Jeden svět
ohodnotit

Obsah filmu Vlákna

 
Děsivý, nesmírně působivý a strhující film. Zachycuje pravděpodobné následky celosvětové jaderné války na Velkou Británii. Film zabírá časový děj od několika týdnů před útokem, až po 12 let po útoku. Má děj a hlavní postavy, ale je zpracován dokumentární formou - provází nás komentátor a občas ve filmu vidíme statistiky. Naturalistickým způsobem zachycuje všechny aspekty jaderné katastrofy- od demostrací před válkou, přes útok, destrukci, umírání, hladomor, nemoci, jadernou zimu až třeba po nevzdělanost dětí, které vyrostli po válce. Film ukazuje selhání společnosti a celkový kolaps civilizace. Threads byl po svém prvním uvedení stažen a...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.10.2021
Šokující, naprosto reálný a ve svém jádru   hodně varující snímek, tentokrát od   britských tvůrců televize BBC. Tentokrát   proto, že pouhý rok předtím byl na stejné   téma v USA uveden snímek ´Den poté´ (1983).   Ano, oba tyto snímky mají jedno společné.   Vyhrocení konfliktu mezi USA a SSSR do takové   míry, že dojde k odpálení jaderných hlavic a   jak si lidstvo počíná po jaderných   výbuších. Byť celý koncept Britové v   podstatě pojali stejně, pro alespoň nějakou   odlišnost vsadili více na dokumentární dojem,   při kterém pro reálnější dokreslení   použili skutečné hrůzné záběry. A můžeme   jen hádat odkud. Rozdíl je také důvod   vzrůstajícího konfliktu. Zatímco v ´Den   poté´ bylo použito fiktivní obsazení   Západního Německa armádou Sovětského svazu,   v tomto snímku je reálný konflikt v Íránu a   vize, kam by to mohlo až dojít. Takže opět byl   zmáčknut červený knoflík, jen se nedozvíme   kým. Konflikty mezi Amerikou a Ruskem zřejmě   nikdy neskončí, takže nelze jinak, než dát   zákonem, jak ´Den poté´, tak i tento snímek,   všem politikům světa povinnost sledovat každý   rok pro poučení, co mohou způsobit. Děj   příběhu se veze ve vyprávění obyčejného   života nejrůznějších lidí, které jsou   doplňovány zpravodajskými informacemi   politického vývoje vztahů mezi USA a SSSR. Děj   je tak rozdělen na dvě poloviny. Na život před   výbuchem a na život po výbuchu. A vize je to   opět hrozivá. Polodokumentární styl   vyprávění je nemalým přínosem k   autentičnosti daných skutků, které nestárne a   co si budeme povídat, je plně platný i v   dnešní době. Jen se postupně mění místo   politického konfliktu mezi USA a Ruskem, k   čemuž se nově přidává EU. Jestli je snímek   lepší tento nebo ´Den poté´ je otázkou.   Každý má sice své, ale oba budí hrůzu   stejně dokonale.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.6.2019
Takový divný polo dokument, nebo něco tomu   hodně podobného. Začátek na usnutí. Nebylo to   až tak dobré, jak vyznívá z hodnocení. Za mne   slabých dvacet.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.5.2015
"Neznamená to, že určitě vypukne válka,   ale ta možnost je reálná a všichni na ni   musíme být připraveni"... slova, kterým   se zdravý rozum vzpírá bez ohledu na to, jak   často jsou mu opakována. Ta představa je pro   člověka podobně abstraktní, jako třeba   nekonečno... a proto se na ni nelze připravit.   Bohudík.
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.7.2014
Pokud někdy v budoucnu dá vousatý náčelník   velbloudářů svůj modlitební kobereček do   čistírny, aby mu z něj odstranili ropné   skvrny, může to být zlé. Pak bude dočasně   bez koberečku a při svých motlitbách bude   pětkrát denně mlátit hlavou přímo do betonu.   A je možné, že mu definitivně prdne v kouli   (zatím se naštěstí jakžtakž drží).   Zmáčkne červené tlačítko a ... Pak uvidíme   krásný hřib, zvedající se do výšky mnoha   kilometrů. Threads nám působivě malují obraz   světa POTÉ. Třicet let starý film, ale   přiblížíte-li k němu Geigerův-Müllerův   počítač, uslyšíte hlasité praskání.   Radioaktivita je svině, ta se v zamořeném filmu   drží sakra dlouho. Poločas rozpadu v řádu   staletí, však to znáte ze školy, od vaší   fyzikářky. À propos, je deset let po jaderné   apokalypse. Děti už zase chodí do školy.   Ušmudlané děti, oblečené ve šinavých   hadrech, tupě zírají na starou televizi se   zrnitým a přeskakujícím obrazem. Odevzdaně   zírají na kočku... kostru kočky... Velmi   strašidelná scéna.
vo.truhlastvi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.5.2012
Vlákna
Jsou 2 filmy které se zabýrají touto   tématikou,první "Den poté"a pak tento   "Vlákna".V tomto filmu jsou scény   ještě děsivější a více ukazují děsivost a   krutost případné jaderné války,zde ještě   více je vidět rozdílné chápání určitých   skupin lidí,kde někteří chrání jen sebe a na   druhé neberou ohled.Protože film zabírá   dlouhou dobu i po jaderné válce,je pak možno   vidět,jak by lidská civilizace byla deformována   a chovala se jak zvěř.V jaderné válce by   nebylo vítězů,byli by mrtví a živý,kteří   by těm mrtvým záviděli.
goranchorvat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2011
Šokující reálnost
Je paradoxem že jsem se k tomuto snímku dostal   více jak čtvrtstoletí po jeho vzniku.   Extrémní a realistická analýza života po   atomové apokalypse nemůže nechat prakticky   žádnou věkovou skupinu v klidu. Pro mě osobně   zfilmovaná noční můra mého dětství, která   nám byla každodenním strašákem. Když se   oprostím od osobních pocitů, máme zde hraný   částečně dokumentární film, s krátkými   hlasovými vstupy komentátora suše hodnotící   hrůzy a dopady nukleární války. Důkladnost   načasování a syrovost, se kterou jsou daná   fakta nadávkována, je opravdu neskutečně   skutečná a hrůzostrašná. Nejbrutálnější   reálný nehorror který jsem kdy spatřil. Když   si uvědomím, jak strašně blízko v historii   jsme byly tomuto holocaustu, mrazí mě v zádech.   Souboj kde není vítězů ale pouze poražených.   Neumím si ani představit co musel snímek   vyvolat v době svého vzniku, kdy studená válka   vrcholila na maximum. Jakákoli slova po   shlédnutí tohoto snímku jsou nedostatečná k   vyjádření šoku který po něm každý   normální člověk musí zažít. Všechny   rádoby děsivé filmové věci současnosti jsou   najednou směšně ubohé. Klaním se před   Mickem Jacksonem za precizní převedení dopadů   jedné z největších hrůz, co kdy člověk   dokázal vymyslet na filmové plátno. Tento film   by měl být rozhodně povinný v hodinách   dějepisů, a hlavně pak na setkání vojenských   a politických vúdců zemí této planety.   Alarmující-90%
Lasy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2011
Velmi emotivní film-dokument. Asi zatím   nejlepší co jsem kdy viděl, snad proto, že je   velmi realistický, protože se to opravdu může   stát. Na to, že mu táhne na třicet, tak   rozhodně doporučuji každému
miksov
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2009
Velmi působivý film točený polodokumentárním   způsobem. Vede opravdu k zamyšlení a stojí za   to, se na něj podívat. Z filmů popisující   atomovou katastrofu jsem se s lepším nesetkal.
pigal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.11.2009
Mraziva prognoza...
Perfektny hrany dokument vhodne doplneny o fakty a   predpoklady,ktory sokujucou a velmi sugestivnou   formou predklada zrod jadroveho konfliktu a   nasledujucich 12 rokov po nom.Povinne by ho mali   vidiet vsetci ti,ktori nieco podobne svojim   konanim mozu sposobit.Film je velmi emotivny a   zanecha vo Vas vnutorny neklud a strach.Je   dokazom,ze aj 25 rokov stary film moze byt   aktualny a atraktivny pre divaka.Jednoznacne   doporucujem!!!
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2009
Stručný návod, jak během jednoho dne srovnat   Zemi se zemí aneb jak se to taky někdy může   pěkně posrat. Vše patřičně doplňuje   statistický žurnál.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24826minih24826Za pět minut sedm (1964) 
Za pět minut sedm n
minih56978minih56978Poslední hranice (1955) 
The Last Frontier n
minih80817minih80817The Caller (2011) 
The Caller n
minih91468minih91468Stín smrtihlava (2012) [TV film] 
Stín smrtihlava n
minih43221minih43221Mimo zákon (2005) 
Edison n
minih48121minih48121Pozemšťan (2007) 
The Man From Earth n
minih26005Červená Karkulka (1920) 
Červená Karkulka n
minih47498minih47498Tvrdé palice (2008) 
Leatherheads n
minih20548minih20548Takoví normální zabijáci (1994) 
Natural Born Killers n
minih160191minih160191The Sisters Brothers (2018) 
The Sisters Brothers n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10