Duben
ohodnotit

Muži, co zírají na kozy

The Men Who Stare at Goats

Další název:
Männer die auf Ziegen starren; Czlowiek, który gapil sie na kozy
Rok:
2009
Délka:
94 minut
Premiéra v ČR:
2.4.2010
„Tento příběh je pravdivější, než by se zdálo. O pozadí supertajného vojenského výzkumu.“

Komentáře k filmu Muži, co zírají na kozy

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.1.2014
Pár velmi dobrých   výšplechtů tu rozhodně je,   myšlenku to má taky, jen mi   vadil způsob podání.   Zajímavý snímek svým   posláním, vizuálně ovšem   nic moc. 201310208435/8937
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.7.2010
The Men Who Stare at Goats
Jaj tenhle film je opravdu   kouzelný. Je to solidní   podívaná celých 90 minut.   Už jen herecké obsazení   napovídá, že se rozhodně   bude na co koukat, protože je   to samá hvězda a ne jen tak   nějakého formátu, ale   velkého formátu. Jen co byla   celkem škoda, že Kevin   Spacey nedostal mnohem více   prostoru, ovšem když už byl   na place rozhodně to stálo   za to. Je to prostě paráda,   film rozený přímo pro mě   nejen příběhem ale i   hereckým obsazením mých   oblíbenců:-)
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.6.2010
Muži, co zírají na kozy
Mám takový dojem, že v   Americe se slovo   "goat" používá   mimo významu "koza"   jako nadávka, něco ve smyslu   hlupáka nebo pitomce, ale ne   pro označení dámského   poprsí (i když sto   procentně si tím jistý   nejsem) - takže nám v   překladu názvu vzniká   ještě krásný dvojsmysl,   který ani autoři   nezamýšleli (pokud se pletu,   opravte mě někdo).
Už jen obsazení   slibovalo něco úžasného.   Obi van Kenobi Ewan McGregor,   Big Lebowski Jeff Bridges,   Oskarový Americký krasavec   Kevin Spacey a můj   nejoblíbenější, také   Oskarem oceněný, Danny   George Clooney (jen pro tyhle   jména mi stálo za to   vypravit se do kina).
Příběh má tak bizarní   story založenou na velmi   speciální úrovni humoru,   která nesedne všem - ale ti   co mají tento druh srandy   rádi, budou mile překvapeni.   První půlka je   bezkonkurenční a nedá se   jí vůbec nic upřít. Za to   v druhé už snímek ztrácí   dech, což dost celkovému   výsledku ubírá. Ale aby se   neřeklo, ke konci se vše   opět vyhoupne (i když   začátku se stále   nevyrovná) a story se v   původní myšlence ukončí.   Takže já uzavírám a jdu   trénovat psychosmyslové   metody jediů...:-D
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.7.2013
... aneb muži, co víc   zírali na kozy než do   scénáře předtím, než   stvrdili svou účast na   permanentní a poněkud   unavující snaze o vtip, při   kterém moje temná stránka   toužila vyměnit pokusné   kozy za scénáristu.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2011
Cierna komedia sfarbena LSD
Vyborny film s hereckym   obsadenim z rise   snov.Myslim,ze je vhodne   vidiet ho aspon 2x,aby clovek   pochopil tu satiru a   narazky,ktorych je v celom   filme hromada.Skoda,ze sa tak   zaujimavej temy nechytil   skusenejsi reziser,ktory by   dokazal z tohto snimku vytazit   viac.Film jednoznacne   doporucujem.
Snura
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.9.2011
Satirická absurditka, ve   které to sice občas   zaskřípalo, ale je tak   ujetá, že já se občas   opravdu smál - i bez LSD.   Svět prostě potřebuje   nějaké ty Jedi-e (sakra, jak   se to vlastně skloňuje?).
lucymat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.7.2013
Je to sice strašlivá blbina,   ale má své koulo a   několikrát se člověk i od   srdce zasměje. Silence of the   Goats?
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.2.2019
Ujetá komedie. Výborné   obsazení, opravdu dobré   herecké výkony a místy   skvělé humorné scény, ale   jako celkem je to fakt ujeté.
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.10.2012
Tak jsem to zkoušel s   dobrovolnicí (a tím   "to" nemám na mysli   tamto, co vás hned napadlo,   chlíváci a chlívačky   jedni, ale myslel jsem to   "rozhánění mraků   silou vůle" jak   jinak...) s následujícím   skóre: já tři cáry mlhy a   jeden nevelký beránek po asi   dvou hodinách snažení,   zpocenej jak dveře od   chlíva, kaktusačka už   vypadala, že to vzdá, ale   pak jeden cumulus nimbus jako   stodola. Už mám domluvené,   ža příště si tento   krásně oddechový film, kde   se George Clooney neskutečně   vyřádil pustíme znovu a   zkusíme pro změnu to   zírání ... :-)
Cash89
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.1.2010
Trailer sliboval   nejšílenější komedii   této zimy, která měla   vybočovat z té řady tupých   požitků, nic takého se   nestalo, a pro mě se z toho   stalo, jedno velké   zklamání...Je   zarážející, že se nechalo   uchlácholit takové   množství kvalitních herců,   to je také jediné plus,   právě oni vyvažují, nebýt   jich, snímek by upadl do   podprůměrné   propasti...Chybí tomu ta   drzost, sice to vypadá že si   scénáristé dělají legraci   z U.S.ARMY ale opravdu to jen   tak vypadá...
mildaaxe
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.5.2011
Tenhle snímek má napohled   všechno, co bych si jenom   mohl přát – v první   řadě originální námět,   jehož žádnou variaci jsem   dosud neviděl. Má povedenou   hudbu. Přilákal známé   herce, jako je Kevin Spacey,   Jeff Bridges, Ewan McGregor   nebo George Clooney. Má   dokonce i několik   nezapomenutelných momentů.   Jenže celý dohromady to v   mých očích vůbec   nefunguje. Z tohoto námětu   se dalo vytěžit určitě   více – snímek je totiž   chvílemi filozofujícím   myslitelem a chvíli se   snaží o krále komedie.   Oboje však jenom na čtvrt,   maximálně půl plynu. A obě   tyhle skutečnosti se spolu   příliš tlučou, než aby   mohli fungovat vedle sebe,   natož jako jeden organismus.   Nevím, nakolik za to může   už samotná předloha (která   sama o sobě třeba funguje   dobře) a nakolik scénář,   potažmo režisér. Faktem   však zůstává, že já se   dvě třetiny spíše jenom   nudil a spánku zabránilo   jenom několik světlých   momentů, chytře rozesetých   tak, že mě vždy trošku   probrali a já naivně doufal,   že se to třeba zvedne.   Nezvedlo, pokud tedy vynechám   ten LSD konec – kdyby to   bylo natočeno trošku více v   tomto stylu, mé pocity by   byly bezpochyby mnohem   lepší. Nechci tím říct,   že jsem proti nezvyklým   filmům, to zdaleka ne, ale je   přeci jenom   pravděpodobnější, že mi   takovéto dílo nesedne, což   je přesně případ   „koz“. Jednoznačných   kladů vidím opravdu jenom   pár – Jeff Bridges, koza,   několik rozjásaných hippie   scén, soudní proces,   maličká role Rebeccy Mader,   LSD i neLSD konec a filozofie   rytířů Jedi:-) Takže ve   výsledku jenom průměr.
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.7.2010
O pointu nejde, jde o herecke   vykony, jde o absuruditu, jde   o LSD, jde o Jeffa Bridgese ve   sve alterverzi Big Lebowskiho.   Pro me rozhodne prinos.
Out-Of-Way
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.4.2010
No zírám, jaké nízké   hodnocení zde je (a na IMDb   taky). Je to velmi zajímavý   a vtipný film, ne že bych   měl hubu od ucha k uchu,   ovšem dobře jsem se bavil i   bez LSD. Chytrý a   inteligentní humor zcela   jistě není pro každého.   Sarkasmus, dělání si srandy   ze sebe sama, společenská   satira a antimilitaristické   vyznění celého filmu – to   vše tento vtipný snímek   obsahuje. A samozřejmě to   lze pochopit i jako velmi   povedenou narážku na   působení Američanů v   Iráku, a nejen tam. Půl   hvězdičky navíc přidávám   za herce (všechny) a druhou   polovinu za soundtrack,   hlavně za „More that a   feeling“.
Phreaker
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.12.2010
No co se filmu nedá upřít   je dobré herecké obsazení a   výkony, ale to je z mého   pohledu tak vše. Po   shlédnutí filmu sem měl   pocit, že sem vlastně 90   minut koukal na   "prázdný" film.   Nevadila mi ta absurdní   zápletka, ale to, že z ní   šlo prostě vytěžit 1000x   více. Prostě se v tom filmu   nic nedělo. Pointa byla   prozrazena v prvních 10   minutách a pak už se to   táhlo jak žvýkačka na   botě. Občas do toho ničeho   prohodili nějaký frk a to   bylo vše.

Dávám 5 bodů za   obsazení a herecké výkony.   V celku mám ale bohužel   pocit, že nevyužitého   potenciálu je tu sakramentsky   hodně.
Faustka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.3.2011
Z jednoho náhodného letáku:   „Americký vojáku tvá   žena si doma užívá s   Bartem Simpsonem a Burtem   Reynoldsem.“ ….. z toho   aspoň vidíte jak o NÁS   AMERIČANECH Iráčané málo   vědí.(-----) Sametoví   vojáci Jedi zaútočili s   účinností chechtajícího   pytlíku:D
Snape
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.4.2010
Hodně vtipná záležitost,   skvěle zahraná. Některé   džouky mě úplně zabíjely.   Třeba ten smrtící asijskej   úder. Škoda jen, že Spacey   nedostal víc prostoru a filmu   na konci dojde dech.
flawi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.4.2011
Absurdní komedie na hodně   slušné úrovni...kde   vynechává scénář, tam   mezeru vyplňují vynikající   herecké výkony - počínaje   Jeffem Bridgesem, konče   Kevinem Spaceym...
Plivník
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.10.2010
Muži s kozami jsou jasný   důkaz toho, že můžete mít   skvělé výchozí suroviny,   ale připálit a přesolit se   dá opravdu všechno. Moji   oblíbenci Clooney a McGregor   a vtipná výchozí zápletka   tu prostě nezachrání děj,   v němž není ani špetka   napětí, jelikož utajené   tajemství o existenci   džedájů prozradí Georgie   Ewanovi několik minut poté,   co se poprvé setkají.   Další top secret informace   pak klopí v podstatě bez   pobízení a Ewan si je   ještě může projít v   ilustrovaném handbooku. Co je   vlastně Lyn Cassady zač,   kromě toho, že trousí   moudra o osudu, temné straně   a prokletí? Co je   originálního a vtipného na   americké základně pod   vlivem LSD vážně nechápu   – autentické záběry   experimentálně sjetých   důstojníků, které   pořídila StB, mi připadly   mnohem zábavnější. Pár   vtipných momentů nevyváží   zbytkový balast.
Pavka89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.2.2010
George Clooney na tu kozu   zíral opravdu perfektně :-D   celkově docela zábavná   komedie ... kozy tu ještě   nebyly :-D
hannibanny
Hodnocení:
Přidáno: 22.7.2010
George Clooney , Ewan   McGregor, Jeff Bridges and   Kevin Spacey podali velice   zajímavý výkon v tomto   filmu, ale upřímně   řečeno, tento příběh mně   přijde naprosto nedokonalý   co se týče detailů zábavy   a tajemna. čekal jsem víc a   upřímně jsem zklamaná
ALIOSA1988
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.4.2010
Jeden velkej omyl.Scénář   šílenej.Bože muj taky   rádoby režisér a ke všemu   jeho 1. film.A ještě dostal   pod ruce opravdu skvělý   herce ale ty to vážně   nezachrání.Spaceyho,Clooneyh   o a Bridgese nejhorší film   bez debat.(Big Lebowski-děj o   hovně ale sakra prdel,tohle   je moc)A jak tak vidim bud na   to lidi nechodí,nebo jim to   nestojí ani za námahu to   komentovat.
Skoupa88
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.1.2011
???
Horší film jsem snad nikdy   neviděl. Normálně lituji   promrhaného času a to se mi   ještě u filmu nikdy nestalo.   Jediné co mě u tohoto filmu   pobavilo byla scéna s kozou.   Dále už opravdu nic!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih53161minih53161Cani arrabbiati (1974) 
Cani arrabbiati n
minih9268minih9268Jak dostat tatínka do polepšovny (1978) [TV film] 
Jak dostat tatínka do polepšovny n
minih28350minih28350Čokoláda (2000) 
Chocolat n
minih57309minih57309Jablíčko se dokoulelo (1977) [TV inscenace] 
Jablíčko se dokoulelo n
minih75279minih75279Scream of the Banshee (2011) [TV film] 
Scream of the Banshee n
minih48985minih48985Pražský Sherlock Holmes (1968) [TV inscenace] 
Pražský Sherlock Holmes n
minih94714minih94714Vojnarka (1968) [TV inscenace] 
Vojnarka n
minih110506minih110506Meui (2007) 
Meui n
minih21280minih21280Trhák (1980) 
n
minih55724minih55724Hadí král (2006) [TV film] 
Basilisk: The Serpent King n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:40 - 05:10

44 minut již uběhlo
106 minut zbývá do konce

ČT2 - Vatikánský rozhlas

03:00 - 03:30

24 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

03:10 - 03:55

14 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

02:45 - 03:40

39 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10