Duben
ohodnotit

Méďa

Ted

Další název:
Macík (Sk)
Rok:
2012
Délka:
106 minut
Premiéra v ČR:
2.8.2012
„Buďte velmi opatrní se svými přáními, protože by se mohli splnit...“

Komentáře k filmu Méďa

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 33
mikee007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2016
Trefa !
Hrubý, vulgární,   nekorektní, dvojsmyslný, ale   zároveň prvoplánový takto   by se dal nazvat humor   obsažený v Méďovi. Ale   lidičky...
Jsou ho tam   hrsti, kopy, nůše. Kdo se   naladí, směje se od   začátku až do konce a   nepřestává, ani když film   skončí.
Méďa není   nejlepší film všech dob a   Mark Wahlberg za něj nemůže   dostat Oscara. Ale pokud bz se   ten zlatý panďulák dával   za pobavení, byl by   stoprocentně minimálně   nominovaný!
bobo336
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.9.2013
macik
Komedia ako sa patri.tedove   hlasky su nezabudnutelne a   tiez jeho celkovy vykon a   prejav od alkoholu,travy a   prostitutok je fakt   super.wahlberg je tiez skvely   podava vyborny vykon ja osobne   som sa smial cely film.
Blackhawk13
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.8.2015
Vynikájící film plno   srandy. Vynikající děj a   pěkně sprostej. Velmi se mi   to líbilo a dost jsem se u   toho nasmál. Méďa byl   fantastický. Doporučuju se   na něj podívat.
RENDYspt
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.3.2013
TOP PETELICE !!!
no co dodat pecka a dyz ctu ty   komenty tak bste si meli   pustit raci neco pro buz.. ;)   je to dost dobry ani sem   necekal ze to bude az tak v   poho filmek a vi cc se vam to   nlbi si laskave vi..ulte   ču..aka :) z pozdravm SPT.
PetrGDF
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.3.2013
Luxusní komedie
Heozně dobrý film, další z   mích oblíbených, naprosto   suprová komedie roku 2012.   Doporučuji shlédnou, budete   smíchy umírat. :)
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.12.2018
║Rozpočet   $50miliónov║Tržby USA   $218,815,487║Tržby   Celosvetovo $556,016,627▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $51,321,697 //počet   predaných kusov 2,316,685║   Tržby za predaj DVD v USA   $82,013,970 //počet   predaných kusov 4,912,223║   Tak toto je ten správny   nášup a úlet, tak dobre som   sa v kine už dávno   nezabával. Film kde fungujú   s dejom nadávky, urážky a   moc ulahodili krásne retro   spomienky, aaáááá   Flash(Flash Gordon) je   dokonalý. /videl v kine: 95%/
prediger
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.10.2012
Ten film je tak mile   blboučkej, že se na něj   nemůže nikdo zlobit. Tedy   kromě těch, které slovně   uráží. Osobně jsem se   pobavil a s tím jsem i do   kina šel. Nečekal jsem   silný zážitek, nečekal   jsem intelektuální podtext.   Chtěl jsem vypnout a to se   povedlo. Byl to příjemně   strávený večer
uodevr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.2.2014
Mělo to být silnějších   osm hvězd, ale za vtip s   oholenou alpacou musím   zvednout na devět. Pobavil   jsem se královsky a nic víc   jsem od toho ani nečekal.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.8.2012
O plyšové hračce, životní   lásce, hledání místa v   životě a prdění. Žádný   velký umělecký zázrak to   není. Velká zábava však   ano. Minimálně se tvůrci o   ni snažili.
Malý   osmiletý chlapec John nemá   úspěch najít si kamarády v   ulici Bostonu, kde bydlí.   Jednoho vánočního dne   obdrží hračku, plyšového   medvídka, a začne mu říkat   prostě: Méďa. Shodou   okolností - kombinace   přání malého chlapce a   padající hvězdy - dojde k   zázraku splnění onoho   přání. A tak do života   chlapce Johna vstoupil jeho   největší přítel. Z   počátku si s ním hraje,   později mu pomáhá při   studiích a následně i v   takových neřeztech, jako je   hulení trávy. John je duší   vlastně stále malým   chlapcem, i když už čtyři   roky chodí a žije s dívkou   Lori. Méďa i John jsou   obdivovateli komiksových   hrdinů a zvláště pak   Flashe Gordona. Tuto postavu v   legendárním fantasy filmu   sehrál Sam J. Jones. Tuto   postavu a, tedy i sám sebe,   hraje po více než třiceti   letech zde.
Ač je   film v podstatě pohádkou,   není úplně vhodný pro   děti. Je totiž plný   sprostých hlášek,   sexuálních narážek a   dalších porušování   mravní počesnosti. Je to   taky klasický hollywoodský   cajdáček. Tvůrci si   neodpustili mnohá klišé   splňující hollywoodská   pravidla.
Hlavním   hrdinou je tedy medvídek   Méďa, který nezkazí   žádnou zábavu, je sprostý   jak dlaždič. Ač nemajíc   žádný penis je skvělým   milovníkem a u mladých dam   má úspěch. Je schopen si do   bytu pozvat i čtyři šlapky   najednou. Každý týden   zkouší novou drogu. Zkrátka   hračka k pohledání.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.2.2015
Tak tohle je úlet. Při   některých hláškách jsem   se zasmál jako dlouho ne. I u   té rvačky :-D asi najdete   málo ujetějších filmů.   Vymyslet to musel nějakej   hulič :-)
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.9.2012
Toho méďu chci!:)
No já jsem byl nadšenej,a   navíc jsem se v kině   zamiloval, do medvídka   samozřejmě. Ale já to   čekal, že to bude   pecka(aspoň pro mě).Takhle   jsem se nenachechtal už   dlouho, rozkošnej medvídek   dával jednu hlášku za   druhou, byl věčně zhulenej,   sprostej a furt šuk.. super   kočky, a to neměl   péro!:)Ale krom srandy se   dočkáme i dramatu,   romantiky, akce a happyendu   .Marka Wahlberga znám jen   jako drsňáka, ale komedie mu   taky seděla. Mila je kus to   víme všichni a Seth   MacFarlane jako dábér   medvídka odvedl super práci.   Tak že jestli máte rádi   dobrou zábavu a nebudete   soudit, že je to vlastně   volovina(krásná),tak Méďu   vřele doporučuju, nebudete   zklamaní. Já dávám   80%:)
PS:Zpěvačka   Norah Jones taky vypustila   dobrou hlášku k méďovi -   "byl jsi muj nejlepší   milenec,a to ani nemáš péro   brouku":)
ihladik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.7.2012
Teda byste brali domů
Pokud jste ochotni přijmout   nenáročnou komedii bez   očekávání "velkého   umění", Teda si   užijete. Kvalitní hlášky,   scénář i výkony, které se   k letním večerům s partou   výborně hodí!
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2018
Abrams sa snažil zbytočne.   Až toto je E.T. súčasnej   mladej (zhulenej) generácie.   Miestami sa dalo zo situácií   vyťažiť viac, niektoré   vtipy sú hluché a pýtajú   si klávesnicu Kevina Smitha.   Rovnako veľa ich je ale   naopak veľmi vtipných,   originálnych a odvážnych, a   hlavne prehlavne - méďu si   obľúbite a zamilujete, čo   je pri nepodliezavej kultúre   filmu najväčší úspech   jeho tvorcov.
mancika.n
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.4.2013
Ted
Film ma dosť pobavil a   najviac ma inšpirovala tá   riekanka na odstránenie   strachu z búrky , lebo aj ja   sa bojím keď hrmí a je   búrka už sa ju len naučiť   naspamäť :-)
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.2.2013
Ted
Na Méďu jsem se těšila a   to nejen díky Marku   Walhbergovi či Mile Kunis,   ale po shlednutí přiznám,   že jsem malinko zklamaná.  
Myšlenka filmu je   geniální to filmu upřít   nemůžeme, ale přesto,   řekla bych, že film měl   potenciál, ale nebyl tak   docela využit. Film má   několik dějových linií ať   už to je samotný vztah   hlavního hrdiny s medvídkem   s poněkud prořízlou pusou   nebo, kdy se na scéně   objevuje vyšinutý Ribisi.   Já jsem viděla Méďu s   dabingem což je nepochybně   škoda, protože je jasné,   že originální hlášky jsou   to pravé ořechové, díky   dabingu jestli jsem se   zasmála cca 5x a i to možná   přeháním. Film si vlastně   v jednom kuse dělá legraci z   ostatních a opomíná fakt,   že hlavní hrdina, který   dosáhl jistého věku, nemá   žádný smysl života a   vlastní plyšového medvídka   se kterým tráví veškerý   čas, nevím z koho bychom si   měli dělat větší legraci.  
Kdo by nechtěl   vlastnit tohohle méďu, já   rozhodně ano, ale rodičové   by se měli mít na pozoru,   při výběru podobné   plyšové hračky.
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.10.2013
Méďa
Tvůrci seriálu "The   Family Guy" se rozhodli   pustit se do trochu jiných   vod, než na jaké jsou   zvyklí. Humor na hraně, to   už mají v malíku, teď   ještě vědět, jak nahradit   kreslené postavy těmi   hranými. Takže jako že jo.   Plyšák, co si to dává s   holkama. Jenom by mě jako   zajímalo, jak to dělal,   kalhoty neměl, takže se   celou dobu pohyboval nahý a   já mezi jeho nohama nic   nezahlédl. Ne že bych se   cíleně koukal na to místo,   ale tak nejde si nevšimnout.   Kde nic, tu nic. A přesto si   platí prostituky a pak si to   ve skladu v obchodě rozdává   s prodavačkou.
Dost   dobré jsou i odkazy na   klasické filmy, jako je   "Knight Rider",   "Star Wars", ale   hlavně "Flash   Gordon". A samozřejmě   parodie na Hollywood, která   už je ale tak profláklá,   že se nejedná o nic   originálního. Skoro v   každé druhé komedii   můžeme najít nějakého   herce ztvárňujícího a   dělajícího si legraci sama   ze sebe. Takže tady máme   herce, co hrál "Flashe   Gordona" (fakt neznám   jeho jméno), co si šňupe   kokain a proráží rukou   zeď. Come on, něco takového   tu už bylo předtím aspoň   stokrát...
PROCESOR
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.3.2018
PROCESOR!
Méda mě dostal ze špatný   nálady a to mi úplně   stačí. Chápu a rozumím(to   rozumím je tady schválně,   abych vyčerpal kredit), že   ne každému Méda hned sedne,   ale po navození správný   atmošky si Vás jistě   získá, za to   ručím....Hlavně v tom nic   nehledejte pls.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.7.2013
Skoda toho nevyuziteho potencialu...
Vyborny napad a kandidat na   komediu roka,mozno desatrocia,   ale nie je tomu tak.Namiesto   toho,aby sa tvorcovia zamerali   na groteskny vztah medzi   plysakom a clovekom a   rozvijali ho mozno az do   absurdity, zacali riesit   vztahove problemy,ktore   posobia zbytocne a odvadzaju   od humornej dejovej   linky.Animacia je vyborna a   herecke vykony na slusnej   urovni, vcetne podarenych   kameo roli /mozno krasna Mila   Kunis nebola uplne vo svojej   kozi/.
Film rozhodne   doporucujem, ale nikdy   neprestanem lutovat premrhany   potencial...
Krupe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.2.2019
Konečně nějaká komedie i   pro nás malinko dříve   narozené, žádná   týnejdžrovka z kolejí...   Naposledy jsem se u emerické   komedie nasmál s Fotry a   lotry.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.9.2013
Ted
Musím říct, že mě tyhle   výplody chorých mozků   zhulených scénáristů   hodně baví! U filmu jsem se   párkrát řehtal jako kůň a   to se mi moc často nestává.
papamidnight1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.12.2015
Miluju Family Guy,miluju   Teddyho a žeru sjetýho   Flashe Gordona.
Pro mne   jakožto milovníka no spíš   labužníka malé zelené   rostlinky
a fandy Marka   wahlberga byl film povinost a   nezklamal mne,ale má své   mouchy,jako všechno.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.11.2013
O jednom bostonskom medveďovi
Celkom výborne uletený   nápad o sprostom (nemyslím   hlúpom, ale úchylnom)   plyšovom macovi, ktorý rád   hulí a pije. A má   šťavnatý slovník. Neviem   nakoľko môžu byť   komentáre vulgárne, ale   nejdem pokušať adminov až   mi to nezmažú, ale chcel som   tu pôvodne dať zopár   nejakých vípkov, ktoré boli   fajne srosté. Takto si   vystačím aspoň, keď na   začiatku vybalí, že ideme   kukať Bruins (ktorých   prezývajú medvede), ja ale   najradšej Kojotov. Ďalej   super akcia s postaršou   superstar akčného filmu,   ukážka kariérneho postupu,   len treba zvoliť správne   slová a najlepší frk úplne   na konci, ktorým zdvíham   hodnotenie a to čo sa stalo z   toho malého tučného   namysleného a rozmaznaného   decka, na rovinu, to ma   odrovnalo. Inak ale celkom sa   to vlieklo, moc love story,   moc hrubozrného buranského   humoru a zbytočností, takže   to nadšenie až tak   nezdieľam. Ale fajný dabing   s fajnými šťavnatými   nadávkami a oplzlými slovami   bol fajný
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.6.2013
Pohodový film se skvělým   začátkem, výborným   scénářem a upadajícím   dějem. Hlášky fajn, ale   celkový dojem nebyl nakonec   úplně top.
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.8.2012
Nejlepší mužský herecký   výkon roku? Na papírek s   touto otázkou bych letos   namaloval slůvko Méďa. Ale   jinak bída přátelé. Opět   očekávání (ač jsem si je   již několikrát zakázal) a   jako skoro vždy- zklamání.   Patetické žvásty mezi   krásnou, inteligentní babou   balenou prachatým šéfem a   looserem, hulícím raději s   méďou, než od ní, to jsem   jim nebaštil a radši jsem   dojedl popcorn, kterým jsem   si při trailerech vycpal   sedačku.
ricky4
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Místama až přehnaně drsný   humor, to mi vadilo asi   nejvíc. Herci si to své   odehráli, nicméně mě nikdo   z nich nezaujal, nikdo   nepřidal ke svému výkonu   nějakou nástavbu. Podle   recenzí se dalo čekat víc,   přece jen se nakonec jednalo   o jednoduchý americký   polotovar a to je škoda. 60%
Ramilie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.9.2020
Méďa i John byli super   dvojka, přátelé, bratři...   proto jsem moc nechápala,   proč ta ženská nutila   někoho, koho miluje, aby si   vybral mezi ní a svým   nejlepším přítelem. To   přeci není láska, pokud   někoho nutím k něčemu   takovému :( Mila mi obecně   nebyla ani trochu sympatická   a byla bych raději, kdyby   nakonec skončila s tím svým   šéfem-stíhačkou :D
Sprostých slov bylo ve   filmu tak akorát, klidně to   mohlo být i víc (resp   čekala jsem jich víc);   humoru bylo už o něco   méně, prostě taková   typická americká komedie pro   odrostlejší diváky.
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.1.2013
Průměrná odpočinková   komedie.Nejlepší jsou asi   hlášky živé plyšové   hračky ,nerozlučného   kamaráda M.Wahlberga.Méďa   který pořád hulí.pije   pivo,sexuje a pořádá   mejdany to némůže dobře   dopadnout.
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.10.2015
No
na to jaký to mělo   námět,to ještě šlo.Bál   jsem se toho víc:-)Hrubý a   sprostý humor mi   nevadil,chápu,když je film   na něm založen.Co mě   vyloženě otravovalo,byl   fekální humor.Proboha,to   nejde natočit   "primitivní"   komedie bez toho???
karlosphonic
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.7.2012
Komedie,která možná bude na   obrazovkách pravidelně o   vánocích.Velice vtipné   chvíle se pravidelně   střídaly s   přihlouplým,strojeným   humorem.Průměrná komedie.Po   letech zapadne do kalných vod   průměru.Určitě.
enejčel
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.7.2015
No, příběh je hodně velká   stupidita. Nevím, jestli byl   tento film točen pro   jakoukouliv veřejnost, nebo   pouze pro mentálně   postižené děti. Opravdu   bylo zapotřebí cpát do   filmu mluvícího plyšáka?   Námět by se obešel i bez   něj. Místo něj mohli dát   člověka a nic by se   nezkazilo. Scénář je plný   klišé a většinu dějových   zvratů očekáváte. Mark   Wahlberg si roli užil a hrál   ji skvěle, ale nechápu,   proč se nechává zaprodávat   do takových hovadin. Doufal   jsem, že aspoň tento film   můžu nazvat solidním   průměrem, ale i to by byl   pro tenhle nesmysl dost.   Snímek je ve zkratce blbost.   Nechápu, jak tohle někdo   může nazvat komedií a   ještě, jak to může mít   tolik procent.
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.9.2012
Když přemýšlím nad klady,   kterými bych obhájila dvě   hvězdy, které jsem ochotná   udělit, moc mně jich   nevychází..., snad pokus o   originalitu (i když trapný)   a výkon G. Ribisiho. Proč   medvěd? Hollywoodu došli   herci ochotní chrlit na   kameru obsah sborníku pro   úchyláky? Nebo už to   všichni dělali? Proč Mark   Wahlberg? Věřili jste jeho   tvarohovému výrazu   zhuleného dětinu? Proč   komedie? Zasmála jsem jednou,   a to až skoro na konci, v   zájmu možnosti výběru bych   přidala ke komediím tohoto   druhu podžánr, třebáááá   ...mám to! Vulgárně -   vyměšovací? Když si   laskavý divák ještě   dosadí mluvícího medvěda,   bude mít hned jasno. Obecně   mně vulgarity ve filmech   nevadí, musí se však umět   použít, aby sedly jak do   koncepce, tak hercům, a   hlavně - musí okořenit   humornou složku snímku, to   medvěd bez genitálií, co   přefiknul Norah Jones,   rozhodně nesplňuje.... A nic   na tom nemůže změnit ani   Flesh Gordon, i když má   pěšinku ve vlasech stále   uprostřed.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.1.2015
Tak nevím. Komu to bylo celé   určeno? Dle slovníku, dětem   asi ne. Dospělé to bavit   nebude, takže pubescentům??   Hm, no to by tak asi mohlo   sednout. Neustálé zmínky o   drogách (a nejen zmínky),   chlast, trapně vulgární   humor, no být mně tak kolem   patnácti let, asi bych   ohodnotil o hodně výše.   Takto jsem však zklamán   (vlastně ne nejsem, tušil   jsem, že to bude krávovina)   a víceméně zhnusen. Tak   tohle je ideál jako hrom.   Novodobý přisprostlý a   zhulený Alf naplňuje ega   dnešních náctiletých. Ach   jo. 2015011210036/10603
Alix
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.9.2019
Puberťáky to určitě bavit   bude, ale já jsem to nebyla   schopna dokoukat. Roztomilý   medvídek, který se chová   jako hovado a mluví jako   kanál, mne naprosto znechutil   a měla jsem dojem, že   tvůrci této krávoviny   museli kouřit při   natáčení fakt silný   matroš.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih71973minih71973Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 
The Hobbit: The Desolation of Smaug n
minih75317minih75317Návrat do Silent Hill (2012) 
Silent Hill: Revelation n
minih86172minih86172Kapitán Phillips (2013) 
Captain Phillips n
minih86177minih86177Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 
Pacific Rim n
minih2853minih2853Amadeus (1984) 
Amadeus n
minih148866minih148866Válka o planetu opic (2017) 
War for the Planet of the Apes n
minih137259minih137259Žraločí tornádo 3 (2015) [TV film] 
Sharknado 3: Oh Hell No! n
minih72964minih72964Kolotoč (2007) [TV film] 
Kolotoč n
minih52685minih52685Vinnetou se vrací (1998) [TV film] 
Winnetous Rückkehr n
minih84926minih84926One man show (2008) [TV pořad] 
One man show n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Méďa 2 (2015)

 Méďa 2 (2015)
Méďa 2 n
Ted 2
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Seth MacFarlane

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

21:05 - 21:59

10 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodruh (1983)

20:00 - 21:50

75 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - 2012 (2009)

20:20 - 23:35

55 minut již uběhlo
140 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

20:15 - 22:00

60 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763990
Plakátů: 376625
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10