Zari
ohodnotit

Útok na Bílý dům

White House Down

Další název:
Útok na Biely dom (SK)
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
132 minut
Premiéra v ČR:
18.7.2013
„Policista John musí zachránit svou dceru, prezidenta a celé Spojené státy.“

Komentáře k filmu Útok na Bílý dům

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
klasifikátor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.3.2022
Filmy režiséra Rolanda   Emmericha mám rád, ale tohle   je asi ten nejslabší, co kdy   natočil a jestli ne, tak   určitě nejslabší z těch,   které jsem viděl (a bylo   jich dost). Tohle je jeden z   klasických příkladů toho,   že ani prokazatelně dobrý   režisér a plejáda opravdu   kvalitních herců nemusí   být zárukou dobrého filmu.   Tady to umřelo vlastně   ještě před natáčením na   scénář!
argenson
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.12.2015
"Pane prezidente,   doufám, že v rezidenci máte   nějaké zbraně." -   "Ano, v kuchyni máme   nože." Tady se to v   komentářích hemží   "Emmerichovou dosavadní   tvorbou" a splněním či   nesplněním zásad akčního   filmu. Já jsem se ale pobavil   maximálně, má to švih,   náramně sympatickýho   prezidenta a i když trochu   absentuje napětí, kompenzuje   to slušná várka vtipných   hlášek. A nakonec jsem se i   vzdělal, protože jsem si   musel nastudovat 25. ústavní   dodatek, o kterým se tady   furt mele. Trochu ruší   dcerka hlavního hrdiny, ale   to koneckonců až tak neva,   protože uječenej drzej   spratek kazí i spoustu   jiných filmů.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.12.2016
Bože, ty vlastenecké kecy   snad nebyly třeba. Ale nutno   přiznat i pár velmi   veselých hlášek. Pokud   protrpíte první půlhodinu,   dostane se vám sice   ucházející podívané, ale   některé scény jsou prostě   děsné. Prvních patnáct   minut bych fracka Emily   třískal přes hubu v jenom   kuse. Jinak pokud jste viděli   smrtonosnou past, tak si   místo Channinga dosaďte   Bruceho a máte šestku jak   vyšitou. Nebo sedmičku? No,   já se celkem mimo ten úvod   bavil, takže dávám   hodnocení v té vyšší   třídě.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.10.2013
Rok 2013 žehnej Americe, hned   dva útoky na - Bílej Barák   - nojo nemá to země, která   supluje policajta celému   světu holt jednoduché:-))   Oba filmy si jsou podobné a   oba jsou pokud půjdete do   morku kostí HOVADINY.   Samozřejmě každý z   režisérů na to šel po   svém, takže Antoine Fuqua   měl hodně solidní rozjezd,   míň patetických a   patriotických keců. Rolando   Emmerich se zas v akci   vyžívá rovnoměrněji, ale   ty plky a některý scény   jdou aš za rámec:-) I tak   obojí je oddychová   velkolepě natočená akční   / thriller zábava a je na   každém, kdo na jakou   přistoupí hru...
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.9.2015
Snímek konkurující stejně   zaměřenému počinu ´Pád   Bílého domu´ se velmi   věrně nese v duchu   bezkonkurenční ´Smrtonosné   pasti´. Když se však   podíváme na počátek   příběhu, hodně to   připomíná film ´Náhlá   smrt´. Spousta patosu a   klišé, ohromné hrdinství a   vlastenectví, zrádci všude   tam, kam se člověk podívá   a do toho všeho jeden   človíček, který s vervou   sobě vlastní a ohromnému   rachotu zbraní všemu udělá   přítrž. Tohle všechno bylo   in v 90.letech a tak je   nadmíru jasné, že tu nic   originálního naprosto není.   Po těch všech přehnaně   efektových akčňácích z   poslední doby to však není   ani na škodu. Velmi   jednoduchý děj a přemíra   akčních scén tak slibuje   starou dobrou akční   popkornovou zábavu, která tu   už opravdu chyběla. Nelze   pominout porovnání se   zmíněným konkurenčním   snímkem a dá se říci, že   tento přeci jen dopadl o   něco lépe. Roland Emmerich   zkrátka opět nezklamal.
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.10.2013
Emmerich, patriot a milovník velkoleposti.
Spoustu lidí kritizuje   Emmericha za jeho věčné   "patriotování" a   scény podávané až   přehnaně velkolepě , mě   vůbec nevadí ani jedna z   jeho forem. Stejně tak mi   nevadí Tatum v rolích   akčního hrdiny. Většina   akčních fandů ho nebere pro   jeho (asi) hezkou tvářičku   a chlapecké vzevření, ale   to měl například JCVD v   mládí také a jaký to byl   pro mě akční borec. S   tímto filmem jsem spokojený,   líbil se mi i více než   dříve viděný Pád bílého   domu, pro mě je z této   dvojice se stejným námětem   lepší Tatum s Emmerichem.   Jeden bod dolů dávám za   zpočátku vtipného ale pak   už uhozeného průvodce   bílým domem a za poněkud   naivní některé scény,   neberu teď akční ani   bojové scény, ale to že po   takovém útoku prezident   lítá v helikoptéře nad   městem a vůbec s ním   nechvátají do špitálu, mi   paradoxně trochu vadilo.   Není to jediná naivita ale   nebudu více prozrazovat z   děje. Mávání vlajkou na   dvoře bílého domu mi silně   připomělo Mela Gibsona v   také Emmerichově Patriotovi.   Také už mě pak točilo   věčné jmenování nových   prezidentů. Ale za méně   než jeden bod dolů to pro   mě není, film měl náboj,   obsazení výborné vedle   Tatuma skvělý Jamie Foxx.   Já jsem spokojený,určitě   se podívám někdy znovu!! Za   mě 85% !!
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.7.2013
Docela dobrá   podívaná,žádné přehnané   akční scény i s hereckým   obsazením spokojenost.První   třetina filmu nic moc,ale   další dvě třetiny to   vynahradí,napětí a akce je   dostatek.
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.11.2013
Pád Bílého domu verze 2
Útok na Bílého domu a Pád   bílého domu. Snímky se   stejným tématem natočené   ve stejném roce. Který z   nich je lepší? Tenhle, Útok   na Bílý dům. Je sice   lepší, ale není to nic   extra. Opět ukradený   scénář ze Smrtonosné   pasti, takže nic nového zde   neuvidíte. Stejné akční   scény, stejné postavy,   stejný scénář. Channing   Tatum je neporazitelný,   prezident Foxx je zase   vynikající střelec. Na to,   že nikdy nestřílel z   raketometu, tak z jedoucího   auta dokáže z tak těžké   zbraně vystřelit a zničit   plot. Ta scéna mě dostala,   že takovýto člověk tu   zbraň vůbec unese a ještě   k tomu vystřelí!
Joey   King nic moc. Vím, že má   malý věk, ale jako   čtrnáctileté herečka   opravdu nic moc.
Začátek filmu zdlouhavý   a pak, když už to začne, je   zde stereotyp, který trošku   odstoupí s blížícím se   koncem filmu, tam už se   scénář a děj zlepšují,   ale pohužel na převrat bylo   až příliš pozdě.
Útok na Bílý dům je   jenom lepší verzí Pádu   Bílého domu, kde Gerarda   Butlera nahradil Channing   Tatum. Aarona Ekharta Jamie   Foxx, ale pod taktovkou jsou   ty filmy stejný až na jednu   vyjímku. Tento film musím   pochválit za to, že si   odpustil ty trapné a ubohé   keci o americkém   vlastenectví. Záběr na   americkou vlajku je zde jen   jednou, zatímco v Pádu   bílého domu nespočetkrát.   Je vidět, že Roland Emmerich   není režisér amerického   původu. Za to ho chválím,   ale tento jeho film je slabý   odvar.
RM
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.10.2013
Mno, nebylo to špatný. Akce   fajn, spád to mělo taky, jen   občas ty naivní řečičky   mi pily krev. Ale k těmhle   filmům asi patří :-(
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.1.2014
Po delší době akčňák,   který nebyl nijak zvlášť   přeplácaný akčními scény   a krví a přitom byl   dostatečně akční a   zajímavý :-) I bez   hvězdného obsazení   dokázaly tvůrci udělat   dobrý film se zajímavým   dějem. Za mě ok
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.8.2018
║Rozpočet   $150miliónov║Tržby USA   $73,103,784║Tržby   Celosvetovo $205,440,387▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $11,113,665 //počet   predaných kusov 294,773║   Tržby za predaj DVD v USA   $15,537,594 //počet   predaných kusov 712,267║   vysoko oktánová banálna   béčkovina, ktorá ide v   šľapajách akčných filmov   80.-90.rokov keď sa na nás   valili Smrtonosné pasce,   zbrane,... až po Prepadnutie   v Pacifiku, lenže tu je jeden   malý problém tú nie je   taký výživný hlavný   hrdina, aj keď Channing Tatum   sa snaží ale daný   patričný lesk proste nemá,   je to proste stále také   prerostlé decko a nie drsný   chlapák ktorý dokáže   zloduchov likvidovať po   desiatkach a na akejkoľvek   vážnosti tu nepridáva ani   odľahčujúca vložka lebo   komických vsuviek tu je viac   než dosť, takže keď sa to   ani na moment neberie ani   trochu vážne tak v rámci   béčkovej zábavnosti sa to   dá lebo ide o čistokrvného   Emmericha akého poznáme z   ID4, lebo tu zas musí všetko   čo mu príde do cesty   megalománsky zničiť takže   Biely dom fakt padne, takže o   akciu núdza nie je a poteší   aj celkom pôsobivá   kamera,.... zas čo   nepochopím, kto zas dokázal   na túto Emmerichovú žúrku,   prispieť tie pekné peniaze   /videl v kine: 60%/ _
goranchorvat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.11.2013
White House Crash
Největší z Američanů,   němec Roland Emmerich, opět   útočí na symboly základů   demokracie. Jakkoli full akce   v Bílém domě není špatný   nápad, za mě bylo zásadní   se rozhodnout zda to chci   udělat na vážno, a nebo s   velkou nadsázkou. Roland   přináší takovou   všehochuť, která občas   zafunguje, jinde okopíruje, a   někdy zaskřípe. Netušil   jsem jak jednoduché je   obsadit bílý dům teroristy,   aniž by to někoho extra   vzrušovalo. Což o to akce ve   stylu 90 let šlape jak se   má, ale pro mě ne příliš   charismatický hrdina, a   divný opakuji divný   Americký prezident mi také   nezapadal. Doufám že   Emmerich příště zlikviduje   opět kus planety, a nebude k   tomu potřeba předpovědí   starých mayů. Tady   jednohubkové B, mě příliš   nerozebralo. 60%
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2013
Sám proti všem....
..vlastně né tak sám,   pomáhá mu nesmrtelný   prezident. Rolandovo snímky   mě baví, ač filmoví   kritici je moc pozitivně   neberou. On má vždy   zajímavě zpracovaný   příběh, dokonalé vizualní   pojetí a výborné   digitální efekty. I herce   které do svých snímku   obsazuje mi většinou   vyhovují. White house down,   bych já osobně přirovnal k   Smrtonosné pasti dnešní   doby, jen Willise tu nahradil   Tatum. Né zrovna vzorný   policista v boji proti   teroristům. A že vám to   něco přípomíná? Ano, onu   zmiňovanou Smrtonosnou past.   Já byl celkem spokojen, Tatum   je můj oblíbenec a role   akčňáku mu sednou. To něco   málo přes dvě hoďky, mi s   Rolandem a Tatumem uteklo jako   nic a žádnou nudu jsem   nezaznamenal.Jen ten   vyloženě přeslazený   hollywoodský konec mě moc   nenadchnul. Kdo rád podobně   svižné snímky, tomu Útok   na Bílý dům doporučuju.   Já dávám 80%
pigal
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.12.2017
Emmerich down...
Nechapem filmove studia,ktore   naplanuju dva snimky za jeden   rok s identickou temou.Aspon   mozeme porovnat oba snimky kym   su teple /bez dvojzmyslov   prosim/.Emmerichove snimky   maju zostupnu krivku,a to sa   potvrdzuje aj tu.Kde zacat so   zdrvujucou kritikou?Herecke   obsadenie slusne,ale vykony   slabe.M.Gyllenhaal je   katastrofalna-vizualnu stranku   nekomentujem,herecky vykon   hodny prasacieho chlieva /a to   si stazuje,ze ju neobsadzuju   do filmov-po tomto vykone sa   tomu necudujem/.Scenar   nezmyselny a je v nom tolko   "oslich" mostikov,ze   je od oslieho trusu uspineny   od hlavy k pate...Efekty a   bojove sceny by mali byt   ozdobou takychto filmov   a?Ano.Nie su!Humorne dialogy   su trapne.
Pri   sledovani filmu som sa   nebavil,a preto ho nemozem   doporucit.Konkurent v podobe   Olympus Has Fallen je omnoho   lepsi.
Omnibus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2013
Střídají prezidenty jako ponožky :-)
Včera jsem měl narozeniny.   Dcera mi k nim dala dárkový   poukaz na adrenalinový   zážitek, vstupenku na   prohlídku Bílého Domu.

Z nabízených   okruhů jsem zvolil ten   nejdelší: Die Hard –   Black & White – all   inclusive. Dobře jsem   vybral! Mohl jsem si   zastřílet do vzácných   obrazů, rozmlátit   historický nábytek, zapálit   záclony a nakopat teroristům   prdel. A prdel si taky udělat   ze spousty klišé o   hrdinných amerických   prezidentech. Co ještě?   Relaxace v bazénu, společná   fotka s teroristy na památku,   mažoretka v rozpuku s   americkou vlajkou. Spotřeba   prezidentů značná :-)   Přímo rekordní! Za dvě   hodiny čtyři prezidenti (z   toho jeden recyklovanej:   „Říkej tomu třeba   puč“).

Zápis do návštěvnické   knihy: V hodnocení bych dal   všech padesát hvězd a pár   pruhů navrch, ale z té   suchopárné půlhodiny úvodu   jsem se málem vzteknul, to z   hodnocení dvě hvězdy   srazilo. To vážně nešlo   vykolíkovat to hřiště pro   prezidentské rugby za pět   deset minut?
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.3.2014
White House Down
Je to v podstate Olympus Has   Fallen len s inymi hercami.   Pribeh ako stare dobre   Willisovky. Hv. hrdina zabije   asi 120 ludi a on odide s par   skrabancami. Chaning Tatum sa   vsak na ulohu otca nehodi. Je   az moc mlady. Keby mam   porovnat Olympus a toto tak je   to na rovnakej urovni.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.8.2014
Dobrý sci-fi. Škoda že   takovej nesmrtelnej všeuměl   neexistuje i v reálu a   nezachrání SSA od vlivu   vojenskoprůmyslovýho   komplexu a různých   fašounů.. celýmu světu by   se ulevilo.
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.10.2013
Co čekat od pana režiséra   R. Emmericha ? Velkolepou akci   plnou digitálních efektů,   porci (ne)pochopitelných   scén a především hromadu   filmové zábavy lahodící   lidskému oku. A dá se   říct, že splnil veškerá   očekávání, poněvadž   'WHITE HOUSE DOWN' je film   nastavený přesně tak, aby   se prostě filmovým   fanouškům nějak líbil. Dle   tváří a jmen i poměrně   slušně obsazeno a   "Rambo" v podobě   Ch. Tatuma výborně funguje   (dokonce i uvěřitelně   hraje). Zjednodušeně   řečeno, vše tam bouchá,   každej na každyho střílí,   občas proletí nějaká ta   raketa, hacker hackuje o sto   šest, dokonce i rally s   prezidenstskou limuzínou ...   když to vše člověk vezme z   nadsázkou, tak se film bude   líbit. Mně se líbil,   výborně jsem se pobavil a i   když mě občas zlobila   nepochopitelná logika tisíce   vystřelených ran a nula   trefených cílů, ve   výsledku to má svůj šmrnc.
ras84
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.10.2013
White House Down (2013)
som starý dinosaurus a ako   taký proste žeriem tieto   hrdinské, pátosom a medom   potreté eposy potiahnuté   pruhovanou vlajkou :)
perfektný akčný koktejl   so správne namiešanou   porciou napätia, humoru,   akcie.... proste emmerich je   zas vo forme a v žánry,   ktorý mu sedia najlepšie.
a to, že je to len   prevarený, 1000x videný   čaj? áno! no a? tento   čajík, chutil skvelo.

+ nadhľad filmu a   humor
+ koniec ako má   byť ;)
+   vlajkosláva... to ma   normálne skoro rozplakalo   :D
+ záporáci
+ oldschool žáner
+ akcia tak fyzická, ako   pif-paf
+ žiadne   zbytočné kľučky a   odbočky
+ tatum,   ktorý je vážne slušný   herec a žeriem ho stále viac   a viac
- ... ani   neviem, momentálne ma nič   nenapadá

P.S.:   musím uznať, že tento   filmec je lepší ako Olympus   Has Fallen.
Izzy8635
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.5.2018
Bez těch žvástů o   vlateneckém cítění, jako   musím chránit prezidenta   namísto hledání vlastní   dcery, by se film i obešel.   Jinak jsem ale nepostřehla   nic moc jiného, co by mi na   filmu vadilo. Ušatý Tatum   nevypadal špatně, dívenka   byla sympatická, prezident   nápadně připomínal Obamu,   skvělé efekty a bylo vidět,   že se nešetřilo. Je to   takový odlehčený film s ne   moc zlými padouchy jako Pád   Bílého domu, který je podle   mě o fousek lepší, ale je   jinak a zajímavě pojatý. To   se jen tak nestane vystřídat   tři prezidenty během čtyř   hodin. Mohl by se natočit   podobný film s nějakou jinou   mocností a jinými, ale   stejně dobrými hrdiny.
willy112
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.12.2013
Na rozdíl od filmu Pád   Bílého domu   (http://www.fdb.cz/film/pad-bi   leho-domu-olympus-has-fallen/1   00789), který mě tedy   oslovil méně než tento   film, měl tento film v ději   aspoň zajímavé hlášky   jako třeba: ,,Měl jsem   strach, že mu tam už   začíná být horko‘‘   (00:16:40), ,,Viceprezident   právě poblil Air Force   One‘‘ (00:45:40), ,,Bezva   tak můžete udělat   sandwich‘‘ (00:57:45),   ,,Si dělaj prd*l?!‘‘   (01:04:30) nebo ,,Slyšely   jste ho, konec   prohlídky‘‘ (01:45:10).   Jinak si ale myslím, že dva   filmy na podobné téma   (teroristický útok na Bílý   dům) publikovat v ten samý   rok i když od jiných   režisérů je docela divné.   / režie 90% / scénář 90% /   hudba 80% / herecké výkony   95% / napětí 90% / akce 90%   / // celkové hodnocení 90%   // (viděno: internet)
MiMiToCZ
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2013
kdo hraje hru battlefield 3 tomu se to bude líbit.
výbornej film. Já jako   člověk co hraje battlefield   3 tak se mi to hodně líbilo   jen ten úvod byl trochu   delši ale zbývající hodina   a půl to nahradila

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih47955minih47955Dům na špatné adrese (2008) 
Lakeview Terrace n
minih142390minih142390Ulice Cloverfield 10 (2016) 
10 Cloverfield Lane n
minih14816minih14816Odysseus a hvězdy (1976) 
Odysseus a hvězdy n
minih47449minih47449Král Škorpión: Vzestup Říše (2008) [Video] 
The Scorpion King 2: Rise of a Warrior n
minih6943minih6943Ducháček to zařídí (1938) 
Ducháček to zařídí n
minih8096minih8096Harper (1966) 
Harper n
minih64787minih64787Halvard Solness (1980) [TV divadelní představení] 
n
minih12021minih12021Marian (1996) 
Marian n
minih36021minih36021Nebožtíci na bále (1979) [TV hra] 
Nebožtíci na bále n
minih21281minih21281Trhala fialky dynamitem (1992) 
Trhala fialky dynamitem n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Pád Londýna (2016)

 Pád Londýna (2016)
Pád Londýna n
London Has Fallen
Žánr: akční / krimi / thriller
Země: Velká Británie / Bulharsko / Spojené státy americké
Režie: Babak Najafi

(jiná verze filmu)

Pád Bílého domu (2013)

 Pád Bílého domu (2013)
Pád Bílého domu n
Olympus Has Fallen
Žánr: akční / thriller / politický
Země: Spojené státy americké
Režie: Antoine Fuqua

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

27 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

ČT2 - Zatajené dopisy

12:20 - 13:15

37 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:30 - 13:40

27 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:20 - 13:20

37 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Sharon Shannon

Shannon Sharon

Naposled navštívené:
Sharon Shannon

Shannon Sharon