Jeden svět

Komentáře uživatele Saara77

Saara77

Saara77 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Hana

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 101
15 minut (15 Minutes)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2005
Tenhle film mě bohužel   docela zklamal, i co se de   Nira týče. Jeho výkon byl   dost průměrný - na herce   jeho kvalit.
Kdo naopak   může zaujmout je Karel Roden   a Oleg Taktarov. Rozhodně to   není nejlepší snímek   Rodenovy filmografie, ale   docela tam zastiňuje právě   de Nira. I když musím uznat,   že je to především   scénářem - de Niro tak   nějak ani nemohl   "vymáčknout" z té   role víc.
Absolutní moc (Absolute Power)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.11.2005
Bylo to super, rychlé,   napínavé, jak to má být.   Pochvala patří Clintu   Eastwoodovi i Genu Hackmanovi   a samozřejmě   scénáristovi.

pro "bouncer" -   prezident v tom filmu přeci   vraždu nespáchal...
Agent bez minulosti (The Bourne Identity)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2005
Nečetla jsem knihu, takže   nemohu srovnávat s   předlohou.
Rozhodně   je to ale pěkně svižný   snímek, kdy se nenudíte ani   na chvíli. Navíc další   dobrá role pro Matta Damona,   který v ní působí velmi   věrohodně. Takovéhle filmy   můžu v jakémkoli   množství. Díky, vážení   tvůrci.
Americké psycho 2 (American Psycho II: All American Girl)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.10.2005
Asi jsem to nějak   nepochopila. U některých   filmů nevidím ten důvod,   proč je někdo vůbec točil.   A co to má co společného s   filmem American Psycho - že   tam několikrát zmíní   jméno hlavního hrdiny...?
Anděl svádí ďábla
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.12.2005
Jistěže tento film není   perlou naší kinematografie a   po letech trochu   "vyčpěl"...   Sentimentalita ale dělá divy   a pořád se v něm nějaké   to kouzlo a humor dá najít,   proč ho hned zavrhovat...?
Armageddon
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.11.2005
Jo, je to   přeamerikanizovaný, ale ne   víc než všechny filmy   tohoto typu, Liv je krásná a   křehká, Ben rošťácky   něžný a Brucovi se nedá   odolat. Přiznejme, že i   takovéhle filmy mají svoje   místo. A tenhle není až tak   nepovedený.
Batman navždy (Batman Forever)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.11.2005
Nepatří mezi nejlepší   Batmanovské filmy, ale   skláním se před Tommy Lee   Jonesem ( jako vždy ) i před   Jimem Carreym.
Bestie Karla (Karla)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.1.2007
Další zbytečný film
Téma filmu by zbytečné   nebylo, případy sériových   vrahů dle skutečných   událostí jsou pro diváky   přitažlivé. Pro Čechy   může být tento o to   zajímavějším pro původ   Karly Homolkové.
Bohužel, tím filmová   přitažlivost končí.   Postavy nejsou absolutně   propracované, scénář se   zabývá pouze Karlinou verzí   případu, která je značně   jednostraná a pro ni samotnou   samozřejmě obhajující.   Případ Karly a jejího muže   proslul svoji brutalitou, s   jako znásilňovali a mučili   unesené dívky, ani to není   z filmu patrné - tím nechci   říct, že scény měly být   naturalističtější, jen to   prostě mělo být podáno   jinak.
Prostě to celé   působí jako televizní   slátanina nevalné úrovně.
BloodRayne
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.11.2006
nenechte se zlákat
Nejsem fanouškem hry, tudíž   jsem nečekala extra   zážitek. Nalákala mě   jména Ben Kingsley, Geraldine   Chaplin a víceméně i   Michael Madsen. To byla velká   chyba, ale kdo mohl čekat   tato jména ve filmu, pro   který ani nestačí   žebříček bodů k   ohodnocení, protože nejde do   mínusu.
Chvílemi jsem   nevěděla, zda zvracet anebo   se jen rezignovaně smát.
Proto varuji, nezkoušejte   se na to podívat!
Bob Roberts
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.12.2005
Tim Robbins je prostě   úchvatný. V Bobu Robertsovi   předvádí jednu ze svých   mnoha tváří, která zcela   jistě stojí za vidění.
Bouřlivé výšiny (Emily Brontë's Wuthering Heights)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2005
Klasický a všem známý   příběh touhy, vášně ale   i bezmezné hrdosti. Úžasné   obsazení. Četla jsem knihu   tolikrát, ale dnes už si   Heathcliffa nedovedu   představit jinak než jako   Ralpha Fiennese. Sinead   O'Connor jako přestavitelka   Emily Brönte, která nás na   začátku uvádí do svého   příběhu a konečně   skvělá Juliette Binoche jako   perfektní představitelka pro   Kathy a její dceru. Do toho   všeho nádherná hudba a   dechberoucí výtvarné   zpracování.   Prostěpohlazenípo duši   filmového milovníka.
Buď v klidu (Be Cool)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.10.2005
Není to tak strašný
Už jsem viděla horší   Travoltovy filmy, i Uma má   slabší snímky ve své   filmografii. Komické scény a   několik úžasných hlášek   filmu přidá. Je to jen   čistá zábava. Nic pro fandy   filmových klubů, ale proč   taky?
Byl jsem při tom (Being There)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.12.2005
Dle mého nejlepší role   Petera Sellerse. Úžasný   film, kteý zaslouží mnohem   více pozornosti, než které   se mu dostává.
Shirley jako vždy   kouzelná, ale pan Sellers   podává nezapomenutelný   výkon. Děkuji.
Bylo nás pět
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.12.2005
Tak nevím, herci jsou   skvělí, televizní   zpracování báječné knihy   rovněž. Jen Adama Nováka   bych skutečně zbytečně   nepřeceňovala. Jeho sestra   má k herectví rozhodně   větší vlohy, bohužel   hlavní role spočívá na   jeho ramenech a v tom bych   viděla jedinou chybu   seriálu. Jinak nezbývá než   chválit.
Cabin Fever
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.12.2005
Moc jsem nepochopila, k   jakému žánru se film   pokouší řadit. K hororu? -   vizualitou zcela jistě ano.   Bohužel je film místy spíš   k smíchu. Jediný sympatický   je závěr. Ale budiž, znám   horší "díla"   podobného typu.
Cellular
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2005
Ani na moment se nenudíte.
Nedá se říct akční film,   ale akce udrží pozornost až   do konce. Vážně jsem byla   napnutá a ani chviličku se   nenudila.
Constantine
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2005
Tak to si nechám líbit
Herecké výkony, režii,   triky hodnotit ani nemusím,   vše bylo tak nějak dobré,   nic extra ale prostě dobře   odvedené. Ale scénář se   vážně povedl, za ten jsem   hrozně ráda, nechci   vyzrazovat pointu, ale pojetí   pekla, ďábla, polobohů i   démonů mě opravdu nadchlo.   Rozhodně stojí za to to   vidět.
Čarodějky (The Craft)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.10.2005
Žánr?
Vážně nevím, co si o filmu   přesně myslet. Strašidelné   to zrovna není, ani se   nezasmějete. Ani o magii se   mnoho nedovíte. Je akorát   milé vidět některé známe   tváře v teenagerovském   věku. Takový je vlastně   celý film - teenagerovský.
Černý tulipán (La Tulipe noire)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.12.2005
Neříkám, že vynikající   ale rozhodně nadprůměrný   snímek tohoto žánru.   Bohužel musím opět   konstatovat, že dabing je   mnohdy na škodu. Slyšíte-li   Alaina Delona mluvit lehce   pisklavýn hláskem se silným   brněnským přízvukem,   může se Vám až udělat   mdlo. Jinak nic proti panu   Lakomému, jako herce si ho   velice vážím.
Deváté srdce
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.12.2005
Můj bratr jednou vymyslel   soutěž o Zlatý Psotníček   - určenou pohádkám, po   jejichž shlédnutí   zůstává dítě přilepené   žvýkačkou u stropu. Jsem si   jista, že Deváté Srdce by   mohlo soutěžit o první   místo. Já se ovšem bavila   výtečně už jako dítě a   chuť na tuto   "pohádku" mě   neopouští ani po letech.
Dlouhý polibek na dobrou noc (The Long Kiss Goodnight)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.12.2005
Svého času měl jistý   režisér neustálou chuť (   možná to byl jen domácí   úkol ) obsazovat Geenu Davis   do hlavních rolí svých   projektů. Chybou bylo, že   natáčel akční filmy.   Buďme rádi, že toto období   skončilo a docela slušná   herečka se už nebude   ztrapňovat v žánru, který   pro ni prostě nebyl   stvořen.
Body patří   především Samuelovi, který   zachránil, co se dalo,   protože scénáristé se   mohli poprat s tímto vcelku   dobrým námětem trochu   více.
Dobrý synek (The Good Son)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.10.2005
Není to tak špatné a šance   vidět, jak začínala   budoucí   "prstenovská"   hvězda. Jen Macaulay   nepůsobil příliš   věrohodně, škoda, protože   hrát tu toli někdo jiný,   tak by si film zasloužil   bodů víc.
Dobrý voják Švejk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.12.2005
Film se po vizuální stránce   snaží za každou cenut   podobat klasickým   ilustracím. Dle mého je tato   snaha zbytečně urputná.
Zpracování předlohy se   nedá nic moc vytknout.
Děkuji však a skláním   hlavu před těmi, kteří   vybrali Svatopluka Beneše a   především Miloše   Kopeckého - díky nim se na   film podívám pokaždé, kdy   ho televize bude uvádět.
Drsnej Shaft (Shaft)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2005
Herci udělali mnoho. Kvůli   Jacksonovi a Baleovi, kteří   jsou jako vždy perfektní, se   na to budu dívat znovu a   znovu. Hudba je dokonalá a   skvěle doprovází akci ve   filmu. Dobře, nejspíš to   není nejlepší biják na   světě, ale mně se prostě   líbil.
Drž hubu! (Tais-toi)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2005
Kdo by odolal tomuto   hereckému spojení. Už jen   pro to stojí film za   zhlédnutí. Navíc je to   pěkně natočená komedie,   která nikoho neurazí.
Equilibrium
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2005
Tak tohle si nechám líbit
Ten film mě vážně dostal.   Christian Bale předčil sám   sebe. Scénu, kdy Preston   poprvé zaslechne hudbu,   můžu vidět několikrát za   sebou. Jednoduchý příběh v   originálním provedení.   Všichni srovnávají s   Matrixem, ale tady jde přeci   o city. MAlé roličky   dalších hvěz ( Sean Bean,   Emily Watson )... Nedají se   vypisovat všechny důvody,   proč ten film vidět.   Prostě, nevadí-li Vám tento   žánr, neváhejte !
Firma (The Firm)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.11.2005
Výtečný film, jen oproti   knize dost zjednodušený   útěk hlavního hrdiny.   musím ale uznat, že kdyby se   chtěli držet věrně   předlohy, museli by nejspíš   natočit seriál.
Super!
Fotr je lotr (Meet the Parents)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2005
Chcete brečet smíchy?
V tom případě neváhejte!
Francesco
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2005
Rozhodně je zvláštní   vidět Mickey Rourkea jako   Františka z Asisi. I když je   poměrně přesvědčivý,   nějak mu pořád nemůžete   věřit.
Jinak je film   nádherně udělaný, hudba   úžasná. vše je velmi   reálné, ale ten Mickey...   prostě tam nějak nesedí.
Gepard (Il Gattopardo)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.12.2005
Skvělý příběh mistrně   zpracovaný. Vedoucí herecké   trio slibuje úžasnou   podívanou a svůj slib do   puntíku i plní.
Děkuji za takové filmy.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10