Duben
ohodnotit

Ctihodný občan

Law Abiding Citizen

Další název:
Gesetz der Rache
Žánr:
Rok:
2009
Délka:
109 minut
Premiéra v ČR:
19.11.2009
„Jak zastavit pomstu někoho, kdo nemá co ztratit, a navíc sedí za mřížemi?“

Komentáře k filmu Ctihodný občan

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Do kolika mrtvol se dá   tolerovat pomsta za vraždu   ženy a dítěte?
Film   stojí a padá s výkonem G.   Butlera a nikdo si nemůže   být jistý, zda přežije.   Jamie Foxx hraje postavu,   která je otupena americkým   systémem a chová se tak, jak   je mu umožněno v mezích   právnických kliček, jenže   to člověku, který ztratil   rodinu těžko vysvětlí.
Jinak je vše standardní   filmařina a kdo s čím   zachází, tím schází.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.5.2010
Law Abiding Citizen
Gary F. Gray se vrací k   thrilleru a jestli mu něco   jde tak je to právě thriller   (Vyjednavač, Loupež po   italsku, Osamělý ctitel).   Tentokrát se zaměří trochu   na něco jiného, dvě hlavní   postavy - Gerard Butler a   Jamie Foxx, tahle dvojce je   dalším plusem filmu. Gerarda   Butlera jsem viděla   většinou v romantických   komediích, ale upřímně   tohle byla skvělá role a co   se týče Jamieho, tak ten jak   už dávno vím zahraje   úplně všechno. Napětí se   v tomhle filmu dá krájet,   opravdu se tam nenajde ani   minutka nudy a to přesně má   mít každý thriller. Já   jsem se bavila od začátku do   konce. Vřele doporučuji!
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.8.2019
Vtrhli mu do domu, vyvraždili   rodinu a soudní systém   pachatele pustil na svobodu.   Kdo by z toho nebyl   náležitě frustrovaný.   Takže co jiného zbývá,   než vzít spravedlnost do   rukou svých. Známá šablona   o pomstě, avšak tentokrát   přeci jen krapet jinak.   Náležitá hra kočky s   myší, při které mi   samozřejmě umírají lidé,   jaká tu ještě nebyla,   avšak v rámci daných   zákonů, spravedlnosti a   morálky s koncem, jaký být   prostě musel. Gerard Butler   vs. Jamie Foxx ve velmi   zajímavém souboji. Akční   rošambo se nekoná, nervy   drásající drama však také   ne. Volně plynoucí dějství   ale přináší filmovou   zábavu s patřičnou   moralizační myšlenkou k   zamyšlení. Stejně jako u   podobně stavěných snímku   je i zde velmi striktně   povznesena kritika systému,   kdy to při vyslovení slova   'spravedlnost' setsakramentsky   skřípe. Co je ještě   morální a co už ne?   Scénář je postavený   vcelku dobře a zavádí   diváka do základních   detailů problematiky. Nízký   podíl napětí sice více   vzhlíží k realitě, ale v   rámci filmového vyprávění   prostě chybí. A co se týče   emocí, tady se to nepovedlo   už vůbec. Vrcholem měl bych   právě závěr, ale jako by   někdo náhled vypnul proud.   Prostě to emočně nefunguje   tak, jak by mělo. Snímek   tedy celkově moc nadšení   nevyvolá i když samotný   příběh je víc než   zajímavý.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2019
PROCESOR!
Zdrcený otec, který během   chvíle přišel o své   nejbližší je šokován, jak   systém funguje. Ambiciózní   právník si počítá skoré,   které má úctyhodných 96% a   absolutně ho nezajímá   klient, protože stejně   míří výš. Minimálně   bude jednou starosta či   senátor tak na co se   zdržovat, že. Takže se   udělá domluva s vrahem a je   to. A jede se dál. Ne tak   docela, protože zahnali do   kouta člověka, který už   nemá co ztratit, a navíc je   kvůli svému oboru a   znalostem velmi nebezpečný   protivník. Pečlivě buduje   strategii, a to rovných deset   let. Jenže co zmůže sám   proti celému prohnilému   systému? Celkem dost a   myslím, že až do určité   chvíle mu většina fandila.   U každého se to zlomí   někde jinde v jiném momentu,   a u někoho nikdy, ten mu bude   fandit až do konce.   Každopádně Vy nemáte   šanci se nudit a víc si   prosím takových to   thrillerů.
PS-Zajímavý je, že   když vyhrožuje právníkovi,   že mu šáhne na rodinu už   to taková hra není, jako   před tím, už si nepočítá   skoré?...
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.2.2010
Další z ukázek   skutečnosti, že trailer   prodává film a myslím, že   se to u Ctihodného občana   povedlo to jediné je   pozitivní už jsme v kině a   zaplatili jsme za klasickou   sice trošku více   promyšlenou podívanou o   pomstě a následnému trestu,   kterých bylo již natočeno   spousty . Mě to jako   vyhozené peníze za lístek   nepřipadalo šel jsem na   kriminální thriller a   dostalo se mi toho co se dalo   očekávat.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.1.2023
Tak na začátku to vypadalo   jako otřelý příběh   kterých bylo už mnoho ,na   záčátku mu zabijou rodinu   ,systém selže a začne se   plánovat pomsta ale taťka je   docela jinej kabrňák, a   povedlo se to ,bavil jsem se,   nechybí jak dost drsný   scény za který by se   nemuseli stydět ani pomalu v   hororu tak napětí,dobrý   herecký výkony.
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.8.2012
Neuvěřitelný film! Do   shlédnutí tohoto filmu jsem   neměl ani tušení, že   Gerard Butler je herec na dost   vysoké úrovni. Takovýto   děj jsem nikde jinde   neviděl. Až do odhalení   onen příčin a viníka   nemáte ani tušení, jak si   Butler vlastně s těmi poldy   zahrává. Opravdu mě snímek   velice potěšil (kromě té   brutality, která se ve filmu   vyskytuje). Snímek   doporučuju. Budete prostě   nadšeni!
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.8.2012
Tenhle thriller se mi v   poslední době hodně   líbil,hlavně díky   scénáři a   příběhu...Gerard Butler   vypadá ve své roli fakt   věrohodně a Jamie Fox mě   taky nezklamal...drama a   napětí jsem tu taky   zaznamenal,takže jak   jinak--->80%
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.5.2011
Opravdu slušný thriller s   napínavým dějem a a   perfektními herci. Trošku   mě mrzel konec, který sice   vysvětlil mnohé, ale   zároveň v některých   věcech logicky ublížil.   Suma sumárum-parádní film s   kde se nedá vytknout téměř   nic až na pár logických   chyb a nesmyslných pohnutků   mysli - oboje však vychází   ze subjektivního pohledu!   Tzn. doporučuji zkouknout a   udělat si vlastní názor
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.4.2011
Ctihodný občan
Dost povedený thriller,   který nabídne dostatečné   množství akce a napínavou,   strhující atmosféru. Filmy   s motivem pomsty jsou z mého   pohledu velice atraktivní.   Líbilo se mi, jak byl hlavní   hrdina vždy s chladnou hlavou   o krok napřed před svými   pronásledovately. Film má   spád a obsahuje několik   vydařených zvratů v ději.   No a závěr mě taky docela   potěšil.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2011
opravdu "ctihodný" občan
velmi dobrý snímek   raněného otce a manžela.   Pomsta je žádoucí. Tenhle   film byl ve své době   vrcholným dílem Gerarda   Butlera po sérii jeho   romantických komedií,   pomocí kterých se vyšvihl   do světa filmu. Tímhle   snímkem alespoň projevil   svůj skutečný herecký um,   ačkoli mu to zřejmě v   závěru k ničemu nebylo,   protože, opravte mne pokud se   pletu, ale je dnes po něm, po   jeho cca tří letých   výstupech a pádech na horu   "Film Mont Everest"   vidu a slechu?
Papaja73
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.11.2010
Slušné akční drama s   originálním i když trošku   neuvěřitelným   koncem.Příběh muže,který   se rozhodl vzít spravedlnost   do svých rukou,bez ohledu na   to komu ublíží a stáhne s   sebou.Nejhorší je,že jsem   hlavnímu hrdinovi opravdu   fandila a bylo mi líto,že   tak špatně skončil.Inu tak   si mě Gerard Butler v hlavní   roli získal.Zajímavý   thriller.
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.12.2010
Výborné! Ano, tenhle typ   'občana' mě dostal, vtáhnul   do děje a nepustil do   závěrečných titulek. Aby   ne, od prvních minut jsem   hltal šokující záběry   vraždění, startující   drastické hrátky   'ctihodného občana'.   Ústřední postavu ztvárnil   můj oblíbený G.Butler, což   podtrhávalo napínavou   atmosféru celého filmu.   Nejde o žádné typické   kuchání typu "Já jsem   hlavní hrdina a všechny vás   dostanu", ale naopak,   jedná se sérii velice   promyšlených a později   vysvětlených akcí s   jediným cílem. J. Foxx   báječně doléval do ohně   napětí a svým výkonem   dokresloval tento skvělý   film.
Phreaker
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.8.2010
Ano film splnil mé   očekávání. Pokud   překousneme to, že je to   klasický film o   "pomstě" a to, že   každý Američan, kterému na   filmovém plátně zabijí   rodinu, je buď agent CIA,   člen speciálních   armádních jednotek, člen   S.W.A.T. teamu či bývalý   člen některého z těchto   útvarů, dostaneme velmi   slušný triller s tak trochu   hodně nereálným koncem.
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2010
Je to slušně natočený   film. Pravda trochu přehnaný   (podzemní chodby do všech   cel ve vězení, telefon,   který vybuchne (a kdy a jak   do něj tu nálož   dal????......), ale nudit se   nebudete a možná si ho   pustíte ještě jednou, i   když podruhé je to už nuda.   Scénář působí jako dobře   promyšlený, ale má chyby.   Ovšem Gerardu Butlerovi   taková role opravdu sedne.
matej69
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.11.2011
Když se chtěl pomstít   vrahům své rodiny, souhlasil   jsem s nim. Když chtěl   zabít právníka, ještě   jsem ho chápal, ale když se   rozhodl vyvraždit celý   soudní systém, už moje   sympatie ztratil...
Námět dobrej + výkony   hvězdný + konec překvapivej   = film skvělej
Jarda1420
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2012
Prvních 80% filmu super, ale   pak už mi to přišlo velice   překombinované a   nereálné.Nejsem si jist,   jestli si vláda nepohlídá,   kdo vlastní pozemky   sousedící s federální   věznicí...No, ale co už. Je   to jenom film...
Každopádně se mi tenhle   film velice líbil a vřele ho   doporučuji!!
kockyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2010
Bomba
Skvělý a ještě jednou   skvělý film.Nemá hluchá   místa a po dlouhé době jsem   neodtrh oči.Všem jen   doporučuji
movie-freak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2011
Cesta za pomstou vraždy   manželky a dcery, kdy zákon   nesplní svou povinnost, je v   podání Gerarda Butlera   dokonalý okulahodící   zážitek.
Nymeria
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.11.2011
perfektný film, výborný   Gerard Butler aj Jamie   Foxx...malo to akciu, a   ukážka toho ako sa otcovia   vedia rozčúliť, keď sa   niečo stane ich najmilším
petricka2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.9.2010
...od tohoto filmu jsem hodně   očekávala,protože mi jej   hodně lidí z okolí   doporučovalo a možná kvůli   tomu jsem byla nakonec z něj   zklamaná. Určitě zajímavý   námět, ale provedení   horší. Ale věřím, že   tento film má spousty   nadšenců, já ale mezi ně   nepatřím...
flawi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.5.2011
Ctihodný občan se na první   pohled tváří jako   exkluzivní thriller, ale při   tom druhém pohledu už jsou   vidět ty do očí bijící   logické chyby, nepříliš   silný scénář a hloupý   konec.... Ctihodný občan je   snímek, který se tváří   ambiciózněji, než ve   skutečnosti je....
puol
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.1.2010
Dobrý námet a zo začiatku a   ma prekvapila i potešila   nekorektnosť snímku, vŕta   sa hlavne do amerického   súdneho systému. V druhej   polovice, už ale začína   byť scénar značne priblbý.   Film zachraňujú už len   sympaticki hlavni   predstavitelia. Škoda bolo   zarobené na viac.
alberteinstein
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.6.2010
Slušne natočený debilný   príbeh o týpkovi, ktorý sa   chce pomstiť systému, ktorý   z jeho pohľadu zlyhal.   Jednoduché, primitívne, nič   neprekvapí, ale dobre sa to   pozerá.
JohnCoestler09
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2010
Butler na víslní
Gerard Butler má rok čo rok   lepšie filmy a preto som si   pozrel aj tento.Perfektne tu   stvárnil zápornú postavu a   aj celý tento film bol velmi   dobrý.Pozeral som ho dvakrát   po sebe a ani po druhý krát   som sa nenudil,to už je čo   povedat.
Sicilian
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.12.2009
7/10
Řekl bych solidní thriller.   Někdy to až sice hraničí   pomale mysteriózními kousky   , ale určitě se k němu   minimálně jednou vrátím.   Butler na mě působí velice   věrohodně i když to není   nějaký TOP herec. Mimochodem   odpravení soudkyně je   vskutku v ten moment lehce   šokující :-)
catyinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.10.2010
Film, který mne opravdu   dostal! Úžasný! Každou   chvíli mne něco překvapilo   což oceňuji, mnohem lepší   než film u kterého   předvídám co se stane   každou chvíli. Vlastně jsem   jednoho z hlavních herců,   otce ( Gerard Butler ),   kterému byla zabita jeho   milovaná rodina, obdivovala.   Způsoby jak vše dělal, jak   přechytračil ostatní,   kteří si s ním nevěděli   rady. Až nakonec spadla klec   a konec mne trochu zamrzel,   nejspíš bych mu přála   život a ne smrt. Za jeho   obětavost pomstít se za   čin, který nebyl   spravedlivě vyřešen. Proto   je mé hodnocení 10/10
realwoman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.7.2010
Butler je moj kon, toho vazne   mozem. Je sexy, charizmaticky   a vobec - vsak sa kocky na   neho dobre pozera, waw! Film   bol slusny, jeden z tych   lepsich thrillerov v   posl.case. Gerardovi som   uverila (ale jemu uverim asi   aj v operete) Nic mi az tak   neprekazalo ako ten typicky   HOLLYWOODSKY pateticky koniec.   Inak slusna podivana, ako   povedia bratia Cesi.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih10410minih10410Kolik slov stačí lásce (1961) 
Kolik slov stačí lásce n
minih18228minih18228Růžový panter (1963) 
The Pink Panther n
minih78802minih78802Gardens of the Night (2008) 
Gardens of the Night n
minih97212minih97212Revival (2013) 
Revival n
minih41983minih41983Poslední prázdniny (2006) 
Last Holiday n
minih58188minih58188Resident Evil: Afterlife (2010) 
Resident Evil: Afterlife n
minih27720minih27720Nepřítel před branami (2001) 
Enemy at the Gates n
minih134787minih134787Zjevení (2003/1) 
The Gathering n
minih47533minih47533Růžový panter 2 (2009) 
Pink Panther 2 n
minih19589minih19589Star Trek: Generace (1994) 
Star Trek: Generations n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

132 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Hraje vám... Straňanka

04:25 - 04:59

2 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

03:45 - 04:45

42 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

03:55 - 04:50

32 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10