Duben
ohodnotit

Troja

Troy

Rok:
2004
Délka:
163 minut
Premiéra v ČR:
13.5.2004
„Pokud někdy stálo za to svést kvůli lásce boj, nestalo se tak ve větší bitvě, než byla tato …“

Komentáře k filmu Troja

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 98
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2010
brada pitta jsem az do tohoto   filmu moc nemusel a asi jsem   snim nic poradne do te doby   nevidel ale tady ukazal ze   herec je moc dobry .... podle   pravdy to podle kritiky moc   neni ale kdovi jak to bylo ve   skutecnosti a jestli vubec   podle baji tam byli   carodejnice a ruzny takovy   ptakarny jeste ze do filmu to   nedali ....pro me nejlepsi   historicky film..... souboj   Hektora s Achileem je   perfektne natoceny
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.7.2009
Čekal jsem mnohem víc změna   dějin no možná mám to jako   2dvd 10 dávám za kulisy sem   tam jsou o proti stavbám v   pozadí menší při závodech   je vidět jak má závodník   na vozíku asi hasící   přístroj snad to zachránilo   jen obsazení
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.11.2007
Skvělý historický velkofilm   s hvězdami Hoolywoodu.   Snímek celkem věrně   kopíruje Homérův námět, a   to je dobře.
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.10.2012
Výpravný film, skvěle   zpracovaný v každém ohledu.   Ve svém žánru jeden z   nejlepších. Přestože   historické filmy moc   nemusím, viděla jsem ho už   několikrát. Krom hvězdného   obsazení a silného   příběhu mě fascinovaly   žalozpěvy, podtrhující   bolest a smutek. Nemám co   vytknout, ani za co strhnout   hvězdy.
meduska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2011
Mě osobně si Troja získala   na 100%. Člověk v ní   dostane vše, co od   historického filmu dostat   má. Neohrožené hrdiny,   lásku ke krásné ženě,   velkolepé bojové akce,   nenáviděníhodného   zloducha, podmanivá hudba...   Stopáž sice dlouhá, film   ale za to stojí.
Katka.H.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2009
Nejjjj film !!!
Troja se mně líbila hned   když jsem ji poprvé viděla   !! Ti skvělí herci a   herečky ( Brad Pitt, Orlando   Bloom, Eric Bana, Diane Kruger   a mnoho dalších ) mě jen   přesvědčili na tom jak je   to svělý film. I ten   příběh ( je pravda trochu   upravený ) není sice   přesně podle Homéra (   Ílias jsem četla ), ale i   ten je velmi skvělý !!!!   Troja je nejjjj film !!!
Ziidgaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2004
Uznávám, že se s   starověkým podáním   Trojské války to nemělo moc   společného... snad by mohli   distributoři poupravit název   na "Achilleus", pak   by to více odpovídalo   obsahu, ale jinak se na film   dívalo dobře.
Petr1984
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2008
Nádherná výprava a vůbec   hodně kvalitní film. Je mu   vytýkáno, že se odchyluje   od původní, notoricky   známé báje o trojské   válce. To je pravda, ale v   globálu mi to vůbec nevadí.   Nepřesnosti neberu nijak   doslova, důležitý je pro   mě, jak na mě zapůsobí   film v celkovém efektu. V   tomhle směru se naprosto   povedl. Brad Pitt je   vynikající jako Achilles   (omlouvám se, asi jsem to   nenapsal dobře, ale jména   řeckých hrdinů po stránce   pravopisu až tak dobře   neovládám), bojové scény   nemají chybu, trojský kůň   je perla celého filmu. Můžu   vidět opakovaně a vřele   doporučit.
martin1410
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.3.2016
TROJA
Hodně dobry film,škoda že   to je podle pravdy,já bych   přiběch upravyl a dopadlo by   to jinak.Tenhle film se povedl   doporučuji všem.
power
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.5.2005
film byl moc dobrej dokonce   sem zmenil nazor i na brada   pitta.boj o troji byl   fascinujici i když nebyl   natocen podle autora   homera.bojove sceny byli ok   nneni co dadat.
ceno1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2007
Velkolepí veľko film v   podaní Brada Pitta k tomu   niet čo dodať.Velkolepé po   všetkých stránkach.Film z   historického hladiska pri   ktorom sa nebudete nudiť
fufana
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.5.2018
Krvavé
No je to dobrý film sice   místy trošku drastické ale   obsazení je dobré. Myslím   že producent a režisér atd.   to zvládli skvěle
ondrejkovar77
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.3.2014
Film ujde, ale naštvalo mě,   že z Meneláa a Agamemnóna   udělali takové ubožáky.   Agamemnón - jeden z   nejlepších vojevůdců a ve   filmu z něho udělali ...
michael75
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2012
Nezapomenutelny film
Kazdy ma narok na svuj nazor,   ale Vy kteri hodnotite pod   peti hvezdami byste se meli   znovu zamyslet.
Pekny   pribeh, Brad Pitt na to ze je   to "pouze" herec a   zadny bojovnik jako Jet Li   nebo Steve Seagal, tak jeho   bojove sermirske schopnosti   vubec nebyly pozadu. To tu   nikdo neocenil. Ten jeho styl   boje byl bravurni. Hudba take   excellent. Co ste chteli videt   vice ? Kdyz zavidite americke   kinematografii, tak se bezte   koukat na Marecku podejte mi   pero.
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2013
Jeden z nejlepších   novodobých historických   filmů.Válečné scény   uchvatné s výbornými   hereckými výkony a   skvělými efekty.Scéna jak   připlouvají stovky lodí k   Troje je výborná.Hvězdné   herecké obsazení jak jinak v   takovém historickém   velkofilmu.
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.6.2011
:)
No,mám-li být upřímný,tak   se mi ten film líbil moc a   to ze dvou důvodů...jednak   mě zajímá historie a pro   filmy s historickou tématikou   mám slabost(Pearl   Harbor,Titanic nebo Poslední   samuraj)další důvod je,že   jsem jako malej dostal   kreslenou publikaci války   mezi Trojou a Spartou,takže   mě trošku ovlivnila   nostalgie a to,že to není   úplně podle mýtů, není   až tak důležitý,protože   ani nikdo přesně nemůže   vědět,jak to všechno   opravdu bylo :)Brad Pitt je   famozní a tuhle roli   zvládnul velice dobře, už   jen proto,že ve 40ti tam   vypadá,tak na 25 :) Eric Bana   nezklamal a Diane Kruger   rozhodně nevypadá vůbec   zle,jen ten Orlando Bluma mě   opět nějak   nepřesvědčil.Každopádně   není to film u kterýho by   se měl člověk nudit i   když tam takový pasáže   jsou a co je opravdu   luxusní podívaná, tak   fight mezi Achillem a   Hectorem, což považuju za   nejlepší počin ve filmu a   podle mě je to i jeden z   nejvíc povedených soubojů   filmového průmyslu vůbec :)
movie-freak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.6.2011
velmi zdařile ztvárněný   Homérův příběh o Tróji.   Naprosto mě uchvátily   bojové scény. Brad Pitt ve   své roli přímo sálá   hrdinstvím, silou a odvahou.   Na své si samozřejmě   příjde i ženské publikum.
Izzy8635
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.3.2018
Tenhle film byl dobrý od   začátku až do konce. Na to,   že trval dvě a půl hodiny a   děj by se dal sepsat v jednom   středně dlouhém odstavci,   čas při sledování   strašně rychle ubíhá. Film   jednoduše nemá žádná   hluchá místo, to už se moc   nevidí. Je hodně vidět   investice do efektů a   prostředí. Troja i Řecko   vypadají velice dobře.   Nejvíce mě překvapilo, jak   ráda jsem se dívala na   vojenské potyčky. Vypadaly   dobře, mnohem líp než   některé současné filmy. A   když už zainvestovali do   všeho okolo obsadili do filmu   samé známé tváře a   většině z nich antický   kostým nesmírně slušel.   Hlavně z Pitta nešlo   strhnout oči. Povedlo se i   upravit námět tak, aby byla   zachována myšlenka a aby se   dala natáhnout na velkofilm.   Někomu může vadit, že   přežilo Trojanů o trochu   víc než mělo, ale mně to   kupodivu nevadilo vůbec.
leva2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Asi takhle: netěšil jsem se   vůbec a teď jsem nepokrytě   nadšený. Osobně mám radši   jiný druh umění, než je to   oslavované antické, takže   pouhá inspirace velkým   dílem mi nevadila. Jediné,   co by se dalo vytknout, byla   ta věc, že se o bozích ve   filmu stále jen mluvilo (a   proč tedy, když tam větší   úlohu neměli?) a Bluma,   jehož "plakátový"   herecký výkon jsem však   čekal. A dál...už je to   všechno jen dobré. Herci,   režie (dokonce jsem našel i   pár dobrých nápadů!!! :-),   kamera, výprava a dokonce ani   ta zatracovaná hudba mi   nepřišla nijak strašná. A   vražedná stopáž utekla   jako voda
Amthauer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.9.2008
Náhodou jsem se výtečně   bavil, výprava byla fajn,   dialogy stravitelné a Brad   Pitt do role drzého a hrdého   Achillea naprosto přesně   sedl. Akční scény i epické   vyznění se povedly, kdo by v   tom chtěl hledat filozofii,   ať vezme v úvahu, že ani   Homér, jakkoliv klasický,   nepsal kdovíjak do   hloubky.

@   sisakov

O   "Zeusovi" jsem   neslyšel ani já, maximálně   o Diovi ;)
Kristi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2004
Bomba!
Právě jsem se vrátila z   kina a jsem z filmu přímo   nadšená. Mým favoritem se   stal Hector alias Eric Bana   ;-* byl ve filmu moc dobrý.   Taky jsem si oblíbila   Achilleovu obratnost. Film byl   moc dobře převyprávěn a   vůbec mi nepřipadal   zdlouhavý. Možná bych si   některé scény užila víc,   kdyby ten divák sedící za   mnou pořád nekopal do mého   sedadla :-) Jsem rozhodnuta,   že při příští   návštěvě knihovny si   půjčím Homérovu Iliadu. A   abych nezapomněla, Sean Bean   taky byl dobrý ;-)
PS:   Abych nezklamala fanynky   Orlanda Blooma, těšte se ;-)
Kecka1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Nechápu proč byl kritikou   hodnocen tak špatně.   Například Premiere ho nedalo   ani mezi dvacet nejlepších   filmů roku. Film má v   divákovi probudit emoce a já   se musím přiznat po   shlédnutí   "nenáviděl"   Parise. Hodně se mi líbilo   jak tvůrci vyřešili mýtus   s Achilovou smrtí.
stepankas
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.12.2007
Myslím, že jsem si od toho   slibovala trošku víc,   nepřišlo mi to jako utkání   v boji, ale jako utkání B.P.   a O.B. o to, kdo je lepší   herec. Ale teď trošku   historické hodnocení: film   byl hodně nákladný, po   které koliv stránce. Dostal   také spoustu ocenení, což   mu přeju, ale podlé Hóméra   se zase tak moc nedrží... V   každém případě,   milovníkům historie   doporučuji!!
ane15
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.5.2008
jeden z filmů, po kterém   puberťačky začnou slintat a   hned se zajímají o   dějepis.:-)... a neví,   jestli mají fandit Achillovi   nebo spíš Paridovi???:-)
každopádně velkolepá   výprava a dobré akční   scény, příběh je spíš   přimyšlený, ale to nikdo   neví, jak a jestli vůbec to   doopravdy bylo...
Tarik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.11.2004
Vizuálně perfektně   zvládnutý film, kde jsou   akční scény opravdu   domakané do dokonalosti...   Herecké výkony jsou také na   velmi vysoké úrovni, hlavně   E. Bana zahrál   výborně...
Za tím   vším ale stojí ne moc   kvalitní příběh. Dvou a   půlhodinový film se dá   shrnout slovy: Tři parádní   bitvy, milostná zápletka a   něco k tomu... Ale rozhodně   jsem se v kině nenudil, ale   některé scény mohly být   lepší...
Celkově ale   film stojí za to, hlavně   díky hercům...
KatkaDiaz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Zajímavý film.. Nevěděla   jsem komu mám držet palce v   boji Hektora proti Achileovi..   Oba si zasloužili výhru i   prohru..
Ivesan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Skvělý Brad Pritt, Eric Bana   i Orlando Bloom.
Velkolepé zpracování   nám velmi dobře známé   legendy o trojské Heleně a   bitvě o Tróju. Mohu jen   doporučit...
pájka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.5.2004
Trója
Je to dobře natočený   snímek! Působí dost   realisticky! I výkony herců   mě překvapily! Například u   B. Pitta jsem rozhodně   neočekávala tak skvěle   zahranou roli! I Eric Bana mi   připadal ve své roli dost   jistý! Jen Orlando Bloom mě   moc neohromil! I obsazení   Seana Beana mě mile   překvapilo!(hrával spíš   hlavní záporky, nebo   romantiky, klaďase jsem   nečekala :) ) Tento film je   zajímavým pohledem na to,   že i legenda má logické   vysvětlení! Rozhodně   doporučuji shlédnout!!!
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.10.2012
Staré pověsti řecké à la   Hollywood, aneb pan Homér by   se divil... :-)
Navzdory všem odchylkám   od původního zdroje (a že   jich tam je...) jde o   zajímavý   "historický" film s   celým defilé zvučných jmen   - standatdně dobrý (byť   "neřecky"   blonďatý) B. Pitt, famózně   charismatický E. Bana, i ve   chvílích žalu majestátní   P. O´Toole... Pochválit se   určitě dá i celková   výprava a ten, kdo se   dokáže oprostit od   puntičkářského lpění na   předloze, si tenhle snímek o   dobývání legendárního   města rozhodně užije.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.10.2004
Nejvíce mě překvapilo, že   film tak rychle uběhl. 163   minut je opravdu dlouho, ale v   kině mi to ani nepřišlo, a   přitom, upřímně řečeno,   se v tom filmu vlastně skoro   nic nestalo. Myslím, že je   to výborně natočené,   protože obsah jde shrnout v   pěti větách a přitom ve   filmu nejsou hluchá místa,   kde by se divák nudil.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Troja se mi hodně líbila,   bylo to super udělané,   přesně podle historie.   herecké obsazení bylo   hvězdné, takže se to hodně   promítlo na rozpočtu. Ale   komu to vadí, byl to fajn   film
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.3.2012
Troja
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Když už Hollywood točí   velkofilm, za který utratí   tolik peněz, není mu pak   líto nacpat tam tolik star,   jako třeba tady v Troji.   Proto se zde na plátně   objevují Brad Pitt, Orlando   Bloom nebo třeba Diane Kruger   (tak takhle vypadá ta   nejkrásnější žena na   světě). Vše je zobrazeno   opravdu velkolepě, ať už se   jedná o legendární město,   ležící údajně někde v   Turecku, nebo o ohromné   bitvy. Příběh působí dost   rozporuplně a divák ani   neví, komu by měl vlastně   fandit, na obou stranách   nalézáme sympaťáky,   jejichž osudům držíme   palce. Bohužel Homérův epos   byl už probírán na   základní škole a tak už   každý ví, jak vše   skončí, ale možná o to   víc očekáváme nějaké   neočekávané zvraty :)
Všechny postavy jsou tak   uvěřitelné, Paris, Helena,   Hektor, Achilles, král   Menelos, že jestli se někdy   tento deset let dlouhý souboj   skutečně odehrál tak, jak   je popisován v antické   literatuře, mohlo se to   odehrát právě takhle, tak,   jak nám to naservíroval   režisér Wolfgang Petersen...
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2018
║Rozpočet   $175miliónov║Tržby USA   $133,378,256║Tržby   Celosvetovo $497,409,852 ║   Brad Pitt ako Achilles a Eric   Bana ako Hector hrajú svoje   hrdinské postavy bravúrne aj   napriek tomu, že scenár ma   svoje slabiny a ostatný   známi herci hrajú len dosť   priemerne, či dokonca úplne   kazia dej ako Orlando Bloom   otravne podávajúci svoju   úlohu Parisa. Súboje sú   vrcholom filmu, hlavne ten   pred hradbami Tróje: Achilles   vs Hector. /videl v kine 2x:   80%/
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.2.2017
Paradny velkofim...
Vyborny velkofim,ktory ma   minul a dlh dohanam po 13   rokoch...
Vynikajuce   herecke obsadenie a bojove   sceny boli strhujuce.Mal som   obavy z toho ako dokaze   reziser udrzat akciu pri tak   dlhej minutazi,ale podarilo   sa.Velmi ma sklamala nevyrazna   hudba,za ktoru je zodpovedny   James Horner-autor mnohych   filmovych hitov...
Film   doporucujem.
collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.9.2016
Moc dobře zpracovaný   historický příběh, s   bohatou výpravou a obsazený   krásnými lidmi.Je to pastva   pro oči a přes všechny   krutosti, si také nejedna   duše citlivých divaček   přijde na své.A pokaždé   jsem smutná ze smrti   božského Achilese v podání   Brada Pitta.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.8.2009
Pitt,Bana,Bloom,Kruger,zvučn?   ? jména se v Troji nacházi a   film je to tedy   slušný.Skvělé   boje,skvělý herci a skvělý   příběh už mnohokrát   sfilmován.Bana a Pitt jsou   asi nejlepší ve   filmu,nejlepší je scéna s   Hektorem a Achilem,když   bojují na život a na   smrt.Jak sem už   říkal,obsazení je velmi   slušné,mohlo to být trochu   lepší,jinak je to   historický film se vším   všudy.
ELEONORA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Co se týče výpravy,
film nemá chybu. Co se ale   mně, důchodkyni líbilo moc,   jsou účesy hlavních   mužských rolí. Asi to tak   bylo, že na vlasy nedbaly v   té době jen ženy. Moc se mi   to líbilo. Pitt, sladký,   děj všichni chorobně   známe. Apropo: víte, kde v   Praze můžete vidět   Trojského koně???
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.8.2008
Film má svělou   průpravu,herci jako Sean   Bean,Orlando Bloom,Bratt Pitt   a hlavně Eric Bana byly   výborní a s rolemi si   poradili.Jediné co mě mrzí   je překroucení děje   původní báje.....
standa.kasna
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.3.2008
Troja podle mého názoru   velice povedeny film.Na to že   se děj odehravá 1190 let   před krystem tak se tento   film tvůrcům hodně poved.
lagony
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.6.2010
lagony
super ale hnus že achielus   padl šíp prince parida   zasahl jedíne smrtelné misto   na jeho těle a je povšem
Orin
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Troja je dobre obsazeny film!!   liby se mi ze sou tam hrdinove   ktere si zamilujete a pak vas   trapi kdys jeden vas oblibenec   zabyje toho druheho!!takze me   hodnoceni je takove nejasne   rekneme ze film je docela   dobry!! moc dalsiho vam toho k   tomuto filmu nepovim protoze   me moc nezeujal!
Joudulka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Nádherný historický film.   Tři vynikající herci v   titulních rolích. Z celého   filmu se mi nejvíce líbil   souboj Hectora a Achilea. Oba   herci se prý na tuto scénu   dlouho připravovali, bylo to   znát. Klobouk dolů. Fandila   jsem Hectorovi, škoda, že v   souboji prohrál a zemřel.
joss
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.5.2004
Is there no-one else?
Už samotné téma- exotická   trojská válka a nahoněnej   Brad Pitt předurčili Tróju   k úspěchu.
Film   vůbec není   zdlouhavý,střídají se zde   velkolepé bitvy s   politickými intrikami a   především romantickými   zápletkami hlavních   protagonistů. Achiles je   superhrdina se vším všudy a   celý film se točí jenom   okolo něj. Příjemnou   vsuvkou je Hektor-klasickej   klaďas, bránící svého   mladšího bratra,svou   vlastní rodinu a celou   Tróju...
Film je tak   trošku americky pojat,ale je   to strhující nádherná   podívaná, ...enjoy !!! !!!   !!! :) 8/10
Magyar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.9.2009
Vraj dobre. Fakt povedene   bitevni sceny, trochu   rozporuplne herecke obsazeni a   pekna hudba. Odporucam!
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.2.2009
Veľmi vydarený historický   film z antických čias   starovekého Grécka a   dobyvanej Tróje. Vo filme je   značné herecké obsadenie na   čele s Bradom Pittom. Len   koniec filmu je príliš   tragický.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2011
Pěkně natočený film s   dobrými hereckými výkony,   al ena mě moc dlouhý.   Vždycky, když ho dávali od   osmi hodin, tak jsem nikdy   nevydržela do konce
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.9.2013
Zase takové veledílo to   nebylo, ale podívat se dá na   to víc než jednou.   Někteří herci výborní,   jiní slabší (Pitt), prostě   víc než 7/10 dát nemůžu.
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.9.2007
Film, u ktereho jsem bavil vic   v televizi nez v kine. Velka   vyprava, podivne emoce,   typicky Hornerovska hudba. a   nejlepsi byl Eric Bana v roli   Hectora.
nash
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.2.2005
Většina kritiků tohohle   filmu se opírá o tvrzení,   že to není historicky   autentické. Ale vždyť film   je přece o fantazii a   imaginaci. Jako jedna z   možných verzí je to velmi   přesvědčivé, líbilo se   mi, že se zde vynechalo   nadpřirozeno, třeba zásahy   bohů, a dobře byl vylíčen   mýtus „Achillova pata“.   Hereckému obsazení vévodí   Brad Pitt jako Achilles a   hvězda budoucnosti, Australan   Eric Bana jako Hektor. Nejvíc   mě zaujaly rozhovory mezi   Achillem a Briseovnou. Kdo mě   naopak naprosto nezaujal, byl   Orlando Bloom v roli Parise,   který snad používal po   celou dobu jeden jediný   výraz – vykulené oči.   Celkově ale samosebou   nadprůměrný film.
Warrior7
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.1.2010
"Největší historická   podíváná všech   dob"...tak přesně   takovéhle titulky jsem   slýchal a četl, když se   Trója měla objevit v   kinech...já můžu za sebe   řict jen to, že největší   rozhodně není ale také   není nejhorší...z   historického hlediska děj   možná někde pokulhává,   ale to je   pochopitelné...když se   dělá film, nejde celou   historii nacpat do hodiny a   půl...potěšily mě ale   především výborné   herecké výkony B. Pitta a E.   Bany ;) 7/10
Alix
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.6.2010
No, to, co tam mělo být, tam   bylo. Paris unesl Helenu,   Meneláos se naštval,   zburcoval polovinu Řecka a   jel se pomstít Tróji. Trvalo   to deset let a Trója lehla   popelem. Logiku to sice nemá,   ale je to klasika, tak tomu   musíme věřit. Helena fakt   nic moc, jinak to šlo.
scajo
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.1.2005
Mnozí vytýkají Petersenovi   příliš odtažitou a   nezáživnou režii, ale s   tím nesouhlasím! Petersen   chtěl Tróju natočit postaru   a spíš než na mystiku se   zaměřit na realitu a to se   mu povedlo.. navíc, jestli   má Trója své silné   stránky, pak je to právě   režie - zejména bojové   scény jsou výborné a navíc   nebývale přehledné a souboj   Hektor vs. Achilles (díky   Petersenovi a skvělé   choreografii) v žánru   jednoduše nemá obdoby..   Povedla se i výprava a   hudba.. Největším   problémem filmu jsou bohužel   herci. kromě skvělého Erica   Bany a standardně dobrých   Petera O'Toolea a Seana Beana,   jsou všichni (včetně Brada   Pitta) nevýrazní a výkony   Orlanda Blooma a Diane   Kruegerové, coby legendární   dvojice Paris a Helena, jsou   vyloženě k smíchu.. Navíc   se po všech stránkách   vyloženě nepovedl závěr   filmu (cca posledních 25   minut je vyloženě   odfláknutých). Zejména   Trójský kůň si zasloužil   více pozornosti..
pakacka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.5.2007
Na velkofilm málo...
Musím přiznat, že Troja mě   docela zklamala. Brad Pitt   rozhodně nění špatný   herec, ale podle mě se na   tuhle roli nehodí. Naopak   úžasný byl Eric Bana jako   Hektor. Co se týče další z   hlavních mužských rolí,   Orlando Bloom byl nevýrazný,   neslaný nemastný. Ženské   role nedostaly moc šancí se   předvést. Celkově na mě   film působil zdlouhavě,   báječné bitevní scény   (souboj Hectora s Achileem byl   opravdu kouzelný:o) se   střídaly s nudnými až   plytkými pasážemi.
Zdá je, jako by   scenárista naprosto popřel   jakékoli mýty! Předně -   už na základní škole jsme   se učili, že trojská válka   trvala 10 let (a že po jejím   skončení Odysseus dalších   10 let putoval po mořích,   ale to už je vedlejší...) a   tady se mu "povedlo"   celých 10 let shrnout do   nějakých ani ne tří   týdnů (Hectorův syn za   celou dobu války zůstal jen   jako malé mimino!!). Možná   by tedy neškodilo, kdyby si   scenárista předtím nějký   řecký mýtus přečetl...
Ale když pomineme   všechny historické   nesrovnalosti (a že jich tam   fakt bylo dost), Troja je   film, na který se dá vcelku   dívat - prostě neurazí,   nenadchne. Ale u   proklamovaného trháku a   velkofilmu je to hodně málo.
arciking
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.4.2009
Eric Bana největší   persóna, Brad Pitt šašek,   Orlando Bloom na tu roli   sednul jak prdel na hrnec a   Diane Kruger jakbysmet.

Jako ušlo to, ale   velkofilmy "meč a   sandály" mě nikdy moc   nebraly........a tohle je   pouze jeden z nich, ať si   říká kdo chce co chce.
Daniela91
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.1.2008
Troy
Troja. Tak tenhle film se mi   zalíbil snad až na osmé   shlédnutí. Brad Pitt se mi v   roli Achila vůbec   nezamlouval,
ale Eric   Bana se jako Hector   předvedl...
pizzzaro
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2004
Troja - především nahoněnej Brad
Téma i obsazení je velice   atraktivní, ovšem na   historický film jsou   některá důležitá   klasická fakta v tomto   zpracování vynechána.   Trošku moc se to točí kolem   Brada Pitta, který pořád   dokola předvádí své   tělíčko a neustále se   všude producíruje nahý,   zatímco všichni kolem jsou   od hlavy až k patě nabaleni   v brnění, což se určitě   líbí řadě holek, ale mně   to nic nedávalo a mohl jsem   půlhodinku filmu v klidu   prokecat s kámošem. Zkrátka   je to dělané především na   efekt a zalíbení, ani   jediná scéna ve mně   nevyvolala žádne emoce,   nepřipoutala mě k plátnu.   Neseděla mi zde řada   detailů, např. Agamemnon a   Menelaos pojatí jako staří   dědci nebo absence bohů.   Taky jsem si myslel, že ta   válka trvala 10 let, ale   přitom Hektorův synáček   byl miminko po celou tu dobu!   Co mi ale na filmu vadilo   nejvíc bylo to, že jsem se   většinu času skutečně   nudil, na rozdíl od ne tak   známého filmu Helena   Trojská, který jsem viděl o   pár dní dřív a ve   srovnání u mě zvítězil.
d.lilien
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Jako film je to nádherně   udělaný, výpravný, spoustu   akce, ale přiznám se, že   pokud by tam nehrál třeba   Brad Pitt, nebo Orlando Bloom,   tak ho skouknu jednou, ze   zvědavosti. No jo, herci   táhnou!!!
mmartina
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.5.2004
Film byl celkově skvělý,   ale nejvíc se mi líbily   herecké výkony a   ztvárnění postav všech   kromě Diane Kruger, hlavně   Eric Bana byl ten správný   Hektor.
SakoVerife
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2007
film ktery vubec nebral v   potaz historicka fakta. Jediny   na co se dalo koukat byly ty   souboje.
hellstorm
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.4.2005
Tenhle film mě ani   nenatchnul, ani neurazil,   docela pohodička, jen se   mohli víc držet legend s tim   spojených
resino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.6.2007
Milovníci Brada Pitta si   příjdou na své. Ten zde   hraje nepřemožitelnýho   Achilese. Důsledně   zfilmovaný příběh o   dobytí Troji. Propracované   osobní souboje. Krásná   výprava. Orlando Bloom v roli   nesmělého Parise.   Dramatický souboj Hektora s   Achilesem. Hvězdné obsazení   v krásném příběhu.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.11.2004
Film na velká plátna
Film se velice dobře hodí na   velká plátna, kdy diváci   ohodnotí bojové scény.   Svým provedením patří ale   k dílům slabším. S řeckou   mytologií nemá téměř nic   společného. Za prvé   Trojská válka trvala deset   let. Za druhé se tvůrci   měli podívat na mapu.   Mikény a ani Sparta totiž   neleží u moře a v minulosti   tomu tak nikdy nebylo. Za   třetí i na tehdejší   heroickou dobu je ve filmu až   moc železa. Tolik se ho   nevyskytovalo snad ani ne v   celém Řecku. Našla by se   celá řada dalších chyb.   Film k pobavení však   stačí.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.9.2009
Dlouho jsem se rozmyslel,kolik   mam tomuto historickemu a take   valecnemu filmu dat   hodnoceni.Hodne lidi z meho   okoli ho chvalilo,ale nasli se   i taci,coz me docela   tesi,kteri meli podobny nazor   jako ja.

Mam z   neho spis takovy divny   pocit.Nemuzu rict,ze stal za   hov.o,ale prece jen podle tech   velkych reklam a obrovske   medializace,jak to bude   vyborne a u plne skvele,pred   jeho uvedenim,jak to ostatne   vetsinou byva.
Jejda   bylo to spis docela takove   zklamani.Samozrejme Brad   Pitt,no jo zahral,zase   ukazal,ze umi.
I Eric   Bana mu primo paradne   kontroval(dobre zahrana   role,to uznavam).Jejich souboj   pred branami Troje byl fakt   pekny.
Nesmim take   zapomnet na Seana Beana,to   bych byl jeho spatny   fanousek.Ale uz i ta jeho role   nebyla nejak moc supr   zahrana.Spis taky po letech   potreboval zahrat   kladasa.......no dejme   tomu.
No proti hercum   toho zase tak moc nemam.
Ted budu asi kritik,ale   tesil jsem se hlavne na ty   velke sceny z valecne   vravy,jak se rika.Udajne tady   melo hrat asi zatim nejvic   lidi-komparzistu a   kaskaderu.
A jake pak   bylo zklamani.Jako takova   kulisa hlavnich scen to nebylo   spatne ale jinak........kde   skoncili detailni zabery boju   a scen s nimi   spojenych?......no nevim,cekal   jsem o hodne vic.
Ale i   presto davam nakonec 6.
Melo to ten pribeh,to byl   zaklad a hlavne to herecke   obsazeni......to bylo az moc   dobre.
Ale je to jenom   muj nazor.
Petra.Barbie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.5.2008
Celkem dobré, i když s výhradami.
Není to špatný film, ale   musíme k němu přistupovat s   odstupem. Jsem milovník   klasických řeckých bájí a   tak mi rvalo srdce   překroucení celé trojské   legendy pro amerického   diváka, na druhou stranu - do   kina jsem na film šla s tím,   že jsem si ledacos zjistila a   tak jsem s odchylkami   počítala a vlastně si nic   neslibovala. Děj tedy má   hluchá místa, která   neodpovídají homérovskému   eposu, ale po stránce   výpravy i vlastních   hereckých výkonů bez ohledu   na překroucený děj, je   poměrně příjemným   překvapením. Ani Brad Pitt   nepůsobí v roli Achilla jen   jako bezduchý hezounek, ale   je bojovník každým coulem,   Eric Bana coby Hector jej   ještě předčí. Výprava,   kulisa města Tróje i   legendární trojský kůň   jsou věrohodní, kostýmy   krásné a nápadité. Takže   celkový dojem nakonec nebyl   až tak špatný a proto   hodnotím šestkou - lehce   nadprůměrné, i když   mající mnoho rezerv.
Kuvik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.3.2009
Kvalitný film, najmä čo sa   týka hereckých výkonov,   kulís a bojových scén. Ako   tu už bolo uvedené scénar   sa naozaj dosť odchyľuje od   pôvodnych Homérových   spisov. Podľa mňa je tu až   príliš mnoho bojových   scén, dosť tu absentuje   dejová zložka, čo sa dá   vysvetliť predovšetkým   komerčným zameraním tohto   filmu. Brad Pitt je skvelý   herec, ale na postavu   Achillesa by som si vedel   predstaviť aj niektorého   iného herca. Snáď rola   Alexandra Macedónskeho by mu   viac sedela.
Out-Of-Way
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.1.2010
Američané (a Němci taky)   asi historii moc nerozumí, a   proto natočili takovou   akční podívanou, ale je to   celkem průměrný film.   Znalec antického Řecka by to   asi označil za odpad. Asi   nejvíce mne překvapila   (zklamala) Helena - bývalá   německá exmodelka, kvůli   které bych nedal facku,   natož abych vedl válku.
Naomi21
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.6.2009
Má smysl hodnotit film,   který už ve svém scénáři   vyhodil to nejdůležitější   z předlohy? Řecká legenda   bez bohů? Tvůrci si asi   mysleli, že to bude fungovat,   no ale ono to nevyšlo. Illias   je velmi rozsáhlá a přepis   na plátno nesnadný, ale   vynecháním důležité   ingredience a překroucením   příběhu tak, jak se to   zrovna hodí moc nepomohlo.   Obsazení je už při prvním   pohledu velmi atraktivní a   vévodí mu Brad Pitt coby   Achileus, který také dostal   největší prostor na úkor   jiných postav. Z celého   ansáblu pak stojí za zmínku   hlavně Eric Bana jako Hector   a sympatická Rose Byrne coby   Briseovna.
Hlavně ty,   kteří se alespoň trochu   zajímají o Antiku zarazí a   rozhořčí jak byl příběh   osekán a   "zhollywoodštěn".<   br /> Na druhé straně se   ale režisér postaral o   pěkné lokace a kameru.
BlackElvis
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Troja mě ujistila, že velký   historický film z Antiky už   nikdo nenatočí. Gladiátor   taky nebyl zrovna mistrovským   kouskem, ale byl to film plný   působivých momentů.   Jediné, co mě zaujalo na   tomhle, až skoro   podprůměrném snímku byly   herecké výkony a výprava.   Jinak ty bitvy, ze kterých   většina lidí šílela mě   nejvíc nudili.
AshT
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.9.2009
Trojá se mi moc líbyla   výborné opsazení   herců.Bloom Pitt Peter O   toole.Ale z historického   hlediska se mi na tom něco   nezdálo.
artcrime
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.2.2005
nebyl to pro me zadnej   velkofilms uzasnou bitvou.a   nebylo to skvely ani co se   tejka pribehu heleny a   achila..nemastny neslany
harika
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.3.2008
myslel jsem,ze se to bude vice   zakladat na pravde,ale je to   jen pohadka,cekal jsem od toho   vice,no co se da delat,snad   nekdo natoci troju aspon   trochu podle pravdy-podle co   zname z historie
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.4.2020
Tady zase jednou budu kacíř.   Jistě je to velkofilm s   úchvatnou výpravou   perfektní kostýmy a   především víc než   reprezentativním obsazením.   Režisér Wolfgang Petersen   (muj velký oblíbenec)se s
mimořádně náročným   úkolem vypořádal technicky   dobře ale hodně mi vadí že   jsou tu řecké báje   pojímány jako komiks. Tomu   potom odpovídá i   zpracování triků a   příliš civilní pojetí   postav. Asi se to tak dnes   žádá a je to tak cool ale   já jsem přes tyto věci   konzervativní a podobné   tendence mě neoslovují. To   je ale pouze můj soukromý   názor.
jarda53
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.3.2010
Na to kolik to stálo peněz a   jaké hvězdy ve filmu   hrají,mě to nějak   nesedí,nebere mě to.Ani   triky nepomohly.Více bodů   nedám a budu se těšit, že   se někdo jinný najde a tohle   atraktivní téma natočí   lépe.A já bych taky   neválčil kvůli Heleně   tolik roků.Co lidí zemřelo.   Originál neznáme, musela to   být baba, za kterou se   ohlídne i tramvaj.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.11.2011
Nevím proč,ale mně tenhle   velkovýpravný,historický a   drahý film minul.Je tam řada   mých hereckých oblíbenců a   historické řežby můžu   tady zklamání.Pan Petersen   natočil i lepší podívanou.
karlosphonic
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.4.2009
Pro mě průměrný film,na   který se za chvilku   zapomene.Velká   výprava,nějaké   boje,nějaké tlachání o   lásce a dobývání a   herci,kteří jsou   momentálně   "in".Pro mě není   historický film,jako   historický film.Každý musí   přinést ve svém žánru   něco nového,něco   navíc.Troja to nesplňuje.
Cash89
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.2.2008
Po zhlédnutí filmu Troja sem   zůstal sedět ve svém   křesle jako přibitý   hřebíkem, ale nebylo to   velikostí tohoto údajně   nejlepšího filmu roku,   nýbrž proto že sem se   zahloubal proč ještě někdo   točí takové filmy??? Ať mi   všichni prominou, ale Troja   je podle mě další americkou   pohádkou či snad parodií na   světové dějiny, nebo se   snad trojská válka vešla do   3 dnů??Či snad Paris   přežil???? A chlápek co má   3 metry?Promiňte, ale   řekové, a to i ti vysocí   měli podle antropologů   maximálně 1,8 m. No nic, to   bych ještě přešel, ale   toho Orlanda Blooma, to už   opravdu ne.Ten mi pasuje   spíše do gay klubu než do   epochálního filmu o jedné   antické válce. Můžete si   myslet , že sem vepřová   hlava s předsudky, ale já   sem od Troji prostě čekal   něco jiného.
huron
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.5.2006
Můj soukromý propadák roku.   Na tento film jsem se hodně   těšil, pravda především   díky masivní reklamní   kamapani. O to horší bylo   mé zklamání - velkolepé   bitevní scény se střídají   s nudou, nehledě na značně   velkoryse upravenou historii,   díky čemuž film v žádném   případě nemůže být brán   jako historický. Musím   uznat, že choreografie   soubojů byly skvělé,   záběry bitev velkolepé,   tělo Pitta božské - ale   zase ta všudypřítomná   nuda. Původně jsem chtěl   dát bodů méně, ale pak   jsem si vzpomněl na oči   Brada Pitta - ty hrály samy o   sobě, něco takového opravdu   nevidím často.
shadowdark
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Nevím proč, ale jednou mě   tento film totálně   vyschízoval a já si myslel,   že mě během filmu někdo   sleduje skrz okno. Se   samotným filmem to ale nemá   nic společného, ten mi   přišel tuctový a   průměrný.
Bouvard
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.11.2004
Film je ukázkou toho jak se   dá 2,5 hodiny oslavovat   negativní postava.   Zmoudření na závěr je   příliš naivní. Bojové   scény jsou podobné Pánu   prstenů, tudíž vůbec ne   originální. Několik málo   povedených scén velkofilm   neudělají. Pochvalu si   nezaslouží ani Zimmer za   hudbu, která se ve filmu   úplně ztratila.
Gucia
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.3.2008
..
Porad menim hodnoceni u toho   filmu, protoze libil se   me-jako vzdy-Brad Pitt,ale   pribeh byl proste zniceny   kvuli "Hollywood   style". Jestli se meni   zaver "Iliady" podle   Homera,tak at prezije hrdina   (Parys-Orlando Bloom), tak je   to sila.
Emzak
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.10.2004
Na film jsem se díval, když   na mě večer začala padat   únava. Kdyby byl film dobrý   udžel by mě vzhůru,   jenomže to už mi příjde   lepší Helena Trojská než   Troja. Je to fakt divně   provedený film, který se   naprosto vyhýbá faktu   existence bohů ve starém   Řecku nehledě na to, že si   scénář Hollywoodští   filmaři upravili k obrazu   svému a to je také na filmu   dost vidět. K čemu je že   nabídli trošku   pokročilejší triky a   souboje vypadali o trošku   lépe, když se od filmu nedá   nic jiného očekávat. Brad   Pitt se zkrátka v tomto filmu   moc nevytáhl, ale zřejmě mu   nic jiného nezbývalo,   patrně nemohl se scénářem   mnoho dělat. Proto se   velkolepá podívaná spíše   změnila ve stereotypní bitku   téměř o ničem. Opravdu je   mi líto, že to musím   říci, ale jako fanoušek   středověkých a   starověkých filmů nejsem   spokojen. Jsem jen rád, že   jsem nevyhodil peníze za   kino, ale viděl jsem film   doma. V poslední době je   většina předělávek a   druhých dílů hodně slabá.
Ocean
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.10.2009
Film, o ktorom sa počas   nakrúcania strašne veľa   rozprávalo. Tak isto mal aj   dosť vysoký rozpočet,   hlavne kvôli hviezdnemu   hereckému obsadeniu, ktoré   svojím výkonom nejako   nenadchlo. Priznám sa, že   čakal som aj od tohto filmu   trocha viac, ale nejako má   príliš svojím dejom   nezaujal.Videl so už aj   oveľa lepšie staršie   historické filmy, ktoré boli   o mnoho lepšie než tento.   Čo sa týka kostýmov bolo to   celkom slušné, ale Bradovi   Pittovi úloha Achillesa   vôbec nesadla. Neviem koho to   vôbec mohlo napadnúť dať   ho účinkovať do tejto role.
Anilvap6
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.7.2011
Mně se film teda moc   nelíbil. Děj není špatný,   ale spíš mi vadí v roli   Achillea Brad Pitt. Kolikrát   mi připadal až trapný. No   děs!
alberteinstein
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.7.2011
Toľko hviezd sa zišlo v   tomto filme, že kľudne z   toho mohol byť minimálne   trojdielny seriál. Ale to by   scenár musel mať aj niečo   naviac. Takto je to len   remeslo v duchu "nejako   takto to mohlo byť".   Film o Tróji? Nie. Malo sa to   volať Achilles.   Nezničiteľný Brat Pitt   valcuje všetko, čo mu príde   do cesty, potom sa nas..ie a   vykašle sa na všetkých,   potom sa zase ods..ie, či   vlastne nas..ie ešte viac, a   ide za osobnou pomstou.   Nakoniec ho zdolá jediná   guľka, teda pardon šíp.   Ehm. Nuž prečo nie. Prachov   to stálo kopu, tak sa   tvárme, že sa nám to   páčilo.
richi23
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.9.2009
Jako troja mě moc neoslovila   , čekal jsem trošku něco   víc no ale co se dá   dělat....Ale příběh je to   vskutku dobrý.:-(
pusinkadenniska
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.11.2009
na mě příliš dlouhý, ale   kvůli Bredovi jsem to musela   vidět :)
Čestmír
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.6.2007
ója je film, který mě   značně zklamal. Hraje si na   velkofilm, jenže na to je   příliš plochý. Jasně,   kostýmy, výprava, to   všechno potěší. Jenže   když se pak vedle toho   přihlásí o slovo herci,   trochu vás zamrazí. Kdyby   nebylo Seana Beana a Erica   Bany, nemělo by cenu se na   ten film koukat znovu.
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Přesně takhle by neměl   vypadat historický velkofilm.   Nesympatičtí herci, nuda,   utahanost, minimum akce.
Rosomak
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.2.2006
Myslím, že hlavní chybou   tohodle filmu je, že není   ničím vyjímečný. Jako   velkofilmu tomu chyběly   doopravdy masové scény   podkreslené nějakou husí   kůži nahánějící sborovou   hudbou, v podstatě ve všem   je film jen průměrem,   něčim, co můžeme vidět   kdekoliv, ničím nevybočuje   z řady, neuvidíme zde   žádne choreograficky   zmáknuté souboje, žádnou   excelentní výpravu,   nadstandartní herecké   výkony, nebo chytlavou   hudbu... všechno se drží   dost při zemi, což si pod   pojmem velkofilm   nepředstavuji. Škoda,   chtělo by to, aby byl film   více originální a ne jen ve   všem průměrný s nijak   vyjímečnýmy záběry...
sisakov
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Homér se obrací v hrobě
Pokud jste nikdy neslyšeli o   Oddyseovi, Iliadě a třeba   Zeusovi. Pak je tento film pro   vás, uvidíte plejádu   hollywoodských herců,   pěkné bitvy, svalnatého   Pitta a dojemný typicky   americký konec, ale pokud   vám řecké báje něco   říkají, uvidíte zlé Řeky   a hodné Trojany, Paris   neumírá, Achileus se   dostává do Trojského koně   i když už má být dost   dlouho po smrti a místo   10leté války tu máme válku   maximálně na měsíc, navíc   si vzali volno i bohové,   kteří asi mastili na Olympu   karty.
Pokud by film   nesl jiné jméno třeba Bratt   Pitt dobýjí Troju, mohlo by   se to dát ustát, takhle ne.
dlapi
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.12.2012
tak to se nepovedlo
tenhle Hollywoodský akční   historický megafilm v čele s   blonďatým sladkým   "Řekem" Achillem   mě zas tak nezklamal. Dalo se   to čekat- defilé hvězd a   kostýmů, zjevně se na   ničem nešetřilo,   historické skutečnosti sem,   historické skutečnosti tam,   láska na bitevním poli,   prostě všechno, co takový   trhák má mít. Čtyři   hvězdy dávám za to, že to   muselo být velmi, ale opravdu   velmi drahé
charlie
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.1.2005
Na Hollywoodské trháky si   nepotrpím, ale snažím se   jim dát šanci, protože sem   tam se přeci jen najde   světlá výjimka. Trója   patří mezi ty tmavější.   Podstatu filmu by více   vystihl název Achilles,   protože to byl spíše film o   Bradu Pittovi a jeho nahém   zadku. Některé situace se   naprosto vymykaly Homérově   Illiadě a hlavní postavy   jako třeba Helena nebo Paris   měly možnost ukázat své   kvality během pár minutek za   celé 2,5 hodin. Ovšem   alespoň Eric Bana v roli   Hektora se blýskl. Prostě   Hektor je správňák :)
Přestože už od   začátku mi to přišlo dost   divné, vydržela jsem do   konce, protože není špatné   se občas mrknout na nějaký   jednoduchý film.
Saara77
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.10.2005
Proč?!?!?
Předem říkám, že nemám   nic proti americkým   velkofilmům. Mám ráda Brada   Pitta. Nechci tedy film hanět   z těchto důvodů. Raději   nejdříve chválu - obsazení   perfektní ( odpustím i   blonďatého Řeka Achilea,   protože Pitt je ve filmu   báječný ), choreografie   bojových scén je naprosto   úžasná. Toť zhruba vše,   co lze pochválit. Nadchází   totiž katastrofa - scénář.   Chápu, že lze jen těžko   převést dvouhodinového   filmu mnohaletou válku, to   bych ještě polkla. Jinak   naprosto nechápu, kde vzali   scénáristé tu drzost nazvat   svoji historickou slátaninu   Trója a své hrdiny nazývat   jmény jako Agamemnón,   Helena, Paris, Achileus apod.   To, že Achileus vyskakuje   ztrójského koně za branami   Tróje, je pro mě novinkou (   vždyť už měl být dávno   mrtvý... ). Agamemnón   umírá v Tróji ( tím se   tvůrcům podařilo vymazat   existenci mnoha   následujících bájí... ),   za to Andromaché přežívá   a Helena vesele končí s   Paridem...
Jako   historický velkofilm fajn,   ale proč ho, kruci, nazvali   Trójou? Nebudu se dál   rozepisovat, jen bych se opět   rozčílila.
Víte, od   Petersona bych čekala   vážně něco jiného a   jméno scénáristy si   zapíšu tlustou fixou na   černou listinu filmových   tvůrců ( David Benioff )
callaghan
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.3.2008
Tenhle pokus o něco velkého   mě docela otrávil. Je to   typická ukázka toho, v co se   může historický film   zvrhnout, když se to   odflákne. Takže ve finále   je Trója plná   překroucených faktů a   kiksů. Označit snímek za   "velkofilm" přece   nejde jen kvůli tomu, že v   něm hraje   "božský" Brad   Pitt.
O.Roy
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.11.2005
Americky velkofilm,americky   Pitt jako Achilleus,Americka   troja,nic noveho pod   sluncem,ani kousek   originality, ale pro neznale   dobry uvod bit prekrouceny do   sveta Reckych mitu a legend.
dravgunov
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.6.2004
Pro mě jednoznačně   nejhorší film co jsem kdy   viděl (jednoznačně patří   do seznamu mích nejhorších   filmů). Herecké výkony byly   ubohé a nejvíc mě pobavilo   provedení trikových efektů,   např. ty lodě plující na   Tróju. To už bylo fakt moc.   Na tento film mě naladily   hlavně upoutávky, které   vypadaly celkem dobře a   zdálo se, že to bude dobrý   film. Bohužel jsem zjistil,   že 2,5h se ve filmu takřka   nic neděje.
Karoliko
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.2.2008
Tenhle film se měl jmenovat   Brad Pitt zachraňuje Troju.   Na to jaký byl kolem něj   rozruch než šel do kin a   posléze do televize tak   výseldek opravdu nestál za   to. Byla jsem zklamána.
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.3.2012
Co se týče výpravy, triků   a tohohle všeho, ano,   úchvatné. Ale už jen to,   jak Achiles zapíchne toho   obra, je tak naivní, že mi,   a ne naposledy, bylo do   smíchu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih87633minih87633Tisíc slov (2012) 
A Thousand Words n
minih22319minih22319Velký (1988) 
Big n
minih79874minih79874Kontraband (2011) 
Contraband n
minih35798minih35798Věčný svit neposkvrněné mysli (2004) 
Eternal Sunshine of the Spotless Mind n
minih51185minih51185Pařba ve Vegas (2009) 
The Hangover n
minih122169minih122169Rudá mašina (2014) [2k digital] 
Red Army n
minih45049minih45049Přepadení vlaku z Pelhamu (1974) 
The Taking of Pelham One Two Three n
minih2524minih2524Bourák (1977) 
Breaker! Breaker! n
minih37145minih37145Chuligáni (2004) 
Hooligans n
minih44475minih44475Mach a Šebestová na cestách (2005) [TV minisérie] 
Mach a Šebestová na cestách n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Paris a Helena (1956)

 Paris a Helena (1956)
Paris a Helena n
Helen Of Troy
Žánr: drama / historický
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Wise

(remake)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10