Jeden svět
ohodnotit

Kapitán Phillips

Captain Phillips

Další název:
Kapitán Phillips: Prepadnutie lode Alabama; Captain Philips
Rok:
2013
Délka:
134 minut
Premiéra v ČR:
21.11.2013
„Skutečný příběh o kapitánu Richardu Phillipsovi.“

Obsah filmu Kapitán Phillips

 
Kapitán Philips je komplexní studií přepadení americké nákladní lodi Maersk Alabama somálskými piráty, ke kterému došlo v roce 2009. Režisér Paul Greengrass nám v něm svým unikátním pohledem nabízí kombinaci napínavého thrilleru a pohled na širokou škálu důsledků globalizace. Film se zaměřuje na vztah velícího důstojníka Alabamy Richarda Phillipse (Tom Hanks) a kapitána somálských pirátů Museho, který ho unese jako rukojmí. Phillips a Muse proti sobě čelí v okamžiku, kdy Muse se svou posádkou zamíří na Phillipsovu neozbrojenou loď. V souboji vůle a odhodlání, který následuje 230 km od...
 
Související odkazy
 
Recenze: Kapitán Phillips

Film podle skutečných událostí … Čemuž můžeme díky osobě režiséra tentokrát klidně absolutně věřit.&n... číst dál

 
 
RECENZE: Válka nervů v přímém přenosu. Kapitán Phillips je působivý

Je dost těžké natočit napínavě smyšlený příběh. Ale udržet napětí při líčení skutečného případu se známým koncem, to už chce vážně mistra. Paul Greengrass jím je. Po Letu číslo 93 přenesl do filmu jiný skutečný únos, tentokrát na moři. Působivý Kapitán Phillips nosí tvář Toma Hankse. číst dál

Hodnocení: 80 %

 
 
Kapitán Phillips: Mýty a ultimáta

Agenta Bourna vystřídal Kapitán Phillips! Režisér Paul Greengrass tentokrát boduje se skoro-oscarovým filmem podle skutečných událostí. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Paul GreengrassPaul Greengrass  
hraje:
Tom HanksTom Hanks.....kapitán Richard Phillips [56]   
Catherine KeenerCatherine Keener..... Andrea Phillipsová [53]   
Barkhad AbdiBarkhad Abdi.....Muse [27]   
Faysal AhmedFaysal Ahmed.....Najee   
Michael ChernusMichael Chernus.....Shane Murphy [35]   
David WarshofskyDavid Warshofsky.....Mike Perry [52]   
Corey JohnsonCorey Johnson.....Ken Quinn [51]   
Chris MulkeyChris Mulkey.....John Cronan [64]   
Yul VazquezYul Vazquez.....kapitán Frank Castellano [48]   
Max MartiniMax Martini.....velitel SEAL [43]   
Omar BerdouniOmar Berdouni.....Nemo [33]   
Riann SteeleRiann Steele.....US Maritime Bernetti   
Barkhad AbdirahmanBarkhad Abdirahman.....Bilal   
Mahat M. AliMahat M. Ali..... Elmi   
Devon BlackDevon Black  
scénář:
Billy RayBilly Ray  
námět:
Richard PhillipsRichard Phillips.....kniha A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALs and Dangerous Days at Sea (2010, Kapitánova povinnost: Somálští piráti, námořní komando SEAL a nebezpečné dny na moři)   
Stephan TaltyStephan Talty.....kniha A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALs and Dangerous Days at Sea (2010, Kapitánova povinnost: Somálští piráti, námořní komando SEAL a nebezpečné dny na moři)   
hudba:
Henry JackmanHenry Jackman  
kamera:
Barry AckroydBarry Ackroyd  
střih:
Christopher RouseChristopher Rouse  
Mo HenryMo Henry.....střih negativu [56]   
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.captainphillipsmov...
 
 
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Kapitán Phillips >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.8.2018
Svůj pohled na tento snímek musím rozdělit na   dva póly. Tím kladným je výkon Toma Hankse,   emoce až na dřeň, lokace a technické   zpracování. Tím druhým je můj neodbytný   pocit, že kdyby pár pirátů dostalo hned na   začátku jednu dobře mířenou mezi krovky, tak   by se to rychle rozkřiklo a americké   námořnictvo by nemuselo řešit žádný   problém.
Svarcneger
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2018
Herecky koncert Toma Hankse a skvela rezie
Dokonaly herecky vykon Toma Hankse. Uzasne napeti   do posledni chvile. Perfektni prokresleni emoci.   Skvely pohled na prostredi namorniku, zadne   zbytecne kecy a to se mi libi! Kritizovat muze jen   blbecek, ktery nic nevi o namornim pravu, vojenske   taktice a geopolitice! Chtel bych videt kazdeho,   jak dloho by udrzeli nervi, kazdej by se pocural   uz jak by spatril ty cluny :). Za me 10! A hlavne   diky Tomovi.
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.8.2018
║Rozpočet $55miliónov║Tržby USA   $107,100,855║Tržby Celosvetovo $218,791,811▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,601,557║   Tržby za predaj DVD v USA $18,389,138║ veru   Paul Greengrass je len jeden a toto je jeho   šálka kávy a v tomto polodokumentárnom   "kamerovo roztrasenom" štýle je   jedinečný a nenahraditeľný, opäť nám   ponúka nervy drásajúci príbeh odohrávajúci   sa na hrane zlomu, keď stále tápame čo sa   stane v ďalšom zábere, scénke, Tom Hanks   potvrdzuje že v rukách výborného filmára sa   stáva aj jeho výkon pre filmového fanúšika   opäť srdcu ľahodiaci a veru to čo predvedie   pre dej úžasne zaváži, ďalej kamera, strih,   samotná výpravnosť, či nasadenie armády berie   dych ako obratne si režisér zo všetkým týmto   dejovým nasadením počína, takže ďalší   silný zážitok roka 2013 /videl v kine: 100%/ __
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.8.2018
O somálských pirátech jsme se z médií jeden   čas dozvídali velice často a jak je v   Hollywoodu zvykem, o něčem takovém prostě   musel vzniknout film. A tento je první a to s   příběhem založeném, také jinak, na   skutečné události. S příběhem o kapitánovi   Richardu Phillipsovi a únosu nákladní americké   lodě. Snímek je natočen s respektem k oběma   stranám. Vůbec nikomu se nenadržuje, což   znamená, že dán patřičný prostor jak   americké straně, tak i té somálské. Takže na   jedné straně máme Somálce snažící cokoliv   získat na své živobytí a na straně druhé   americkou námořní posádku na obchodní lodi. A   tyto dva světy se střetnou. Vidíme, že se tomu   vedení lodě snaží předejít, ale marná   snaha, somálský útok se povede. A od této   chvíle nastupuje napětí a sounáležitosti   obou stran trvající až do samotného konce   vyprávění. V centru všeho dění je hlavně   kapitán Phillips, který vynakládá veškeré   úsilí k ochraně své posádky, dokud nedorazí   pomoc. A buď jak buď, je to situace nelichotivá   a nervy drásající. Není divu, že po   psychologické stránce Phillips dopadl tak, jak   dopadl. Tom Hanks si s veškerým respektem tuto   postavu zahrál a dal do ní nejen přirozenou   námořní a kapitánskou profesionalitu, ale i   lidskost a pro chlapa nelichotivý duševní zlom.   Námět snímku je dobře zpracovaný. Nechybí   očekávané napětí, intenzivnost vývoje všeho   dění a hlavně emotivní skutečnost.   Pirátských dobrodružných snímků   odehrávající se v hloubi historie bylo   natočeno více než dost. Nyní tu máme   současnost a jak je vidět i tato doba má v   námořním dobrodružném žánru co říct.   Obzvlášť když se tak skutečně dělo. 8.   dubna 2009 obsadili čtyři somálští piráti   americkou loď jihovýchodně od somálského   města Eyl. Tato loď převážela 17 000 tun   nákladu, z čehož zhruba 5000 tun byly   humanitární dávky určená pro Somálsko, Keňu   a Ugandu. O čtyři dny později zabili   odstřelovači amerického námořnictva tři   piráty, kteří drželi kapitána Richarda   Phillipse na palubě záchranného člunu   americké lodi. Americké námořnictvo uvedlo,   že jeho život byl v bezprostředním ohrožení.   Poslední ze čtyř pirátů se vzdal a později   byl odsouzen. A o tom všem je tento film.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Začátek byl zbytečně zdlouhavej. Pak se to ale   rozjede a tempo si drží až do konce. Akci co   maj pevně v rukou drsní hoši je ucházející.   Spekulace, že by to snad nevyšlo a kapitán by   nebyl osvobozen je na místě. Je to napínavý a   proto doporučuju.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.5.2017
Tom Hanks je skvely kapitan...
Nie je lahke natocit film podla skutocnej   udalosti.Vacsina z nas vie ako to vsetko dopadne a   atmosfera sa vytraca ako para nad hrncom.V tomto   pripade vsak vynikajuci herecky vykon Toma Hanksa   pod dobrou reziserskou taktovkou a so skvelym   hudobnym doprovodom dokaze zaujat.
Zaver filmu je   uzasny a rozhodne doporucujem.
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.3.2017
Příběhy podle skutečně události mne   zajímají, i když počítám s tim, že se pak s   napětím, spádem děje a koncem nedají udělat   zázraky. S ohledem k tomu, že tvůrci mají do   jisté míry svázané ruce, natočili zajímavý   a přiměřeně napínavý film v čele s   osvědčeným bardem Tomem Hanksem. Trochu jsem   nechápala, proč se celá posádka dospělých   zdravých Američanů tak bála čtyř vyhublých   domorodců. I když měli samopaly, loď neznali a   taková přesila námořníků se schovala do   strojovny a nastrčila kapitána.... Nasednout k   nim na člun a zůstat na něm po propuštění   rukojmí byla tedy naivita. Ale za to tvůrci   filmu nemohou, je to jen moje úvaha. Mě,   neznalou tamějších poměrů, vyděsil look   somálských pirátů, hlavně kapitána Musy.   Připomínal mi vyhladovělého lenocha z krimi   Sedm.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.4.2015
Takový béčko s velkým rozpočtem. Záběry se   země roztřesený, záběry ze vzduchu statický,   dialogy jak z Esmeraldy, tři válečný lodě a   vrtulník přijedou zachránit kapitána z   civilní lodi, na které mají jenom kudličku na   obvazy. Všechno se motá jenom kolem přepadení   lodi aby to bylo co nejvíc akční, na nějakou   politiku nebo filosofii tak nezbyde čas, přesto   si musí dohánět dramatičnost třepáním s   kamerou. Hudba stejně tuctová jako celej film.   Holt typickej Greengrass.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2015
Opět výborný T.Hanks a v další řadě i   výkon Somálců taky to dobře zahrály.Trošku   mě zarazilo že proti pirátská ochrana bylo   pár vodních děl a pár zábradlíček který   nebyl problém odstranit jak bylo vidět,jestli je   to takhle ve skutečnosti tak bych na těch   lodích nechtěl dělat a klepat se odkud se   vyřítěj piráti.Určitě to není nuda   narozdíl třeba od Dánského snímku   "ÚNOS",rozhodně nechybí   napětí,zajímavý od začátku do konce.
legenda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.10.2014
Atmosféra filmu ma nedokázala natoľko   strhnúť, aby som sa miestami nepozeral na   hodinky. Kratšia minutáž by tomuto filmu   rozhodne prospela. Objektívne však musím   napísať, že film je výborne remeselne   spracovaný s uspokojivými hereckými výkonmi.   Režisér sa trošku mohol krotiť s hrdinskými,   neomylnými a patriotickými prejavmi americkej   armády a lá Steven Seagal. Skôr som dúfal, že   nám režisér prezradí niečo viac zo života   Somálskych pirátoch.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih45547minih45547Inkoustové srdce (2008) 
Inkheart n
minih138934minih138934Speciální jednotka (2014) [DVD] 
Służby specjalne n
minih48049minih48049Po přečtení spalte (2008) 
Burn After Reading n
minih157819minih157819Beirut (2018) 
Beirut n
minih18593minih18593Sedmá kavalerie (1941) 
They Died with Their Boots On n
minih84400minih84400Nenávist (1959) 
Sapphire n
minih26727minih26727Tvár v okne (1963) 
Tvár v okne n
minih27630minih27630Tarzan (1999) 
Tarzan n
minih83641minih836411911: Pád poslední říše (2011) 
Sin chaj ke ming n
minih7562minih7562Fantomas (1964) 
Fantômas n


Hodnocení:n12345678910
Kapitán Phillips (2013)Kapitán Phillips (2013)Kapitán Phillips (2013)Kapitán Phillips (2013)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10