Duben
ohodnotit

Joker

Žánr:
Rok:
2019
Délka:
122 minut
Premiéra v ČR:
3.10.2019

Komentáře k filmu Joker

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.3.2022
Tady se nebudu moc   rozepisovat, protože jde   tento komiksový žánr hodně   mimo mě. Jako školák jsem   vyrůstal na komiksech jako   byl Čtyřlístek a později   Rychlé šípy a co jsem   opustil základku, už jsem se   s tímhle fenoménem nikdy   nespřátelil a to zejména ve   filmu ne. Tohle je technicky   naprosto čistá a precizní   filmařská práce. J. Phoenix   je v hlavní roli vynikající   a velmi dobrý se mi zdál   být i Robert De Niro v roli   Franklina. To je asi tak vše,   co k tomuto filmu můžu   objektivně říct.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.10.2019
Joker
Joker, odvěký   "Batmanův"   nepřítel, který díky svým   předchozím představitelům   získal takovou fanouškovskou   přízeň, že si vysloužil i   svůj vlastní film. Původně   Jokera stvořila kyselina,   dnes je to společnost.
Todd Phillips má za sebou   převážně komedie,   popravdě ani ne moc dobré,   ale jsou výdělečné.   Taková "Pařba ve   Vegas" si prostě v   Hollywoodu dokázala určit   své nezaměnitelné místo, a   to přes to že se jedná o   úplný shit, peníze mluví   jinak. Jack Nicholson už asi   hrát Jokera nemůže, Heath   Ledger už vůbec ne. Proč to   ale není Jared Leto, to je mi   záhadou. Každopádně   Joaquin Phoenix se zhostil   své role velmi dobře a své   předchůdce nezostudil.   Shodil snad všechnu možnou   váhu co mohl, dokonce   studoval i výbuchy smíchu   duševně nemocných lidí,   aby jeho výkon vypadal co   nejpřesvědčivěji.
Ani zbytek hereckého   obsazení není úplně   marný, objeví se tu   například Robert De Niro,   nebo nově vycházející   kráska z   "Deadpoola" Zazie   Beetz. To je ale nakonec   jedno, protože Joker ukradne   veškerý čas jen a jen pro   sebe...
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.5.2020
PROCESOR!
Má v sobě ten šílenej   náboj, který je stejný,   jako u filmu Volný pád, teď   jim to nandám…. Věřím,   že těch lidí bude stále   přibývat a až to bouchne   to bude teprve prda…)
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.1.2020
Herecky to bylo dobře   zahraný ale že bych z toho   snímku byl nadšený to asi   ne ,a ani to podruhé   vyhledávat nebudu,komik   kterému se nedaří prosadit   a ještě k tomu má jakou si   chechtací nemoc,v jednu   chvíli mu rupne v kouli když   jede ve vlaku vytáhne   bouchačku a začne řádit a   ke konci to odnese i   R.D.Niro,do chvíle než   začne zabíjet to nebylo tak   záživný až pak to začne   být napínavější jinak   dost psycho.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.12.2019
Hutné drama prosákle depkou,   které vás úplně vtáhne do   děje, a propad šílenství   cítíte až na gauči u TV.   Phoenix odvedl bravurní   výkon. Jeho šílený smích   budu slyšet ještě dlouho.   Oscar a další ceny na něho   doufám už čekají.
pigal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.3.2020
Sialena lahodka z Gothamu...
Po obrovskom sklamani roku   2018 menom Black Panther som   bol pri tomto filme   opatrny.Milujem Gotham a jeho   postavy, herna seria s   Batmanom je jedna z najlepsich   hier ake som kedy hral.A ako   dopadol v mojich ociach   Joker?Bol uzasny!Atmosfera   Gothamu je skvela a paradne ju   podkresluje ponura   hudba.Vrcholom filmu je   samozrejme herecky koncert   Phoenixa.
Film   jednoznacne doporucujem.Pre   mna jeden z vrcholov roku   2019.
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.1.2020
Hodně dobrý film. Sice   šíleně depresivní, ale to   tak musí být. Joaquin   Phoenix jednoznačně   mistrovský výkon, který   hraje doslova každým pohybem   svého těla. Pokud mu unikne   Oscar, tak to bude velká   ostuda. Špičková práce o   rozkladu osobnosti a jeden z   nejlepších filmů roku 2019.
topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.12.2019
Zrod jednoho z největších   záporáků této planety.   Aneb jak zlo dokáže   kulminovat ke své podstatě.   Nafilmováno tak, že z   plátna neodtrhnete oči.   Temnota se řine proudem   hlavně kvůli ponurým   smyčcům a zlověstnému   soundtracku. KONEČNĚ je tu   nová krev na poli hudebním!   Hildur Guðnadóttir   zabodovala už v seriálu   Chernobyl, Jokerem si svůj   status podškrtla s   vyznamenáním! Pryč s   Tylerovskými rutinéry,   vítáme soudobé novátory!   Vivat Hildur!!!
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.2.2020
Rozhodně patří mezi   důležité filmy roku a   Phoenix je opět výborný.   Víc než komiksový   příběh, to je drama o tom   jak to může skončit s   člověkem který byl v   dětství týrán, v   dospělosti šikanován a má   neléčenou duševní nemoc.
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.7.2022
Joker jak ho neznáme...
Komiks v duchu Temného   rytíře, tentokrát jen o   Jokerovi. Civilní drama   které poukazuje na   diskriminaci mentálně   nemocných lidí ve   společnosti a třídní   rozdíly mezi chudými a   bohatými. Herecký výkon   Phoenixe si po právu   zasloužil Oscara. Hudba je   též působivá. Akce není   mnoho ale je skvělá. Film je   ale především o emocích a   šílenství. Jokerův tanec   na schodech a zabití jeho   kolegy Jokerem jsou pro mě   nejlepší momenty filmu. Ani   finále nebylo špatné.   Prostě dokonalý film který   se jen tak nevidí.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.1.2020
Joker bezpochyby má svou   kvalitu, ale ve srovnání s   Nabarveným ptáčetem (oba   nesou message "páchané   zlo rodí další zlo")   jde trochu o prvoplánový   kasovní trhák a trochu mi   chybí aspoň trochu hlubší   pohled do vnitřního dění   Jokera.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.4.2021
Zrod Jokera na scéně se   stočí na vznik Batmana.   Psychologické drama kde k   naplnění podstaty stačí   první kulka a může to vše   začít. Vynikající   obsazení hlavní postavy tomu   dává další body navíc.
Naomi21
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.1.2020
Ač se děj filmu po několika   týdnech může vykouřit z   hlavy, zůstává tu dojem,   pocit z neutěšeného života   neúspěšného komika, jehož   neúspěch je z velké části   zapříčiněn nemocí.   Hlavní (anti)hrdina se   postupně víc a víc propadá   na dno své rozervané   psychiky, aby právě v této   narušenosti nalezl svou   osobní rovnováhu, která ale   pro okolní svět nebude mít   vždy pozitivní dopad...   Celý film stojí a padá se   skvělým výkonem Joaquina   Phoenixe v hlavní roli.
majkronyk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.8.2023
Zajímavý (ne) tak obvyklý DC film
Asi jsem nebyl úplně v   nejlepším rozpoležení,   abych zrovna viděl tento   film. Takže si nejsem jistý,   že bych tu měl psát   recenzi, která bude dost   poznamenaná právě tím mým   rozpoložením.

Předpokládám, že film   by měl nastavovat jakési   zrcadlo dnešní společnosti   a dnešnímu systému, kdy na   lidech jako takových a na   jednotlivcích obvlášť,   prakticky nikomu nezáleží.  

Je to opravdu   hodně jiný Jokej, než   které známe my. Je zde   vysvětlena motivace, proč se   z něj stal Joker a dovedu si   představit, že bych právě   tohohle Jokera chtěl vidět   jako hlavního protivníka   Batmana Matta Reevese.

"Co   dostaneš, když skřížíš   šílence se společností,   která se na něj vykašle a   totálně ho zašlape?   Dostaneš přesně to, co si   zasloužíš"
m6k
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.2.2020
Já jsem si původně myslel,   že je to podobně zfilmovaný   komiks, jako třeba Sin City,   ale když se o filmu začalo   mluvit v souvislosti s   nominacemi na Oskary, usoudil   jsem, že by mohlo stát zato   ho vidět. A byl jsem tedy   dost překvapen. Pamatuji   ještě doby, kdy komančové   kupovali společensky   kritické americké filmy,   protože (řečeno s   legendární hláškou)   "nastavovaly zrcadlo‟.   Tak tedy Joker nastavuje   hodně nekompromisní zrcadlo   a nevypadá v něm ten   současný západní svět   vůbec dobře. Je to   "sociální dystopie‟   jaxviň. Hlavní hrdina,   neúspěšný stand-up komik   Arthur balancuje na pokraji   duševní choroby. Ovšem kdo   a co v současném světě   nebalancuje na pokraji   duševní choroby? Ve filmu   Joker se osobní krize Arthura   prolíná s krizí celé   společnosti. S mafiánským   světem politiky, se   zvráceným světem   "reality show‟ kultury,   se sociálními bouřemi.   Hnutí revoltujících s   maskami klaunů na   obličejích zjevně odkazuje   na hnutí Anonymous. Tenhle   film rozhodně není   oddechová zábavička.   Obvyklé atributy násilí z   béčkových filmů jsou zde   posunuty do jiné roviny.   Vyznění filmu podtrhuje   excelentní herecký výkon   Joaquina Phoenixe. Není divu,   že z jedenácti nominací   tohoto filmu na Oscara,   právě ten za   "nejlepší mužský   herecký výkon‟ byl   proměněn. Výrazně se v   něm blýskne také Robert De   Niro v roli "amerického   Jana Krause‟. Ostatně z   filmu Joker na mě místy   dýchl podobný duch osobní   vzpoury, jako z filmu   Taxikář. Doporučuji všem   milovníkům kriticky   nastaveného zrcadla, nejen   těm z dob komančských.
naineko
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.12.2019
Něco tomu chybělo. Dost   chybělo. Herecké výkony nad   patřičnou úrovní,   stylizace dobrá, scénař se   většinou dal. Jen ten   přerod tam nebyl moc vidět.   Ani to nebylo dost temné.
Velmi zamrzely přešlapy   typu osm vástřelu s   šestiranného revolveru,   detektivové, kteří se   ohlásí na zítra a příjdou   až když se to hodí do   scény, nenahlášení   vraždy...

Pokud někomu vadí   stigmatizace duševně   nemocných, obětí týrání,   domacího násilí, tak může   ještě jednu dvě hvězdy   ubrat.
Svarcneger
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.10.2019
Uzasna studie vzniku psychopata
Skvela studie do nitra vzniku   psychopata. Az neuveritlne   naturalisticka! Davam plnej   pocet bodu, proc? Jednak za   skvelou rezii, vykon v hlavni   roli, scenar a hudbu a take   kameru! Naramne me to bavilo a   uz se tesim na neco podobneho.   Skoda, ze Nicolson nemel   takove stesti ve sve dobe, kdy   hral "jen"   pohadkovou postavicku, za   tehle rezie by to bylo uplne   jinak! VAROVANI, rozhodne to   neni film pro slabe povahy ;).
Endre-silentname
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.11.2019
"Joker" nesklamal.   Očakával som silnú drámu a   podľa mňa sme ju tu všetci   dostali. Joaquin Phoenix priam   žije Jokera. Každá momentka   s ním je absolútne   fantastická a verím mu ju.   Arthur hold nemal veľmi   šťastný život, no postupne   vnútri nadobudne pocit, že   jeho život nie je žiadna   tragédia. Ale je to v   skutočnosti komédia. Stačí   nájsť len správny uhol   pohľadu a všetko vyzerá   úplne inak. Film skutočne   skvele odkrýva svoje karty a   sledujeme, ako sa Arthurovi   rozsypáva celý život. Ako   prichádza o všetko v čo   veril, čo mu dávalo silu a   ako ho systém likviduje   stále viac a viac. A ako to   všetko z neho nakoniec urobí   ikonického Jokera, ktorý sa   rozhodne nebude so svetom   maznať. Tak ako sa svet nikdy   nemaznal s ním. Čím ďalej   sa film posúval, tým viac   som si uvedomoval, čo všetko   dokáže so svetom urobiť   pokrytectvo a lži. A   samozrejme násilie. To, čo   je pre mesto Gotham úplne   typické. A myslím si, že to   funguje skvele. Film vyzerá   skvele, má veľké množstvo   pamätných momentiek a   silných scénok. Ja osobne   nemôžem povedať, že film   bol predvídateľný alebo   niečo podobné. Je v ňom   každopádne vidno, že svet   žije v klietke, ktorá   umožňuje niektorým ľuďom   hovoriť čo je správne a čo   nie, čo je vtipné a čo nie.   A na každého sa v kotli   môže voda variť. A nemusí   ani o tom vedieť. Myslím si,   že osudy niektorých postáv   mi prišli skutočne   zaslúžené. A hovorím to   napriek tomu, že sám viem   otvorene povedať, že to nie   je správne. Lenže tak ako   tí traja "slušní a   nevinní" chalani vo   vlaku dostali čo si   zaslúžili, tak rovnako to   príde aj v prípade veľkého   Roberta De Nira. Celé ma to   skutočne pohltilo. Mínusy   filmu? Myslím si, že   záverečná scénkam mohla   byť strihnutá o 3 minúty   skôr, aby bola efektnejšia.   Nepotrebovali sme tie   posledné momentky, ktoré sme   ešte videli, ani tú skladbu   k tomu. Taktiež film otvorí   určité myšlienky a témy,   ktoré sa ale neskôr ukážu   ako len odbočky. Buď sa k   tomu nevrátime, alebo to nie   je pravda. A hoci sú z toho   zaujímavé momentky, tak ma   trošku štve, keď film   niečo naznačí, aby nám   potom len povedal - sorry. A   tiež neviem prečo musíme   riešiť super potkany, keď   jediné čo zistíme je, že   svet asi potrebuje super   mačky. Veril som, že to bude   mať väčší význam. Keď   už sú to super potkany.   Každopádne to ale nemení   nič na tom, že film je   vynikajúca dráma a rozhodne   aj skvelý thriller. Ak máte   radi Jokera, tak je to podľa   mňa povinnosť vidieť. Aj ak   ste len fanúšikom   komixových filmov. Čo sa   týka ostatných, nechcem sa   zaručovať. Ja som však za   svoje peniaze dostal skutočne   skvelý filmový zážitok.
Brucebane
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2022
Skvělé komiksové drama
Velice povedený film o   nejslavnějším záporákovi   z Gothamu. Phoenix je v roli   psychicky narušeného   mladíka vynikající,   narušený a čím více se   ponořujeme do jeho   příběhu, tak i ďábelský.   Film sám o sobě vykresluje   Gotham jako špinavé   velkoměsto nad kterým se   pomalu stahují mračna v   podobě vzrůstající míry   zločinnosti. I přesto, že   se Joker jako postava   postupně žene do propasti   šílenství, jsou momenty ve   kterých nelze mu nefandit.   Zlo plodí další zlo a   šílenství nemá hranice.   Zasloužený Oscar pro   Phoenixe! A skvělé drama na   motivy komiksu.
Daeroxmonic
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.3.2020
Fantastický film
Joker je velmi povedené dílo   u kterého jsem se nenudil a   je to jeden z nejlepších   filmu poslední dekády.   Phoenix předvedl skvělý   výkon naprostého psychopata   a ten jeho smích byl to jen   potvrdil.
hppp
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.2.2020
Sokujici film
Tento film me uplne sokoval   svym jinym pristupem a   emocema, ktere ve me vyvolal a   ktere bych nikdy necekala,   uzasny zazitek!!!
Garber
Hodnocení:
Přidáno: 3.11.2019
Za mě super
Viděl jsem to hned zpočátku   ,a pořád to ve mě   zanechává skvělý dojem.   Těším se až to bude ke   shlédnutí na webech v HD   kvalitě , a podívám se   určitě rád znovu. Kdo   očekává film typu Batman   ,nebo jiných Marvelovek plný   akce a CGI triků ,ať ani do   kina nechodí. Taktéž to   rozhodně není pro děti, ani   pubescenty 15-16 let. Je to   mnohem drsnější ,než   čekáte , a jako dítě bych   z toho měl akorát noční   mury. Jinak je to skvělá   podívaná od začátku do   konce ,kde J.Phoenix hraje   perfektní sólo koncert za   občasného doprovodu   dalších skvělých herců

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih175438minih175438Black Like Me (1964) 
Black Like Me n
minih87231minih87231GEN (1993) [TV cyklus] 
GEN n
minih107054minih107054Život Adèle (2013) 
La Vie d'Adèle – Chapitre 1 & 2 n
minih37254minih37254Bankrotáři (2003) [TV film] 
Bankrotáři n
minih13770minih13770Nebezpečné myšlenky (1995) 
Dangerous Minds n
minih6378minih6378Dívka na koštěti (1971) 
Dívka na koštěti n
minih41558minih41558Princ a chuďas (1971) [TV film] 
Princ a chuďas n
minih24571minih24571Sázka na třináctku (1977) 
n
minih189845minih189845V bublině (2022) 
The Bubble n
minih2312minih2312...a zase ta Lucie (1983) 
...a zase ta Lucie n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:40 - 05:10

103 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

ČT2 - Varmužovci z Mistřína

04:20 - 04:45

3 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

03:55 - 04:55

28 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

03:40 - 04:35

43 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10