Duben
ohodnotit

Díra

The Hole

Další název:
Diera
Žánr:
Rok:
2001
Délka:
99 minut
„Osmnáct dní již uplynulo od záhadného zmizení čtyř studentů. Najednou se objevuje Liz, která jediná přežila. Není schopna poskytnout souvislejší informace ...“

Komentáře k filmu Díra

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2009
Ti bohatí už taky nevědí   roupama co dělat. A pak to   taky tak dopadne. Několik   lekavých okamžiků, rádoby   zápletek, nechutných   záběrů a nepotrestaný   viník = slabší Nebezpečné   známosti. Z tohoto tématu   šlo přece vytěžit daleko   víc!
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.5.2012
The Hole
Na tenhle thriller jsem   narazila hlavně kvůli   jednomu místnímu uživateli,   který film hledal, takže   jsem chtě nechtě zjistila   celý děj, což je na jednu   stranu škoda, nevědomost je   na tomhle filmu to nejlepší,   protože pak Vám film   nabídne něco co jste dosud   neviděli, ale i přesto, že   jsem věděla o co jde a jak   se co bude vyvíjet, byla jsem   přikována k televizi a   hltala příběh, i když se   ve filmu našlo několik   nesmyslností a především   pár minut nudy, ale ta nuda   se dala přežít, protože co   nastalo pak, to už nemohu   nazvat nudou. Velké   rozepisování u tohohle filmu   je zbytečné, opravdu se to   musí vidět. Jinak musím   souhlasit, že hudba byla ve   filmu na jedničku.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.12.2021
Kdo nebyl v mladém věku   zvědavý a s partou nevlezl   do kdejakého zákoutí,   starého domu či, jako   středoškoláci v tomto   filmu, do starého bunkru,   že? Dobrodružství je   prostě dobrodružství.   Avšak tady se odehraje   podivná událost, o které   nikdo nic neví a celý   příběh je o tom, že se na   to všichni snaží přijít.   Z party středoškoláků,   kteří se nemohli dostat ven,   přežila pouze jedna dívka,   která je však z pohledu   okolí silně traumatizována.   A tak se, za pomoci   psycholožky, vzpomíná kde,   co a proč. Vyprávění   příběhu je vlivem toho   poskládáno z retrospektiv,   ze kterých se záhada   pomaloučku objasňuje.   Námět mohl být také pojat   jako slasher, ale tvůrci   vsadili na psychologický   thriller, který se po   Hitchcocku snaží budovat   nepříjemné napětí a pocit   strachu z neznáma. A   zadařilo se? No, nic moc.   Tísnivý a snad i nervy   drásající pocit, který by   měl mít divák v hlavě, se   spíše změnil v ponurou   nezajímavou nudu. On ten   příběh sice je propleten   tak, že nic není jak vypadá   a že najít patřičnou   část do skládačky není   zrovna jednoduchá   záležitost, ale po celou   stopáž z toho prostě   číší pocit, jakoby tomu   chyběl ten správný   žánrový šmrnc. Samota,   klaustrofobie a beznaděj   není to jediné, co s danou   událostí hýbe. Jak už to v   takových situacích bývá, u   každého se projeví osobitý   charakter, ale co a kdo už   není jednoduché, navíc v   rámci vzájemných vztahů,   rozeznat. Ano, skutečně je   snaha diváka držet v   napětí do poslední minuty,   ale jestli dojde k   finálovému překvapení, už   záleží jen a pouze na   pozornosti každého diváka.
gabikazavacka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.2.2010
Tento film bol natočený na   spôsob Nebezpečné   známosti, kde znudené   bohaté detičky si vymysleli   vražebnú hru. Film dosť   vyzdvihol i známy herec   Steven Waddington, ktorý tu   hral policajta, i ked sa vo   filme objavil len na niekoľko   minút.
Film bol celý   čas napínavý a pomaly   odhaľoval temnú povahu   hlávnej hrdinky.
A ja   by som čakala,že ked je to   prestížna škola, že i   žiaci sa budú chovať na   úrovni.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Dáš si kofolu? Pardon   Coca-Colu. A jaká je její   cena? Mrkni na snímek. Když   ho miluje, není co řešit.   Neopětovaná láska vždycky   bolí, a co teprve rozmazlený   parchanty zavřený v bunkru.   Mohla to být celkem slušná   psychárna, ale zpracování   vázne. Naopak musím   pochválit nestandartní   konec.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.10.2012
Výborný nápad.
Tento kousek skutečně stojí   za to vidět.Ale pozor - je   velmi důležité jej sledovat   pozorně od začátku až do   konce, aby vám nic   neuniklo.Protože až konec   ukáže co je pravda a co je   lež.Sám jsem čuměl, jaká   byla nakonec skutečnost   :-).
Herecké obsazení   je tady spíš méně známé,   aspoň pro mně teda bylo.I   když Keira Knightley si tady   taky střihla druhé nebo   vlastně spíš až třetí   housle, pžesto velmi   přesvědčivě.
Agostino
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.1.2010
Niekedy to tak vyzerá, že   niektorí ľudia už nevedia,   čo majú od samotných   rozpakov zo sebou robiť, ako   je to v prípade tohto filmu.   Išlo tu o skupinku mladých   študentov, predovšetkým z   bohatých rodín, ktorým   nechýbal prebytok sebavedomia   a namyslenosti, popritom si   namýšľali mysleli, že im   patrí celý svet. Začiatok   filmu začal byť pomerné   zaujímavý, ale postupom   času sa dej začal   zamotávať do takých   rozmerov, že pokiaľ divák   pochopí, že v čom spočíva   hlavná myšlienka celého   filmu, tak už je samotný   koniec. Skoro žiadne   súvislosti tu vôbec   nezapadávajú do seba, o čom   svedčí aj dej tohto filmu,   ktorý je rozhádzaný a   navyše aj príliš zložitý.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.7.2012
DÍRA

Partička puberťáků se   nechá zavřít v bývalém   vojenském bunkru uprostřed   lesů, aby se vyhnuli   školnímu výletu. Jsou to   studenti prestižní   univerzity a podle toho se   také chovají – jako   rozmazlení frackové. Po   několika dnech si začnou   ubližovat. Samozřejmě   nechybějí krvavé scény.   Původní idea zase tak   úplně od věci nebyla, jen   asi chtěla rozvinout trochu   jiným směrem. Takhle z filmu   vzešla variace na stokrát   viděný příběh ze   žánrově podobných filmů,   které však v ničem   nepřekonává. Co se   odehrálo v oné díře je   vyprávěno zpětně jednou z   účastnic tohoto   dobrodružství, ale mluví   pravdu? Nabízel se zajímavý   psychothriller, jenže   zůstalo jen u zbožného   přání. V hlavních rolích   se představují mladé,   krásné, ale nevýrazné a   neznámé tváře, které   bohužel nijak zvlášť   nezaujaly a nesplnily   očekávání.

Celý film je takový   nedodělaný,   roztříštěný, šitý   horkou jehlou a když se ho   tvůrci pokusili slepit v   jakýsi alespoň trochu   smysluplný celek, vznikl   standardní, nijak   výjimečný film, se   scénářem dělaným na   koleně, takže podivná   závěrečná gradace   navnazuje k něčemu, co   nakonec nepřijde a divák je   tak zmaten, otráven a   znechucen pocitem promrhaného   času. Film nemá patřičnou   atmosféru, což je vzhledem k   výchozí situaci příšerná   škoda.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2013
"Díra" z roku 2001   není zrovna mistrovské   dílo. Každopádně už to,   jak je film napínavý, tak   nedá divákovi spát a musí   ho zkrátka zkouknout do   konce, protože je to opravdu   šokující. Celá   "Díra" vypráví   příběh čtyř studentů,   kteří se chtějí vyhnout   školnímu výletu a tak si   udělají svůj vlastní   výlet a stráví ho v bunkru,   kde si pořádně můžou   užít. Jenže nevinný výlet   se rázem změní v tragédii.   Když se chtějí dostat   pryč, nejde to. Hrůzu,   která následovala, vypráví   Liz (Thora Birch   -"Americká krása")   , která se výletu   zúčastnila a jako jediná   přežila. Mluví pravdu? Nebo   má divák věřit spíše   Martynovi (Daniel Brocklebank   -"Zamilovaný   Shakespeare"), který   studentům pomohl bunkr   otevřít a stal se rázem   podezřelým? Divák o tom   začne silně přemýšlet a   nakonec ho jeho   přesvědčení dovede k   závěru, že to čemu věří   neni pravdivé a proto mu   "Díra" na konci   vyráží dech (Já na tom   byla stejně ;-) ). Děsivá   atmosféra se zde střídá s   občasným humorem (pobavíte   se). Příběh nás žene do   minulosti a přítomnosti a   stále takto přechází sem a   tam a nakonec tam ukazuje   pravou tvář všech postav.   "Díra" pro mě   není horror, ale spíše   psychothriller s kapkou sexu,   nezletilých studentů,   alkoholu a konečné tragédie   na kterou se divák těšil ze   všeho nejvíc a která je   důvodem, proč film zkouknout   ještě jednou ;-)
Mlapiska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2012
Je fajn, že v dnešní době   ještě někdo dokáže   natočit primitivní thriller   bez zbytečných snah o   šokování diváka a   navršování množství   rádoby překvapivých   zvratů, které vyznívají   většinou spíše směšně,   než překvapivě. Film naopak   hlavní pointu vyzradí už   někdy v půlce a závěr taky   nijak nepřekvapí, neboť k   němu ona vyzrazená pointa   celkem jasně směřuje. To   však vůbec ničemu nevadí.   Díra primárně nestaví na   šokujících zvratech ani na   pointě a díky příběhu,   rozdělenému na tři hlavní   části (vyšetřování v   současnosti, dvě verze   minulosti) a postupnému   odhalování všech okolností   toho, co se v oné díře   vlastně všechno stalo, film   baví – a to velmi   jednoduše a nenásilně,   aniž by měl divák pocit,   že ho k tomu někdo   křečovitě nutí. Dokážu   si zároveň představit, že   by bavil i na podruhé, což   je u snímků, stavících   pouze na šokujícím   odhalení těžko možné.
Tentokrát odpadá i   ponižování postav ze strany   tvůrců jako třeba v   podobně klaustrofobické   Hladové   hře (znudění   zbohatlí studentíci jsou   naopak relativně dobře   napsaní a Thora Birch je   jedna z nejideálnějších   hereček pro   "divné" role),   zpochybňování logického   myšlení a urážení   divákovy inteligence. Ano,   děkuji, bavila jsem se   skvěle a nic víc od   podobných filmů nečekám.
Omnibus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.10.2012
Nápad, základní linie   příběhu velmi nosná,   vzbuzující mou zvědavost.   Plus to, že v tom má hrát   nadějná mladice Thora Birch   (zajímavě smutná v   Americké kráse). Rozjezd   filmu, atmosféra krytu,   všechno celkem fajn, ale pak   už zpracování příběhu   postupně dostávalo na frak,   jako by jim tam oknem vlezla   ta nechvalně známá,ale   slavná "Vraždící   dvojice" ... debilní   Hollywoodskej scénárista   spolu s bratrem dementním   dramaturgem, kteří se jako   zkušení záškodníci hojně   vyskytují zejména v   amerických filmech a   úspěšně se snaží zabít   dobré filmové náměty.
Ale na jedno pokoukání   to jde. A pokud vás někdo   nepředzásobil SPOILERy, tak   si to třeba i docela   užijete.
Yahis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.5.2011
The Hole (2001)
Právě před malou chvílí   jsem to dokoukal a musím   říct že jsem ještě na   moment zůstal civět na   obrazovku. Dost dobře   nechápu to nízký   hodnocení.. jasný rozpočet   byl zřejmě nic moc, ale o to   tady přece vůbec nejde. Jde   o atmosféru a o to jak na   vás film zapůsobí. Na mě   to zapůsobilo neskutečně..   já mám rád tyhle   psychologický schízy se   zamotanym dějem.. no a tohle   je majstrštyk. Když na konci   začnou jít titulky a spustí   se ta skvostná hudba která   tomu dala ten správnej konec   při kterym se člověku   zatají dech tak v ten moment   mi bylo jasný že se to   zařadí mezi můj top. Co se   mě týče tak se to může   rovnat i takovejm peckám jako   je Butterfly effect nebo   Vanilla sky.
Musím se   přiznat že takovej prvních   15-20 minut bylo slátanina,   že jsem to chtěl dokonce i v   jednu chvíli vypnout.. pak to   ale dostalo neskutečný   spád. Ovšem to samí se mi   stalo když jsem koukal na The   Descent.. prvních 20 minut   úplně blbost a pak jeden z   mojich nejoblíbenějších   horrorů.
Před tímto   filmem já smekám! Výkon   Thory Birch byl excelentní,   tenhle žánr k ní sedí.
(doporučuji v původním   znění)
Myšák
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.2.2004
Nechali by jste se kvůli   někomu zavřít do bunkru bez   vody a elektriky. Thora Birch   to udělala a i když zemře   půlka osazenstva, jí se to   pořád zdá jako skvělý   nápad. Konec je trochu   přitažený za vlasy, ale   jinak je to docela dobrý   film. Jedné z rolí si   zahrála Keira Knightley   (Piráti z Karibiku).
kara.lol
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.10.2008
Docela hustý film. Až do   konce jsem netušila, jak to   vlastně bylo a myslím, že   to bylo i záměrem tvůrců.   Na jednu stranu hlavní   hrdinku líčí jako   uťápnutou chudinku, která   má jediné štěstí, že   kamarádí s velmi oblíbenou   dívkou. No a nakonec se   člověk dozví, že nic není   takové, jak to na první   pohled vypadá... Fakt super   film.
BiTch_
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.12.2008
Dobrej film s klaustrofobickou   atmosférou (bych tam   zešílel).
Člověk   opravdu neví oco pořádně   de kdo zatim stojí a proč a   když už si myslí že ano   vzápetí je tomu zase   jinak.Zajímavé zpracování   které ve filmu podává více   verzí hlavní hrdinky
která po objevení   vypráví   vyšetřovatelům.Objevení   pravdy a duvody zbytečné a   hrozné smrti tří přátel   mě opravdu škovali.
Pravda bolí a nekdy zní   mrazí.Vskutku zajímavý   thriller!!
Doporučil   bych.
maciii
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Vůbec me to nepresvědčilo,   nevyděsilo, nenaplo a už   vůbec nenadchlo. Snad to bylo   ubohým českým dabingem. Ale   hudba byla skvělá.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.8.2006
Na tomhle filmu se mi líbilo   to, že člověk vlastně   vůbec až pomalu do konce   nevěděl nic, prostě   čekáte už jen ze   zvědavosti, jak to teda   vlastně bylo :-) A je to   celkem napínavý :-)
Uchylvkleci
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.4.2011
100procentní souhlas s Kulky
Neuvěřitelné téma, které   by pod taktovkou Tima Burtona   či Wese Cravena dosáhléo   neuvěřitelných rozměrů.   Bohužel Nick Hamm natočil,   podprůměrný,   nízkorozpočtový (tady si   rozpočtem nejsem jist, ale   film tak rozhodně vypadá)   zbytek něčeho, co mělo   nápad, myšlenku a všechny   předpoklady pro to, stát se   žánrovým kultem. Vše   ztraceno. dvě hvězdy, jedna   za vynikající téma, druhá   za těch několik málo   vytoužených minut dusné   klaustrofobické atmosféry.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih26565minih26565Dopisy od vraha (1998) 
Letters from a Killer n
minih64149minih64149The Runaways (2010) 
The Runaways n
minih2569minih2569Aféra Concorde (1979) 
Concorde Affaire '79 n
minih38930minih38930Velmi nebezpečné známosti 3 (2003) [Video] 
Cruel Intentions 3 n
minih65924minih65924Špionáž (1977) 
n
minih31907minih31907Star Trek II: Khanův hněv (1982) 
Star Trek II: The Wrath of Khan n
minih45969minih45969Pistolník (1950) 
The Gunfighter n
minih41073minih41073O podezíravém králi (1989) [TV inscenace] 
O podezíravém králi n
minih43645minih43645Ivanhoe: Balada o statečném rytíři (1983) 
Ballada o doblestnom rycare Ajvengo n
minih23109minih23109Výstřel v mlze (1963) 
Vystrel v tumane n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:10

75 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Fantom ze Spandau

13:35 - 14:30

10 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:45 - 14:35

0 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

20 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10