Duben
ohodnotit

Proud času

Timeline

Další název:
Prúd času
Rok:
2003
Délka:
116 minut
Premiéra v ČR:
25.3.2004
„Aby zachránili profesora, který uvízl na cestě časem, musí se jeho studenti vydat do roku 1357.“

Komentáře k filmu Proud času

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
Renie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2008
Film se mi líbil. Tak trochu   historie, tak trochu fantasy,   od každého něco. Gerald   Butler se mi v tom moc líbil.   A mělo to dost dobře   odhadnutelnej konec, ale to mi   vůbec na tom nevadilo.
lucienamoriena
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Mně se film moc líbil, měl   celkem strhující děj, sice   se dalo celkem tipnout, jak to   dopadne, ale to nevadilo,   protože mně konkrétně film   abso¨lutně pohltil :)
Daniela91
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.1.2008
Proud času
Výborný film o skupině   archelogů, kteří se   vydávají strojem času do   středověku na záchrannou   misi. Dávám filmu deset, i   když to možná nebude ani   tak jeho kvalitou jako spíše   mým zájmem o všechno   středověkého.
jana29
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.11.2007
9/10
Tento film se mi moc   líbil.Měl napínavý děj   až do konce a akční a   bojové scény byly   super.Obsazení   dokonalé,hlavně Marek   /Gerard Butler/ se mi moc   líbil.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.12.2014
Výprava do minulosti   zachránit vědce. Námět ve   sci-fi hojně používaný.   Zde se však hlavně jedná o   dobrodružství, které má   překvapivě slušné tempo.   Pořád se něco děje a vše   se odehrává bez zbytečného   okecání. Možná to byla   chyba, poněvadž se divákovi   nedává šance vydechnout.   Tvůrci měli malý rozpočet?   Vždyť to není ani znát.   Rozhodně z možností   vytlačili co se dalo a tak   např. závěrečná bitva   nemohla dopadnout lépe. Snad   mohl být trochu lepší   střih. Na příběhu mi však   vadí absence velmi logické   úvahy. Člověk ze   současnosti nemůže v   minulosti nikoho zabít. Jeho   potomci by tudíž nemohli   vůbec existovat. A náhoda je   velmi ošemetná. Co kdyby to   byl někdo z výpravy. Oni tu   však zabíjejí o sto šest.   No, asi je lepší na tuto   maličkost nemyslet. Je to   sice divočina, ale jinak   vcelku jednoduchý povedený   film.
saraSun
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2008
Nemám ráda ani historické   filmy a už v žádném   případě sci-fi, ale tento   film se mi líbil. Napínavý,   vcelku slušná výprava,   polopřekvapivý závěr.   Myslím, že film nikoho   neurazí a pár lidí nadchne.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.11.2013
Pomocí stroje času se   skupina amerických studentů   dostane do doby před 600 lety   ve Francii a snaží se   nalézt své bližní - otce   jednoho ze studentů. Ovšem   hrozí, že touto cestou   zasáhnou do dějin stoleté   války a změní navždy celou   historii a čas na záchranu   rychle utíká. Kniha podle   spisovatele M.Crichtona -   Jurský park.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.2.2009
Proud času
Dobrodružný film, kterému   určitě nechybí akce. Film   čerpá hlavně z výborně   vybraného tématu a tím je   stroj času a cestování do   minulosti. Tentokrát se   dostáváme do středověku,   když v Evropě zrovna zuří   stoletá válka mezi Francií   a Anglií.
Divák si   uvědomuje, jak byl   středověk doopravdy krutý.   Tomu například nasvědčuje   nečekané zabití Francois.   Hlavní hrdinové ve   středověku uplatňují   zejména novodobé poznatky,   aby vůbec přežili. Líbilo   se mi, jak našli tu tajnou   chodbu, o které věděli ze   součastnosti, že existuje.   Závěrečný boj se mi zdál   slabší.
Milicent
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.2.2009
Další nepovedená adaptace..
Knížka je skvělá, čtivá   a se zajímavou zápletkou,   ovšem jako v mnoha jiných   případech, adaptac se   příliš nepovedla.   Každopádně stojí za to   aspoň exteriéry, ikdyž   herecké výkony skutečně   nic moc. Je to škoda, mohl to   být dbrý film. Ten už asi   ani vidět nemusím, knížku   si ráda přečtu znova.
efCZa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.3.2009
Klasika, nic lepšího nelze   dodat. Příběh nám plyne   vcelku svižně, akce je   dostatek stejně jako troška   napětí i romantiky, ale   žádná novinka, žádný   pokus o něco nového. Kromě   Gearda Butlera a Anny   Friel(snad jen jejich   příběh byl jímavý - za   každého * navíc) jsou herci   dost podprůměrní, i když   se snaží..hezká film po   nedělním obědě, dy nic   nečekáme a chceme jen zabít   čas.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Knížka byla zajímavější,   teprve při zfilmování se   ukázalo jak někdy škodí   více postav a proto filmaři   hned na začátku odpravili ty   přespočetnější.   Neustálé přesuny postav   byly mírně matoucí a   závěrečná bitva byla velmi   dobrá, jenom díky tomu, že   se odehrávala ve tmě, občas   nepřehledná. Velmi dobrý G.   Butler a hodně akční   A.Friel (ani jsem u Bathory   nevěděla, že hrála ve   filmu u R.Donnera), zbytek   postav do počtu, který   převyšovali F.O´Conor a P.   Walker.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.8.2009
Nebyl to zase tak spatny film   o cestovani v case a dokonce   take o zneuziti cestovani v   case.
Ale popravde jsem   podle hereckeho obsazeni cekal   trochu vice.
I kdyz   zase u scenare to bylo mile   prekvapko.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.3.2019
Proud času mě bavil.   Cestování časem se   zajímavým příběhem.   Dobré herecké obsazení,   slušná kamera a sedla i   hudba.
Obivan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.12.2009
Je zajímavé narodit se v   roce 1972 a zemřít v roce   1381.
K3
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.1.2008
Tváří se to jako něco   velkýho, ale přitom je to   béčko co nemá žádnou   myšlenku. Děj docela   pokulhává a ostatní části   tak nestojej za vyzvednutí,   trochu to zachraňuje   zobrazení 14. století, ale   stejně podprůměr.
huron
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.8.2006
Z celého filmu mám pocit   nemastnosti-neslanosti, a to   ve všech směrech.   Průměrný film, průměrné   hodnocení.
Petík
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.12.2004
NO já nevím, nevím.Moc   nadšená z tohodle dílka   nejsem.Tvůrci sice měli   zajímavý nápad co se týče   děje, ale scénář a   výprava jsou dost slabé,   takže nečekejte moc velké   zázraky.
Hugin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.1.2008
Taková naivní neoriginální   slátanina, ale protože mám   rád historické filmy, tak za   kostýmy, dekorace a hlavně   za dobře natočený   katapultový útok na hrad si   tento film nějaké body   zaslouží, kdyby v tomto   duchu natočili celý film,   jako skutečný historický   příběh a nepletli do toho   cestování časem, mohla to   být docela dobrá podívaná.
pigal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.2.2008
Podpriemerny B-ckovy film so   smiesnym pribehom a slabymi   hereckymi vykonami.Historicke   filmy,aby vyzerali doveryhodne   musia byt podporene velkym   kapitalom,inak film krachuje   na vyprave a   kostymoch.Sledovanie filmu je   stratou casu-jednoznacne   nebrat.
peginka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.1.2022
Výběr herců mě navnadil,   ale film zklamal. Co vám budu   povídat, nedokoukala jsem to.   Možná to někdy zkusím   znovu, ale spíš ne.   Škoda...
salsaverde
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.11.2009
kniha bola lepšia
Film natoceny na motivy knihy   mava vo vacsine pripadov uz   vopred prehrany zapas...   Knizka bola zaujimava,   napinava a jej filmove   spracovanie bolo docela dobre   zvladnute. Na americke filmy   vydarene, nastastie ma nemilo   neprekvapili vselijake   americke historicke   "šaškárny" v   podani modernych kralov alebo   zmodernizovanej dobovej hudby.   Film posobil docela   autenticky. Najlepsi vyber   herca bol G. Butler, ako   jediny sa na tuto rolu hodil.   Bohuzial slovensky dabing   profesora - magistra bol   skazeny nevhodnym vyberom   dabera. Magister mi takto   pripadal ako slaboch, ktory   akurat tak machroval, ked bol   v sucasnosti. No, ale aby som   to zhrnula, film bol   pozeratelny a docela aj   zaujimavy, clovek sa pri nom   az tak nenudil. Poradim -   precitajte si radsej knizku!
Cash89
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Proud času
Po velmi dobrých   filmech...jsem si chtěl   zkusit něco   oddechovějšího...A to se mi   vymstilo, hned na začátku   roku jsem udělal velkou   chybu...Paula Walkera má   zaškatulkovanýho jako   akčního herce a né   takového poseru jakého   hrál, a doslova mi   vadil...Gerard Butler byl   převěčivý ale jeho brzdil   v rozletu nudně příšerný   scénář...K tomuhle filmu se   opravdu nedá vytknout nic   dobrého...kamera...střih...h   udba to vše bylo natočeno   tak béčkovým způsobem že   jsem rád že už na to   nemusím nikdy   koukat...Závěrem...doporuču   ji lidem kteří mají času   že nevědí co s nim...ale   opravdu jen z nouze...pro ty   ostaní vyhněte se mu jak jen   to bude možné...chci Vás   zachránit před velkou nudou.
netopir55
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.7.2009
Proud času patří bohužel k   tým horším sci-fi   filmů.Film postráda dobré   herecké obsazení(i když   pár jich tam je),no   věčším problémem filmu je   samotné spracováni.Vúbec   mě nezaujalo.
Naomi21
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.12.2011
Plus pouze za Gerarda (slabost   pro tohohle Skota:). Celkem   nudný film o cestování v   čase. Hezká tvářička   Paula Walkera vše   nezachrání, stejně na   hraně je i (ne)uvěřitelnost   hlavních postav a scénáře.
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.12.2011
Tak tohle se nepovedlo. Už   ten nápad mě až tak   nezaujal, a myšlenka, že   časté cestování v čase   uškodí lidskému organismu,   to je fakt hodně. Jedinou   "zajímavostí",   pochopitelným šokem pro   postavy, je nalézt v staletí   starých vykopávkách brýle   někoho, koho osobně znám -   do tohoto se vcítit, to musí   být šok. Ale jinak...
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.3.2013
Směšné, předvídatelné,   neumětelské, matoucí,   nelogické, neromantické,   béčkovité béčko   nejbéčkovatější. Howgh.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.1.2011
Jako vždy, jak už to u   těchhle snímků bývá,   udělá se historický film,   ale použije se časosotroj a   ejhle, už nemáme film   historický, ale sci – fi. I   když tohle má do pravého   sci – fi hodně daleko.   Divím se, že vůbec tyto   ptákoviny ještě někdo   natáčí a ještě diváka   trápí dlouhou stopáží   snímku. Inu, kdo se chce   nudit, pak mu film vřele   doporučuji, nezklame jej.   Hluboce podprůměrný,   naprosto nudný film. ---Nova   080102 10323/10701 Nova 090213   10322/10700

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43623minih43623Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008) 
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian n
minih36699minih36699Troja (2004) 
Troy n
minih39394minih39394Shrek Třetí (2007) 
Shrek the Third n
minih39429minih39429Sexy Pistols (2006) 
Bandidas n
minih4405minih4405Bohové musí být šílení II (1988) 
The Gods Must Be Crazy II n
minih41881minih41881Asterix a Vikingové (2006) 
Astérix et les Vikings n
minih27892minih27892South Park: Peklo na zemi (1999) 
South Park: Bigger, Longer & Uncut n
minih46620minih46620Iron Man (2008) 
Iron Man n
minih29254minih29254Evoluce (2001) 
Evolution n
minih10395minih10395Kokosy na sněhu (1993) 
Cool Runnings n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

180 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoké světy

08:30 - 09:15

29 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

29 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:35 - 09:10

24 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10