Zari
ohodnotit

Doblba!

Rok:
2005
Délka:
112 minut
Premiéra v ČR:
29.9.2005
„Černá komedie, která jde vánoční tmou světlu vstříc!“

Komentáře k filmu Doblba!

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 33
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.8.2020
Film jsem viděl včera asi   potřetí a je to styl humoru,   který mi vyhovuje. Skvělé   obsazení do poslední   vedlejší role, jedna vtipná   hláška za druhou, kdo mě   fascinoval je otec Muk,   naturaščik a skutečný otec   Jaroslava Duška. Ten je   zlatý, stejně jako jeho   popíjení slivovice při   zjišťování odběru   energie. a jeho náboženské   hlášky. Čtvrtníček je   přímo božský, stejně jako   Lenka Krobotová, v době   natáčení úžasná kočka.   Pobaví hlavně scény v   krematoriu a dvojka Polášek   a Drozda v rolích obsluhy   krematoria, to je boží.   Dlouho bude český divák   čekat, kdy se podaří   podobná komedie o českém   nechutném prostředí a   vztazích natočit podobně   jako Petr Vachler.
klasifikátor
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 31.8.2020
Tohle se mi těžko hodnotí.   Petra Vachlera si vážím (a   to z řady důvodů) ale tohle   se opravdu nepovedlo. Celé je   to hodně a víc přitažené   za vlasy a navíc víceméně   o ničem pokud si nelibujete v   pátrání po hodně dobře   ukrytých poselstvích. Pro   mě navíc je tu problém s   alergií. Jako má někdo   alergii na mořské plody nebo   arašídy já mám alergii na   Jaroslava Duška. Pominu to,   že je to dokonalý prototyp   toho čemu se za našeho   mládí říkalo   "slizoun"   Koneckonců nikdo nemůžeme   za to jak vypadáme. Ale jak z   jeho hereckých kreací tak   především z civilního   projevu mě dokonale   přesvědčil o tom, že je to   jen politováníhodný pozér.   Ty jeho pseudointelektuální   a rádoby excentrické   stylizace svědčí jen o tom,   že pod nimi je silný   mindrák. A právě to tento   už tak málo povedený film   posílá až skoro na dno.
Rastaman33
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 31.8.2020
Slizský Dušek, který má   pocit, že každé jeho slovo   je perla. Bere, ježí se mě   z něj srst!
Nokas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.5.2018
Perfektní
Super děj.Částečně jsem   se v takovém ději   našel.Prožil jsem něco   podobného a změnil pohled na   svět.Takže klobouk   dolů.Brilantní film se   skvělým obsazením
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.6.2014
Určitě se dá filmu hodně   vyčíst,ale některé scény   byli super vtipný,příhoda s   králíkem super,na druhou   stranu se našli scény které   byli spíš než vtipny tak   přehrávaný až trapný nebo   nechutný,ale to k černému   humoru taky patří takže   Český komediální průměr.
decepticon
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.7.2012
Cierna komedia o nicom a   zaroven o vsetkom. Herci   vacsinou strasne prehravaju -   obzvlast otravny boli   funebraci. Z celeho filmu si   nespomenem na ziadnu scenu,   koli ktorej by som si chcel   film pozret znova a to je u   mna pruser.

/15.7.12/ [pip]
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.1.2012
Pár vtipných momentů (scén   - Čtvrtníček kopající do   auta, hlášek) nezachrání   celkově nezáživný a občas   trapný (snad všechno s   králíkem) film.
Yontalcar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.1.2012
Světlu vstříc!
Já jsem se u téhle komedie   parádně bavil. Černý humor   je mi blízký a herecká   dvojice Dušek a Čtvrtníček   zde neměla chybu. Dobré   hlášky a ukázka nejen   čecháčkovství byly trefně   pojaty. Myslím, že z   českých novodobých filmů   tenhle patří mezi ty   kvalitnější. Ostatní mi   připadají, že se vrací   zpět jen v trochu odlišných   podobách znovu a znovu a   znovu. Zkrátka doblba!
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.11.2011
Hodně černý humor a celkem   netradiční téma.Musím   říct,že jsem se bavil a   docela to vystihlo i jací   někteří jsme,či bychom v   takové situaci byly.
M.A.G.
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.3.2010
Film nic moc teda.Nebýt   některých těch hlášek,tak   to stojí úplně za prd.A   docela se divím,protože   herecké obsazení je tu dost   dobré.Dušek a spol. mě   vždycky dokázali   pobavit.Tady se tak nestalo.
Foredoom
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.8.2009
Zajímavé
Jeden z nejlepších filmů,co   jsem kdy viděl.Velmi   zajímavě pojatý   příběh,který není spíš   ani jako komedie,jako   příběh k zamyšlení,jak se   dokáže vše zhroutit v malý   okamžik.Moc jsem se   nenasmál.Ale vzhledem,že   jsem již zažil něco   podobného,musím říct,že   výkony herců a   příběh,..vše bylo sladěno   velmi dobře.
pataamat
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.4.2009
pre mňa osobne veľké   sklamanie od Dušeka som   čakal omnoho viac vždy sa na   ňom kosím ja decko ale po   tomto som ešte dlho kukal do   blba
Bara22
Hodnocení:
Přidáno: 25.3.2009
Nic moc
Tenhle film na mne moc dojem   neudělal, prostě to bylo na   můj vkus slabý. Nějaký   vtipný momenty by se tam   našly, ale bylo jich srašně   málo. Mohlo to být lepší!
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.3.2009
Pěkná černá komedie,   která mě příjemně   překvapila.Nejbestovnější   scénka je podle mě, když   Čtvrtníček tak nějak   přejede svýho brášku a   další situace od tohodle se   odvíjející.U toho sem se   opravdu nasmál nejvíc.Co se   mi nelíbí, že chvilkama je   stopáž nacpaná humornýma   scénama a o chvíli pozdějc   bych pár minut radši   přetočil, páč mě to   vyloženě nudí.Ale celkovej   dojem je slušnej.
Harejesus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.9.2008
minus jedna hvězda
protože by to mohlo být   ještě lepší, protože to   mohlo být drsnější, když   už černý   humor..............
zdenda.pr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.7.2008
Až na ten začátek kdy volá   gynekologa aby mu pomohl   uzdravit mrtvýho králíka,   což mi přišlo tak tupý,   že jsem neměl chuť se dál   dívat, jsem se celý film   bavil. U komedie sem se dlouho   tak nezasmál. Nechápu ty co   to tady hodnotí a snaží se   hledat v tom filmu to co tam   není a myslim, že ani být   nemělo. Prostě kdo se chce   zasmát, tak ať si to pustí.
cynik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.6.2008
Černý humor tenhle film   neviděl ani z rychlíku. Jde   o jednu velkou trapnou křeč,   ve které se ztrapňují   Dušek společně se   Čtvrtníčkem. A Petr Vachler   dokazuje, že večery   Českého lva jsou již   několik let pouze trapné a   za rádoby vtipnost se pouze   maskují.
Po tomhle   filmu by měl Vachler vrátit   diplom a dodatečně zaplatit   školné, ale především   rezignovat na funkci ve   filmové akademii!
Petra.Barbie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.6.2008
Je libo rakvičku?
Ano, černý humor...to je   taková velmi ošemetná   oblast. Když je ho moc,   může urazit, když je ho   málo, tak to zase není   černý humor jak má   být...tak co s tím? Občas   se podaří taková dávka   černého humoru, že je   snesitelná a neuráží.   Vcelku se to povedlo u této   komedie, která není   žádným extra veledílem,   ale - narozdíl od Kameňáků   a dalších sucharů bez   čehokoliv - je tohle alespoň   sranda. Někdy místy   křečovitá, skoro brutální   (dárek babičce k Vánocům v   podobě náhrobku - Pepi Bican   by záviděl), ale budiž.   Zabitý Valinčin králíček   či hotel v márnici a účast   na vlastním pohřbu jsou   poměrně drsné momenty a   bude - li nám to někdo   vyprávět, opovržením   odfrkeneme: "No brr, to   musí být ale ptákovina,   když jsou tam takové   morbidnosti..." Jenže   pak sedíme v kině či u   "dývka" a u daných   scén se i proti své vůli   prostě musíme zasmát. A to   je asi podstata černého   humoru. A paradoxně ten   černý humor nás často   může v krizových situacích   i uvolnit a pozvednout   náladu, překonat tedy   návaly depresí. Znám to   podle sebe - vynášejíc při   povodni z baráku nábytek a   sušíc vlhké zdi, s oblibou   jsem svým přátelům   vykládala tento fórek:
Sedí dva kámoši v Praze   v restauraci u Vltavy a   najednou se za oknem přežene   ohromná vlna. Jeden se   plácne do čela a zařve:   "Do pr...já zapomněl v   práci zavřít   kohoutek." Druhý se   zeptá: "A kde vlastně   děláš?" První:   "Ále, na Slapský   přehradě..."
Je to morbidní? Je, ale   věřte, že i to, co se   může zdát jako výsměch   lidem postiženým záplavami,   může paradoxně v takové   situaci i pomoci a odlehčit   chmury, co se na Vás   valí...a podobný léčebný   účinek na depresívní   náladu a osobní starosti má   na mě i komedie Doblba!
BlackElvis
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.12.2007
Černý humor už asi českým   filmařům moc nejde. První   třetina ujde a je zábavná.   Zbytek filmu je ale naprosto   tragický a s Čtvrtníčkem   se bohužel ani moc   nezasmějeme.
Utah79
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.11.2007
filmek plný černého humoru,   sice mi někdy přišlo že to   bylo trochu přehnané, ale   zasmál jsem se, doporučuji   lidem co mají rádi černý   humor. mě se teda tento film   líbil.
wawer
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.11.2007
důkaz o tom jak proklatě   černá komedie může být i   proklatě trapná a   nezachraní to ani jeden   dušek ani druhej dušek a   nakonec ani čtvrtníček
Nogard
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.11.2007
Podle mého hodnocení lehký   podprůměr. Defakto série   vtípku ne moc šikovně   spojená předvídatelným   dějem. Sem tam se člověk   zasměje, ale ta vata mezi je   celkem utrpení.
argenson
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.11.2007
Místy Kameňák, místy   Slunce, seno, především ale   strašná slátanina. V   popisku jsem četl, že se to   má snad podobat i   Homolkovým. Ale aspoň první   díl Homolků patří do   zlatého fondu. Tohle tam   nikdy nebude.
davidek
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.11.2007
Nemůžu si pomoct, ale ač   znám Čtvrtníčka, Duška   jako super baviče, tak tenhle   film mně vůbec nezaujal.
Plivník
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.11.2007
Film by byl možná vtipný,   kdyby to nebyla jen série   skečů, která moc nedrží   pohromadě. Některé hlášky   jsou opravdu trapné (např.   jak se Dušek senior   rozčiluje nad svým Haré   Kršna synkem). Prostě snaha   byla, i vegetariánství tam   pan Vachler protlačil, ale   jinak... bída, bída.
Snura
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.7.2007
Petr Vachler, který se už   tak či onak okolo filmů   motá dost dlouho, zatoužil   po tom si jeden taky natočit.   Možná si tak splnil sen, ale   to je tak asi vše. Byla to   totiž dost mizerie, kterou   tentokrát nezachránili ani   Dušek se Čtvrtníčkem.   Jediné, co snad stojí   alespoň za malou zmínku je   výkon Duška staršího,   který ač neherec, předčil   mnohé profesionály.
yakub
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Cesky film protkany krizem   krazem cernym humorem. Dusek   samozrejme nezklamal a v   kombinaci se Ctvrtnickem je to   nebezpecny utok na vasi   branici. Videl jsem film   nekolikrat a nemam co bych mu   vytknul. Dokonce si ve filmu   zahral i otec Jaroslava Duska   a hral jak jinak nez jeho otce   :) Palec nahoru !
hejtman
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.10.2006
odpad ?
Tento film je fakt blbý,děj   po první půlhodině   přechází v něco co se   nedá nazvat filmem,některé   ubohosti jsou až nechutné a   délka filmu jen   škodí./nějak sem se nemohl   dočkat konce /Přesto jsem   našel pozitiva a dovolím si   hodnotit trochu víše než   kolegové.První půlhodina je   velmi slušná ,moc se mi   líbil výběr herců - jako   Dušek ,jeho otec i babička a   Čvtrtníček ,jednotlivé   scény /např.probuzení z   mrtvých,věštírna,letící   králík ad./ jsou velmi   povedené a bude se na ně   vzpomínat.Film jako celek   bych sestříhal na 45min   ¨zábavný¨ pořad či něco   jako Bakaláři.
Pardal
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.7.2006
Celkem trapná komedie bez   děje, plná zmatků,   špatného herectví a spousty   trapnej gegů, jedním slovem:   nuda!
hvezdyn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.11.2005
Tato "černá"   komedie žádným velkým   zázrakem není. Rozhodně   neskončí jako skvost v   dějinách naší   kinematografie. Zajisté se v   ní najde několik míst u   kterých se zasmějete.   Celkově je film špatný a   málo zábavný. Herecké   výkony slabé. Místy se děj   v jakési kontinuitě   přetrhává a vypadá spíše   chaoticky.
Ozi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.10.2005
Je to čistokrevná černá   komedie a jako taková se   musí brát. J.Dušek je   opravdu pan Herec a dokáže   se přizpůsobit opravdu   jakékoliv roli. Tento film   není komedií, při které se   budete každou chvíli mlátit   do kolen, ale spíš zírat s   otevřenými ústy. Kdo má   rád propracovanější humor   a nadsázku, vřele   doporučuji:)
sussy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.10.2005
Film byl překombinovaný a   herecké výkony   nedostačující, ale i   přesto se celé kino bavilo.   Osobně jsem našla spoustu   slepých míst a nelíbila se   mi spousta věcí.
Myshitchka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.10.2005
Bez pointy
Od toho filmu sem nic moc   neočekavala, když jsem na   něj šla, ale že bude až   tak blbej, to sem fakt   nečekala. Komedie to není,   protože se u toho nikdo v   kině nesmál a když, tak jen   tomu, jak to bylo blbý:)   Vachler si přizval celýho   českýho lva v podobě Duška   Zbrožka Čtvrtníčka a   Hanáka, ovšem to mu   nezachrání film bez pointy,   bez ducha. Odcházela jsem   zmatená s otazkou, co tím   vlastně chtěl básník   říct....

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43777minih43777Slečna Marplová: Mrtvola v knihovně (2004) [TV film] 
Marple: The Body in the Library n
minih20617minih20617Tanková brigáda (1955) 
n
minih26977minih26977Omyl doktora Horna (1992) 
Omyl doktora Horna n
minih24708minih24708Svatba s podmínkou (1965) 
Svatba s podmínkou n
minih9844minih9844Kačer Howard (1986) 
Howard the Duck n
minih25897minih25897Návštěvníci II - V chodbách času (1998) 
Couloirs du temps: Les visiteurs 2 n
minih7640minih7640Film o lásce a anarchii (1973) 
Film d'amore e d'anarchia, ovvero 'stamattina alle 10 in via dei Fiori nella nota casa di tolleranza...' n
minih66991minih66991Makaróni (1985) 
Maccheroni n
minih12962minih12962Mrs. Doubtfire - Táta v sukni (1993) 
Mrs. Doubtfire n
minih5034minih5034Cesta do pravěku (1955) 
Cesta do pravěku n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

155 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Irsko, toulky po keltské zemi

08:30 - 09:20

4 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

NOVA - Snídaně s Novou (1994) [TV poř...

05:55 - 08:35

159 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:20 - 08:50

14 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Reklama