Zari
ohodnotit

Ocelová pěst

Real Steel

Další název:
Real Steel: Oceľová päsť (SK) / Oceľová päsť (SK)
Rok:
2011
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
10.11.2011
„Šampóni se nerodí, šampióni musí být stvoření!“

Komentáře k filmu Ocelová pěst

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.11.2011
Když není další Wolverine,   musí Jackman točit něco   jiného, aby měl na chleba.   Ocelová pěst je trochu   dlouhý film, trochu víc   slzopudný než by bylo   záhodno, nadprůměrně   kvalitní při bojových   scénách robotů,   srozumitelný pro děti i   dospělé. Klady převyšují,   především dětský herec   Dakota Goyo je Jackmanovi   slušným protipólem,   jejichž „rodinné“   střety jsou podpořeny   vtipnými dialogy. V   případě Jackmana bych šla   i na předčítání   telefonního seznamu, takže   nehodlám komentovat jeho   postavu a hraní. Bohužel   jsem však byla ochuzena o   originální zvuk, naopak jsem   se setkala s českým   dabingem, takže když začal   Jackman mluvit hlasem Jiřího   Dvořáka, dost mi to vadilo,   když už jsem výjimečně   zvyklá, že ho dabuje Zdeněk   Mahdal, ale nakonec jsem   přežila. V hodnocení bych   se i tak dostala na devítku,   ale za to slzopudné údolí   na konci, jsem musela   hvězdičky ještě trochu   zkrouhnout.. V každém   případně je Ocelová pěst   prorodinná sci-fi, kde   neumře ani jedno zvířátko   a ani jeden robot.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.11.2015
O zápasech v aréně už toho   bylo natočeno tolik, že v   nějakou originalitu snad už   nikdo ani nedoufal. A hleďme,   přeci jen se ještě jeden   nápad našel. Co tak proti   sobě postavit roboty? To   však vizuálně vypadalo na   dost drsné sci-fi a tak se   námět ihned náležitě   obměkčil. Aby ne když   hlavní postavou je vlastně   malý Max a jeho robot. Otec   Charlie Kenton, byť příběh   otevírá, tu hraje až druhé   housle. S robotím nápadem   ale zřejmě nepřišel   námět na příběh a tak se   udělalo to, co by asi napadlo   málokoho. Vzala se dějová   linka ze snímku ´Do útoku a   dle potřeby se patřičně   přepracovala, dále se to   ošperkovalo motivy a odkazy   na snímek ´Rocky´, vložilo   se to do klasické šablony a   tím se vytvořila takřka   rodinná podívaná   především pro starší   chlapce a jejich otce.  A tak   během sledování, tohoto   jinak dobře natočeného   filmu, má znalý divák po   celou stopáž dojem, jakoby   už tohle všechno prostě   někde viděl. Nové generaci   diváků, na které se tvůrci   zřejmě zaměřili,  to   však nijak nepřijde a tak si   snímek vychutnají v celé   své parádě. Svůj účel   pobavit to neomylně splňuje.   Já bych si to však uměl   představit v daleko   drsnější podobě, tak snad   příště.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.7.2012
Přišlo mi to spíš jako   taková romantická pohádka   pro děti. Myslím si, že   kdyby tady nehrál Hugh   Jackman, tak bych se na to asi   ani nedíval, protože je   pravda, že jsem si to   vlastně našel jenom díky   němu.
Je sice fakt,   že s těmi roboty to nebyl   vůbec špatný nápad.   Jenomže dneska, kdy svět   okupují Transformeři, tak   bylo jistě pro tvůrce   těžké s tímto nápadem   prorazit.
Nic proti   tomuto filmu nemám, ale   zůstane pro mně v   průměru.
Sorry, ale   je to jenom můj názor.
georginaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2012
Náhodou moc povedený film na   odreagování, nemusíte nic   řešit jen se koukat.... a   otec hledá cestu k synovi???   Ani náhodou - nepřetváří   se že je dokonalej, nic   neslibuje. Spíše se   začíná učit a vidět věci   i jinýma očima, než pouze   vlastním úsudkem .. a to že   to pochopí na konci filmu - o   tom všem to je - lidské   omyly prostě napravit.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.8.2015
Čo bolo skôr? Zeus alebo Atom?
Takže o 5 rokov tu už nebude   box, je totiž už príliš   jemný pre masy, ale zas   ľudí do gladiátorských   arén sa hlušiť sa už   nedonútime, tak ich   jednoducho nahradíme robotmi.   Veselá predstava, že nebude   už iných starostí ako   pohromy, katastrofy a z čoho   vyžiť, ale na programe dňa   bude ako vylepšiť box.   Robotmi. Nápad dosť hrozný.   Začiatok filmu totálna   príšernosť a sa divím, že   sa na to dali, veď už pri   súboji s býkom musí divák   zaplakať, čo to bude za   blbosť. Ešte horšie je   však zistenie, že náš   "hrdina" je vlastne   taký podvodníček, ktorému   nie je nič sväté, ale čo   hlavne vás dorazí, je   schopný predať vlastné   decko (50 tis. dolárov,   ťažko povedať koľko to   bude o 5 rokov po zohľadnení   inflácie), len aby si mohol   kúpiť nového robota a   ďalej súťažiť, ja dúfam,   že v budúcnu budú takíto   "hrdinovia" nie   víťaziť v arénach, ale   pozerať box spoza mreží.   Navyše tatko, pri jeho   víťaznom myslení, by to   súťažne nemohol dotiahnúť   ďalej ako do osmej ligy   dedinskej podsúťaže. A   decko bolo hoódne   nesympatické. Jackman je   sympaťák, ale nechápem   prečo tu do toho šiel. Ale   nebudem len haniť, na konci   to aj chytilo troška spád a   musím pochváliť skvelú   ruskú guru manažérku, či   čo bola, p. Lemkovú,   sympatická obchodníčka
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2011
Filmy o boxu mne nikdy moc   nebavily.Zde je ale Hugh   Jackman a roboti, kteří si   tvrdě muchlají své ocelové   části.Neviděl jsem žádný   předchozí snímky Shawna   Levyho.Pouze jsem slýchával   poměrně negativní názory,   takže u tohoto snímku jsem   byl trošku v   nejistotě.Dívat se na to   dá, stopáž odsýpá rychle   a Jackman to zvládá na   jedničku.
enejčel
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.3.2014
Tak tenhle film je kravina už   od prvního souboje mezi   robotem a býkem. Čekal jsem,   že přítomnost hugha   Jackmana vše jen vylepší,   ale tento chlapík byl ve své   roli ubohý. Snímek jsem ani   nedokoukal, prostě hrozný   snímek s trapným námětem a   ještě horším scénářem.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2015
Příjemná oddychovka pro   otce a syny. Jiná divácká   klientela mě nenapadá. Hugh   Jackman je sympaťák, ale do   role nezodpovědnýho vola,   kterej je stále dítětem mi   moc nesedl. Nejde to k němu.   Každopádně zajímavej   nápad. Souboje robotů v   ringu? Proč ne. Dobrá   změna. Nejlepší scény ve   filmu na paradoxně   odehrávaly mimo ring.   Například tancování :)
Kvalitativně žádná   bomba, ale na pohodu 80%
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.1.2012
Tak tenhle film se velmi   povedl...
Nemám rád   sportovní filmy. Moc nemusím   ani akční, jen některé   určité filmy. Ale mě to   musí bavi, když tam jsou   roboti. A taky že jo. Dostal   jsem jeden z největších   filmových zažitků poslední   doby.
Nápad je velmi   zajímavý i učinný, Hugh   Jackman mi do své role   skvěle sedl. Je tu dost   dobrých vtipů, soubojové   scény robotů jsou skvěle   natočeny a jsou nejlepší z   filmu.
Film nabízí   tak akorát akce a myslím,   že se to musí líbit skoro   každému. Aspoň   chlapům...
Ačkoliv   finále bylo očekávané,   rozhodně ještě zvýšilo   už tak dost silný dojem z   filmu. Velmi povedená   podívaná, jen se slabším   začátkem a trochu moc   natahovaná, ale i tak by   hodnocení vyšlo na   stejno.
80%.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2012
Konečně něco co bych   nečekal - nové, neotřelé,   zábavné, zajímavé.   Rodinný příběh dodává   dramatičnost a bez happy end   by to nebylo ono. Doporučuji
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2012
Mám rád roboty,mám rád   Hugha tak co dodat?Povedený   akční snímek,výborné   efekty,příběh trošku   ohraný(otec a syn hledající   k sobě cestu) ale to mi   nevadilo.Taky jsem rád že   jsem konečně někde viděl   hrát Evangeline Lilly,znám   ji jen ze Ztracených kde   patřila k mojim oblíbeným   postávám.Ja osobně si   myslím že je dobrá herečka   a dobře se na ní kouká:)
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.5.2012
Roboty s primesou hrdze
Zaujimavy sci-fi napad v   podobe subojov robotov v   arenach podobne ako herecke   obsadenie.Predovsetkym   nadherne Evangeline Lilly a   Olga Fonda stoja za   sledovanie.Naopak Hugh Jackman   hral akoby z donutenia a   scenar je mozno az prilis   detinsky a zamerany na mlade   publikum.Efekty priemernej   urovne /zeby maly   rozpocet?/.Kazdopadne idealne   pre detske publikum.Starsim   film doporucujem s vyhradami.
Snura
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.7.2012
Divné. Plechovky do sebe   řežou plech neplech, až   jiskry lítaj a olej vytéká   a mě se to kupodivu i líbí.   Ba co hůř, když pomalu a   jistě hrozí, že se   některá z nich stane jen   hromádkou nepotřebného   šrotu, jsem skoro i dojatý.   Stárnu a blbnu? No, když se   to tak vezme, on je to   vlastně skoro až rodinný   film, tak co. Bylo to   zábavné.
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.7.2013
Z počátečních obav se   nakonec vyklubal velmi   příjemný, nabuzený, plechy   a olejem prosáklý zážitek.   A nesmím zapomenout na   vypjaté emoce, napětí a   perfektně padnoucí   soundtrack. Malý Atom, ale   šikovný... i Zeus to musí   uznat, že?
decepticon
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.6.2012
Celkom pohodovy mix beciek z   80tych rokov Over The Top +   Rocky + Robot Jox = Real   Steel. Nieje to ziadny zazrak   ale ucel to splnilo.

+roboti :)
+efekty
+animatronika
-tancujuci robot?!
-product placement

/1.6.12/ cz dabing   Studio Virtual 2011
mikee007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.3.2018
Aby bylo mezi námi jasno,
jedná se o totální a nijak   nemaskovanou vykrádačku   Rockyho.
Producentům   už došlo, že Stallonemu je   asi devadesát a tak ho mohou   do ringu vyslat už jen tak   dvakrát třikrát, aby to   nebylo úplně trapné. A tak   se hledají alternativy.   Jistou alternativou je odnož   Rockyho (Creed), jinou pak   odlišné cesty.
Jednou   z cest se tak ukázaly   pěstní souboje robotických   gladiátorů. A protože ti   plechoví chlapíci moc   výrazů obličeje nemají,   musíte k nim dát alespoň   sympatické resp.   nesympatické lidi.
To   se, myslím si, v Ocelové   pěsti podařilo na jedničku.   Tedaaa jedna mínus. Hugh   Jackman výborný. Jeho syn   dokonalý. Dakota Goyo byl v   roli malého Maxe Kenta   opravdu, opravdu skvělý)   mimochodem i jeho český   dabér byl báječný).   Prostě takové to dítě,   které chce mít doma   každý.
Teď k   dalším rolím. Karl Yune v   roli stvořitele nejlepšího   robota-super. Krásná   Evangeline Lilly výborná.   Olga Fonda v roli záporačky   Farry Lemkové- hrozná. Ale   přiznávám, že můj názor   mohlo ovlivnit to, že hraje   zbohatlici s (ó jak   originální) ruským   přízvukem.
Když jsem   hovořil o vykrádání   slavné boxerské ságy, nejde   jen o to, že totální   outsider vyzve mistra   všehomíra, ale i o   jednotlivé scény. Takže   například tam, kde na konci   zápasu hledá zdemolovaný   Rocky, svou ještě o něco   ošklivější Adrianu, tak v   Ocelové pěsti hledá malý   Max Kenton svého otce. To,   že i závěrečná hudba je   podobná, to už náhoda být   opravdu nemůže.
A   přes to všechno, i přes   zoufalý nedostatek   originality, dávám tomuto   snímku devět z deseti   puntíků. A to hlavně proto,   že mě bavil. Bylo to 127   skvěle strávených minut.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.6.2012
Zkrátka takový ten film na   hodně nudné nedělní   odpoledne. Ne že by byl   vysloveně špatný, jedná se   o slušně odvedenou   řemeslnou práci, ale   kouknete jednou a již nikdy   více.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.8.2017
Složenky se neptají a tak   dostal tenhle brak do vínku   známého hlavního hrdinu. Jo   a země vzniku Indie? Tož, co   lze čekat světoborného?   Nic. A taky že se nic   nestane. Kdyby to byl film pro   děti...ok. Ovšem drama,   drama to není.
Sanchez
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.11.2011
Stylová americká klasa,   která se nese na vlnách   úžasu a obdivu z nádherné   audiovizuální stránky. Vše   nádherně funguje, dokonce i   sekundární příběh otce a   syna, kteří k sobě hledají   cestu skrze boxerské roboty.   A i když je v jádru stále   cítit to ohráté americké   klišé, nemění to nic na   faktu, že se 'Real Steel'   velmi dobře sleduje. Navíc   má tu fantastickou filmovou   vlastnost vtáhnout diváka do   děje a nepustit ho až do   gradujícího finále. A H.   Jackman ? Spolu s malým   juniorem tahá za nitky, opět   v parádní formě. Na mé   straně velká spokojenost z   toho, co dostal S. Levy na   plátno .. opravdu poutavé a   silné scifi.
Doudis19
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2011
Něco na tom bude. Základní   sci-fi myšlenkou Ocelové   Pěstě je, že lidé   přestaly chodit na box,   jelikož jim nemohl nabídnout   tolik brutality a emocí jako   zápasy robotů. Roboti   bojují do posledního   šroubku. Od začátku do   konce na 100 % výkonu.   Pravdou je, že pokud si   vzpomenu na povedené,   boxerské zápasy ve filmech   Rocky, Rocky 2... , Boxeři   nebo nedávného Fightera, ani   v nejmenším se tyto matche   nedají srovnat s tím, co   předvádějí roboti v   tomhle, jednom z   nejpříjemnějších   překvapení roku. Krom   neuvěřitelně promakaných a   strhujících, akčních   scén, které kupodovu   fungují i mimo technické   disciplíny, byl hlavním   tahounem filmu nenucený vztah   otce a syna. Nutno podotknout,   že si Jackman a malý talent   Goyo senzačně rozuměli.   Težko říct nakolik to byla   zásluha jejich a na kolik   tvůrců postav. Jistě,   příběh jak od Walta Disneye   a občas je to až přehnaně   milé a pozitivní, jenže na   přesně takovéto filmy se do   kina chodí. Na filmy, které   nenudí, které vám nedovolý   řešit tvrdost či měkkost   sedadla a ještě vám   vykouzlý úsměv na tváři.
NakasiPes
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.1.2012
Pravá nuda
Pro děti v rozmezí od 8 - 13   let skvělá podívaná.   Shrnul bych to závěrečnými   slovy Taka Mashida NO COMMENT,   ale nemohu si pomoct. Větší   dějové klišé jsem snad   neviděl. Zhruba po 50 min   strávených v kině jsem se   začal proklínat, na co jsem   to sakra šel, a co jsem   vlastně mohl očekávat.   Roboti zápasící v ringu? No   doufám že se toho nedožiji!   Není větší nuda než když   teče olej, toho mám v   garáži až až. Nejsem ten   typ rejpala co v každém   filmu hledá chyby. Ale když   ten kluk vytáhl 500kg robota   zabořeného v zemi, z xx   metrového svahu? Málem mi   explodoval mozek!
ing
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2014
Skvělé
Tento film je něco na způsob   Rockyho a musím říct je to   super, plno emocionálních   momentů, to spojení kluka a   robota, který je prostě   jiný, skvělé souboje při   kterých cáká olej ... už   jsem ho viděl několikrát a   neomrzel mě, vždy když Atom   je vyřízený a chlapec na   něj zavolá:" Atome   vztávej" a Atom opět   vztane mám husinu po celém   těle...Můžu jen doporučit!
Salám
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.2.2012
Pěkný rodinný film
nic víc nic míň. Po Lasie   se vrací je zde rodinný film   sice o robotovi. Aneb jak   chudý pasáček ke štěstí   přišel. Občas nedokážu   věřit že si s námá   režiséři můžou opravdu   takto hrát. Citových scén   kdy nám hrajou na city je tam   mraky. Pokud by v tom někdo   hledal smysl, tak asi nenajde.   Prostě robot ze šroťáku to   natře všem. Místy až   dojemnĚ trapné.
Ale   proč ne, nudu se s tím   zabít dá.
Rastaman33
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.2.2020
Nic extra. Taková ubulená   limonáda pro děti i   dospělé. Souboje robotů? No   dobrá. Taneční kreace s   roboty? Něčím to musí   ozvláštnit. Dál už to je o   ničem.
vdobes
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.1.2012
Mám rád Transformers a mám   rád také Rockyho, tudíž   spojení těchto dvou témat   musí být jednoduše bomba.   Nakonec se z toho vyklubala   perfektní naivní oddechovka,   která vás zabaví. Robotí   animace zvládnuty na   výbornou, takže o výsledný   kvalitní dojem je postaráno.   Hugh Jackman opět nezklamal.   Konec bohužel až moc   předvídatelný, takže za   něj "jen" 8/10
lineak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.10.2012
Ocelová pěst
Dost hustý film.Hned jak jsem   ho vyděl tak mě   zaujal.Bojující roboti v   ringu proti sobě.Táta se   synem se starají o starého   robota.
drearily
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2014
krásné...
Jako jeden z mnoha dojemných   filmů, i tenhle mne dojal, je   poutavý, pohádkový, leč   má hodně do sebe, a když   trošku člověk   zapřemýšlí, zjistí, že   patří do této doby...
norty
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2012
Skvělej film.Boj s roboty   takže akce   nechybí,příjemní   herci.Takových filmů by   mohlo být více film sem   viděl asi 5x .Dávám 8/10

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih13658minih13658Návrat sedmé roty (1975) 
On A Retrouvé La 7éme Compagnie! n
minih22732minih22732Volná noha (1989) 
n
minih62758minih62758Oklahoma! (1999) [TV film] 
Oklahoma! n
minih8049minih8049Hamburger Hill (1987) 
Hamburger Hill n
minih18487minih18487Saturnin (1994) 
n
minih18233minih18233Rvačka v Panamě (1966) 
Du rififi a Panama n
minih37091minih37091Cesta kolem světa za 80 dní (2004) 
Around the World In 80 Days n
minih38105minih38105Nejisté city (1941) 
That Uncertain Feeling n
minih31978minih31978Létající Čestmír (1983) [TV seriál] 
Létající Čestmír n
minih42009minih42009To je vražda, napsala (1984) [TV seriál] 
Murder, She Wrote n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama