Duben
ohodnotit

Padesátka

Žánr:
Rok:
2015
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
24.12.2015
„Takovej horskej humor“

Komentáře k filmu Padesátka

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
kakkena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2016
Tak musím upřímně říci,   že mě ukázka od filmu   naprosto odrazovala, a tím   pádem nebyl důvod jít na   film do kina. Ale osvědčilo   se mi, že pokud ukázka   stojí za velké nic, tak film   byl, nebojím se říci   "fenomenální".   Bavila jsem se od začátku do   konce a nebyla jsem sama, kino   bylo plné a sál se smíchem   stále jen otřásal.   Především musím ocenit   bravůrní výkon režiséra   Kotka, protože některé   (všechny) scény byly   výborné. Herecké výkony   byly dotažené do špičky a   ne jak už tady někdo   zmiňuje - přehrávané,   vůbec ne. I takový Jakub   Prachař mě překvapil, jak   svoji roli zvládnul, jak si   ho pamatuju je vždy takový   toporný ,ale tady to byla   bomba. Skvost je asi posatava   myslivce Kuny, kterou   excelentně ztvárnil Jiří   Schmitzer - bomba. Velmi se mi   také líbolo spojení   přítomnosti a retrospektivy   v retro stylu, velice pěkně   se to napojovalo na sebe jak   vizuálné, tak i hudebně.
Pokud humor někumu   nesedne (já se ho po ukázce   také bála), nepochopil   žánr této komedie, dokonce   jsem ve Vrchlabí žila humor   v Krkonoších je opravdu   tvrdý, jako život tam.   Někdy mě celkové ladění,   narážky, ironie, absurdnost   a styl scénáře připadal   jako od Tarantina, a když   něco takového řeknu já,   tak to musí být něco.   Zkrátka parádně strávený   silvestrovský večer, už se   těším na reprízu.
barbarella.s
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.1.2016
prima oddych a mily film
jemny a inteligentni,I kdyz   misty trochu cerny   humor...sympaticky pocin   mladych tvurcu bez obvykle   trapnost Kamenaku a Babovresku   poslednich let
dzudina
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.1.2016
pane Kotku DĚKUJI
Předem chci napsat o recenzi   Franty Fuky a Ivky   Přivřelové z odvážných   palců z rádia 1. Jste   normální chudáci, který   skouknou film a pak říkáte,   vlastně vnucujete vaše   názory a radíte, jestli jít   nebo nejít na daný film. Oba   jste trapáci a zamyslete se   hlavně sami nad sebou. Filmem   50tka, totálně opovrhujete.   Není to pravda. Film je   opravdu hodně dobrý !   Dějově skvělé, obsazení   luxusní a humor je parádní.   Od začátku až do konce se   pořád něco děje a není   všechno, jak se na první   pohled zdá a v tom je kouzlo   tohoto filmu. Dočkáte se i   zajímavých chvil, který   děj zase posune jinam.   Prostě hezký film od pana   Kotka, před kterým   smekám...
akila
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.12.2015
Svérázný film o několika   svérázných lidech.   Výborné dialogy, dobře   zahrané, mnohdy divadelním   způsobem, ale o to   působivější. Dobře   vystavěné, kolikrát až   absurdní dějové situace. O   tom ale život je. Mě to   bavilo, dle mého názoru   dobrý film, který stojí za   zhlédnutí.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.5.2016
Vojtěch Kotek už s režií   nějaké ty zkušenosti měl a   tak bylo otázkou času, kdy   se také pustí do nějakého   celovečerního snímku. Ta   chvíle právě nastala a dá   se říct, že tato jeho   filmová prvotina nedopadla   zrovna nejhůř. Zimní   horské prostředí, různé   lehce humorné situace, které   tak nějak z děje vyplynou,   mlha a uvíznutí někde v   horské chatě. Nemohu se   zbavit dojmu stejné skvělé   atmosféry, jakou má do dnes   v TV vysílání vyhledávaný   již postarší film s   Jaroslavem Marvanem ´Anděl   na horách´. Nejde tu však   jen vyloženě o zábavu, jak   každý očekává, ale je tu   i dramatický příběh   několika postav, jejichž   osudy se nečekaně protnou.   Pravda, zpočátku to jako   ryzí komedie vypadá a jeden   by si myslel, že to bude   něco podobného, jako   ´Sněženky a machři´, ale   chyba lávky. Pevná dějová   linka s dobře napsanými   dialogy a hlavně scénami z   toho právě po dramatické   stránce dělá naprosto   vyjímečný film. Mix dramatu   a humoru tu dlouho takto nikdo   nenatočil, takže se dá   říci, že Vojtěch skočil   žánrově do zcela stojatých   vod. A udělal dobře.
PROCESOR
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Trošku více zamotané   rodinné vazby se pomalu   odhalují v jedné horské   chatě. A protože je na   chatě ryze chlapská   společnost o drsný vtípky   není nouze. I když závěrem   film ztrácí trochu dech na   průměr dosáhne spolehlivě.   Legendární Sněženky a   machři se z něho asi   nestanou, ale i tak je to   snímek, který rád vítám.   -S! Závěrečný úsměv   Pavelky co by šmouly má   nakročeno hodně daleko. -S-
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.9.2017
Tak první dojmy? Mně se to   líbilo. Trošku jsem se   zapletl v postavách, ale   neva. V každém případě   jsem se bavil, herci byli   prima. Navíc mám tohle   prostředí rád. Zatím   dávám moc, a po druhém   podívání uvidím.
Tak jsem to zkoukl   podruhé a myslím, že si ta   padesátka tu šedesátku   zaslouží. Některé hefty by   opravdu chtěly vytesat do   mramoru.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.10.2016
Tak já o tomhle filmu věděl   dlouho, ale bál jsem se co to   zas bude za chujovinu a ejhle   Kotek docela překvapil.   Jasný není to komedie co by   trhala bránici, chvílemi i   nudí, ale zas cením odvahu a   to, že herci byli fajn,   několik scén a seků   pobavilo, takže upřímně   Padesátka je spíš za 50%,   ale když se veme co se   posledních X let u nás   točí, tak tenhle film zas   tak blbej a špatnej rozhodně   není.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.6.2016
Po
přečtení zdejších   komentářů,jsem se   upřímně bál,co na mě zase   čeští filmaři ušili za   boudu.Musím však   konstatovat,že nějaké   šílené zlo se nekonalo a   že jsem se celkem   bavil.Netvrdím,že světlo   světa spatřil nějaký   velký filmový počin,ale už   jsem viděl mnoho více   nepovedených věcí.
beneva
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.10.2016
Rozpaky
Tak nevím... nápad a   zápletka - dobrý, herci -   už horší, zpodobnění let   sedmdesátých - katastrofa.   Celkový dojem - rozpačitý.  
Kdykoliv se mladí   snaží natočit něco o   svých rodičích, měli by se   zeptat těch, co to pamatují,   jestli vybrané kostýmy,   paruky a hlavně chování   odpovídají skutečnosti. Rok   1977 jsem prožívala coby 12   letá dívka a to, co nám   bylo předloženo, je realitě   hodně vzdáleno. Škoda.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.8.2020
Možno príde aj Krakonoš
Páni, ja som normálne   myslel, že tá jeho mama je   Jana Hubinská a to je Vilma   Cibulková, tu sa riadne   podobala. Priznám sa, neviem   čo si mám o tejto komédii   myslieť. Ako nebolo to zlé,   bolo tu aj zopár dobrých   momentov, ale vôbec mi to   nesadlo, alebo skôr, nebol to   môj šálok kávy. V prvom   rade, mnoho vecí bolo   neuveriteľných a hlavne až   moc zvratov a veci minulých,   ktoré vyšli na povrch a   verejnosť až teraz. Ale zas   bola tu pekná zimná   atmosféra, potom nikdy   naliaty nevyhadzujte na Troch   kráľov vianočný stromček   z Balkóna, brutálna páárty   záchranárov ("dneska   poteče krev"). No vrchol   filmu bol, samozrejme,   posledný záber v krmítku,   tak to bol iný hardcore   ("si studený - si na   horách")
Pecik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.10.2019
Kombinace Kotka, Prachare a   Kolecka mi prisla jako hodne   slibna. Bohuzel az na par   super scen, dialogu a hlasek,   pro me zustal film hodne za   ocekavanim. Moc hluchych a   nudnych mist, do drama daleko   a do komedie taky...takove   nemastne neslane, ale dobry   pokus. Snad se tvurci pouci a   prijdou jeste s necim   lepsim...
mikee007
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.8.2016
Znáte to...
...máte společnost a vy se   rozhodnete říci vtip. Je   dlouhý, ale je super. Tak do   toho jdete. Vyprávíte,   povídáte, pitvoříte se a   když skončíte a vyřknete   pointu, nikdo se nezasměje.   Nebo jen tak trochu, z   povinnosti.
Takhle   nějak na mě působí Kotkova   prvotina. I když po   vizuální stránce jde jistě   o ambiciozní dílko, je   poznat, že jde o přepis   divadelní hry. Herci se   snaží, ale vše působí tak   nějak uměle, strojeně.
Nemůžu říci, že mě   "Padesátka"   zklamala, ale asi jen proto,   že jsem od ní nic nečekal.   A taky jsem nic nedostal.   Příště přeju Vojtovi   šťastnější ruku při   hledání námětu...
wena
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.1.2019
Drsný život na horách v   podání posedlého   běžkaře. Každej má bere   padesátku po svým. Taková   normální komedie co ale   zapadne do propadliště   dějin.
brizaa
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.6.2016
Inu, co říct. Docela mi   trvalo, než jsem se k   padesátce dostal. Navíc jsem   byl recenzemi skoro   nepolíbený a jen jsem   věděl, že to mělo vysokou   návštěvnost. A výsledek?   Byly tam momenty, které mě   pobavily a dokonce jsem se i   párkrát zasmál, což u   komedie naší provenience   nepamatuju snad od doby   Pelíšků. Naopak když se   začalo hrát na trochu   damatičtější notu, nudil   jsem se. Celkově by to   nakonec asi i vyšlo jako   nadprůměr, nebýt jednoho   výrazného ALE. Tím je   obsazení obtloustlého   chcípáka a idiota Prachaře   juniora. Nebýt jeho, možná   bych přemýšlel někde mezi   6-7*, s ním za 5*
hvezdyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.12.2015
Komedie z horského   prostředí, která se   odehrává během jednoho dne   a části noci. Snímek bych   zařadil mezi ty špatné a   zbytečné. Je z podivem, kdo   všechno se propůjčil   účinkovat ve filmu, kde   humor je postaven na hrubosti   a sexismu. Scénář je   špatný a občas nutí herce   až přehrávat. Celý   příběh je nevěrohodný.   Dílko plné pubertálních a   tudíž i hloupých vtipů.   Pravda, najdou se asi tři   situace, kdy jsem se   upřímně zasmál, a to je   docela málo.
Film je   v podstatě o souložích v   současnosti a o těch před   téměř 40 lety. Blbé je i   to, že ten film není ani   cílený na náctileté   publikum. To by se asi   dokázalo pobavit. Padesátka   je film s poměrně   primitivním humorem,   uřvanými scénami a   nedůvěryhodným příběhem.
petrusmev
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.7.2016
Je zajímavé, jak komedie   nabitá tolika gagy a nápady   může působit tak nudně.   Čert ví, jestli to je   přílišnou   prvoplánovitostí nebo   nevhodnými herci nebo tím,   že všechny postavy jsou   podobní blbové jako v   Babovřeskách...
MildaX
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.2.2018
Natočit komedii pro české   masy, která přitáhne lidi   do kina. Mise splněna.   Rozpočet byl proti jiným   podobným kouskům větší a   to je dobře, protože proto v   tom hrají skoro samí   opravdoví herci. A to je   vždycky dobře. ????
Vlado50
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.3.2020
Dobří herci, docela slušný   námět, ale jak může někdo   pustit do světa film s tak   šíleným ozvučením, to   nepochopím. Ten fim měl být   vysílán s titulky. Bohužel   mizerný zvuk je móda   posledních let a je to čím   dál horší. Zlaté časy,   kdy ještě herci va filmu   uměli mluvit tak, aby jim   bylo rozumnět!
PORTER
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.5.2016
Nuda,jako komedie nebylo čemu   se smát,pár scén by se   našlo ale jenom po   málu,Prachař jako sexuální   Don Juan absolutně   nesednul,režijně ani   scénář nic moc.
Dap
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.5.2016
děs
tak jak mám české filmy   velmi rád - toto je jedna   nejtrapnějších českých   komedií. Humor pro   jednoduchého diváka ala   holywood, herecké obsazení   Hádka coby alfasamce   absolutně nesedí, námět   hodný serálů na   Nově...jedním slovem hnus.
TUTULULU
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.3.2016
slabota
komedie ktera mne   sklamala.Dějově bych to   přirovnal filmu Vybíjená.Je   to asi určeno mladšim   ročnikum
jentak
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.2.2016
silenost
ten film se nedá ani   hodnotit. prujem je málo.   Naprosto nechápu   obdivovatele. Troška dostal   konkurenta.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih145472minih145472Manžel na hodinu (2016) 
n
minih123534minih123534Andílek na nervy (2015) 
Andílek na nervy n
minih145489minih145489Svět pod hlavou (2016) [TV minisérie] 
n
minih131065minih131065Dáma ve zlatém (2015) 
Woman in Gold n
minih107820minih107820Mimoni (2015) 
Minions n
minih52386minih52386Alenka v říši divů (2010) 
Alice in Wonderland n
minih27803minih27803Americká krása (1999) 
American Beauty n
minih126143minih126143Život je život (2015) 
Život je život n
minih10763minih10763Krásná mimozemšťanka (1988) 
My Stepmother Is An Alien n
minih133006minih133006Padesátka (2015) 
Padesátka n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10