Zari
ohodnotit

Jak básníci čekají na zázrak

Další název:
Ako básnici čakajú na zázrak (SK); How Poets Wait for a Miracle
Rok:
2016
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
14.4.2016
„Básníci Ladislava Pecháčka a Dušana Kleina pošesté.“

Komentáře k filmu Jak básníci čekají na zázrak

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
argenson
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.1.2017
Jako samostatně stojící   komorní melodrama slabší   průměr. Jako zbytečně   nastavované pokračování   legendární básnické série   úplně o hovně. Jako   nevšedně podaná pocta   Josefu Somrovi dejme tomu.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.5.2017
PRVNÍ DOJEM: Au, au, au.   Tohle už asi nemělo   vzniknout.Na skoro dvě hodiny   tři až pět ucházejících   vtípků. Jinak prostě skoro   o ničem. Jen mi to   připomnělo, jak stárnu a   že za chvilku budu taky v   kopru. Nebo už v něm taky   jsem. V každém případě   mrknu ještě jednou, třeba   nemám dnes tu správnou   náladu. Hezká muzika,   připočítávám do do těch   zatím dvaceti procent. No   dobrá, zvedám na čtyřicet,   zas taková katastrofa na   dvacet to není. 
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2017
Poetika času her a malin   nezralých se vytratila. Na   základě zadaného produkt   placementu byl vytvořen   příběh s   "básníky", kterým   už důchod klepe na dveře a   jehož dopad vidí občas v   hospodě na řízku. Lindě   Rybové to sluší a i tři   popadesátníci vypadají   zachovale, i když se snaží   každý odchytit nějakou tu   akvabelu. Něco vtipu, minimum   veršů a byznysu podlehne i   ten největší snílek, když   musí platit nájem a živit   rodinu.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.11.2016
Básníci se zázraku nedočkali,,,,
Upřímně nevím přesně jak   film ohodnotit. Na jednu   stranu unylé tempo, spousty   vaty, humor průměrný, ale   zas pohodová a uvolněná   nálada snímku prospívá. No   žádnej filmovej zázrak se   nekoná, ale vyslovenej   průšvih to také není....
martin.stusak.9
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.9.2020
Štěpán Šafránek, Kendy a   mnoho dalších v šestém   filmovém básnickém díle,   mající podtitul ´Konec   legendy´. Žeby už   skutečně poslední snímek a   nebo se ještě dočkáme   snímku sedmého   odehrávající se někde v   domově důchodců? Do   charakterů všech   přítomných postav s touto   filmovou sérií spjatých   kráčí, nebo už u někoho   dávno vkročil, podzim   života a tak to po dějové   stránce opět podle toho   vypadá. Skutečně lehce   úsměvný film, který   každým novým dílem   ztrácí grácie a zábavnost.   Když si vezmeme jenom postavy   senilních dědků v   restauraci v podání Jiřího   Lábuse, Josefa Abrháma a   Rudolfa Hrušínskýho, než   zábavu spíše vyvolávají   depresi. Očekávatelný   romantický nádech se   ztrácí v nekonečnu a na   nějaké básničky nechť   divák raději předem   zapomene. Stejně jako u   předchozího pátého snímku   vzniká otázka, jaký smysl   vlastně tento film má. Je   vůbec zapotřebí? Omšelost   se zase o něco zvýšila a   různým podivnostem bylo   učiněno za dost. Česká   filmová krize, co se týče   kvality, jak je vidět,   stále přetrvává a tak se   jedná o další snímek,   který mezi vyhledávané   rozhodně patřit nebude.
New
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.4.2017
Nebudu-li srovnávat tento   díl s předchozími, je   dobrej, dá se na to koukat.   Jenže při srovnání s   předchozími je zde míň   humoru, spíš je to smutný   díl ... " začínají   nemoci a smrt se   blíží" ... fakt tu už   chybí dřívější humor. Na   druhou stranu už je tu   určitá usedlost, jistota, ne   nejistý devadesátky. Pokud   někdy bude ještě další   díl (Filip Antonio na to snad   má ...), přál bych mu zase   víc legrace ... jenže Klein   už není, jestli by se o to   postarali následovnící   Strach nebo Kepka ... oba by   to dokázali ...
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.4.2017
Šestý díl Básníků boří   všechny mýty o   "nadstavované   kaši", ale je to   subjektivní názor,   přiznávám.Výborný   scénář Ladislava Pecháčka   režisérsky ztvárnil opět   Dušan Klein a dali si   společně s herci zatraceně   záležet na tom, aby   nezaostali za předchozími   díly.Malý Filip Antonio   dodává celému příběhu   jiskru a ještě o něm v   budoucnu určitě uslyšíme.   Povedlo se všechno, včetně   závěrečné písně   Jaroslava Uhlíře.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.5.2018
Samozřejmě,
že už to nemělo to kouzlo   "starých"   básníků,ale jako téměř   rodinná komedie to vůbec   nebylo špatný.Pár   zbytečností a nelogických   věcí by se tam našlo, dále   "skrytá" reklama,   což je nešvar téměř   každého nového českého   filmu,ale jinak za mne v   pohodě.Plusem je i plejáda   známých herců (a   hereček).Příjemně   strávený večer
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.4.2018
Měl jsem obavu jak bude   další moderní   pokračování Básníků   strašné a byl jsem mile   překvapen. Milý příběh   který v sobě stopy prvních   romantických básníků   ještě stále má.
mikee007
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.12.2016
Prachsprostý kalkul...
Nic víc. Zatím poslední   díl oblíbených   "básníků" sází   jen a jen na to, že je máme   rádi. A možná i díky tomu   jsem dal celých pět   puntíků a ne míň.
Zatímco první díl, byl   jako zjevení, druhý přidal   humor, kterým třetí díl   přímo explodoval. Čtvrtý   díl se rozhodl   prostřednictvím poetiky   Štěpána Šafránka tepat   novou dobu a pátý díl měl   být návratem k poetice   prvního dílu a přitom   vydělat nějakou tu korunu.   Zatím poslední díl jde   tvrdě na věc a nebojí se   říci si o naše a   sponzorské příspěvky.
Proč si to myslím? No,   možná proto, že film   nenabízí prakticky žádný   děj. Nic. Na začátku se   dozvíme, že hlavnímu   hrdinovi zemřela další z   jeho osudových žen a on   zůstal sám s milým   klučinou. Je třeba   Štěpánkovi nalézt novou   ženu. A to je vše. Víc se   ve filmu neděje.
Je   zcela evidentní, že   scénárista si řekl o seznam   všech lidí z minulých   dílů, kteří se této akce   budou chtít opět zúčastnit   a prostě je do svého díla   bez ladu a skladu   naflákal.
Vendulka   utěšitelka tak dělá   ředitelku nemocnice ve   městě, do kterého by ani po   promoci nepřijela ani na   výlet, bodrý moravák Venoš   Pastyřík se ocitl také na   tomto prapodivném místě a   navíc se spolupodílí na   přípravě oslav profesora   Ječmena, ačkoliv ho vůbec   nezná, protože to byl   Šafránkův profesor na   gymnáziu. V ději vystupuje   trojice důchodců, v   hvězdném složení,   Abrhám,Hrušínský, Lábus,   kteří ale v ději nemají   absolutně žádný význam a   jen bohapustě plácají   páté, přes deváté. A   dvojice Vaculík, Matásek je   ve filmu s prominutím úplně   k hovnu...
Děj nijak   neposouvají a kdykoliv   hlavní hrdina něco   "moudrého"prohlás?   ?, jen se toporně šklebí.   Slovo "moudrého"   jsem úmyslně dal do   uvozovek, protože ani   slovíčkaření, které   básnickou epopej pozdvihovalo   na vyšší úroveň, už   nefunguje. Vyčpělo.
Jediné, čím nás tak   film chtěl ukojit je, že   nám ukázal plejádu   známých tváří- Somr,   Zedníček, Ringo Čech,   Brodská a další, kteří   ale nedostali žádný prostor   ukázat, proč vlastně ve   filmu jsou...
A co se   povedlo?
Moc toho   není. Dětští herci jsou   fajn. Obsazení Lindy Rybové   se moc povedlo (hodně   připomíná první   Štěpánovu lásku -   Borůvku).
Pár   Uhlířových písniček. A to   je asi všechno. Hudba, o   kterou se pokusil Ondřej   Gregor, nebo Brzobohatý, nebo   jak se vlastně jmenuje,   jakoby nebyla. Spíš celý   film slyšíme jen   vykrádání melodií ze   starších dílů. To asi, aby   to v nás ještě násobilo   zmíněnou nostalgii.
Řekněme si to   upřímně, pokud tvůrci   půjdou touto cestou, celou   sérii definitivně zabijí.   Pokud se jim to už nepovedlo.  
Příští díl by se   tak mohl jmenovat třeba   "Jak básníci vstávají   z hrobu..."
Jarda.ftr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.10.2018
CELÁ SERIE PROSTĚ SUPER
Né nezmýlil jsem se i   když.... od čtvrtého dílu   jsem byl na pochybách,   ale..... Jsem vrstevník   hlavního hrdiny a vše jsem s   ním prožíval tak jak šel   čas. Celá serie je   unikátním dílem, které   trvalo řadu let a špičkově   se povedlo. Né všechny díly   nebyly na jedničku, ale ani   jedničář nemá samé   jedničky. Kouzlo prvních   tří dílů se sice změnilo   v něco jiného, ale ona se   změnila i doba a musí to   být někde cítit...např ta   skepse a zklamání do čeho   jsme vletěli, kam nás   falešný pravdoláskař   dostal do jakého septiku a   snaha jen o komerci nikoli o   to co měly filmy   dříve-srdce a duši.   Poslední díl není žádným   propadákem, ale normálním   příběhem už stárnoucícho   hlavního hrdiny, který už   dávno není náctiletým, a   tak jako on už není tím   mladým šudákem, tak už i   film nemůže být tím co byl   na začátku, ale to   neznamená že se nepovedl a   nebo, že je špatný. Jen   vyjadřuje naše pocity.   Štěpánek zestárnul, my   jsme zestárli a přichází   další generace......
Yahis
Hodnocení:
Přidáno: 9.5.2016
Má to smysl..?
První polistopadový díl mě   vůbec neoslovil, byl takovej   moc sychravej a smutnej.   Druhý na kterym jsem byl   dokonce v kině mě dost   zklamal, žádné vtipné   hlášky nic.. navíc to byla   jedna dlouhá reklama   (drogerie teta, starobrno,   mazda a já nevim co všechno)   fakt to bilo do očí. Takže   má smysl koukat na tehle   novej počin, když se   očividně vaří z vody..?
diamant
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.1.2017
Po létech jsme se rozhodli   jít do kina na premiéru. A   nelitovali jsme. Je mi milé,   že příběh   "básníků"   pokračuje přirozeně jako   naše životy vedle nich.   Tóny gymnazijní romantiky a   nezralých malin by mi   připadali velmi mimo mísu   !
Naopak nově   příběh oživila snaha   nejmladší generace dát   rodiče dohromady.
Prvodivákům důrazně   doporučuji shlédnout   příběhy předcházející   aby porozuměli všem   narážkám a souvislostem.
Rastaman33
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.4.2020
Kříž, ve skoro šedesáti,   má stále černé vlasy a   prohání čtyřicítky. Což   o to, ty baby mu věřím, ale   tmavý vlasy ani náhodou.   Není větší trapas, než   chlap s barvenými vlasy.
Adule222
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.5.2016
Úžasné
Hodně dlouho jsem se u   českého filmu tak   nepobavila. Klobouk dolů   před autorem, režisérem i   všemi herci.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih75272minih75272Tintorera, žralok zabiják (1977) 
¡Tintorera! n
minih76737minih76737Plane Dead (2007) 
Flight of the Living Dead: Outbreak on a Plane n
minih35412minih35412Pán prstenů: Návrat krále (2003) 
The Lord of the Rings: The Return of the King n
minih139856minih139856Harbinger Down (2015) 
Harbinger Down n
minih75479minih75479Intimní tajemství (2008) 
Teeth n
minih147929minih147929Kong: Ostrov lebek (2017) 
Kong: Skull Island n
minih43987minih43987Čáry máry nebožtík (1942) 
A-Haunting We Will Go n
minih48517minih48517Gran Torino (2008) 
Gran Torino n
minih16199minih16199Poklad Inků (1965) 
Legacy of the Incas n
minih16834minih16834Práče (1960) 
Práče n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Jak básníci neztrácejí naději (2003)

 Jak básníci neztrácejí naději (2003)
Jak básníci neztrácejí naději n
 
Žánr: komedie
Země: Česká republika
Režie: Dušan Klein

(pokračování)

Konec básníků v Čechách (1993)

 Konec básníků v Čechách (1993)
Konec básníků v Čechách n
 
Žánr: komedie
Země: Česká republika
Režie: Dušan Klein

(pokračování)

Jak básníkům chutná život (1987)

 Jak básníkům chutná život (1987)
Jak básníkům chutná život n
 
Žánr: komedie
Země: Československo
Režie: Dušan Klein

(pokračování)

Jak básníci přicházejí o iluze (1984)

 Jak básníci přicházejí o iluze (1984)
Jak básníci přicházejí o iluze n
 
Žánr: komedie
Země: Československo
Režie: Dušan Klein

(pokračování)

Jak svět přichází o básníky (1982)

 Jak svět přichází o básníky (1982)
Jak svět přichází o básníky n
 
Žánr: komedie
Země: Československo
Režie: Dušan Klein

(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Robin Russell

Russell Robin

Eli Batalion

Batalion Eli

 Codeine

Codeine

Naposled navštívené:
Robin Russell

Russell Robin

Eli Batalion

Batalion Eli

 Codeine

Codeine