Duben
ohodnotit

Tvář vody

The Shape of Water

Další název:
Podoba vody
Rok:
2017
Délka:
124 minut
Premiéra v ČR:
15.2.2018
„Film režiséra Guillerma Del Toro.“

Obsah filmu Tvář vody

 
Geniální vypravěč Guillermo Del Toro uvádí TVÁŘ VODY, trochu jiný pohádkový příběh, který se odehrává v éře studenéválky v Americe kolem roku 1962. Elisa (Sally Hawkins) je němá, osamělá dívka, která pracuje jako uklízečka v nejpřísnějistřežené vládní laboratoři. Její život se jednou provždy změní, když společně s kolegyní Zeldou (Octavia Spencer) objeví přísně tajný experiment. Ve vedlejších rolích snímku se představují Michael Shannon, Richard Jenkins, Michael Stuhlbarg a Doug Jones.

Zdroj: Bontonfilm

 
Související odkazy
 
Recenze: Tvář vody

Další z té zřejmě nekonečné řady kýčovitých projektů, které stejně vcelku pravidelně sbírají... číst dál

 
 
RECENZE: Pohádková Tvář vody? Překrásné, ale na Oscarech se chce víc

Na Českém lvu by asi Guillermo del Toro pohořel, protože jeho Tvář vody, jakkoli jde o filmařský skvost, je „jen“ pohádka. Uvidí se, zda postačí Oscarům, kde se zvláště letos žádá více: ženská emancipace. Kdežto hrdince Tváře vody jde hlavně o lásku. číst dál

Hodnocení: 80 %

 
 
Láska je silnější než živly a politika

Retro pohádka Tvář vody o lásce dvou outsiderů na pozadí amerických 60. let je dokonalým únikem od problémů současného světa. Z ohromujících třinácti nominací na Oscara proměnila čtyři. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
CinemArt
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
1:1,85
 
 
Jazykové verze:
anglická, francouzská, ruská
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
5.1
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Tvář vody >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.3.2021
No vida - strašidelnější   Человек-амфибия v americkém   provedení. Koreněvova Ichtiandra jsem v mládí   hořce oplakala, kdežto jeho zaoceánský kolega   mě moc neuhranul. Přesto má i tento romantický   příběh lásky lidské ženy a vodního tvora   své kouzlo. Herecká i vizuální stránka   funguje dokonale a film za podívání rozhodně   stojí. Jen by mu možná slušel kratší   kabátek(cca 80-90 minut).
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.9.2018
Voľný sequel ku Guillermovej milovanej Creature   from the Black Lagoon, s delikátnou retro   výpravou a unikátnym, doslova krásnym netvorom.   Porovnávanie s Faunovým labyrintom je mimo misu,   ten bol viacej fantaskný, krutý, smutný a menej   hollywoodský. The Shape of Water je kúzelná   americká žánrovka s jednoduchou až   predvídateľnou premisou, ale srdciarskym   spracovaním s tonou filmovo-geekovských   vložiek. Beauty and the Beast meets Romeo &   Juliet. Rozprávka pre dospelých, v ktorej   hlavná hrdinka už nečíta fantasy knihu, ale   masturbuje vo vani. Rozprávka na Guillerma   umiernená v množstve krvi aj násilia, a   neopomínajúca černošku, gaya, trumpovského   amerického generála ani tajného ruského vedca   so srdcom na správnom mieste. Všetko decentne   napísané a zrežírované, všetko na správnom   mieste, akurát v málinko prepálenej stopáži.   100 minút by bolo ideálnych.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.7.2018
PROCESOR!
Tak nějak nevím, jak to pojmout. Žabák byl   celkem roztomilej a mučení si určitě   nezasloužil, ale lásku. Takže se dostáváme   spíše k pohádce, kde je tedy sex absolutně   zbytečný. Za mě je to škoda, protože kdyby to   zůstalo v té romantické rovině, šel bych s   hodnocením ještě víš. A hlavně sem, čekal,   že se ten největší hnusák začne proměňovat   v žabáka, aby to nabralo trochu fofr.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.7.2018
║Rozpočet $19,4milióna║Tržby USA   $61,888,637 ║Tržby Celosvetovo $152,658,617▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za   predaj DVD v USA ║ Tento film žiadna   jednoduchá "fantasy" slasť ale návrat   ku koreňom studenej vojny a do toho nám krásne   vstupuje môj obľúbený netvor z dobrodružného   filmu Netvor z Čiernej lagúny. Guillermo del   Toro sa doslova predvádza a prekvapuje ako   dokáže zo skĺbením týchto tém pracovať.   Dokonca dokáže ísť za určité hranice a   vsunúť tam nejaké tie sexuálne úchylky,   potreby či dokonca nádych romantiky. V podstate   si berie príklad zo starých filmov o tomto   netvorovi a jeho vývoji, ktoré boli natočené   ešte v 50.rokoch a vznikli tri filmy a dosť   zaujímavé. Technicky opäť bravúrne, masky   prvotriedne. /95%/
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.6.2018
Abe Sapien sa nasiel...
Film,ktory nesie typicky rukopis genialneho   rezisera.Herci a ich vykony skvele /hlavne Sally   Hawkins+Michael Shannon/.Dialogy, prostredie a   hudba detto.Cakal som viac od scenara a umeleckeho   stvarnenia-oproti Pan's Labyrinth slaby odvar.Som   presvedceny,ze sa jedna o prequel k filmu   Hellboy.Abe Sapien ako vysity /podoba,casova   osa,milovnik vajec :) .../.
Snimok ma nezasiahol   priamo do srdca,ale jednoznacne doporucujem.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.4.2018
Stylizace nadstandardní, ale tu u Guillerma už   automaticky očekávám, i když by nemusel   kopírovat sám sebe (viz obojživelník a Sapien   z Hellboye). Chvílemi hraje na romantiku,   chvílemi šokuje, Michael Shannon umocněn   dabingem Miroslava Etzlera je hnusák a klidně   ať mu uhnijou všechny prsty. Chvílemi nuda, ale   tak nějak jsem to musela dokoukat, jak to teda   dopadne. Můj šálek to nebyl a prvoplánový   šoking na mě není, takže pokoukání možné,   ale Oscary...nevím, nevím.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.4.2018
Tak ne. Nedal jsem to, mluvou dnešní mládeže.   Po čtyřiceti minutách poloviční nudy jsem to   vypnul s tím, že to dokoukám až jindy. To   jindy přišlo až za měsíc. Na můj vkus je zde   až moc naprosto zbytečných scén. A tím ovšem   nemíním zrovna ty, kde jsme svědky toho, co   dělá Elisa ve vaně. Scény s jejím přítelem,   ty to zdržují nejvíce. Byli opravdu nutní ti   ruští špioni? Nebyli. Hlavní hrdinka mi lezla   na nervy, a tím více jsem si uvědomoval, že v   celém filmu není jediná postava která by mi   „sedla“. Scény baby a tvora před případnou   (neukázanou!!) kopulací mne osobně rozesmály.   Skoro bych za ně i něco přidal. Jen by mne   zajímalo, co by z toho bylo. Pulci? No a konec   filmu? Ne, to bych musel nonens volens   spoilerovat. Ostatně, viz hodnocení. Už se   můžeme těšit na dvojku, která už má i   název a to „Hbitý pulec“. Šplouch. Jo, ta   dvacítka je za masku.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.3.2018
Uklízečka miluje nestvůru...
Technická preciznost, dobová krásná   atmosféra, skvěle zahrané, hlavně Michael   Shannon v roli Stricklanda poutavě odpudivý,   dobré triky a celkové téma, to jsou klady.   Mínusy, přepálená stopáž a pomalé tempo,   které občas vadí. Tvář vody není zklamáním   a v mnohém to je nádherný, lidský, kouzelný   film, ale jako celek působí spíše dobrým   dojmem než perfektním.
Jiftach
Hodnocení:
Přidáno: 11.3.2018
Dnes odpoledne jsem shlédl oskarový film Tvář   vody. Mam rád fantasy a Guillermo Del Toro je   dobrý filmař, tak jsem se těšil. Popravdě   moc nadšený nejsem. Ne, že by byl film   vyloženě špatný, ale nemyslím si, že jde o   film, který by si měl zasloužit Oskara.   Atmosféra je tak trochu noir, příběh   mezidruhového vztahu je stokrát ohraný a   finále o lásce přesahující smrt..... no!   Podle mého jde o průměrné fantasy z období   studené války, s tvorem, který mi až příliš   mnoho připomínal Abe Sapiena z Hell Boye. Je   znát, že filmy režíroval stejný režisér a   vodníka hrál stejný herec v obou , tedy ve   všech třech filmech. Opravdu bych film   nehodnotil o nic víc lépe, než Hell Boye a   popravdě, mému vkusu, je Hell Boy mnohem   bližší. A proč ten Oscar? Možná pro tu   snahu po mezidruhové, generování, sexuální a   jiné rovnosti. Opět tu vůbec nejde o kvalitu   filmu, ale o politiku a o propagaci pseudohvězd a   pseudocelebrit. Myslím, že je na čase i toho   Oskara poslat do prdele.... ????
MildaX
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.3.2018
S Oskarem se počítá - fantasy Amélie po americku
Já vám nevím, když dostal vloni Oskara La-La   Land tak Tvář vody to má letos také jisté.   Jen mám z toho smíšené pocity.
Ve většině   hledisek je Tvář vody velmi povedený film,   výprava, příběh, kamera, hudba, to všechno do   sebe výborně zapadá. Tak proč si   stěžovat?
Pro mě to byla taková americká   scifi fantasy verze Amélie z Montmartru, nejen   retro barvami a podobou hlavní představitelky,   ale trochu i romantikou příběhu.
Jenže to   nestačí, to co mi kazí dojem a ubírá 3   hvězdy je sexuální stránka příběhu. Jasně,   mít ve filmu hned zkraje "full frontal"   Sally Hawkins je fajn, ale přesto mi   autoerotické a sexuální scény nedávají v   příběhu vůbec smysl. To že se hlavní hrdinka   zamiluje do žabího muže je jasné i bez toho a   zbytečně to posune hranici přístupnosti.   Nepochopitelně zbytečné, tak záměr byl asi   jen šokovat a upozornit. Škoda.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih75250minih75250Bitva o Los Angeles (2011) [Video] 
Battle of Los Angeles n
minih177782minih177782Vychováni vlky (2020) [TV seriál] 
Raised by Wolves n
minih44373minih44373Vlákna (1984) [TV film] 
Threads n
minih35829minih35829Letuška 1. třídy (2003) 
View From the Top n
minih54505minih54505Cranford (2007) [TV minisérie] 
Cranford; Návrat do Cranfordu n
minih29451minih29451Hartova válka (2002) 
Hart's War n
minih31234minih31234Muž od Sněžné řeky (1982) 
The Man from Snowy River n
minih73362minih73362Objektiv (1987) [TV cyklus] 
Objektiv n
minih49795minih49795Domácí strava je domácí strava (1978) [TV hra] 
Domácí strava je domácí strava n
minih102207minih102207Já, Frankenstein (2014) [2k digital] 
I, Frankenstein n


Hodnocení:n12345678910
Tvář vody (2017)Tvář vody (2017)Tvář vody (2017)Tvář vody (2017)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190575
Osobností: 697870
Fotografií: 764026
Plakátů: 376658
Obsahů a biografií: 178301

Poslední komentáře

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratta v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10