání   jasný. Příběh není složitý, ale má spád,   který vás raychle vtáhne do děje. Herecké   obsazení je vynikající. Dvojice Sheenů   společně s Douglasem nemá chybu. Pokud máte   rádi filmy o makléřích, tak neváhejte tento   film pustit.
shadowdark
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Řemeslně velmi dobře natočený film. Celkově   mi filmy o burzách přijdou nudné, ale zde to   není tak hrozné.
enejčel
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.3.2015
Buď snímek není určen pro lidi jako jsem já,   protože oblasti podnikání ještě moc   nerozumím, nebo prostě snímek je špatný.   Radši bych to viděl na tu druhou   možnost.
Herecké obsazení je perfektní.   Překvapila mě dvojice Sheenů, kteří hráli   otce a syna, tedy vlastně ani nemuseli, protože   nimi jsou i ve zkutečnosti.
Příběh mi trošku   unikl a nedokázal jsem pochopit o co tedy jde,   stejně jako předání Oscara Douglasovi. Zde   podal občejný herecký výkon, ničím mě zde   neuchvátil, stejně, jako celý film.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.11.2013
Vynikající nahlédnutí do zákulisí   finančního království, největší světové   burzy ovlivňující světovou ekonomiku ve Wall   Street v režii kontroverzního Olivera Stonea. A   jak bývá u něj zvykem, sáhl hbitě do vosího   hnízda a rozbouřil tak žhavou debatu.   Nejúžasnějším faktem na celé věci je, že   byť je tento snímek s konce 80. let, nikterak   nezestárnul. Snímek symbolizuje zvrácenost   finančního systému světa a vše, co k tomu   neodmyslitelně patří. Arogance, bezohlednost a   touha vydělávat za každou cenu bez ohledu na   důsledky. Tento kapitalistický systém má mnoho   děr a vzniklá finanční krize je jen slabým   důsledkem toho všeho, na co snímek upozorňuje.   Špinavá politika je i zde. Vážné téma ve   zběsilém tempu, kterému sekundují dva   nejlepší herečtí hráči: Charlie Sheen a   Michael Douglas. Oba dva rozehráli svižnou   podívanou z burzovního světa. "Jestli   chceš něco vědět, tak peníze jsou jeden   velký průser“, věta, která tu zazní a   málokdo tuší, jak hluboká je to pravda. Stone   nezdržuje vysvětlováním maličkostí a hned   skáče do rozjetého vlaku. Ono se to za ty dvě   hodinky vše podstatné postupně vyobrazí samo.   Doporučuji tento film pro všechny, kteří   chtějí vědět, jak to na takové burze chodí a   jaká zvěrstva způsobují finanční světové   krize.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.9.2012
Skvělý Michael Douglas si za svůj excelentní   herecký výkon oscara více než zaslouží a   Charlie Sheen nijak nezaostává. Pro mě je   tenhle film jednou ze špiček tvorby Olivera   Stonea a neztratil nic ze své aktuálnosti i po   25 letech. Není to jen o zvrácenosti systému v   němž žijeme, ale o hledání cesty v tomhle   světě a znovunalezení síly lidskosti, lásky k   životu a soucitu. Mistrovské dílo.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.8.2012
WALL STREET

Vážné společenské téma   peníze a jejich prospěšné využití. Burziáni   a chamtivost, prachy a demokracie, nablýskanost   horních vrstev společnosti a proletariát. Jen   malá část peněz vzniká prací, jsou lidé,   kteří nevyrábějí nic, a jen spekulacemi s   majetkem dokážou vydělat víc peněz, než se   většině lidí jen zdálo. Film ale není jen o   penězích, je i o chamtivosti, o vzestupu, o   charakteru, a hlavně o lidech a burziánském   kapitalismu, který tomu všemu šéfuje. A   vesměs to není moc hezké pokoukání, zato je   pravdivé. Tak to prostě je. Každopádně je to   velice působivé. Kostrou příběhu je   prostinký a předvídatelný příběh o   bezvýznamném mladíkovi, který se vší silou   snaží vypracovat na horní příčky   společnosti. Poté zjistí, že slouží jen jako   odrazová plocha k vyššímu cíli, že byl   tvrdě zneužit burzovním žralokem, jakým je   Gordon Gekko. Démon, který symbolizuje   zvrácenost finančního systému světa a vše,   co k tomu neodmyslitelně patří. Ta arogance a   bezohlednost se zhmotnila v Michaelu Douglasovi   takovým způsobem, že není divu, když si za   tenhle roli odnesl nejcennější hereckou cenu.  

Dalo by se diskutovat nad tím, jak moc   tendenční tohle dílo je, ale jeho pozitiva   jednoznačně převažují. I když nám ukazují   nesmyslnost fungování našeho ekonomického   systému. O životě rozhodují většinou   momenty, nejcennější zboží jsou informace a   umění, jak je použít. Pro někoho je film   možná nudný, možná nerozumí všem pojmům z   finančního světa, ale já si myslím, že je   potřeba občas nahlédnout pod pokličku i tam,   kde netušíme, co nás tam přesně čeká. Za   tuto exkurzi do světa velkých financí patří   tvůrcům dík. Možná tento film někomu trochu   pootevřel oči a možná pochopil, kam že se   propadají naše společné peníze.

Oliver   Stone natočil film v době, kdy si točil co   chtěl a sklízel za to úspěch. Jeho režie je   svižná a potěší jak film díky ní plyne.   Stone se dokázal vyhnout slabším místům a   nevýrazným okamžikům a film udržel v   rovnováze po celou dobu, což mu velmi   prospívá. Je dobře že tento film vznikl, jeho   kvality se nedají popřít. Ovšem legendární   status si zaslouží jen a pouze Gordon Gekko -   velký hráč a velká silná osobnost,   přestože záporná. Tak charismatického hajzla   jako je Douglas jsem dlouho ve filmu neviděla. I   když i role v podání Charlieho Sheena je také   bez výjimky dobře zahraná. A závěr, no   prostě není nad to, když člověk porazí   protivníka jeho vlastní zbraní. Super.
ancaz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.2.2012
Musím všechny diváky, kteří plánují   zařadit film do večerního programu informovat o   tom, že komentáře jsou věcí krajně   subjektivní a obecná tvrzení zde ne vždy   nacházejí pravdy. Je mi šestnáct, o ekonomice   nevím lautr nic a přesto jsem se ve filmu   neztrácela. Není to tak těžké, když nemáte   v úmyslu si jen rýpnout do cizí práce. Co se   předvídatelnosti týká, tak znám dost   slavnějších a oceňovanějších snímků,   které jsou daleko průhlednější a stejně se   všichni chovají, jako by šlo o objev Ameriky.   Navíc tohle je jeden z prvních filmů, co měly   odvahu tak netuctové téma zviditelnit. Co   čekáte?! Byl to průkopník a ostatní to   kopírovali, tak nevím, v čem je vina tohoto   snímku. Výkony herců stojí za to a zápletka   je rovněž zajímavá. Nedejte se ovlivnit   kritikou, která neví co vlastně vyčítat.
Kaaza
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.9.2011
Velice hutný zážitek, ve kterém jsem objevil   naprosto novou tvář Charlieho Sheena jako   seriózního herce. Nicméně ani jeho dobrý   výkon se nevyrovná po zásluze oscarovému   Michaelu Douglasovi. Wall Street i přes delší   stopáž nedá divákovi ani na chvíli vydechnout   a nabízí komplexní, zajímavý příběh o   vzestupu mladíka, který stále nemá dost a   stále se učí pohybovat se ve vyšší sféře   společnosti. Když s odstupem na zážitek ze   sledování filmu vzpomínám, nemám před očima   konkrétní scény, nýbrž celý příběh a to   také o něčem svědčí. Dávám 9 a palec   nahoru.
Pjotra108
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.8.2010
Pěkná ukázka života finanční elity, která   ovládá finanční svět. Tenhle film z vás   zaručeně udělá demokrata, pokud jste   republikán a levičáka, pokud jste pravičák.   Ten proslov Micheala Douglasa na konci filmu je   geniální. Yes!
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih37155minih37155Alexander Veliký (2004) 
Alexander n
minih11228minih11228Leaving Las Vegas (1995) 
Leaving Las Vegas n
minih36634minih36634Daleko do nebe (2002) 
Far from Heaven n
minih6476minih6476Dlouhý polibek na dobrou noc (1996) 
The Long Kiss Goodnight n
minih8238minih8238Highlander II - Síla kouzla (1991) 
Highlander II - The Quickening n
minih158849minih158849Bílý tesák a zlatokopové (1975) 
La spacconata n
minih11593minih11593Loupež (1967) 
Robbery n
minih164912minih164912Valhalla: Říše bohů (2019) 
Valhalla n
minih13855minih13855Nejdelší den (1962) 
The Longest Day n
minih114754minih114754Gangster (1993) 
The Outfit n


Hodnocení:n12345678910
Wall Street (1987)Wall Street (1987)Wall Street (1987)Wall Street (1987)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10