Díra (2001)

Díra (The Hole)
64.9 %
 
 

The Hole

Další název: Diera

    Žánr: krimi / thriller
    Země: Velká Británie
    Délka: 99 min.
„Osmnáct dní již uplynulo od záhadného zmizení čtyř studentů. Najednou se objevuje Liz, která jediná přežila. Není schopna poskytnout souvislejší informace ...“
Veřejnost, média i policie jsou zmateny – čtyři studenti jsou nezvěstní. Po osmnácti dnech od jejich záhadného zmizení se objeví Liz, která jako jediná přežila. Je však zcela traumatizována a není schopna policii poskytnout žádné informace. Jediné, na co si vzpomíná, je vojenský bunkr, ve kterém strávili zamčeni posledních 18 dní svého života. Nikdo nechápe, jak je možné, že při tom přišli o život tři mladí lidé. Ani policejní psycholožce Philipe Horwoodové se nedaří událost objasnit. Jak se ukazuje, Liz není schopna či možná nechce spolupracovat. Nerozlišuje fikci od skutečnosti nebo pravdu záměrně potlačuje. Philipa pochopí pouze fakt, že si někdo z mladých lidí vymyslel kanadský žertík, který skončil tragicky. Ale jak to skutečně bylo?

Zdroj: FTV Prima

režie:
Nick Hamm
 
 
hraje:
Thora Birch (Liz Dunnová), Desmond Harrington (Mike Steel), Daniel Brocklebank (Martyn Taylor), Laurence Fox ( Geoff Bingham), Keira Knightley (Frances 'Frankie' Almond Smith), Embeth Davidtz (Dr. Philippa Horwood), Steven Waddington (Tom Howard), Jemma Powell (Minnie), Anastasia Hille (Gillian), Kelly Hunter ( DI Chapman), Lolita Chakrabarti (doktorka), Gemma Craven (pani Dunn), Kevin Trainor (chlapec ve škole)
 
 
námět:
Guy Burt (novela "After the Hole")
 
 
scénář:
Ben Court, Caroline Ip
 
 
kamera:
Denis Crossan
 
 
hudba:
Clint Mansell, Dido ("Always Remember To Respect And Honour Your Mother (Part1) (Rollo Mix)")
 
 
kostýmy:
Verity Hawkes
 
 
střih:
Niven Howie
 
 
zvuk:
Hilary Wyatt
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.