Duben
ohodnotit

Téměř dokonalý zločin

The Gift

Žánr:
Rok:
2000
Délka:
111 minut
Premiéra v ČR:
26.7.2001
„Byla to perfektní vražda…Bohužel někdo to včechno viděl.“

Komentáře k filmu Téměř dokonalý zločin

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.10.2012
Zajímavé propojení   krimi,thrilleru a tajemna.I   přídomek mysteriozní   thriller by asi sednul.Film   jsem viděl aš teď a 60%   dávám i proto,že přeci   jenom bylo tempo chvílemi   malinko pomalé a   uspávající?Ale dobrý pokus   se cení!
decepticon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.6.2012
Kvalitny triler, pekne   zamotany, sympaticky herci   akurat ta hudba nebola uplne   najvhodnejsia

/14.6.12/ cz dabing ABZ -   Divize Bontonfilms 2001
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.8.2011
Opravdu povedený thriller.   Povedl se příběh se   spoustou záhad, které jsou   fakt záhadné. Samozřejmě   nesmím zapomínat na herce,   kteří podali výkon, na   který musí být opravdu   pyšní. Konec je fakt   zajímavý
alberteinstein
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.7.2011
Vo svojej podstate detektívny   príbeh, v ktorom je všetko   videné z pohľadu ženy s   "darom" vidieť   veci, bežným ľuďom   neznáme. Sam Raimi natočil   výborný film, ktorý zaujme   až do konca, hoci rozuzlenie   tušíte, atmosféra vás   nepustí. Dobrí herci a   zaujímavý scenár, na ktorom   sa podieľal Billy Bob   Thornton!
BTW práve z   tohto filmu pochádzajú   povestné topless zábery   Katie Holmesovej   Scientologickej.
Yontalcar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Film se povedl o tom není   sporu. Námět je zajímavý i   když bych očekával více   mystiky. Ta je zde jen   okrajově. Jedná se spíš o   zvláštní druh detektivky,   což samozřejmě není na   škodu. Bát se u tohoto   snímku asi nebudete, ale   sympatizovat s hlavní   hrdinkou Annie a jejími   přáteli určitě ano. Kromě   toho, vizuální děj vhodně   dokresluje hudba od   Christophera Younga, která   může bystřejšímu   divákovi mírně připomenout   soundtrack k filmu Přísaha.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.8.2010
Konečně zase jeden téměř   dokonalý film:-)
Annie   Wilson (Cate Blanchett) je   mladá vdova žijící se   svými třemi syny v Brixtonu,   malém hnízdě kde se   všichní znají. Živí se   vykládáním karet a někdy   vidí budoucnost ve snech.   Dochází k ní například   Valerie Barksdale (Hilary   Swank), která je věčně   bita svým prchlivým a   násilnickým manželem   Donaldem (Keanu Reeves), nebo   Buddy Cole (Giovanni Ribisi),   který má psychické   problémy, nějak spojené s   dětstvím, otcem a jakýmsi   modrým diamantem. Donald   začne Annie vyhrožovat,   když se dozví o tom, že   jeho ženě radí, aby od něj   odešla a mladá žena tak   žije ve věčném strachu.   Události naberou opravdový   spád, když zmizí mladá   bohatá dcera zdejšího   obchodníka Jessica King   (Katie Holmes), snoubenka   sympatického Waynea (Greg   Kinnear). Šerif spolu s otcem   a snoubencem zmizelé přijdou   za Annie se žádostí o   pomoc. Ta je po počátečním   neúspěchu přivede až k   rybníku, kde se najde   polonahá mrtvola. Rybník   leží na pozemku Donalda   Barksdala a v průběhu   vyšetřování se zjistí,   že měl s obětí   poměr...
Samu Raimimu   se povedlo do filmu sehnat   opravdu prvotřídní herce,   ti ale samozřejmě dobrý   film nedělají, tohle dílo   by se ale obešlo asi i bez   nich (i když by to nebylo   ono) – promyšlený   scénář, povedená kamera,   dramatická hudba, hrůzné   snové sekvence a mrazivá,   až hororová atmosféra,   která se objevuje v těch   nejpříhodnějších   okamžicích a udeří vždy s   až nečekanou razancí.   Atmosféra je sice klasicky   dokreslována klišovitou   bouří či smutnými,   depresivními barvami,   hrůznými viděními mrtvých   a podobně, což jsem viděl   už mnohokrát, ale vlastně   proč ne, když je to po   řemeslné stránce dokonalý   a přispívá to   atmosféře...Ta je totiž   opravdu asi hlavní devizou   tohohle povedenýho, mrazivě   hororovýho snímku se   skvělým obsazením, kde   vyčnívají svými výkony   hlavně Cate Blanchett a   Giovanni Ribisi, ale ani   ostatní se nemají za co   stydět a režisér tuplem   ne...
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2010
The Gift
Prvně musím říct, že se   jedná o vynikající thriller   s Cate Blanchett v hlavní   roli. Příběh postavený na   ženě, která je sama se   třemi dětmi poté co při   tragédii ztratila rodinu   jenže vdova má jistý dar,   kterým si přivydělává na   živobytí. Příběh má   dobrou zápletku vynikající   atmosféru, kterou doplňuje   také skvělá hudba a pokud   si tak vzpomínám tak je   Téměř dokonalý zločin   jeden z nejlepších   thrillerů, které jsem kdy   mohla vidět. Není nutné   rozebírat film, protože   jestli jste někdy něco   museli vidět, tak je to   právě tenhle film.
Kromě skvělé Cate filmu   vévodí také Giovanni   Ribisi.
Faustka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.5.2010
Cate Blanchet v roli vdovy,   která zůstala sama s malými   dětmi, má jistý dar, který   je ale někdy spíš na   obtíž a vykládání karet,   taky není zrovna dvakrát   výnosný byznys. Vidět   zemřelou dívku ve větvích   stromu, to není právě to co   by si přála a ještě jí   pronásleduje agresivní   manžel(Keanu Reeves) jedné   její přítelkyně. Jeho   věčné vykřikování,   "upalte tu čarodějnici   a stejně jednou skončíš na   hranici", bylo jeho   typický. Nechápu co má   proti čarodějnicím, mně   jsou sympatický. Trochu   voodoo, by neškodilo, že   Annie?
Pjotra108
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.4.2010
Jako napínavý thriller/horor   s pár fakt děsivými   okamžiky to bylo dobré. Ale   jedna slabina: od začátku   jsem věděla, kdo je vrah a   kdo má jasnej motiv, takže   jsem celou dobu čekala,   jestli mě film fakt   překvapí. Jenže   nepřekvapil. Čekala jsem   nějakou promyšlenou vraždu   a ne vraždu z   "vášně". Výkony   dobrý, z lekaček jsem byla   po*** až za ušima, ale   finální překvapivý   rozuzlení příběhu se   nekonalo.
Leeslie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.1.2010
Nejsem fanouškem Sama   Raimiho.Mnoho lidí ho   uctívá za filmového   Boha,ale mě jeho filmy nijak   zvlášť neoslovují.Ba   právě naopak,po hrozném   Stáhni mě do pekla spíše   iritují.Teď ovšem k filmu   Gift.Je velmi těžké tento   film zařadit.Na horor jsem se   vůbec nebál,na thriller to   má velmi nezajímavý   konec,je to takové drama s   trochu tajemnou dějovou   linií.Abych byl   upřímný,tak mi tento film   neukázal nic,co bych neviděl   už jinde.Jediné co tento   film vyzdvyhuje je skvělé   obsazení.Cate Blanchett je   opravdu nadaná,Hillary Swank   jsem po dlouhé době rád   viděl a Keanu Reeves si   užíval roli   záporáka...Ovšem kdo   obsadil do tohoto hvězdného   filmu nesympatickou Katie   Holmes by se měl stydět...
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.11.2009
Moc pěknej film! Mimo   úžasnou Cate Blanchett a   Keanu Reevese se mi tu hodně   líbil i Giovanni Ribisi.   Kromě skvělejch hereckejch   výkonů má film i zajímavej   děj a je dobře natočenej.   Já mít takový schopnosti   jako Annie, asi bysem   zešílela :) Jinak nejvíc   mě na filmu bavilo, že sem   skoro až do konce filmu   nevěděla, kro je vrah.   Napínavej a zajímavej   filmek.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.9.2009
Podle mého názoru je to   pecka  
skvělé je   obsazení děj je plní   dynamiky naprostá filmová   fantazie
Kachy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.8.2009
Tento thriller patří mezi   mé oblíbené. Velmi   kvalitní herecké obsazení a   vcelku originální námět.   Zpracování je taky velmi   dobré. Keanu role parchanta   sedne a Cate je úžasná jako   snad v každém filmu.   Prostředí malého   amerického městečka   dodává filmu správný   nádech tajemnosti. Temné   vize odhalující pravdu   stojí za shlédnutí....
lucymat
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.7.2009
Téměř dokonalý zločin mi   vůbec nic nedal... Cate   Blanchett si sice hraje na   "jakés takés"   nadpřirozeno, ale to je asi   tak všechno. Velké   zklamání.
Vig
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.5.2009
Vydařený napínavý film   okořeněný skvělým   výkonem Cate !!!
Keanu   Reaves se role zhostil dobře   a vypadal vskutku děsivě :)
řepešínský
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.5.2009
český distribuční název   téměř dokonalý zločin pro   americký film s názvem dar   je možná pro prodejnost   díla přijatelnější, ale   pro celkové vyznění a   náboj naprosto   zavádějící. celé dílo je   totiž skutečně o daru; o   božském daru jasnozřivosti   a čtení myšlenek. o daru,   který tím pádem dal   primární základ k   rozvinutí několika   dějových linií tohoto   nadmíru zajímavého filmu. v   množství dějových os také   leží velký nedostatek   filmu, protože díky tomu   jsou zvratově sice některé   pasáže zcela nečekané, ale   v jiných nás autoři   zavádí úplně jinam a   navíc zcela zbytečně.   sestříháním do dějově   přijatelnějšího tvaru se z   dílka téměř dokonalý   zločin mohl stát téměř   dokonalý film, ale takto   zůstal jenom krůček před   hvězdnými branami světové   kinematografie.
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.3.2009
Téměř dokonalý zločin
"Nejdůmyslnější a   nejhrůznější thriller od   Šestého smyslu." tento   slogan na DVD přebalu mě   nalákal ke koupi a   následnému shlédnutí   filmu, a musím říci, že   mylně. Celkově příběh   nebyl zas tak špatný, ale   že by byl na způsob   Šestého smyslu? Vůbec!   Jediné přirovnání můžem   hledat ve hvězdném   obsazení, kdy Bruce Willise   zastupuje Cate Blanchet a   Keanu Reaves. Jinak nic moc,   speciálně pak konec byl   úplnou katastrofou!!
Panzerfaust
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.2.2009
Trošku súhlasím s wardenom   - Ale mne osobne film sadol a   bolo vidieť že hlavná   postava bola naozaj skúsená   herečka.
Charlie35
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.2.2009
Excelentní mystický thriller   s prvotřídním hereckým   obsazením. Sam Raimi se už   dávno propracoval z   béčkové horrorové spodiny   do režisérské extraligy a   na tomhle filmu je to znát.   Keanu Reeves není zvyklý   hrát vedlejší role, ale   tahle se mu fakt povedla.   Mluvit o herectví Cate   Blanchett je nošením   dříví do lesa.
Wish
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.7.2008
jeden z mála povedených   thrillerů, který nepůsobí   přehnaně ani strojeně.   působivé prostředí s   působivými herci - Cate   Blanchett, Giovanni Ribisi,   Keanu Reeves a Hilary Swank.
Didinka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.6.2008
Příjemný film. Tedy dost   nepříjemný, ale jinak se na   to velmi sympaticky koukalo.   Závěr filmu byl pro mě   překvapivý a   nepředvídatelný, takže   hodnotím dobře. Jinak to   bylo takové klasické,   prostě doporučuji vidět.
Naomi21
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.5.2008
Za tenhle film se tvůrci   vůbec nemusejí stydět.   Ponurá atmosféra. Řešení   sice vytušíte během   sledování filmu, ale   důležitější než   řešení je celý film,   který působí zajímavě a   neotřele. K plusům patří i   herecké obsazení v čele   Cate Blanchett, doplňovanou   Keanu Reevesem, Hilary Swank a   hlavně Giovanni Ribisim.
Warden
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.3.2008
Ten film se měl jmenovat   Téměř dokonalá   nuda.Neskutečně pitomý   scénář,kdy běžná žena   vyřeší vraždu   vykládáním karet a svými   vizemi.Navíc natočené   takovým tempem,že u toho   usíná i člověk stižený   insomnií.Na strašení dětí   v mateřské škole   dobré.Jinak se to vážně   brát nedá.20% za Keanu   Reevese
Mary.Elwood
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.3.2008
Další z kvalitních filmů s   excelentní Cate   Blanchet....ve vedlejší roli   Giovanni Ribisi byl taky   opravdu sqelý.Dobré   propracování,zajímavý   nápad,dokonalý příběh.
leva2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Hodně zajímavý nápad a   slušně propracovaný   scénář (i když od poloviny   s lehce průhledným   závěrem, vylepšený umnou   režií a pečlivě budovanou   atmosférou) podpořila hodně   dobrá Cate Blanchett v   hlavní roli a chytrá režie   Sama Raimiho (který o   hvězdičku vyzvedl již   zmiňovaný scénář).
moldovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.1.2008
Zajímavý thriller s   kriminální zápletkou   udrží diváka
v   napětí od začátku až do   konce. Mladá vdova s darem   jasnozřivosti a schopností   číst myšlenky pomůže   policii vyřešit složitý   případ vraždy. Její   svědectví před soudem
je zpochybňováno a ona   jej musí složitě obhajovat.
nash
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.3.2007
Obdivovatel Hitchcocka Sam   Raimi se před tím, než se   vrhnul na Spidermana blýskl   tímto mysteriózním krimi   dramatem, jenž se může   pyšnit velmi zajímavou   atmosférou a napínavým   příběhem, v němž dlouhou   dobu nevíme, kdo je vrahem.   Velkým plusem filmu je   obsazení:   Blanchett,Reeves,Holmes,Swank,   Kinnear,Ribisi, tomu říkám   sestavička.
artcrime
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.2.2005
na tedle film sem se tesil ale   docela me zklamal..raimiho   jednoduchy plan na to jak   udelat jednoduchy plan2   kiksnul.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih47648minih4764896 hodin (2008) 
Taken n
minih197404minih197404Plane (2023) 
Plane n
minih32618minih32618Protiúder (2002) 
Collateral Damage n
minih37499minih37499Doktor Tom (2000) 
Fetch the Vet n
minih49785minih49785Vyhazovači (2008) 
Clubbed n
minih116661minih116661Horalové (1980) 
The Mountain Men n
minih25028minih25028Muž se železnou maskou (1998) 
The Man in the Iron Mask n
minih76713minih76713Ústav hrůzy (1973) 
The Forgotten n
minih47497minih47497Sluha Jeho Veličenstva (2007) 
Слуга Государев n
minih41453minih41453Vojákova dívka (2003) [TV film] 
Soldier's Girl n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - BILANCE: Vyplácí se nám EU?

02:10 - 02:40

19 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Na moll

02:15 - 02:55

14 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

01:50 - 03:10

39 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:45

44 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10