Duben

Komentáře uživatele yakub

yakub

yakub zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Jakub

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 36
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Další film jehož předlohou   byl komix z pera Franka   Millera. Nedá se to až tak   srovnávat se Sin City,   protože rejža byl tentokrát   někdo jiný. Ale vědoma si   této skutečnosti, nalezl   jsem ve filmu pár   společných věcí jako   například ponurost, která   pramení z odfiltrování   určitých barev.
Film   ač má 117 minut tak nějak   ani zpětně nevíte, proč to   bylo tak dlouhé či naopak   krátké :// když jste vcelku   nic neviděli.
Krátký úvod, který   Vám vysvětlí, jak se   cvičili sparťanští vojáci   od útlého věku, menší   tahanice se senátory a už   jsme na bojišti. Vše se tu   mydlí, šípy lítají   vzduchem, že až zastíní   slunce, končetiny padají,   krev stříká.... střih ...   opět zbytečné dialogy ve   Spartě a hádka v senátu...  
Opět bojiště...   sparťani se nebojí, mydlí   to hlava nehlava pro čest,   pro slávu, pro svobodu...
postupně umírají, jsou   v pasti, pokoření, sražení   na kolena, mají se vzdát....  
a heleme se, ještě   jedna akční scéna...no já   si říkal, že by se tak   snadno...aha tak nic moc..
a titulky...
Pro   mě moc krátké a asi jsem   očekával víc... větší   hloubku jako například u   Gladiatora nebo u Troje nebo   větší kolosálnost bitev   jako u LOTRa, protože trailer   k tomu nabádal, že to bude   řežba jako řemen. Zatím   však šlo jen o rozředění   a natažení onoho traileru a   nic nového a vzrušujícího   se člověk nedočká. Ale   pár scén je tam pěkných a   navíc vám je ještě   zpomalí, aby jste si   probodnutí krku kopím či   useknutí končetiny mohli   náležitě užít :) Právě   tyto momenty mi připomínali   výskok a zpomalení Brada   Pitta v Troji, když   zaútočil na trojského   hromotluka Nathana Jonese a   vrazil mu (teď už přesně   nevím co) do krku... jo..asi   ten řecký krátky meč, že   ?
Nicméně na film   určitě zajít, ale asi   nečekat tolik..
Snad   jen se mi líbila ta verva a   chuť do bitvy ikdyž   věděli, že jdou na   porážku.. a takové to   zvolání...
THIS....IS....SPARTAAA!!!  
no to bych šel do   bitvy hned taky :))
9. rota (9 rota)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Dobry
Co dodat. Milovníkům   válečných filmů nemusím   doporučovat, protože jistě   už viděli. Celý film by se   dal rozdělit na dva díly.   Zhruba dvě třetiny filmu   (aspoň mě to tak připadalo)   se seznamujete s   naverbovanými mladíky,   kteří se DOBROVOLNĚ   přihlásili na misi v   Afgánistánu. Jejich   šarvátky, tvrdý výcvik,   různá školení o afgánské   kultůře a historii atd..   Zbylá třetina je věnována   bitevnímu poli.
Ač   má film 130 minut, nudit se   rozhodně nebudete.
Auta (Cars)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Film jakoby z oka vypadl   americkemu filmu Doktor   Hollywood s Michaelem Foxem   akorat, ze tentokrat je   animovany a misto lidi jsou   postavicky aut (dokonce i   mouchy jsou ztvarneny jako   auticka s kridlama). Mame tu   ambiciozniho frajirka, ktery   je odsouzen proti sve vuli   opravovat silnici (Fox delal   lekare) v zapadlem mestecku.   Zde se zamiluje a seznami s   mistnimi lidmi, kteri si ho   oblibi a nakonec mu pomuzou   splnit jeho sen... a jestli   vite, jak dopadl   Dr.Hollywood... tak si   tipnete, jak konci CARS :)
DOA: Na život a na smrt (DOA: Dead or Alive)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.8.2007
:-)
Docela oddechovka na   odpoledne. Takovy Mortal   Kombat s hezkyma zenskyma :))   minimalni dej, hlavne hodne   bojovych scen..
Doblba!
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Cesky film protkany krizem   krazem cernym humorem. Dusek   samozrejme nezklamal a v   kombinaci se Ctvrtnickem je to   nebezpecny utok na vasi   branici. Videl jsem film   nekolikrat a nemam co bych mu   vytknul. Dokonce si ve filmu   zahral i otec Jaroslava Duska   a hral jak jinak nez jeho otce   :) Palec nahoru !
Dokonalý trik (The Prestige)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Film z Londýna na prelomu   19-20 stoleti, kdy mezi sebou   souperi dva kouzelnici o   prizen divaku a co vice.. o   "nenapodobitelny"   cili dokonaly trik.

Mohl bych se   samozrejme rozepsat vice, ale   i takovahle kraticka recenze   si muze najit sve priznivce.   Ja film primo hltal, protoze   mě kouzelnicke triky vzdy   lakaly a fascinuji me. A tak   poodhrnout trochu zavoj   tajemstvi kouzelniku a sdilet   s nimi nadseni pri vydarenem   triku a uzasu divaku... no   best. Na druhou stranu film by   byl mnohem zajimavejsi si   myslim, kdyby az tak   "nefantaziroval",   ale vice ve filmu...
PALCE NAHORU
Firewall
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Na film jsem se celkem tesil,   protoze recenze vypala   (posudte sami) celkem dobre.   Tesil jsem se na ruzne sceny z   pocitacove branze, ale to jsem   se seredne spletl. To ze je to   odbornik na pocitacovou   bezpecnost tam bylo tak   dulezite asi jako jestli ma na   nohou tenisky nebo sandale.   Celej film je placani o tom,   ze se snazi zachranit svou   rodinu, ktera je drzena jako   rukojmi. Docela me film   zklamal, protoze je to   obycejny film se starým   Fordem, který přepere mladé   zabijáky ://
Hostel
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Je to skutecne nataceno na   uzemi Cesko - Slovenska a je   to o dvou mladicich, kteri   vyrazili do Evropy se trochu   pobavit. Po tom, co zjisti, ze   na Slovensku jsou ty   "nejlepsi stetky v   Evrope" se vydaji vlakem   hadejte kam :) spravne... do   Cech :) Vystoupi na nadrazi v   Poricanech a vezmou si taxika,   kterej je odveze do Bratislavy   (tomu sem se fakt tlemil ) no   ne no...ma to byt jako ze   dojeli fakt vlakem asi na   slovensko, ale fakt jsem se   bavil :) Tam se ubytuji v   Hostelu, kde narazi na super   baby, s kterymi chodi na   diskoteky, kde fakt zpiva   Michal David a vsichni na to   silene trsaj. Pak mu zmizne   kamarad a vsichni se tvari a   chovaji, jak kdyby jeho   zmizeni nikomu nemelo vadit.   On ho zacne hledat na vlastni   pest a ....

Az   prilis umele brutality   vyhrocene hudbou. Ja ani   nevim... Na to, ze je to ted   trhak v americe, tak nic moc.
Karcoolka (Hoodwinked)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Pohádka ve stylu Shreka,   která začíná od konce.   Aneb lesní policie   vyšetřuje, co se stalo v   babiččině domku tím, že   si nechává od přítomných   vyprávět příběh, co ten   den dělali a jak se ocitli   právě na místě činu. Z   klasické karkulky si tento   příběh vypůjčil jen   postavy, ale děj převrátil.  
Material:   dospívající karkulka, cool   dřevorubec :), vlk, babička   a "nový nápad pojetí   karkulky".
Takže   je to takové skoro   tarantinovské, když se   postupně všechny příběhy   protínají, doplňují a   vyvracejí různé domněky z   vyprávění předešlého. Ve   filmu je pár vtipných   hlášek a parodii na filmy   (xXx , Shrek, Matrix, Ice Age,   ...určitě tam je toho víc,   ale to jsem nezaregistroval)   Ale každá scénka mi   připadala známá.
V   podstatě když jsem tuto   recenzi začal psát, říkal   jsem si, že ač všude   propagují, jak to je COOL   film, že moje pocity a   následná recenze nebude   kladná. Ale když teď tak   vzpomínám na různé   pasáže filmu, dobrou hudbu,   některé zvláště povedené   gagy, tak hodnocení   nechávám někde u bodu nuly.   Není to podle mě žádná   sláva a ani nebudu film   posílat do věčných   lovišť.
Kletba bratří Grimmů (The Brothers Grimm)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Me se tato "pohadka"   nelibila, protoze ...   nevim...moc pohadkove, nic moc   triky, snad jen hudba byla   dobra. Da se na to koukat, ale   cekal jsem asi vic, nez mi   film nabidnul. Kdybych   nevedel, ze je to v koprodukci   s USA a nehrali tam cizi   herci, klidne bych si to   spletl s nejakou ceskou   pohadkou natacenou v lese...   pro me palec dolu.
Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň (The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch the Wardrobe)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Mno.. Asi to nemuselo byt   2hodinove. Dej nic moc.   Obsazeni detskymi herci taky   hruza. (Celou dobu mi pekne   lezli na nervy) Zadny   prekvapeni, zadny zvrat. At se   stalo, co se stalo, clovek uz   vedel dopredu, co bude   nasledovat a co se stane..
Takove chude... no asi   proto je to pro deti. Nechtel   jsem verit, ze to je pan   prstenu, jak jsem slysel z   ruznych recenzi. Tak jsem se   podival a zaver... je to   L.O.T.R pro deti. Mluvici   liska, bobr, lev, vlci..   takovy dost ulitly. A   zaverecna bitva, na kterou se   cele dve hodiny tesite je neco   sileneho. Takze proste hruza.   Komu ke stesti staci 2 hodiny   cumet na barevne obrazky   zviratek a protivny deti,   ktere hrajou hlavni roli...   mate moznost.
Lovci dinosaurů (A Sound of Thunder)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Pro me to byla slatanina v   podobe hroznych hereckych   vykonu, infantilnich   rozhovoru, a priser, ktere by   diky male chybce v minulosti   rozhodne neovlivnili evoluci,   tak jak se nam to snazi film   vnutit. A to, ze mestem   probehne jakasi evolucni vlna,   ktera meni podnebi, vegetaci,   zvirectvo a nakonec   lidi....css...vetsi kravinu   jsem nikde neslysel. Muj nazor   je takovy, ze pokud bych v   praveku zabil motyla (coz se   mimochodem ve filmu stalo) tak   maximalne motyl nenaklade   vajicka,z nich nebudou larvy,   z nich motyli a mimoto by   nebyli potravou pro jina   zvirata. Ale proc to resit,   kdyz primo v tom filmu rikaji,   ze za chvili vybuchne sopka,   ktera to tam vse znici :))   takze paradox jak svine, ktery   tvurcum nejak nevysel. Takze   zaslapnuti motyla v minulosti,   ktereho stejne zalije po par   minutach lava, ktera znici   "o neco vic" veci   zpusobi, ze v budoucnosti   zacnou behat po ulici paviani   krizeni s ptakojesterem,   zacnou mizet baraky, lidi,   metrem se prohani jakysi had,   ktery je nachlup stejny jak z   jedne atrakce z pouti. Fakt ze   jsem se nasmal :))
Lovci myšlenek (Mindhunters)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.8.2007
dobre
Bombicka. Takoveto filmy muzu.   Cele mi to pripominalo film   SAW .. at uz typem vrazd, nebo   tim, ze po sobe jdou vlastne   samotne obeti. Sami si pak   tipujete, kdo je ten vrah a   srotuje vam to poradne v bedne   nez si na nekoho vsadite :))   Film ma super kraticke   predstaveni a hned je tu   zapletka a dej s vystupnovanou   pointou.
Mlha (The Fog)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Takze film je podle me   absolutni brak, dlouho jsem   nevidel nic moc nudnyho, snad   jen Village, ale to ani není   horor. Nicmene tohle horor ma   byt, takze az to budete chtít   vidět, tak snad nejdriv   radeji někomu řekněte at   vam foukne cigaretovy kouř   pod nohy. Jestli se z toho   pos... strachy, tak je to   horor pro Vas. Cely film je o   tom, ze v tom mestecku se   vsude rozvaluje mlha, ktera se   misty promenuje v siluety   postav a busi na dvere, baraky   aj. Clovek se vubec neboji,   ale spis porad premysli co se   stalo pred 100 lety, protoze   tim cely film zacina.. ze hori   lod a na clunu se zachrani par   namorniku, kterym ale kotva o   neco uvizne... a SUP... razem   neco stahne jednoho pod vodu a   STRIH!!! a jsme v budoucnosti,   kde rybarska lod taky o neco   zavadi .... Pro me 100 minut   nudy.
Mrtvá nevěsta Tima Burtona (Corpse Bride)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Paráda ! Bomba ! Super !   Jediné co mohu vytknout je   to, že tato pohádka vás   vtáhne natolik do děje, že   Vám bude líto, že už   končí. Ono...pohádka...   prostě krásný romanticko   poetický loutkovo animovany   příběh. Jestli někteří   nevědí o čem tato perla   Tima Burtona je, tak mohu   prozradit, že se děj   odehrává ve viktoriánské   vesnici 19.století, kde se   má roztržitý mladík   jménem Viktor oženit s   citlivou a půvabnou Viktorii.   Shodou okolností se však   ožení s jinou   nevěstou....mrtvou...
Děj je doprovázen   příjemnou klavírní   (záhrobní) hudbou.
Zajímavé je, že   záhrobní svět je zde   skutečně pestrý a krásně   barvitý narozdíl od   povrchního viktoriánského   života pozemského... takový   krásny kontrast.
Jsem   unešen :)
Palec   vysoko nahoru.
ps:   nechybi ani Johnny Depp,   který si už zahrál v jiném   kousku Tima Burtona a sice   Střihoruký Edward.
Nenávist (The Grudge)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Film ma velmi dobry dej a   michaji se v nem casove   sekvence jako treba u pulp   fiction. Okamziku prekvapeni,   kdy vytuhne krev v zilach je   tam taky dost.
Pokud   se nekomu libil film kruh, tak   na tohle by si nemel nechat   ujit. Ale kruh je oproti   tomuto slaby odvar.
Obchodník se smrtí (Lord of War)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Film podle skutecne udalosti,   kdy pribeh vypravi Yuri Orlov   (Nicolas Cage) puvodem   ukrajinsky prodejce zbrani   prestehujici se do ameriky.   Vypravi jak se k obchodu se   zbranemi dostal, jak si   vybudoval karieru, jaky finty   mel proti interpolu, jakou mel   moc, s kym a s cim obchodoval   atd atd..

Dost   drsny film (ikdyz tu neni   zadna krev, vybuchy,   vrazdy...mno..trochu vseho)   drsny spis z pohledu kdyz si   clovek uvedomi, ze je to podle   skutecne udalosti. Jinak mi to   pripominalo takove ty klasicke   strilecky, kdy zpetne nejaky   gauner, vrah, pistolnik nebo   kdo ja vim kdo jeste vypravi   svuj pribeh a seznamuje ho s   divakem. Takova zpoved.

Neodpustim si   monolog z filmu, kterym to   zacina :
Na světě je   v oběhu více než 550   miliónu zbraní...
Na   každých 12 lidí na světě   tedy pripadá jedna zbraň...  
Jedinou otázkou je...  
Jak vyzbrojit   zbývajících 11..
Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (Open Water 2: Adrift)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.8.2007
:-/
Cekal jsem neco vic. Tohle   mohla byt klidne kraticka   povidka a nemusel z toho byt   cely 95minutovy film.
Ochránce (The Pacifier)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Takže jsem spíše z duvodu   osahavani divcich vnadu zasel   na tento film, prohlaseny za   komedii...
Z prvu jsem   si rikal, ze to bude asi   dobry, protoze banda 4 typku s   velenim Vina Diesela   zachranila jakehosi vedce z   drzeni Srbu za pomoci   vselijakych hracek vypujcenych   asi od J.Bonda...Pritom si   rikali cervena jednicka,   cervena dvojka , trojka atd a   rvali na sebe z metrove   vzdalenosti hlasky typu   "ano, pane, rozumim pane,   rozkaz pane":)) Rikal   jsem si, ze to bude asi jakasi   parodie na akcni filmy.. o co   vic me prekvapilo, kdyz ani ne   po skonceni mise toho   "zachraneneho" vedce   stejne nekdo zastrelil a Vin   Diesel to taky schytal... Po   propusteni se dozvi, ze vedec   vynalezl nejaky desne dulezity   kodovaci program a ze je   sance, ze jej ukryl doma.   Takze V.D. dostane druhou   sanci v podobe mise, kdy ma   davat pozor na sirotky vedce a   zaroven se pokusit nalezt   tento program... to asi k   zacatku filmu.

Od ted se divak musi   obrnit, protoze jedine, co ho   ceka je 5 spratku, ktere se   budou snazit delat vse pro to,   aby se divakovi otvirala kudla   v kapse. Jenze velky V.D. to   nevzda a tak behem dvou tydnu   z techto spratku udela   milujici se rodinku a jeste   dokaze naucit nejstarsiho   potomka ridit auto, s mladsim   potomkem nazkousi divadelni   predstaveni a doda mu odvahy,   ze se uz nemusi stydet, ze je   zženštilej a profesorovi,   ktery ho chtel zocelit da v   telocvičně nakladačku,   mladsi divenku (vlastne cely   jeji divci skautsky oddil)   nauci bojova umeni aby   preprali skauty, ktery jim   rozdupavaji susenky, ktere   jako řádne svetlusky maji   prodavat pred obchodnim domem.   Taky se nauci prebalovat   detske plinky a udelat ze sebe   idiota, kdyz tancuje a zpiva,   aby uspal nejmladsi z   hlidanych deti. Z teto akcni   komedie bylo akcni asi jen to,   kdyz behem prvnim 5ti minut   osvobozovali vedce, potom v   puli filmu kdyz svetlusky   bojovali se skautama a kdyz   behem poslednich 5ti minut   V.D. zachranil rodinku pred   asijskyma bojovnikama, kteri   prisli hledat program k nim   domu. Komedialni mi z tohoto   filmu neprislo nic a zaroven   vsechno...nutno podotknout, ze   mi bylo k smichu naprosto neco   jineho nez bylo asi zamerem   teto "komedie".
Hodnoceni ode me je tedy   rozhodne "palec   dolu".
Ostrov (The Island)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Dobrá myšlenka něco   takového natočit. Jediné,   co mi ve filmu hodně vadilo   bylo hodně roztřesených,   zmatených a těkavých   akčních scén, kdy nežli se   vám v hlavě usadilo a   srovnalo to, co se na   obrazovce asi mihlo či   prolítlo nebo vybuchlo,   propásli jste pár těchto   dalších scén.
Ale   jako celek je to příjemně   prosezených 127 minut, kdy se   ani chvíli nenudíte   nějakým natahováním děje,   či zdlouhavým seznamováním   postav aby "pak"   něco přišlo. Tady to do   vás od začátku perou :))
Osudový dotek 2 (The Butterfly Effect 2)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.8.2007
Kdo nevidel jednicku, tak se   mu to mozna bude   libit..ALE..
Prvni dil   tohoto filmu je VYBORNY! A   prave proto jsem sahl i po   dvojce. Jenze takovyto film   podle me muze byt jen jeden.   Pokracovani uz nema co   nabidnout, nebo mozna by mohl,   ale tomuto druhemu pokracovani   se to nepovedlo. Vybrakovany   napad, skoro stejne nasledky,   predvidatelny dej ... aneb viz   Nezvratny osud 1,2,3 ...   jednicka bomba, ale 2+3 uz   varila z vody. U tohoto filmu   palec nekam hluboko dolu.
Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (Pirates of Caribbean 2: Dead Man's Chest)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Kdo nevidel 1ku, tak   doporucuji, protoze jinak by   se mohl docela ztracet v   postavach a hlavne v   pribuzenskych vztazich piratu   a jejich minulosti,   vysvetlenych v 1ce.
2ka z toho docela jako   dost tezi....
Jinak je   celkem koukatelna. Akce,   komedie, hodne dobry triky.   Kdyz se vsak zacne film   rozjizdet, tak vlastne skonci   :// cili cekani na trojku....
Potomci lidí (Children of Men)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Film z blízké budoucnosti   roku 2027, kdy lidstvo   "vymírá" .. ano   už 19 let se nenarodilo   žádné dítě. Světu   zavládl chaos a anarchie a   jediné místo, kde jakžtakž   funguje řád je Velká   Británie. Je bohužel   zaplavováva imigranty a   práva jsou velmi potlačena.   Flegmatickému Theovi je to   však jedno... nežije, ale   přežívá..
Jednoho   dne se však zaplete do jedné   z odborových organizací,   která má speciální úkol.   Vyvézt jednu imigrantku ze   země. Proč ? Protože je v   nebezpečí ? Proč ? Protože   je v 8.měsíci těhotenství   a vláda nepřipustí, že   otěhotněla zrovna imigrantka   a anarchie si nepřeje nic   jiného než zachování   chaosu...

Těšil jsem se na to moc.   Nápad mi připadal dobrý a   po přečtení diskuse jsem si   myslel, že to bude skutečně   dobrý thriller s prvky scifi.   Něco např. ve stylu matrixu   atd.. Nicméně nic moc triky,   děj se pořád týká jen   pouličních bojů mezi   vládou a anarchisty, jsou   vidět záběry z   uprchlických táborů,   schovávačky s těhotnou   ženou na vesnické farmě   nebo mezi troskami města...   Né že by to bylo bez děje,   ale připadalo mi to takové   prázdné. V uvozovkách bez   většího nápadu. Sice je to   chvíli dojemné, když   přestanou všichni střílet,   když slyší dětský pláč,   ale za chvíli už zase   všichni do sebe mydlí... tak   já nevim...
Spíš   palec dolů..
Prázdniny pana Beana (Mr. Bean's Holiday)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.8.2007
:-/
Nic noveho pod sluncem. Jestli   jste fandove Mr.Beana tak se   vam film bude samozrejme   libit, ale jestli jste jen   bezni divaci, tak vas mozna   zklame, ze komicke scenky jsou   vykradeny z jeho uz minulych   predstaveni :(
Rocky Balboa (Rocky Balboa / Rocky VI)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Napsat recenzi ? Spis me   napada slovo NOSTALGIE ...
Ono videt stareho rockyho   jak rano sype krmeni starym   zelvam, ktere si poridil v   prvnim dile... jak navstevuje   rozborene kluziste, kde mel   prvni rande s Adrianou. ...   jak se potkava v jedne z   mistnich putyk s neznamou   zenou, z ktere se pote vyklube   mala Marie, kterou kdysi   doprovodil vecer domu a   rozmlouval ji koureni... tak   ja nevim.. je to takove   skutecne "hrejive".   To, ze stary dedula s artrozou   zacne opet posilovat jak kdyby   mu bylo 30 je vec jina..
Asi tak 3/4 filmu jsou   tedy skutecne jen vzpominky a   zobrazovani zivota stareho   cloveka se zaslou slavou,   ktery ma touhu si jeste   naposled zaboxovat. Posledni   1/4 je venovana vyrizeni   licence, treninku, medialnimu   kolotoci a nasledne zapasu   .... ostatne jako kazdy dil   Rockyho je to nejstavnatejsi   namacknuto do par minut boje   mezi provazy.
Me   osobne se film libil a pokud   nenatoci Rockyho VI nebo neco   takoveho, tak si myslim, ze to   byla takova prijemna tecka a   shrnuti zivota Rockyho Balboa.
Rukojmí (Hostage)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Film začíná ještě za   doby, kdy Jeff Talley (Willis)   pracuje u S.W.A.T jako   vyjednavač a zrovna se   snaží zachránit dvě   rukojmí. Po   "vydařené" akci se   klasicky šoupne děj   "one year later" kdy   Jeff uz dela sefa policie v   nejakym zapadakove a chce na   vse (asi) zapomenout.
V tu chvili se ale tri   mladici rozhodnou pujcit si   auto z garaze jednoho prachace   a pri te prilezitosti vezmou   za rukojmi tatika a dve deti.   Jenomze tatik je ucetni mafie   a te se moc nelibi, ze policie   zacne cmuchat okolo baraku s   rukojmim a tak se rozhodne, ze   si taky poridi nejake to   rukojmi, ktere donuti jiste   lidi delat veci tak jak si   preji oni....

Takze jestli chcete videt   slaby odvar filmu Smrtonosna   past, kde lita zakrvacenej   Willis od hlavy az k pate a   snazi se zahranit sve blizke s   urputnym vyrazem na rtech   nevnimaje bolest ani   povetrnostni podminky, tak   mate moznost shlednout tento   film. Jinak je to prumerny   film, kteremu se dari udrzet   nad hladinou jen diky obsazeni   Bruce Willise.
Sejmi eso (Smokin' Aces)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.8.2007
:-)
Krvava strilecka ve stylu   "tipni si, kdo zustane   zivy nejdele".
Nečekal jsem nic moc a   dostalo se mi nic moc :) Jak   jsem už psal, je to krvavá   střílečka s kupou černého   humoru odehrávající se v   Los Angels. Spousty známých   tváří, čekaných i   nečekaných zvratů, prostě   oddechovka, která pobaví.
Silent Hill
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2007
mam rad mysteriozni horory a   ty s japonskou predlohou jsou   obzvlaste vypecene..
Tento film vznikl podle   stejnojmene pocitacove hry a   podle ohlasu se to zdarilo   vicemene uspesne naproti treba   Resident Evil ci DOOM. Cely   film se odehrava v mestecku   Silent Hill, ktere vyhorelo   pri vymytani zla. Cili spousta   ponure hudby, cerneho slizu na   stenach, chodicich zombie,   spousta vidin, stinu, trhaveho   obrazu, zrnění obrazu ...   proste dokonale prevedeny   pocitacove triky na platno   filmu :-) Sice jsem hru   nehral, ale dokonale si ji   dokazu predstavit. Cely film   tak vypada jako Tomb Rider   (pohyb kamery) Resident Evil   (nezive potvory) Max Payne   (ponurost a hudba) a to cele   smrncnute japonskymi   horory...Grudge, Ring, Dark   Water aj.
Jedine co mi   hodne vadilo bylo, ze prave   proto, ze jsem neznal hru (na   cemz je film nejspis postaven)   tak jsem se ztracel v ruznych   flashback-cích, dějových   liniích a osobách a jejich   jmen, které narychlo   osvětlují příběh.
Sin City - Město hříchu (Sin City)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Nebudu zde psát o tom, že   film je podle serie komiksu   ani srovnani jak se to   povedlo, protože ty komiksy   neznam .o)
Jen uvedu,   ze jako divak, znajici tuto   skutecnost jsem nebyl nikterak   zklaman prepracovanim a   dodrzovanim nekterych faktu   vyplivajicich z originalu,   jakozto hra stinu, protoze   film je podle komiksu cely   cernobily a dale monolog   postav..no spise monolog   vypravece, ktery popisoval   jednotlive povidky a jakoby   cetl ony "bubliny"   zname nam z komiksu. Naopak to   byla prijemna zmena.

Cely film je pak   tvoren nekolika povidkami,   ktere se odehravaji v   temnotach Sin City. Ze zacatku   jsem mel trochu problemy si   zvyknout prave na to, ze cely   dej je cernobily a nekdy z   postavy vidite jen malou bilou   cast obliceje znazornujici   odlesk mesice atd. Ale   vzhledem k tomu, ze vsechny   podivky jsou z cernocerne   noci, neni divu.
Me   film pripominal spise znamou   hru MAX PAYNE, nad kterou jsem   travil hodne hodin hrani,   takze na me film velmi   zapusobil svou originalitou a   napadem. Vsechny podivky jsou   pekne propracovane a mel jsem   i pocit, ze s pribyvajicim   timem i vysperkovanejsi a   prinasejici vetsi napeti.
Povidky ani nebudu   popisovat, protoze bych   prozradil to, co si myslim, ze   bylo pekne a to, ze jsem byl   prekvapeny zvratem udalosti a   pointou povidek.
ZAVER: vrele doporucuji -   palec nahoru.
Skrytá identita (The Departed)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2007
No koukl jsem se na ten film   spise kvuli reziserovi, ktery   teda jako konecne dostal za   ten film oskara a i obsazeni   rikalo, ze by to stalo za   shlednuti. Po filmech a hlavne   nominacich na oskara za   Zuřícího býka, Mafiány,   Letce, kdy mu to vzdy uniklo,   jsem si rekl, ze se teda   kouknu, ze to musi byt   pecka...
No koukat se   na to da :) Chvilema jsem se   sice ztracel, ale film ma   urcitou linii deje, kterou   clovek snadno odhadne a tak   zhruba vi, na co se kouka a co   se bude po cely film dit, coz   mi bralo trochu elan vydrzet   tech dalsich xxx minut   blablabla deje, nez prijde to,   co ja uz vim, ze prijde. Mala   zapletka na konci, CEKANA   pointa a vrcholny konec, ktery   si kazdy od zacatku preje.   Konec tecka ende.
Rezie podle odborniku   dobry... film podle divaka   prumerny..
palec   nerozhodnuty... vzhledem k   tomu, ze tam hrali dobri   herci, dobry (sice okoukany)   napad, ale abych neurazil, tak   palec mirne nahoru :)

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

140 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Hraje vám... Straňanka

04:25 - 04:59

10 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

03:45 - 04:45

50 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

03:55 - 04:50

40 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10