Jeden svět
ohodnotit

Růžový panter

The Pink Panther

Žánr:
Rok:
1963
Délka:
115 minut
„Jeden z nejslavnějších diamantů světa ohrožen! Zachránit jej může jen jediný muž: inspektor Jacques Clouseau.“

Obsah filmu Růžový panter

 
Kdo by ho neznal. Vždyť je to Sellersův nejslavnější film a inspektor Jacques Clouseau jeho nejslavnější postava. Zápletka se rozvíjí kolem zářivého diamantu jménem Růžový panter. Jeho majitelce princezně Dale ani tak nezáleží na tom, jestli je to největší šperk tohoto druhu na světě. Váží si ho spíš jako daru od svého otce. Nikdo se proto nemůže divit, že ji znepokojí, když se Panter ztratí. Na druhou stranu ale nebýt incidentu, nebyla by ani zmatkářského detektiva Clouseaua. A nebýt zmatkářského Clouseaua, který ani po dvou hodinách není schopen přijít na to, že má zloděje diamantu přímo u nosu, nebylo by žádného filmu.

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Růžový panter >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

topipig
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.12.2022
Zahřívací kolo pro Petera Sellerse vulgo   inspektora Clouseaua, který si teprve připravuje   půdu pod nohama, aby v dalších dílech série   začal řádit jako uragán. V tomto případě   zatím slabší odvárek.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2022
„Růžový panterʼ je jméno animované   postavičky, která debutovala v úvodních   titulcích a dočkala se nesmírného věhlasu.   Ale také je to především jméno vzácného   drahokamu, kolem kterého se strhlo mnoho   komediálních etud s roztržitým inspektorem   Jacquesem Clouseau, kterému nezapomenutelně   propůjčil tvář Peter Sellers. Jedná se o   první snímek vzniklé filmové série, a jak už   dnes víme, jedná se teprve o zahřívací kolo.   Vše se odehrává především v prostorách   luxusního hotelu v severní Itálii, což je   výborné synonymum pro situační humor a komiku.   A co je důležité, celé je to dobře   promyšleno. Jistojistě pomohlo také   vynikající obsazení. Když už nic, snímek   přitáhly tehdejší herecké hvězdy. Příběh   občas doplňují krásné scenérie městečka   Cortina dʼAmpezzo v provincii Belluni v   severoitalském Benátsku, čemuž se vlastně   tímto dělá reklama. Nezapomenutelný soundtrack   hudebního mistra Henryho Manciniho už je jen   třešničkou na dortu. Humoru je více než dost,   avšak přísně se vše drží na onom   situačním humoru. Automobilová honička v   maškarních kostýmech v závěru je už   doplňujícím vstupem do grotesky. Bohatá   smetánka představuje dnes už vzácné   společenské chování a děj pomaloučku plyne   jak vánek. Ano, všemu je dán svůj čas a tak   jediná vtipná scéna nespadne až moc do   bláznivin. Málokterý současný divák si   uvědomí, že se také jedná o komedii   erotickou. Je to však koncipováno tak, že je na   dnešní dobu už těžko pochopitelné, že sex   může být zábavný, aniž by byl oplzlý. Dnes   ve filmové branži ohromná vzácnost. Takže tu   jsou po dějové stránce dvě etudy. Hon na   fantoma a sexuální touhy. Obojí dobře   vyrovnané. Vzájemně si nepřekáží a naopak   se vkusně doplňují. Komediální klasika s   nejoriginálnějším detektivem inspektorem   Clouseau, který jak je nešikovný, tak je   zároveň i mazaný. Filmový počin na své   stáří stále vyhledávaný a stále se pro   svůj humor neomrzí.
Karius
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.1.2022
Mě to přijde jako hrozná blbost. Film je   neskutečně nudnej a ty plky v pokojích a   postelích, jsou jak z mateřské školky.   Přemýšlím, jestli jsem se vůbec zasmál.   Scéna popíjení s tygrem na podlaze, byla tak na   úrovni prvního svrbění v rozkroku na   základní škole. Peter Sellers absolutní   tragédie a prsatá Claudia nebo krásná   Capucine, to taky spasit nemohly. Možná tak   Niven svou roli zvládnul. A mimochodem původní   dabing otřes. Slovo miláčku zaznělo ve filmu   asi tak 100x a už v půlce filmu mi to lezlo   krkem. Tenhle film je pro mě kvalitou tak na   úrovni těžkého podprůměru. 30%
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2020
Tento specifický druh poněkud absurdního humoru   Petera Sellerse asi není úplně pro každého   (podobně jako třeba u R. Atkinsona) ale já   osobně mám tuhle filmovou serii krimi komedií   moc rád. V tomto případě skvělé obsazení   hlavních rolí, spousta originálně pojatých   gagů, které chvílemi evokují atmosféru   němých grotesek a k tomu nesmrtelná hudba. Pro   českého diváka to vše umocněno i   vynikajícím dabingem. Není divu, že tyhle   filmy umí pobavit už několikátou generaci   fanoušků.
Petrkey
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.11.2019
Je to jeden ze 158 filmů, které v Hollywoodu v   roce 1963 vznikly. Z toho bylo komedií 38 a z   nich byly dvě opravdové hitovky: Sladká Irma a   To je ale bláznivý svět. Růžový panter   trhákem nebyl, ale vydělal. Film se mi líbil   tehdy a líbí se mi i dnes, hlavně hudba Henry   Manciniho. Pink Panther Theme je melodie, která   jen tak z podvědomí nevymizí. Škoda, že   neslyšíte jak si broukám. Peter Sellers se v   postavě inspektora teprve hledal, postavu George   by asi mohl zahrát kdokoliv, ale jinak to bylo po   herecké stránce bez chyby. Ze scénáře dostali   herci víc, než nabízel. To, že budou další   pokračování inspektora Clouseaua lepší se   tenkrát ještě nevědělo. Povedený (starý,   dobrý) dabing mě potěšil. Simona Stašová   namluvila Claudii Cardinal excelentně.
beneva
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2015
Komisař Clouseau vůbec neměl být v tomto filmu   hlavní postavou, tím měl být sir Charles   Litton. Jenže Peter Sellers na sebe strhl svou   komikou takovou pozornost, že se pak filmová   pokračování již zaměřila výhradně na něj.   Proto se možná zdá Clouseau méně výrazný   než pak v pozdějších filmech, kde to mohl   Peter Sellers rozehrát naplno aniž by   zastiňoval některého hereckého kolegu jako v   tomto filmu Davida Nivena.
S8
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.12.2015
Velmi pomalý rozjezd..
... jinak bezkonkurenční panteří série,   kterou netřeba komentovat. Tento díl beru   spíše jako úvod do zápletky celé série, ale   i tak by rychlejší sled událostí neškodil.   Jen mi vrtá hlavou, jak mohl trouba jakým je   filmový Clouseau přijít k ženě jakou   ztvárnila Capucine :-)
rimmerova-motorka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.12.2015
Nic
Nic se neděje...nic se neděje...žvanění...nic   se neděje. Stejně jako nechápu, že mizerný   film M.A.S.H. odstartoval úspešný seriál, tak   nechápu, že tahle dokonalá nuda odstartovala   skvělé filmy o komisaři Clouseauovi. Nuž stalo   se. Radši mám další díly. Tenhle je první a   nejslabší.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.3.2015
Vůbec nechápu, jak mohla tahle nezáživná   kriminálka nastartovat tak skvělou sérii. Já   jsem nejdříve viděl další filmy, tento až   pak a šeredně mne zklamal. Clouseau je na   úplně vedlejší koleji, jeho scénky jsou   nedotažené, vlastně se hodně filmu jen   proklábosí. Chybí mi tu také inspektorovy   přeřeky. Niven je prkenný, ostatní mi také   moc nesedli. A tak, klasika neklasika, dávám, co   dávám, protože mne to prostě nebavilo a   považuji to nejslabší film celé série. A to   málo co dává jen panu Sellersovi za jeho pár   legrácek. 2015030610008/10020
bobo336
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.2.2015
The Pink Panther
Nie,že by tento Panter bol až príliš zlý ale   jeho hlavným problémom je dlhá stopáž a   to,že náš Inšpektor má príliš málo   priestoru aby nás stihol zabaviť a tak niektoré   pasáže vyznievajú nudne.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih192118minih192118White Tiger (1923) 
White Tiger n
minih53367minih53367Začátkem září se dalo do deště (1978) [TV inscenace] 
Začátkem září se dalo do deště n
minih136336minih136336Dřímající obr (2015) 
Sleeping Giant n
minih64263minih64263Přitažlivost (1987) 
L'attrazione n
minih64787minih64787Halvard Solness (1980) [TV divadelní představení] 
n
minih140509minih140509Barva vítězství (2016) 
Race n
minih112994minih112994Paranormal Activity: Prokletí (2014) 
Paranormal Activity: The Marked Ones n
minih18499minih18499Sbohem, lásko (1995) 
Bye Bye Love n
minih148496minih148496Otec Mrazík (2013) 
Le Père Frimas n
minih53881minih53881La grosse caisse (1965) 
La grosse caisse n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Syn Růžového pantera (1993)

 Syn Růžového pantera (1993)
Syn Růžového pantera n
Son of the Pink Panther
Žánr: komedie / krimi
Země: Spojené státy americké / Itálie
Režie: Blake Edwards

(pokračování)

Kletba růžového pantera (1983)

 Kletba růžového pantera (1983)
Kletba růžového pantera n
Curse of the Pink Panther
Žánr: komedie / krimi
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Blake Edwards

(pokračování)

Stopa Růžového pantera (1982)

 Stopa Růžového pantera (1982)
Stopa Růžového pantera n
The Trail of the Pink Panther
Žánr: komedie / krimi
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Blake Edwards

(pokračování)

Pomsta Růžového pantera (1978)

 Pomsta Růžového pantera (1978)
Pomsta Růžového pantera n
Revenge of the Pink Panther
Žánr: komedie / krimi
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Blake Edwards

(pokračování)

Růžový panter znovu zasahuje (1976)

 Růžový panter znovu zasahuje (1976)
Růžový panter znovu zasahuje n
The Pink Panther Strikes Again
Žánr: komedie / krimi
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Blake Edwards

(pokračování)

Návrat Růžového pantera (1975)

 Návrat Růžového pantera (1975)
Návrat Růžového pantera n
The Return of the Pink Panther
Žánr: komedie / krimi
Země: Velká Británie
Režie: Blake Edwards

(pokračování)

Inspektor Clouseau (1968)

 Inspektor Clouseau (1968)
Inspektor Clouseau n
Inspector Clouseau
Žánr: komedie
Země: Velká Británie
Režie: Bud Yorkin

(pokračování)

Komisař Clouseau na stopě (1964)

 Komisař Clouseau na stopě (1964)
Komisař Clouseau na stopě n
A Shot in the Dark
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Blake Edwards

(pokračování)

Růžový panter (1963)Růžový panter (1963)Růžový panter (1963)Růžový panter (1963)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177911

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10