Duben
ohodnotit

Díra

The Hole

Další název:
Diera
Žánr:
Rok:
2001
Délka:
99 minut
„Osmnáct dní již uplynulo od záhadného zmizení čtyř studentů. Najednou se objevuje Liz, která jediná přežila. Není schopna poskytnout souvislejší informace ...“
Popis / Obsah / Info k filmu Díra
Veřejnost, média i policie jsou zmateny – čtyři studenti jsou nezvěstní. Po osmnácti dnech od jejich záhadného zmizení se objeví Liz, která jako jediná přežila. Je však zcela traumatizována a není schopna policii poskytnout žádné informace. Jediné, na co si vzpomíná, je vojenský bunkr, ve kterém strávili zamčeni posledních 18 dní svého života. Nikdo nechápe, jak je možné, že při tom přišli o život tři mladí lidé. Ani policejní psycholožce Philipe Horwoodové se nedaří událost objasnit. Jak se ukazuje, Liz není schopna či možná nechce spolupracovat. Nerozlišuje fikci od skutečnosti nebo pravdu záměrně potlačuje. Philipa pochopí pouze fakt, že si někdo z mladých lidí vymyslel kanadský žertík, který skončil tragicky. Ale jak to skutečně bylo?

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Díra
Prestižná súkromná internátna škola pre bohaté detičky. Nudný život v škole im nestáči. Partia štyroch študentov: Liz Dunnová - hlavná iniciatorka vyletu, Geoff Bingham, Frances a Mike Steel /jeho milujú všetky dievčata v rátane Liz, pre ktorého sa na ten výlet vybrala/. Tip a kto im dal kľúče od lesného bunkru, ktorý slúžil počas 2. svet. vojny ako útočište, im dal inteligentný, ale neatraktívny Martyn Taylor. Ten zas miloval Liz, ale tá mu city neopätovala.

Študenti sa vyberú už na spomínaný výlet. Rodičov a školu samozrejme oklamú.

Po 18 dnoch:
Liz špinavá a vyčerpaná prichádza do civilizácie, vytočí záchránku. Jej zdravotný stav nie je v zlom stave. No jej duševný stav si vyžaduje starostlivosť. Újme sa jej doktorka Horwoodová. Zo začiatku to má s ňou ťažké, až po nejakom čase sa Liz rozhovorí. Mala so svojimi kamarátmi vo vojenskom bunrky stráviť tri dní, s tým, že po tých troch dňoch príde Martyn Taylor a odvezie ich naspäť do školy. Lenže on neprišiel. Liz vypovedala, že ich tak nechal trápiť sa náročky, lebo na ňu žiarli. Že sa nevie zmieriť s tým, miluje Mika Steela. Pri sinscenovanej hádke /podľa Liz bol bunker napojený skrytými kamerami, ktorými ich Martyn sledoval/, Martyn im prišiel otvoriť.

Tento prípad údajného únosu vyšetroval policajt Tom Howard /Steven Waddington/. Vzniesol obvinenie voči Martynovi Taylorovi. Martyn mal však inú verziu, ktorá bola v rozpore s Lisinou. A podľa jeho verzie bola tou zlou práve Liz.
Čo sa vlastne stalo? Prečo Liz po prepustení z nemocnice sa lákala tieňou?

Po tom, čo ju nahnevaný Martyn Taylor vyhľadal, ho našli mrtvého v rieke. Všetko svedčilo o samovražde. A Liz pozve Dr. Harwoodovú do tohto vojenského bunkra, aby jej porozprávala tentokrát pravdu. Ktorá bude naozaj desivá, povie jej, čo sa skutočne stalo s jej spoločníkmi v bunkry.


Autor: gabikazavacka

Popis / Obsah / Info k filmu Díra
Když se po osmnácti dnech od svého záhadného zmizení objeví studentka Liz Dunnová, vypadá jako se vrátila z pekla. Jako jediná se dostala ze zapomenutého bunkru v lese, z něhož se stala past. Traumatizovaná Liz si postupně začně vybavovat, co se vlastně stalo a vypráví o tom policejní psycholožce. Není jasné, jak mohli přijít o život tři její spolužáci. Liz si tajně myslela na jednoho z nich a pro vzájemné sblížení byla ochotná udělat cokoliv. A tak s pomocí svého kamaráda naplánovala víkendovou akci pro odvážné. Její výpověď vypadá zpočátku věrohodně, přesto zde něco nehraje. Nerozlišuje Liz svoji představu od skutečnosti nebo pravdu záměrně potlačuje?
Působivý thriller režiséra Nicka Hamma o čtveřici studentů z prestižní anglické školy, kteří se dostanou do krajní životní situace, má výborně vybudovanou atmosférou a překvapivé zvraty. Děj ukazuje více verzí vyprávěného příběhu, takže divák je do poslední minuty udržován v napětí. Motiv posedlosti druhým člověkem je zapojen do hororově laděného vývoje událostí, které zaujmou svojí syrovostí a nepředvídatelností. Thora Birchová podala jako Liz velmi přesvědčivý výkon, za pozornost stojí také účast neméně talentované Keiry Knightleyové v roli její spolužačky Frances.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Díra
Již 18 dní se pohřešuje čtveřice studentů z místní školy. Když se po této dlouhé době objeví Liz, jedna z hledaných, veřejnost i novináři se snaží zjistit, co se stalo s ostatními. Ovšem jediné, co si Liz pamatuje, je večírek, který si ona a její kamarádi uspořádali ve starém vojenském bunkru v lese. Pomoci jí má policejní psycholožka, která se za pomocí rozhovorů točených na video snaží zjistit pravdu. Postupem času se však přiklání k názoru, že Liz není obětí kanadského žertíku, jak všem zpočátku líčí, ale že úmyslně potlačuje pravdu, aby zakryla vlastní sobecké úmysly, vedoucí ke katastrofě.


Autor: kara.lol

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - 3 + 1 s Miroslavem Donutilem (...

21:50 - 23:04

46 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky lidského génia

21:55 - 22:50

41 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Survivor Česko & Slovensko (20...

21:40 - 23:40

56 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

Prima - 7 pádů Honzy Dědka (2012) [TV ...

21:40 - 22:50

56 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697838
Fotografií: 763966
Plakátů: 376546
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10