Jeden svět
ohodnotit

Joker

Žánr:
Rok:
2019
Délka:
122 minut
Premiéra v ČR:
3.10.2019

Obsah filmu Joker

 
Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. Film, ve kterém uvidíme i legendárního Roberta De Nira, natočil režisér Todd Phillips - tvůrce snímku: „Borat“ a trilogie: „Pařba ve Vegas”, „Pařba v Bangkoku” a „Pařba na třetí“.

Vertical...
 
Související odkazy
 
Recenze: Joker

„Zdá se to jenom mně … Nebo je ten svět venku fakticky čím dál šílenější?“  číst dál

 
 
RECENZE: Cvok symbolem revoluce. Strhující Joker měl Batmana zabít

Kdyby se nedržel komiksového podhoubí, mohl se Joker zařadit k filmům roku. Pod rouškou osudu Batmanova protivníka podává strhující studii outsidera, který si pozornost vynutí násilím.
číst dál

Hodnocení: 75 %

 
 
Joker

Víte, my bychom neradi, aby tento článek vyzněl jako nezřízená chvála. Takže to, že se jedná o film, na který se bude vzpomínat jako na událost desetiletí, řekneme jen jednou a dál se k tomu nebudeme vracet. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Vertical Entertainment Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
1:1,85
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Joker >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

majkronyk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.8.2023
Zajímavý (ne) tak obvyklý DC film
Asi jsem nebyl úplně v nejlepším   rozpoležení, abych zrovna viděl tento film.   Takže si nejsem jistý, že bych tu měl psát   recenzi, která bude dost poznamenaná právě   tím mým rozpoložením.

Předpokládám, že   film by měl nastavovat jakési zrcadlo dnešní   společnosti a dnešnímu systému, kdy na lidech   jako takových a na jednotlivcích obvlášť,   prakticky nikomu nezáleží.

Je to opravdu   hodně jiný Jokej, než které známe my. Je zde   vysvětlena motivace, proč se z něj stal Joker a   dovedu si představit, že bych právě tohohle   Jokera chtěl vidět jako hlavního protivníka   Batmana Matta Reevese.

"Co dostaneš,   když skřížíš šílence se společností,   která se na něj vykašle a totálně ho   zašlape? Dostaneš přesně to, co si   zasloužíš"
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.7.2022
Joker jak ho neznáme...
Komiks v duchu Temného rytíře, tentokrát jen o   Jokerovi. Civilní drama které poukazuje na   diskriminaci mentálně nemocných lidí ve   společnosti a třídní rozdíly mezi chudými a   bohatými. Herecký výkon Phoenixe si po právu   zasloužil Oscara. Hudba je též působivá. Akce   není mnoho ale je skvělá. Film je ale   především o emocích a šílenství. Jokerův   tanec na schodech a zabití jeho kolegy Jokerem   jsou pro mě nejlepší momenty filmu. Ani finále   nebylo špatné. Prostě dokonalý film který se   jen tak nevidí.
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.3.2022
Tady se nebudu moc rozepisovat, protože jde tento   komiksový žánr hodně mimo mě. Jako školák   jsem vyrůstal na komiksech jako byl Čtyřlístek   a později Rychlé šípy a co jsem opustil   základku, už jsem se s tímhle fenoménem nikdy   nespřátelil a to zejména ve filmu ne. Tohle je   technicky naprosto čistá a precizní filmařská   práce. J. Phoenix je v hlavní roli vynikající   a velmi dobrý se mi zdál být i Robert De Niro v   roli Franklina. To je asi tak vše, co k tomuto   filmu můžu objektivně říct.
Brucebane
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2022
Skvělé komiksové drama
Velice povedený film o nejslavnějším   záporákovi z Gothamu. Phoenix je v roli   psychicky narušeného mladíka vynikající,   narušený a čím více se ponořujeme do jeho   příběhu, tak i ďábelský. Film sám o sobě   vykresluje Gotham jako špinavé velkoměsto nad   kterým se pomalu stahují mračna v podobě   vzrůstající míry zločinnosti. I přesto, že   se Joker jako postava postupně žene do propasti   šílenství, jsou momenty ve kterých nelze mu   nefandit. Zlo plodí další zlo a šílenství   nemá hranice. Zasloužený Oscar pro Phoenixe! A   skvělé drama na motivy komiksu.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.4.2021
Zrod Jokera na scéně se stočí na vznik   Batmana. Psychologické drama kde k naplnění   podstaty stačí první kulka a může to vše   začít. Vynikající obsazení hlavní postavy   tomu dává další body navíc.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.5.2020
PROCESOR!
Má v sobě ten šílenej náboj, který je   stejný, jako u filmu Volný pád, teď jim to   nandám…. Věřím, že těch lidí bude stále   přibývat a až to bouchne to bude teprve   prda…)
Daeroxmonic
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.3.2020
Fantastický film
Joker je velmi povedené dílo u kterého jsem se   nenudil a je to jeden z nejlepších filmu   poslední dekády. Phoenix předvedl skvělý   výkon naprostého psychopata a ten jeho smích   byl to jen potvrdil.
pigal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.3.2020
Sialena lahodka z Gothamu...
Po obrovskom sklamani roku 2018 menom Black   Panther som bol pri tomto filme opatrny.Milujem   Gotham a jeho postavy, herna seria s Batmanom je   jedna z najlepsich hier ake som kedy hral.A ako   dopadol v mojich ociach Joker?Bol uzasny!Atmosfera   Gothamu je skvela a paradne ju podkresluje ponura   hudba.Vrcholom filmu je samozrejme herecky koncert   Phoenixa.
Film jednoznacne doporucujem.Pre mna   jeden z vrcholov roku 2019.
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.2.2020
Rozhodně patří mezi důležité filmy roku a   Phoenix je opět výborný. Víc než komiksový   příběh, to je drama o tom jak to může   skončit s člověkem který byl v dětství   týrán, v dospělosti šikanován a má   neléčenou duševní nemoc.
m6k
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.2.2020
Já jsem si původně myslel, že je to podobně   zfilmovaný komiks, jako třeba Sin City, ale   když se o filmu začalo mluvit v souvislosti s   nominacemi na Oskary, usoudil jsem, že by mohlo   stát zato ho vidět. A byl jsem tedy dost   překvapen. Pamatuji ještě doby, kdy komančové   kupovali společensky kritické americké filmy,   protože (řečeno s legendární hláškou)   "nastavovaly zrcadlo‟. Tak tedy Joker   nastavuje hodně nekompromisní zrcadlo a   nevypadá v něm ten současný západní svět   vůbec dobře. Je to "sociální dystopie‟   jaxviň. Hlavní hrdina, neúspěšný stand-up   komik Arthur balancuje na pokraji duševní   choroby. Ovšem kdo a co v současném světě   nebalancuje na pokraji duševní choroby? Ve filmu   Joker se osobní krize Arthura prolíná s krizí   celé společnosti. S mafiánským světem   politiky, se zvráceným světem "reality   show‟ kultury, se sociálními bouřemi. Hnutí   revoltujících s maskami klaunů na obličejích   zjevně odkazuje na hnutí Anonymous. Tenhle film   rozhodně není oddechová zábavička. Obvyklé   atributy násilí z béčkových filmů jsou zde   posunuty do jiné roviny. Vyznění filmu   podtrhuje excelentní herecký výkon Joaquina   Phoenixe. Není divu, že z jedenácti nominací   tohoto filmu na Oscara, právě ten za   "nejlepší mužský herecký výkon‟ byl   proměněn. Výrazně se v něm blýskne také   Robert De Niro v roli "amerického Jana   Krause‟. Ostatně z filmu Joker na mě místy   dýchl podobný duch osobní vzpoury, jako z filmu   Taxikář. Doporučuji všem milovníkům kriticky   nastaveného zrcadla, nejen těm z dob   komančských.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih143577minih143577Belmondo (2016) [TV film] 
Belmondo par Belmondo n
minih189867minih189867Hon na čarodějky (2021) 
Witch Hunt n
minih17469minih17469Připoutejte se, prosím! 2 (1982) 
Airplane II: The Sequel n
minih62823minih62823Nespavost (2009) [TV film] 
Nespavost n
minih25190minih25190Co je nového, kočičko? (1965) 
What's New, Pussycat n
minih11164minih11164Láska s vůní pryskyřice (1984) 
Láska s vůní pryskyřice n
minih145167minih145167Já, pomsta (2016) 
I Am Wrath n
minih16859minih16859Pravdivá romance (1993) 
True Romance n
minih107034minih107034Jupiter vychází (2015) 
Jupiter Ascending n
minih18174minih18174Ruka na kolébce (1992) 
The Hand That Rocks the Cradle n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Joker (2019)Joker (2019)Joker (2019)Joker (2019)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190278
Osobností: 697376
Fotografií: 762979
Plakátů: 375680
Obsahů a biografií: 177918

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10