Duben
ohodnotit

Něžné vlny [2k digital]

Žánr:
Rok:
2013
Délka:
94 minut
Premiéra v ČR:
9.1.2014
„Píše se rok 1989 a Vojta musí změnit běh dějin v příběhu první velké lásky.“

Komentáře k filmu Něžné vlny

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
Omnibus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2014
Šel jsem z kina a v uších mi zvonilo...
Na tváři blažený   připitomělý úsměv a na   kalhotech pár kapek první   krve. Nebojte, ne ze studenta   Šmída, ale z jedné zrzavé   "propasti hříchu".   Moje ruka v kapse kalhot   zádumčivě potřásala   svazkem klíčů, po   čtvrtstoletí laskání   neviditelnou rukou trhu   vyleštěnými do sametova, a   reklamní billboardy podél   cesty na mě majetnicky   pomrkávaly, jak blahé   paměti pěticípá hvězda na   fasádě sídla ÚV.

Samozřejmě   všechno dobře dopadlo. Pár   studentů přišlo na   Národní o zuby, Strana   přišla o vedoucí úlohu a   zrzavá mořská panna o   panenství. Jo, a jeden   mlátička z Pohotovostního   pluku o koule (a když ne o   ně, tak o hrdost určitě).   Byl jsem happy, byl jsem   dojatý. Я был   счастлив. Přitom po   traileru jsem se dost   znechuceně ušklíbnul, že   tuhle hrůzu tedy ani   náhodou! Třeskutý humor a   hřiby jak z Mrazíka?   (Pamatujete, jak tam   medvíďata běhala po   zadních a v náručí nosila   stejné monstr hřiby?) Jenže   mraku z Černobylu člověk   neunikne. Nakonec jsem se k   Něžným a nostalgickým   vlnám dostal i já, jak   slepý k houslím. Podobně   jako velký Vojta na tu   Národní, případně jako   malý Vojta ryšavé pod   sukni.

Týdeník, úvodník a už   to jelo. Na plátno vyběhly   spermie a byl konec. Ne filmu,   mé mrzutosti. Hravý pan   Vejdělek mé obavy hravě   převálcoval a nakonec za   skotačivého bušení do   kláves klavíru úplně   pohřbil. Přímo tam pod   těmi okny. Nadsázka až na   půdu (na které se zabednil   jeden domnělý paroháč),   romantika jak z praku a jedna   BÍLÁ laboratorní myška,   která zacupitala pod sukýnku   na patách sedící   školačky. Chlapec holčičce   odvážně zalovil pod sukní,   chvíli tam šmátral po   myšce (a po myšce?), pak ji   polapil a ... a myšička byla   najednou ZRZAVÁ! Radši ani   nedomýšlím proč... :-)
gregy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.2.2014
Asi jeden z nejlepších   filmů co jsem viděl s   perfektním obsazení už a by   to bylo na DVD u mě   překonalo hobita.
petr-bures
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.2.2014
Něžné pohlazení
Tohle se povedlo! Sice opět   příběh o lásce tak, jak   čekáte, ale moc pěkně   natočený a s perfektními   herci. Krásná kamera, dobrá   hudba a vše proložené   neotřelými a lehkými   vtípky, které ale působí   velmi přirozeně a proto   hodně pobaví.
Já se   bavil náramně. Snímek byl   takovým něžným   pohlazením...
Roman1964
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.1.2014
Něžné vlny
Pěkný a vtipný film.   Výborná kamera. Hynek   Čermák a ostatní herci   hráli skvěle. Jiřímu   Vejdělkovi se povedl další   film.
Máša13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.11.2017
Celkem
příjemný snímek,který i   slušně pobavil.Milé   obsazení,herecké výkony   velmi dobré (Dyk měl   naštěstí menší roli,než   mi bylo avizováno),dobrý   námět+scénář.Možná se   mi jen trefil do dobré   nálady,ale za sebe jsem se   dobře bavil a to je   podstatné a proto tak,u mě   nezvyklé,vysoké   hodnocení...
argenson
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.5.2019
Já si náhodou pamatuju, jak   jsme v 86. na Šumavě   nasbírali kvanta hub a pak   už jsme do lesa ani nelezli,   páč to nebylo kam dávat.   Takže mě pobavila scénka s   černobylskýma hřibama.   Výborný bylo i sborový   studium porna ve sborovně.   Celkově je to moc milej film,   i když s určitýma   výhradama k hereckýmu   obsazení.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.1.2014
Neoriginální komedie, která opět pobaví
Produkce českých filmů v   roce 2014 je zahájena   komediálním filmem Něžné   vlny. Jeho děj se z velké a   podstatné části odehrává   v osmdesátých letech   dvacátého století. Film   obsahuje vše, co by mohlo   vést k úspěchu – krásné   mladé herečky, je o prvních   láskách a sexuálních   zkušenostech, jsou zde   krásné pohledy do přírody,   ve které nikdy není   zataženo a nikdy neprší.   Film není ničím   originální a sází se tu na   jistotu, že u diváků film   uspěje.
Je třeba   uznat, že je naplněn   několika vtipnými situacemi,   ale měl jsem pocit, jako bych   je už někde viděl. Ani po   25 letech od revoluce tvůrci   zatím nezískali nadhled, aby   o době minulé natočili   zdravý film. Např. je zde   už po několikáté   zesměšňován tělocvik na   základních školách. Ano.   Děvčata se oblékala do   modrých kalhotek a bílých   tílek a chlapci nosili   červené trenýrky a bílé   nátělníky. Dnes se už tak   děti oblékat nemusejí a   mají volnější volbu. Na   druhou stranu mají   tělocvikáři strach   půjčovat dětem medicinbal,   aby se neporanily.
Smích budí i nácvik   spartakiády i spartakiáda   samotná. Té šesté v   pořadí, se jako jeden ze   cvičenců žactva účastní   i hlavní hrdina vyprávění   Vojtěch. V průběhu filmu   jsem měl problém pochopit,   kolik let je vlastně   hlavnímu hrdinovi. Dovolím   si odhadnout sedmnáct let.   Určitě to ještě nebyl   maturant. Tedy. Spartakiády   se mohl účastnit jako   starší žák. Ona totiž ta   skladba, kterou cvičil, se mi   zdála nedůvěryhodná.   Pamatuji si, že my jsme   cvičili s raketou a   molitanovým míčkem. Ale   náš hrdina je starší. I   jako starší zažívá   výbuch v černobylské   elektrárně. Ale   zkratkovitost filmu mate a   člověk má pocit, že   tvůrci výbuch v Černobylu   zařadili do roku 1989.
Našemu hrdinovi je tedy   sedmnáct let. Tak jako   většině jeho spolužáků.   A máme tu další dvě   situace, se kterými mám   problém. Jeden jeho   spolužák, který je jeho   odvěkým rivalem nejen v   lásce, je ze školy pro   prohlížení porno časopisů   vyloučen. A moje otázka   zní. Mohl by tento   vyloučený sedmnáctiletý   chlapec se stát součástí   pořádkových sil, které   zasáhly na Národní třídě   v roce 1989? A já říkám,   že je to pitomost.
Snad mi někdo zasvěcený   odpoví, zdali za minulého   režimu existovala víceletá   gymnázia, ale já sám mám o   tom pochybnosti. Sestava   třídy se totiž od 11   letých dětí až do těch   sedmnáctiletých nemění. Ti   samí spolužáci, kteří   spolu nacvičovali brannou   výchovu na základce, jsou   totiž i spolužáky na škole   střední. Nevím, jaké o tom   máte zkušenosti, ale   většinou se spolužactvo ze   základní školy rozeběhne   do různých vzdělávacích   ústavů středoškolských.  
Film má lákavý   obal. Z plakátů na nás   kouká zrzavá lolitka, a tak   to do kin láká mužské   publikum. Obsah filmu je už   horší. Snaží se být   něžný, tak jak je psáno v   názvu, snaží se být   vtipný. Pravicové   komentátory budou asi   nejvíce štvát scény z   Národní třidy, kdy je   historie téměř   znevažována, ale to se mi   naopak zdálo osobně   poměrně vtipné. Sám jsem   milovníkem humoru jak   cimrmanovského, tak i   britských Monty Pythonů. A   to jsou přesně ty fóry,   které si historii trošičku   poupravují.
Závěrem   lze napsat,že je to divácký   film, ale řadit jej mezi   dobré nelze. Je to tuctová   zábava a film může být   vodítkem dostat na plátna   české tvorby nové   komediální herce. Ti nám   chybějí jako sůl.
A   kdo si zaslouží bod za   herecký výkon? I když mu   spílají k tomu, že zde   poněkud přehrává, tak je   to Hynek Čermák za roli   tatínka.
PROCESOR
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.9.2017
PROCESOR!
Láska a zamilovanost je   hezká v každé době a   cestičku si vždy najde.   Jezuinky! V tomto snímku mi   přišlo, že tý romantiky   bylo místy na mě až moc a   některé scény byly   zbytečně rozvláčný.   Nicméně sem se dobře bavil   a i se zasmál. Taková   pohodička na nedělní   odpoledníčko.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.7.2014
Dobrý počin - jemná   nostalgická vzpomínka na   dětství a první lásku. Pan   režisér se snaží vykouzlit   atmosféru, ale nejsem si   jistý, že se to úplně   povedlo. Sice se na to pěkně   dívalo, ale jako bych se   díval na příběh někoho   cizího, který mě až tak   moc nezajímá. Celkové   hodnocení 6, za nápad se   zrzavou myškou pod sukní 7.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.11.2019
Dlooouho jsem si na   vyprávěcí styl zvykal, ale   postupně jsem v něm začal   nacházet kouzlo a stávaly se   pro mě stravitelné i vtipy   na hraně vtipnosti /   trapnosti. Závěr už mi   přišel svérázný a   vlastně i milý.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.10.2015
Lyričtější kopie   Báječných let v kratším   časovém úseku s   choleričtějším tatínkem a   s maminkou po které jeli   mužští v okruhu okresu.   Také musím souhlasit, že   časově jsem se trochu   ztrácela, potřebovala bych   víc sklenic s houbami. Konec   s akcí při počátku   sametové revoluce mne dostal.   Takže všechno bylo jinak?
Wiikii
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.8.2018
Příjemná podívaná hlavně   díky te milé hudbě, ale i   jako komedie nijak   neurazí.....HODNOCENÍ:   69%____
zeus12xy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.3.2014
ujde to;-)
Asi hlavně   nepřemýšel,nechat se   pobavit,zasmát se a je to. Na   druhou stranu mě ale stejně   mrzí,že kromě dětí   ostatní postavy vůbec   nestárnou, nemění se jim   délka vlasů, ba ani   oblečení. I dům a   prostředí domu vypadá těch   "15" let,nebo kolik   to má uplynout, stejně.   Nemění se ani   spolužáci...nebo je Vojta   stále v osmičce? vždyť   dělal přijímačky... a film   končí v listopadu... Kde jde   coby policajt jeho spolužák   a rival ze základky?? no to   jsem z toho jelen... Takže   znovu. Hlavně nepřemýšlet.   Film je sladkým líbivým   cukrátkem prozářený   sluncem, létem, s   jednoduchými dialogy a   krásnou hudbou, které mohlo   být krapet méně. Když se   na to vypravíte do kina,   litovat nebudete. A když   zůstanete doma, o nic   nepřijdete.
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.8.2020
Právě tenhle film sleduji v   televizi a ani několikaletá   pauza od doby, kdy jsem ho   viděl poprvé nic nezměnila   na mém původním názoru na   něj. Z mého pohledu je to   režijně, scenáristicky i   herecky jen průměrná   podívaná. Není to určitě   nějaký brak a dá se na to   koukat ale vůbec ničím mě   to nedokáže chytit a   zaujmout.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.6.2014
Od Jirky Vejdělka jsem čekal   více! Je to pěkně   natočeno, má to hezkou retro   - poetickou náladu, dobré   herce a pár slušných   vtipů. Film však proklouzne   mezi prsty a za pár hodin,   vám nic z něj asi v paměti   moc neuvízne.
beneva
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.3.2018
... a všechno bylo sluncem   zalité... V podstatě nemám   nic proti pohodovým filmům,   které jsou určeny pro   pohlazení duše, když má   člověk tíživou náladu. Na   chvíli zapomeneme na hnusnou   realitu a máme pocit, že   žít se dá i lehce,   bezproblémově, že ti   špatní nakonec skončí s   rozbitou hubou a ti hodní   budou šťastní. Pohádka pro   dospělé. Jediné, co mi   vadilo, byla stylizace Táni   Pauhofové do   prvorepublikového outfitu. V   osmdesátých letech by měla   na hlavě trvalou a na sobě   nějakovou sloteru nebo   diolen. Rozhodně ne   šifónové šatečky. Ale   možná to byl záměr, co já   vím.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih37925minih37925Teletubbies (1997) [TV seriál] 
Teletubbies n
minih33587minih33587Ostrov (1999) 
Seom n
minih100212minih100212Hledá se prezident (2013) [2k digital] 
n
minih86169minih86169Elysium (2013) 
Elysium n
minih78907minih78907Vždycky jsem chtěl být gangster (2007) 
J'ai toujours ręvé d'ętre un gangster n
minih44379minih44379Svědkem zločinu (2008) 
While She Was Out n
minih72906minih72906Snowtown (2011) 
Snowtown n
minih27790minih27790Dogma (1999) 
Dogma n
minih75780minih75780Výheň (2011) 
Hell n
minih40484minih40484Tři králové (2001) 
Les rois mages n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

21:05 - 21:59

50 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Konec rozkvětu (1972)

21:50 - 23:15

5 minut již uběhlo
80 minut zbývá do konce

NOVA - 2012 (2009)

20:20 - 23:35

95 minut již uběhlo
100 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

20:15 - 22:00

100 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763991
Plakátů: 376632
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10