Jeden svět
ohodnotit

Ocelová pěst

Real Steel

Další název:
Real Steel: Oceľová päsť (SK) / Oceľová päsť (SK)
Rok:
2011
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
10.11.2011
„Šampóni se nerodí, šampióni musí být stvoření!“

Obsah filmu Ocelová pěst

 
Strhujúca akčná jazda sa odohráva sa v blízkej budúcnosti, kde slovo box už neznamená krv a pot, ale high-tech robotický šport.

V roku 2020 sa svet športového boxu zmenil. Zápasníkov, riskujúcich život a zdravie, nahradili gigantické dva a pol metrové oceľové roboty, ktoré zápasia namiesto ľudí. Nemajú slobodnú vôľu, slúžia len ako bábky vedené skúsenými ľudskými majiteľmi. Športovci stratili prácu aj obživu. Jedným z nich je aj bývalý šampión Charlie Kenton. Nemá s kým zápasiť, nemá žiadne vyhliadky na lepšiu budúcnosť, musí si privyrábať ako promotér robotických zápasov. Kompletizuje staré, rozbité roboty a cestuje v nákladniaku z...
 
Související odkaz
 
Recenze: Ocelová pěst

Aneb když Hugh Jackman učí boxovat jednoho velkého robota … číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Shawn LevyShawn Levy  
hraje:
Hugh JackmanHugh Jackman..... Charlie Kenton [42]   
Kevin DurandKevin Durand.....Ricky [37]   
Dakota GoyoDakota Goyo.....Max Kenton [11]   
Evangeline LillyEvangeline Lilly.....Bailey Talletová [31]   
Anthony MackieAnthony Mackie..... Finn [31]   
Hope DavisHope Davis.....teta Debra [46]   
James RebhornJames Rebhorn.....Marvin Barnes [62]   
Marco RuggeriMarco Ruggeri.....Cliff   
John GatinsJohn Gatins.....šéf [42]   
Karl YuneKarl Yune.....Tak Mashido [35]   
Sophie LevySophie Levy.....velká sestra   
Olga FondaOlga Fonda.....Farra Lemková [28]   
Rachael AdamsRachael Adams.....krásná dívka [32]   
Jahnel CurfmanJahnel Curfman.....fanynka [32]   
Amanda WrightAmanda Wright.....partnerka Rickyho [27]   
Antoinette KalajAntoinette Kalaj.....fanynka [24]   
scénář:
John GatinsJohn Gatins  
Leslie BohemLeslie Bohem  
námět:
Richard MathesonRichard Matheson.....povídka Steel (1956) [85]   
Dan GilroyDan Gilroy  
Jeremy LevenJeremy Leven  
hudba:
Danny ElfmanDanny Elfman  
Anthony SeylerAnthony Seyler.....supervize   
Jennifer HawksJennifer Hawks.....supervize   
kamera:
Mauro FioreMauro Fiore  
střih:
Dean ZimmermanDean Zimmerman  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Ocelová pěst >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Rastaman33
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.2.2020
Nic extra. Taková ubulená limonáda pro děti i   dospělé. Souboje robotů? No dobrá. Taneční   kreace s roboty? Něčím to musí ozvláštnit.   Dál už to je o ničem.
mikee007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.3.2018
Aby bylo mezi námi jasno,
jedná se o totální a nijak nemaskovanou   vykrádačku Rockyho.
Producentům už došlo,   že Stallonemu je asi devadesát a tak ho mohou do   ringu vyslat už jen tak dvakrát třikrát, aby   to nebylo úplně trapné. A tak se hledají   alternativy. Jistou alternativou je odnož Rockyho   (Creed), jinou pak odlišné cesty.
Jednou z cest   se tak ukázaly pěstní souboje robotických   gladiátorů. A protože ti plechoví chlapíci   moc výrazů obličeje nemají, musíte k nim dát   alespoň sympatické resp. nesympatické lidi.
To   se, myslím si, v Ocelové pěsti podařilo na   jedničku. Tedaaa jedna mínus. Hugh Jackman   výborný. Jeho syn dokonalý. Dakota Goyo byl v   roli malého Maxe Kenta opravdu, opravdu skvělý)   mimochodem i jeho český dabér byl báječný).   Prostě takové to dítě, které chce mít doma   každý.
Teď k dalším rolím. Karl Yune v roli   stvořitele nejlepšího robota-super. Krásná   Evangeline Lilly výborná. Olga Fonda v roli   záporačky Farry Lemkové- hrozná. Ale   přiznávám, že můj názor mohlo ovlivnit to,   že hraje zbohatlici s (ó jak originální)   ruským přízvukem.
Když jsem hovořil o   vykrádání slavné boxerské ságy, nejde jen o   to, že totální outsider vyzve mistra   všehomíra, ale i o jednotlivé scény. Takže   například tam, kde na konci zápasu hledá   zdemolovaný Rocky, svou ještě o něco   ošklivější Adrianu, tak v Ocelové pěsti   hledá malý Max Kenton svého otce. To, že i   závěrečná hudba je podobná, to už náhoda   být opravdu nemůže.
A přes to všechno, i   přes zoufalý nedostatek originality, dávám   tomuto snímku devět z deseti puntíků. A to   hlavně proto, že mě bavil. Bylo to 127 skvěle   strávených minut.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.8.2017
Složenky se neptají a tak dostal tenhle brak do   vínku známého hlavního hrdinu. Jo a země   vzniku Indie? Tož, co lze čekat světoborného?   Nic. A taky že se nic nestane. Kdyby to byl film   pro děti...ok. Ovšem drama, drama to není.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.11.2015
O zápasech v aréně už toho bylo natočeno   tolik, že v nějakou originalitu snad už nikdo   ani nedoufal. A hleďme, přeci jen se ještě   jeden nápad našel. Co tak proti sobě postavit   roboty? To však vizuálně vypadalo na dost   drsné sci-fi a tak se námět ihned náležitě   obměkčil. Aby ne když hlavní postavou je   vlastně malý Max a jeho robot. Otec Charlie   Kenton, byť příběh otevírá, tu hraje až   druhé housle. S robotím nápadem ale zřejmě   nepřišel námět na příběh a tak se udělalo   to, co by asi napadlo málokoho. Vzala se dějová   linka ze snímku ´Do útoku a dle potřeby se   patřičně přepracovala, dále se to   ošperkovalo motivy a odkazy na snímek ´Rocky´,   vložilo se to do klasické šablony a tím se   vytvořila takřka rodinná podívaná   především pro starší chlapce a jejich otce.    A tak během sledování, tohoto jinak dobře   natočeného filmu, má znalý divák po celou   stopáž dojem, jakoby už tohle všechno prostě   někde viděl. Nové generaci diváků, na které   se tvůrci zřejmě zaměřili,  to však nijak   nepřijde a tak si snímek vychutnají v celé   své parádě. Svůj účel pobavit to neomylně   splňuje. Já bych si to však uměl představit v   daleko drsnější podobě, tak snad příště.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2015
Příjemná oddychovka pro otce a syny. Jiná   divácká klientela mě nenapadá. Hugh Jackman je   sympaťák, ale do role nezodpovědnýho vola,   kterej je stále dítětem mi moc nesedl. Nejde to   k němu. Každopádně zajímavej nápad. Souboje   robotů v ringu? Proč ne. Dobrá změna.   Nejlepší scény ve filmu na paradoxně   odehrávaly mimo ring. Například tancování   :)
Kvalitativně žádná bomba, ale na pohodu   80%
volam.sa.pistik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.8.2015
Čo bolo skôr? Zeus alebo Atom?
Takže o 5 rokov tu už nebude box, je totiž už   príliš jemný pre masy, ale zas ľudí do   gladiátorských arén sa hlušiť sa už   nedonútime, tak ich jednoducho nahradíme   robotmi. Veselá predstava, že nebude už iných   starostí ako pohromy, katastrofy a z čoho   vyžiť, ale na programe dňa bude ako vylepšiť   box. Robotmi. Nápad dosť hrozný. Začiatok   filmu totálna príšernosť a sa divím, že sa   na to dali, veď už pri súboji s býkom musí   divák zaplakať, čo to bude za blbosť. Ešte   horšie je však zistenie, že náš   "hrdina" je vlastne taký podvodníček,   ktorému nie je nič sväté, ale čo hlavne vás   dorazí, je schopný predať vlastné decko (50   tis. dolárov, ťažko povedať koľko to bude o 5   rokov po zohľadnení inflácie), len aby si mohol   kúpiť nového robota a ďalej súťažiť, ja   dúfam, že v budúcnu budú takíto   "hrdinovia" nie víťaziť v arénach,   ale pozerať box spoza mreží. Navyše tatko, pri   jeho víťaznom myslení, by to súťažne nemohol   dotiahnúť ďalej ako do osmej ligy dedinskej   podsúťaže. A decko bolo hoódne nesympatické.   Jackman je sympaťák, ale nechápem prečo tu do   toho šiel. Ale nebudem len haniť, na konci to aj   chytilo troška spád a musím pochváliť skvelú   ruskú guru manažérku, či čo bola, p.   Lemkovú, sympatická obchodníčka
drearily
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2014
krásné...
Jako jeden z mnoha dojemných filmů, i tenhle mne   dojal, je poutavý, pohádkový, leč má hodně   do sebe, a když trošku člověk zapřemýšlí,   zjistí, že patří do této doby...
enejčel
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.3.2014
Tak tenhle film je kravina už od prvního souboje   mezi robotem a býkem. Čekal jsem, že   přítomnost hugha Jackmana vše jen vylepší,   ale tento chlapík byl ve své roli ubohý.   Snímek jsem ani nedokoukal, prostě hrozný   snímek s trapným námětem a ještě horším   scénářem.
ing
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2014
Skvělé
Tento film je něco na způsob Rockyho a musím   říct je to super, plno emocionálních momentů,   to spojení kluka a robota, který je prostě   jiný, skvělé souboje při kterých cáká olej   ... už jsem ho viděl několikrát a neomrzel   mě, vždy když Atom je vyřízený a chlapec na   něj zavolá:" Atome vztávej" a Atom   opět vztane mám husinu po celém těle...Můžu   jen doporučit!
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.7.2013
Z počátečních obav se nakonec vyklubal velmi   příjemný, nabuzený, plechy a olejem prosáklý   zážitek. A nesmím zapomenout na vypjaté emoce,   napětí a perfektně padnoucí soundtrack. Malý   Atom, ale šikovný... i Zeus to musí uznat, že?
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih145693minih145693John Wick 2 (2017) 
John Wick: Chapter Two n
minih36782minih36782Godsend (2004) 
Godsend n
minih25844minih25844Vyděrači (1997) [Video] 
Excess Baggage n
minih71236minih71236To nám byl čert dlužen (1988) [TV inscenace] 
To nám byl čert dlužen n
minih44412minih44412Hrdinové v pekle (1973) 
Eroi all´ inferno n
minih148587minih148587Stařeček vavříny vídeňské slávy ověnčený aneb Zpronevěra (1988) [TV film] 
Stařeček vavříny vídeňské slávy ověnčený aneb Zpronevěra n
minih33502minih33502Déšť (2000) 
Rain n
minih25859minih25859Vřískot 2 (1997) 
Scream 2 n
minih57653minih57653Domina (2010) [TV film] 
Domina n
minih59004minih59004Holka modrooká (1976) [TV inscenace] 
Holka modrooká n


Hodnocení:n12345678910
Ocelová pěst (2011)Ocelová pěst (2011)Ocelová pěst (2011)Ocelová pěst (2011)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10