Zari
ohodnotit

Ocelová pěst

Real Steel

Další název:
Real Steel: Oceľová päsť (SK) / Oceľová päsť (SK)
Rok:
2011
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
10.11.2011
„Šampóni se nerodí, šampióni musí být stvoření!“
Popis / Obsah / Info k filmu Ocelová pěst
V blízké budoucnosti boxerský ring ovládli dva a půl metru vysocí roboti řízení počítačem. Charlie Kenton kdysi býval skvělým boxerem. Nyní nemá s kým zápasit, a tak se živí už jen jako druhořadý promotér mechanických náhradníků. Dává dohromady vysloužilé roboty a cestuje od jednoho turnaje k druhému. Když už se zdá, že situace nemůže být zoufalejší a komplikovanější, vpadne mu znenadání a proti jeho vůli do života jeho syn Max. Zprvu ho bere jako nechtěný a otravný přívažek, ale skrze společně sdílenou vášeň pro robotí zápasy k němu postupně nachází cestu. Oba spojí síly, společně postaví nového robota a promění ho v boxerského šampiona. Zatímco si buduje jméno v brutálním a nemilosrdném světě robotických zápasů, zjišťuje Charlie, že se mu nabízí poslední šance na boxerský comeback.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ocelová pěst
Strhujúca akčná jazda sa odohráva sa v blízkej budúcnosti, kde slovo box už neznamená krv a pot, ale high-tech robotický šport.

V roku 2020 sa svet športového boxu zmenil. Zápasníkov, riskujúcich život a zdravie, nahradili gigantické dva a pol metrové oceľové roboty, ktoré zápasia namiesto ľudí. Nemajú slobodnú vôľu, slúžia len ako bábky vedené skúsenými ľudskými majiteľmi. Športovci stratili prácu aj obživu. Jedným z nich je aj bývalý šampión Charlie Kenton. Nemá s kým zápasiť, nemá žiadne vyhliadky na lepšiu budúcnosť, musí si privyrábať ako promotér robotických zápasov. Kompletizuje staré, rozbité roboty a cestuje v nákladniaku z jedného turnaja na druhý, kamkoľvek, kde si môže privyrobiť. Stará sa len o seba a svojho robota, topí sa v dlhoch. Keď sa zdá, že situácia už nemôže byť horšia a väčšmi zúfalá, Charliemu skríži cestu jeho vlastný syn Max, s ktorým sa dlhší čas nevidel. Po smrti bývalej priateľky ho musel dať do opatery príbuzným, ale nadišiel čas, aby s ním - podľa dohody - povinne strávil jedno celé leto. Otec so synom netušia, že sa pred nimi otvára najkrajšie obdobie ich života. Na skládke nájdu torzo výnimočného robota Atoma, z ktorého spoločnými silami postavia nový stroj, vytrénujú ho a pretvoria na boxerského šampióna, schopného prebiť sa z periférnych robotických zápasov do najvyššej ligy - Real Steel. Stávky sú vysoké, pravidlá neexistujú, ale pre Charlieho a Maxa je to posledná šanca na úspech. Podarí sa Charliemu vysnívaný boxerský comeback a návrat na výslnie v brutálnom a nemilosrdnom svete robotických zápasov?

Zdroj: JOJ


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ocelová pěst
Vstupte do ne příliš vzdálené budoucnosti, ve které se box stal high-tech. Ring totiž ovládli oceloví roboti, kteří váží 900 kilogramů a měří skoro tři metry. Charlie Kenton (Hugh Jackman) je bývalý boxer, jenž byl přinucen stát se promotérem robotických zápasů. Když si Charlie sáhne na dno, neochotně se spojí se svým synem Maxem (Dakota Goyo), aby společně vycvičili kandidáta na příštího šampiona. V nabité aréně to sálá vzrušením, sázky jsou uzavřeny a Charlie s Maxem mají poslední šanci vrátit se zpět do sedla.
Ocelová pěst je vizuálně ohromující, pulsující a inspirativní dobrodružství, které ovšem nepostrádá srdce a duši.

Zdroj: HBO Europe


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ocelová pěst
V drsném a napínavém akčním snímku z blízké budoucnosti Ocelová pěst představuje Hugh Jackman Charlieho Kentona, bývalého boxera, jehož milovaný sport ovládli dva a půl metru vysocí oceloví roboti a lidé jako Charlie už do něj nadále nijak nezapadají. Protože nemá s kým zápasit a nemá žádné vyhlídky na lepší budoucnost, je nucen přivydělávat si jako promotér robotických zápasů. Daří se mu jakž takž protloukat tím, že dává dohromady mizerné a vysloužilé roboty a cestuje od jednoho turnaje k druhému, kamkoliv, kde je schopen si nějak přivydělat. Když už se zdá, že situace nemůže být zoufalejší a komplikovanější, vpadne mu znenadání a proti jeho vůli do života jeho syn Max (Dakota Goyo), se kterým už delší dobu není v kontaktu.

Oba společně spojí síly, aby postavili a vytrénovali nového robota a proměnili ho v boxerského šampiona. Zatímco si buduje jméno v brutálním a nemilosrdném světě robotických zápasů, zjišťuje Charlie, že se mu navzdory všem očekáváním nabízí poslední šance na boxerský comeback.

Snímek Ocelová pěst se zčásti inspiruje povídkou legendárního mistra science-fiction žánru Richarda Mathesona, která byla v roce 1963 zpracována pro televizní obrazovky jako jedna z epizod seriálu Soumračná zóna.
Falcon


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ocelová pěst
Charlie Kenton je vysloužilý boxer, jehož v ringu ani žádného jiného člověka vidět ostatní lidé již netouží. Souboj v ringu se povznesl na novou úroveň, jež způsobili oceloví roboti nahrazující poněkud jiný a tvrdší druh zábavy. Charliemu nejde o nic více, než se svým robotem vydělat pořádný balík peněz. Po několika prohrách ho čeká nečekaná událost v podobě postarání se o svého syna Maxa. Jelikož si oba dva ze začátku moc neporozumí, jejich společná vášeň v robotický box je po čase svede plně dohromady.


Autor: Langley

Popis / Obsah / Info k filmu Ocelová pěst
Snímek se odehrává v ne příliš vzdálené budoucnosti, kdy už lidem nestačí obyčejný box, ale musí mít něco extra. V tomto případě to jsou 500 kg vážící roboti, kteří spolu bojují, jako o život. Robot je ovládán člověkem a to pomocí konzole, hlasu nebo stínováním pohybů. Film začíná tím, jak robot Jackmana dostane "nakládačku" od býka a tak se vydává shánět dalšího robota, když už se chystá se svým karavanem zmizet, tak mu přijde předvolání k soudu o opatrovnictví syna.

Vzdá se práva na syna za 100 000 dolarů, ale musí se o něj přes prázdniny postarat. Objevují společnou vášeň k robotům a vyráží na zápas se svým novým robotem, ale prohrají a tak na vrakovišti hledají nového. Jeho syn by na vrakovišti umřel, kdyby nebylo jednoho starého robota, o kterého se zachytil při pádu do stoky. A tak ho berou do dílny a trénují spolu......... víc už vám neprozradím, abyste si užili napětí a nevěděli předem, jak to dopadne.


Autor: Dymytry

Popis / Obsah / Info k filmu Ocelová pěst
Klišé boxerských akcí a sentimentálních frází rodinných melodramat spojuje film Ocelová pěst, který natočil dosud převážně komediální režisér Shawn Levy. Hugh Jackman v něm hraje bývalého boxera Charlieho Kentona, zkrachovalého majitele zápasícího robota, s nímž v nedaleké budoucnosti (děj se odehrává v roce 2020) objíždí venkovské štace. Zadlužený, lehkomyslný a prudký muž se musí přes léto nečekaně postarat o jedenáctiletého syna Maxe, jehož se zřekl krátce po chlapcově narození. Odcizená dvojice se do konce filmu samozřejmě sblíží, zejména díky synově lásce k robotím zápasům a jejich robotu Atomovi, repasovanému starému outsiderovi, který se v závěrečném souboji Davida s Goliášem dokáže se ctí postavit i neporazitelnému šampionovi, vlastněnému arogantními cizími boháči. Svou roli sehraje i Charlieho oddaná kamarádka Bailey. – Kromě triviálního děje má snímek vcelku zajímavou atmosféru. S choreografií robotích utkání pomáhal někdejší slavný boxer Sugar Ray Leonard.
–ivp-, Filmový přehled 2012/1


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lásce navzdory (İnadına Aşk)

Lásce navzdory
İnadına Aşk

Naposled navštívené:
Lásce navzdory (İnadına Aşk)

Lásce navzdory
İnadına Aşk