Duben
ohodnotit

Roming

Další název:
Amen Sam
Rok:
2007
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
31.5.2007
„Road movie o strastiplné cestě tří mužů za tajemnou nevěstou.“

Komentáře k filmu Roming

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 62
klasifikátor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.7.2020
Romská road-movie natočená   neromským režisérem a v   hlavních rolích s   neromskými herci. Asi už   tohle mělo varovat. Marian   Labuda bojoval statečně ale   pan Polívka si zato vybral   jednu ze svých slabších   chvilek. Celé je to   nepřesvědčivé a   nedotažené scénářem   počínaje a režisérskou   židličkou konče. Tenhle   film není ani průměrný.
argenson
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.10.2007
Netvrdím, že jsem se   nepobavil. Pobavil. Ale někdo   zde napsal, že prostupování   reálného děje s fiktivním   příběhem bylo křečovité   a nejasné, s čímž jenom   souhlasím. Vstupy   vymyšleného romského krále   do skutečného příběhu mě   svým způsobem až rušily.   Ale možná jsem to   nepochopil. Nicméně Smrt v   podání Vladimíra   Javorského zaslouží obdiv.   Pravdou je, že podstata filmu   stojí na výkonu Bolka   Polívky. Že je to o jeho   zemitosti a mluvě založené   na převážně vulgárním   výrazivu, je další věc,   ale díky aspoň za takové   okořenění.
Pitryx
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.5.2014
Nemám nic proti cikánskému   folklóru, ale skutečně   museli do toho filmu neustále   ječet?? Tohle se tedy týmu   co na filmu dělali, nebo   režisérovi skutečně   nepovedlo. Vlastně tím film   zkazili tak, že musím jít s   hodnocením níže. Až budu   chtít ty jejich písně   poslouchat, koupím si CD a   nepolezu do kina. Také mne   rušily scénky se starým   cikánem. Jinak je to naprosto   vynikající film, ukazující   jejich pokřivenou mentalitu   (cikán nesmí pracovat, nebo   nedej bože platit elektriku a   další věci). Pi-----í   Bolek Polívka je naprosto   skvělý. Dyk, jáj, jáj,   romni, dáme to tak napůl no.   10857/10917
FLA
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.12.2011
Jiří Vejdělek umí, ale   tady šlápl dle mého vedle.   Nebavil jsem se moc a přišlo   mě to nezajímavé, pomalé a   celkově bez lepších vtipů.   Znovu se kdy těžko   podívám.
Hugin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.2.2009
Dle začátku jsem očekával   mírnou, lehce úsměvnou,   komedii. S příchodem Bolka   Polívky na scénu, nevím zda   jeho zásluhou či zásluhou   takto napsané filmové role,   šla úroveň filmu rapidně   dolů. Dávno jsou pryč doby,   kdy byl Polívka zárukou   dobrého humoru. To jeho   neustálé píčování lezlo   docela na nervy. Osobně mně   přišel vtipný spíše   fiktivní příběh   cikánského krále Somáliho.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.3.2010
Nebýt Bolka Polívky a jeho   nadávek a hlášek tak by   tento film nestál za nic.Bylo   dobré ho obsadit do role   cigána Stana.Stano Zaječí -   každou rozječí :-)
ajaajena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.7.2008
Řekněme si to narovinu, než   se objeví Bolek Polívka tak   film za moc nestojí.   Popravdě řečeno jsem   čekala víc.
Duri86
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.2.2013
Na to jak to bylo obsazené z   toho vylezla pěkná   ptákárna. Pořád jen jedou   nadávají, zase jedou,   prostě nuda!! jednou se to   zkouknout dalo, nevím co bych   na tom nepochopil, je to tak   primitivní že to pochopí i   cvičený šimpanz
volam.sa.pistik
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.7.2013
Marsky v tvrdom obale
Mnohí hovorili, aké je to   dobré. Priznám sa nepochopil   som to, ale ja mám fakt   divný zmysel pre humor, tak   to bude asi tým, ale fakt mi   to pripadalo hrozné. Vôbec   neviem o čo tam išlo, mladý   ynteligent ide vysvetľovať   starým, že je nová doba a   kury sa už nekradnú a   nepečú v hline, ale kupujú   porcované v supermarketoch (z   Poľska), prípadne vám ich   pripravia v KFC. Neviem   nakoľko to bolo myslené   vážne, ale jediné čo sa   dalo bolo Bohušovo nonstop   pichovanie
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.7.2009
Na prosto skvělá česká   komedie která nemá   nejmenší chybičku ukazuje   názorně soužití romů a   nás přesně romanticky   popsán dení život.Ten to   film mně dost překvapil po   dlouhé době jsem překvapem   kvalitním Českým filmem.
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.11.2007
České filmy moc nemusím ale   uznávám, že na tenhle jsem   se docela těšil. O to   větší však bylo moje   zklámání jelikož se film   nepovedl. Je to sice lepší   nežli režisérovi   předchozí Účastníci   zájezdu ale i tak slabota.   Vše zachraňuje Bolek   Polívka i když je pravda,   že i on (a jeho slovník   složený z p*čus apod.)   později omrzí.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.3.2013
Výkon Bolka Polívky   nemožný. Jeho   příslušnosti k romské   menšině jsem věřila asi   tak jako spontánnosti jeho   nadávek a v mnoha situacích   bylo nasnadě, že si sám   prosazoval svoje zavedená   klišé, která už dost   nudí. Naproti tomu projev V.   Holuba byl naprosto   přirozený a civilní,   příjemným překvapením byl   i V. Javorský, navíc jsem se   dočkala po dlouhé době   příběhu - vlastně dvou v   jednom. Silnější výhradu   bych měla ještě k hudbě,   ta působila vlezle a rušila.
Mlapiska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.6.2008
Já bych tento film zase tak   neodsuzovala. Mnohdy je mu   vyčítána snaha o   napodobování stylu Emira   Kusturici. Dost možná. Ale   už se příliš nemluví o   tom, že Kusturica v tomhle   ohledu taky není tak úplně   originální, a že se nechal   inspirovat u svého   skorokrajana Aleksandara   Petroviće a jeho filmu   Nákupčí peří, který se   stal legendou. Zde lze totiž   hledat kořeny jeho   pozdějších filmů s   rómskou tématikou. Podle mě   ale ROMing míří trochu   jinám a nelze mu upřít to,   že mě prostě bavil, ale   líbila se mi i ta   vážnější složka a   hlavně Somáliho příběh.   Žádný excelentní superfilm   to sice není, ale v pohodě   dílo na oddych.
Filmu   vévodí trio elitních   herců: Bolek Polívka a   Marián Labuda (i když   Polívku nemusím a nikdy jsem   nemusela) jsou bezpochyby   předními osobnostmi u nás a   na Slovensku a třetí –   Jean Constantin (právě   zmíněný Somáli), který   mě spolu s Bohem/Ďáblem   Javorským zaujal asi nejvíc,   je zase elitní hereckou   hvězdou v Rumunsku.
Snura
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.5.2008
Vzheldem k hereckému   obsazení, ale především   kvůli toho, že scénář   napsal Marek Epstein, jeden z   nejnadanějších současných   scénaristů, jsem o toho   čekal trochu více. Nebylo to   sice úplné zklamání, ale   něco mimořádného také ne.   Polívka byl výborný,   Javorský přímo ďábelský   a to bylo asi tak vše...
jirry
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.12.2007
Bohužel film nesplnil má   očekávání, nečekal jsem,   že všechno vtipné jsem již   viděl v traileru. Opravdu   zklamání, a to už vůbec   nemluvím o tom smyšleném   příběhu v druhé linii   filmu. Aspoň herci film   zachraňují z podprůměru...
hejtman
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.6.2007
Dobrý nápad se vyskytl a   pořádný kus odvahy byl   potřeba,aby se zrealizoval   film na dané téma.Avšak   místo bezva komedie vzniknul   paskvil,který ani neví čí   je nebo o čem je,příběh   naprosto o ničem,nesourodý   blábobol,který by neslepil   dohromady ani pořádný   kyblík lepidla.No a jako   vrchol je zbytečně   agresivní a špatně vybraná   všudy přítomná hudba.
Na druhou stranu Bolek   zachránil co se dalo,Labuda i   se svým film.synem ho   slušně doplnili a ostatní   nestojí za řeč.Snad jen   pár velmi povedených scén   stojí za zmínku -   např.skákání přes   kaluž,policajti na přechodu   a dál fakt už nic.
Cash89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2008
No, jelikož v ROMingu hraje   Bolek, tak sem se přinutil se   na něj podívat.Labudu rád   nemám,ale převážila u mě   zvědavost a po přečtení   recenze jsem se chtěl sám   přesvědčit o kvalitách   tohoto filmu.Začátek filmu   není ani nudný,ani   zábavný.Prostě prvních 20   minut nemastný neslaný.S   příchodem Polívky ale film   dostává říz,který se ale   stejně rychle jako přišel   tak se i rychle vytrácí.Děj   nemá spád a protínání   různých dějových linií je   zde nesmyslné a kazí to   celkový dojem z celého   filmu, který pak působí   neuceleně.Jediné plus na   ROMingu je Polívka a pěkná   hudba,sem tam vtipné   hlášky,které vyvolají   úsměv,ale jen v pár   případech Vás opravdu   rozesmějí.Prostě další   česká tuctovka..víc jak 70%   si nezaslouží.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.6.2009
Docela slušný...už jenom   ten název nemá chybu:-)Je to   fajn hlavně díky opět   skvělýmu Polívkovi, kerej   mě jako cikánskej strejka   Stano skutečně výborně   bavil po celou dobu filmu.
decepticon
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.7.2012
Nudna zalezitost s otrasnou   hudbou - nebyt Bolka tak to   snad ani nepozrem do konca.

/x2008/ [fs]
/24.7.12/ [pip]
Rene1
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.2.2008
Tak to je film, který mě v   poslední době snad nejvíc   zklamal. Je ovšem možná   chyba distributora, že film   inzeroval jako komedii, ale   komedie to není. Pár   momentů(ale opravdu jen   pár-dva, tři) lze hodnotit   jako úsměvné,byť jen   trošičku, každopádně   třeba na Maryše nebo   Hamletovi se zasmějete mnohem   víc, přesto to nikdo   nehodnotí jako komedie. Film   ovšem má své   přednosti-třeba herecké   výkony na čele s opravdu   skvělým Labudou,   překvapivě slušné jsou i   výkony neherců, které   drhnou méně než výkony   profesionálů v českých   seriálech i řadě českých   filmů, zajímavá je hudba.   Jenže k čemu to všechno je,   když film tak nesmírně   nudí. Člověk pořád kouká   a kouká a čeká, že se   něco rozběhne a ono vůbec   nic. Když divák tu nudu   přetrpí, není odměněn   ničím jiným než vědomím,   že je člověkem nesmírně   trpělivým, to jue ale málo.
killy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2008
Film se mě na rozdíl od   ostatním členů hodně   líbil, nebral jsem až zas   tak vážně a tak mě   připadá jako docela   kvalitní a vtipná komedie.
stanko
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.10.2007
Tento film je tak průměrný   čekal jsem více humoru.Bolek   byl v tom filmu na správném   místě nemohl bych si   představit nikoho jiného
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.6.2008
jsem nelítostný kritik, ale   tohle . . . . mne dostalo:-).   jednoduchý příběh, ale   propracovaný do nejmenších   detajlů. Jedna chyba pro   začátek je dobrá, ale   celkově je film   fascinující. Najděte mi   mrtvé místo. Není. Kamera   hodná Lynche, ale je česká,   že?
Rocky4
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.1.2008
Tak na tento film jsem se   dostal úplnou náhodou,   zlákala mě na něj sestra, a   když mi řekla kdo tam hraje,   šel jsem na něj s chutí.   Téma je taky zajimavé. Ale   byl jsem zklamán, až na pár   celkem povedených scén u   kterých jsem se zasmál, mě   film nic nedal, kdyby tam   nebyl Bolek Polívka který to   trochu zachranuje byl by to   ještě větší propadák.
Papaja73
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.9.2008
Na tomto filmu je vynikající   především výkon Bolka   Polívky.Především díky   němu a jeho vtipným   kouskům,má film nějakou   jiskru.Jakmile však pan   Polívka z plátna zmizí   vkrádá se do děje   nuda.Snímek začíná být   nezáživný,příliš   zdlouhavý a místy i   zmatený.Prolínání   skutečnosti a vymyšleného   eposu,který si po celý   příběh představuje jeden z   hlavních hrdinů není   příliš šťastný nápad.I   když snímek trpí řadou   nedostatků,především   kvůli výkonu Bolka Polívku   stojí za to,ho alespoň   jednou vidět.
Sanchez
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.9.2007
Asi se většina diváků   shodne, že tento film je   čistě jen o B.Polívkovi, v   jeho stínu i o M.Labudovi.   Kromě těchto dvou herců   bych marně hledal nějaké   pozitivum. Jednoduše   řečeno, nedalo by se na to   dívat, ale Bolek ma stále   šmrnc a talent rozesmát,   což je také přičina mého   hodnocení 4/10. Nemohu si   pomoct, ale z celkového   pohledu mi Roming připadal   naprosto o ničem, bez   nápadu(vyjimkou jsou   povedené scénky) a humorné   atmosféry(krom B.Polívky).   Doufám, že se nebudou   české filmy ubírat tímto   směrem.
hlavsa5
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.6.2012
Je to opravdu HOŘKÁ komedie.   Nebo spíš pokus o komedii.   Jeden z dalších filmů,   které ničím nezaujmou, ale   povídá se o nich. Snad   nezapadne...
zepo
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.2.2009
No tedy nic moc.Film neutáhl   ani Polívka,naopak byl   tentokrát asi nejhorší.S   přehledem svoji roli zvládl   Marián Labuda,ale s tím   celý film nevystačí.Když   už něčemu věnuji téměř   dvě hodiny času,chci se   dozvědět něco nového,o   něčem se poučit,nebo se   alespoň pobavit.Nic z toho se   nepovedlo.To,jak žijí   Romové,jak "myslí"   a podle toho myšlení   jednají je tak   profláknuté,že o tom není   třeba točit film.Tento mohl   skončit po třech minutách   titulkem : "A dál je to   jako v každém Cikánském   ležení."
Kmotr95
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.5.2008
Tak na tomto filmu jsem videl   asi jen dobry vykon B.   Polívky ale jinak nic. Film   ma celkem nudny dej a bez B.   Polívky který ozivuje film   jeho vtipnymi řecmi a akcemi   by byl film jen a jen blbost.
ValaMalDoran
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.11.2008
Tak jako velká fanynka   B.Polívky jsem se těšila na   tenhle film. Film mě   nepřekvapil ani nezklamal.   Bolek tam mluví pořád   sprostě :-) a když zapomenu   na ty nudný místa ve filmu,   tak jsem se někdy docela   bavila.
oulisna
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.4.2009
Tak tenhle film mě veklice   zklamal. Mám pocit,že   české komedie už nejsou   "české komedie"   jako bývaly.Nedala jsem na   ně dopustit,ale v poslední   době jsem hodně zklamaná.   Vyjímku tvoří film   "Líbáš jako   bůh",který mě opravdu   po dlouhé době pobavil.
ZuzikD
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.2.2009
Na film jsem se v popravdě   ani moc dívat   nechtěla....ale docela mile   mě překvapil a bylo zde dost   úsměvných situací....jen   ta linie s cikánským králem   Somálim mi dost často   vadila.
sylwikk
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.6.2009
Na tenhle film sem se dost   těšila, ale výsledek mě   dost zklamal. Ani bych   neřekla, že je to komedie,   spíš docela nuda :/
AshT
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.12.2009
Mě to nic nedalo naprosto to   ztratilo můj čas.Labuda a   Polívka jsou herci ale toto   byla velká prkotina komedie   černá možná i trochu drama   ale mě to nechytlo-
ipjp
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2008
Dobrý film
Zajímavé téma, skvělý   výkon Bolka Polívky. Docela   jsem se pobavil. Film si na   nic nehraje, neřeší Romskou   otázku, ale částečně   ukazuje Romskou mentalitu   humorným způsobem. Mě se   film líbil.
T800
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.6.2008
Da sa to
Tento film mal len dva plusy a   aj preto to u mna vytiahol na   7cku. Prvym je Labuda a jeho   rola a druhym je vinikajuci   Bolek Polivka. Tento zahral   skvelo a vdaka nemu to malo aj   komedialny nadych. Inac to s   tym Somaliho pribehom len   pokazilo cely film mohli to   urobit na sposob romskeho road   trip ci euro trip to by bola   podivana.
red_dragonfly
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.11.2009
Oddechovy a pohodovy film.   Zila jsem na Mostecku, kde se   film natacel, do svych dvaceti   let a muzu rict, ze zabery ze   sidliste jsou docela   autenticke.. Chovani hlavnich   hrdinu se vsak nastesti   reality nedrzelo, takze vznikl   usmevny a mily film..
Mary.Elwood
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.8.2008
Polívka,Labuda zahráli moc   dobře. Některé scény   opravdu hýřily vtipem a   příběh o Somálim se mi   taky líbil. Jenže v   některých momentech film   zajíždí do němých scén   typu ,,co tím chtěl básník   asi říct'' a u těch jsem se   vcelku nudila. Jinak slušná   road movie ,70%
qerulant
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.8.2007
Civím jako blázen. Koukal   jsem se na stejnej film, jako   všici zde hlasující?   Chmmmm, skoro se zdá, že   nikoli. Bez mučení   přiznávám, že ROMing   (narozdíl od Účastníků   zájezdu) mě oslovili a   pobavili. Podle mě jde o   hodně zajímavej nápad po   všech stránkách, navíc   Bolek Polívka a Marián   Labuda jsou bezchybní, vše   příjemně podlaďuje   tklivá, skočná i   dramatická cikánská   hudba... Mám za to, že pokud   člověk není kdovíjakej   rasista, musí se nutně   (aspoň občas, když ne   často) usmívat až řehnit.   Možná mám divnej vkus,   nevim. Každopádně - ačkoli   to někdy zaskřípe, TENHLE   Vejdělkův film není vůbec   špatnej.
Carlos
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.10.2007
Roming je absolutním   hereckým koncertem Bolka   Polívky. Začátek filmu je   trochu pomalý a příchodem   Stana (B. Polívka) dostane   pravou šťávu. Líbí se mi,   že se autor při psaní   scénáře nesnažil Romy   nijak vylepšovat.
paramba
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.1.2008
Těšil jsem se těšil,   ale... Labuda s Polívkou   slibovali velkou komediální   podívanou, ale zůstali   někde v půlce cesty.   Vykreslený život cikánů v   podstatě ukazuje denní   realitu, na které není nic   vtipného. Udělat z tohoto   snímku roadmovie, taky moc   neprospělo, takže nám zbyl   jenom roztomilý Bolek, který   se snaží hrát si na   cikána. Párkrat jsem se   zasmál, ale na to , kolik   tento námět dává   možností, je to bída.
sarf
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.8.2008
Ve filmu jsem věřil   Polívkovi a Labudovi romský   původ, to je tak jediný   klad, který jsem na něm   našel. Jinak tam nebylo nic,   co by hlouběji zaujalo, a ze   Stana mi bylo chvílema až   trapně navzdory tomu, že   drsná mluva mi většinou   není proti mysli. A scéna v   kostele, přes veškerou snahu   Oldřicha Vlacha, hloupost že   to až uráží. Ale s filmem   bych se nakonec celkem   smířil, nebýt snových   reminiscencí, do kterých se   nechal uvrtat jeden z našich   v současnosti   nejtalentovanějších herců   Vladimír Javorský, a hlavně   mučivě nezáživného   vyprávění o jakémsi   romském králi Somalim.   Jediné, co by mě zajímalo   ohledně tohoto filmu je, jak   na něj nahlížejí Romové.   Jinak nic.
Plivník
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.5.2008
Takhle nějak to dopadá,   když se český tvůrce   pokusí napodobit něco   vtipného od Kusturici. Víte,   jak by řekla teta Kateřina,   když dva dělají totéž,   není to totéž a nepomůže   tomu ani Bolek ani ten tlustý   Slovák co není ani Lasica,   ani Satinský. Neoriginální   zápletku by možná   vyvážilo originální   pojetí, ale nic takového se   nekoná. Film je vtipný, ale   trochu jinak než asi tvůrci   očekávali. Scénárista   dojímá neznalostí romské   komunity (hlavní   představitelé mluví zcela   bez přízvuku, zřejmě to   mají vyvažovat Polívkovy   vulgarismy) i tím, jak   vypadá např. svatba v   kostele. A protože Kusturica   je přízemně vtipný, ale   také snový, je tu   fantastická vložka se   Smrťákem Javorským. Jaká   škoda, že se na konci   nevznášejí Polívka a   Labuda v posteli nad krajinou.   Polívka by se připitoměle   usmál a řekl by: „To je   magickej realismus co, ty   p..čo.“ A Labuda by   pokýval hlavou a odvětil by:   „Jo. Asi to hodím na   papír, more.“ Mladý   chlapec, kvůli kterému to   všechno dělají, by se   zamračil a pronesl:   „Neříkej mu more, to je   vulgární. Říkej mu Rome,   ale vždyť vlastně on   žádnej Rom není. Tak   nic.“ Polívka by si odplivl   a zakončil: „Ty dilino, ty   už jsi úplně v pr…li.“
arciking
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.8.2008
No, celkem nuda, ale koukat se   na to dá. Je pravda, že moc   směšných věcí jsem tam   nenašel, ale budiž. Taková   lehká, nenáročná, pomalu   plynoucí komedie na deštivé   nedělní odpoledne.
Abu
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.4.2008
Zklamání a zase jen   zklamání. Čekal jsem   rozhodně víc od českého   filmu ale tento se rozhodně   nepovedl. Slátanina   nejhoršího zrna. Mám rád   české filmy ale tento   rozhodně nikomu   nedoporučím.Celý film jsem   čekal kdy to začne za něco   stát a nedočkal jsem se.
kllatenka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.7.2009
Wow, jak tohle mohl někdo   natočit? Obdivuju   režisérovu odvahu, styděla   bych se ukázat to jen   přátelům, natož celé   republice.
Děj   stupidní, podle mě i   nemožný. Celý film stojí   jen na sprostých slovech a   trapných vtípcích. Nevím,   nezvládla jsem ten film   dodívat do konce, takže   nevím jestli se třeba ke   konci nezlepšil (o čemž   silně pochybuju) ale   každého rozumného diváka s   mozkem znechutí.
Komparsista11
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.7.2009
Já souhlasím s Bin Ladinem,   že tenhle film je fajn. Má v   sobě prostě náboj romský   kultury. Ať si řiká kdo   chce co chce, tak já mám   mezi Romy pár kámošů a   proti jejich národu nemám   nic. Politika sem navíc   nepatří. Společně s nimi   jsem koukal na tento film a   všichni jsme se dobře   bavili. Polívku nemám až   tak rád, ale tady mu role   sedla. Daleko víc než v   Kurvahoši. Akorát začátek   měl pomalej rozjezd. Doufám   v pokračování. Tohle je   jeden z nejlepších filmů   poslední doby.
ane15
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.2.2009
tenhle film je zvláštní.   popravdě nemůžu říct, že   bych ho chtěla vidět za   každou cenu, ale pak   zvědavost stejně   zvítězila:-).. skoro celá   první půlka vypadá dost   slibně, už na začátku   strhne svým humorem   popisujícím život nejen   romů, je to prostě ze   života.. ale jak se film   přehoupne ke konečné   části, začíná se tu ne   moc příjemně stupňovat a   vířit umělecké pojetí a   nerealita, a to nejen v   epizodě vymyšleného hrdiny,   nevím zda to filmu nějak   zvlášť prospívá, je to   tak trochu nejasné a   otevřený konec tomu jen   dodá.. asi je to záměr, ale   podle mě by byla lepší   podívaná na komickou komedii   až do konce.
Lateef
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.6.2007
Vejdělek se trápí!
Po hrůzostrašných   Účastnících zájezdu nám   naservíroval Vejdělek   nicneříkající ROMing.   Chudá dějová linie je   "okořeněná" o   fikční příběh, který   vzniká v hlavě Romana   (umírněný, flegmatický a   nostalgický Marián Labuda),   avšak propojení obou světů   je křečovité, rozmlžené,   nejasné. Světlá chvilka   filmu nastane příchodem   hulváta Stana   (charismatický, osobitý a   cholerický Bolek Polívka),   který kromě vulgarizmů zná   jenom chlast a své   příšerné vozidlo. Film   zabřednul v zakalené a   stojaté vodě podrůměrnosti   svou předlouhou stopáží a   nejasným poselstvím a   Vejdělek pomalu, ale jistě   kope hrob české   kinematografii.
kcobain
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.8.2008
Zpočátko sem se na to dívat   moc nechtěl, viděl sem   ukázky a moc mě to   nezaujalo, ale přece jen mě   to nedalo a pustil jsem si   to.Ze začátku jsem se   totálně neorientoval, jak se   to prolínalo s vymyšleným   Somalim ale až pak sem se   "chytil" a k velkým   plusům určitě patří   hlavní role, B.Polívka je   opravdu Pan Herec.Určitě   taková uklidňující   podívaná s humornými prvky.
Blasel
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.7.2013
viz komentář od:Hugin.
Kvalita výkonů Bolka   Polívky je zřejmě nepřímo   úměrná s množstvím   délkou chlastání...
Zbytečně vulgární, tak   jako Dědictví... :-(
rudyzzr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2010
Tetno film jsem videl ve dvou   verzich.Poprve jsem videl   verzi s titulky,kdy romsky   pribeh nevypravel Labuda ale   byl vypraven romsky a byly k   tomu titulky.Tato verze se mi   vubec nelibila i proto jsem   vahal s koupi DVD.Nakonec jsem   ho koupil a udelal jsem   dobre.Pri sledovani mi prislo   ze neco je jinak.A taky ze   jo.Nejen ze dej romske pohadky   vypravel jiz zminovany   Labuda,ale take postavu jeho   syna apod. nadaboval nekdo   jiny....a co je asi   nejpodstatnejsi,film chytil   mnohem vyraznejsi stavu pri   nove hudbe,ktera narozdil od   stare verze mela dynamiku a   smrnc.Hudba presne zapada do   deje a podbarvuje sileny   pribeh romskeho patriota.:)
Prijde mi ze tato role   Polivkovi nejvice padla do   noty.Hrat mene chytrejsiho   clovicka ktery nemusi nic   resit a jen sproste nadava a   dela jednu volovinu za   druhou...:)
paskaa
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.8.2014
Od tohoto filmu som čakal,   že to bude svižná smršť   na spôsob Čiernej mačky a   bieleho kocúra. Vejdělek   ovšem nie je Kusturica. V   pomerne nudnom príbehu má   hlavným zdrojom zábavy byť   Bolek Polívka, ktorý po   každom treťom slove pičuje   a kurvuje. Nič proti   vulgarite, ale tuná je po   použitá dosť samoúčelne a   po chvíli akurát otravuje,   rovnako ako cigánska hudba,   ktorá má ďaleko k   balkánskej svižnosti   Bubamary. Plusom je kvalitná   kamera, úvod Somáliho   príbehu, Vladimír Javorský   a Kovaříkovej kozy na úvod.   Nič moc.
Niry
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.7.2007
Důkaz toho že české filmy   jsou super. Takhle jsem se   dlouho nepobavila. Stano   (Bolek Polívka) a Marian   Labuda hrajou uplně luxusně.   Další velmi kladný bod je   prolínání výletu s   příběhem cikánského   krále Romániho. A pokud   tohle uvidíte tak vás už   nikdy nenapadne svařovat bez   brýlí:-) Jinak konec byl   malinko kýčovej ale to snad   nikoho tolik neurazí.
Bobor
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.12.2007
To už nie!
Tak takú kravinu som už   dávno nevidel! To čo ide v   poslednom čase na plátno to   už môžu nakrúcať aj   amatéri na telefón. Polívka   s Labudom by mali dostať   desať malín za totálny   brak. Nemá to dej, pointu a   len amatér to mohol   nakrúcať. Scenár písaly   asi na záchode a to milujem   film!!!
Lajš
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.12.2012
Kdo píše nuda nebo blbost   pouze nepochopil...má to   duši, nápad a odvahu...díky   za takové filmy......
tripx
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.9.2007
film je jen o hercich tedy o   polivkovi a labudovi ...   protoze kdyz by tam nehrali   tito oblibeni herci tak film   je to naprosto o nicem ...   teda je co cikanskem slibu ..
morycze
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.2.2008
Naprosto nudný, nevtipný,   nesmyslný film. Skoro jsem   párkrát usnul, což se mi   nikdy u filmu nestává. Za   komedii se dá maximálně   považovat to, že tenhle film   vůbec natočili.
c208
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.12.2008
Film ma podľa mňa hodne   vydareny začiatok ale neskôr   už to až tak zábavne   nieje...B. Polívka opät   ukázal svoj talent
ing.Eddy
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.1.2008
Od tohoto filmz jsem cekal   mnohem vice...pribeh docela o   nicem...misty je to vtipne ale   ne az tak, jak jsem   cekal...Aspon ze Bolek s   Marianem to trochu zachranili
Blade27376
Hodnocení:
Přidáno: 7.6.2007
No, jednoduše řečeno. Kbyby   tam nehrál Bolek a Labuda,   kteří jsou skvělí a   zahrají cokoliv tak by se na   to ani nedalo dívat. JInak   jsou tam docela dobrý hefty.   Prostě dneska se točí   kdejaká hňupovina, hlavně   aby tam bylo něco o   cikánech, ale nějakou   pěknou pohádku hranou v   exteriérech dneska pro děti   nenatočí nikdo.
villa15
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.6.2007
Rarita!!!Stáva se zvykem,že   poslední dobou české filmy   nestojí za nic snad poslední   léta se dá zmínit ppouze   film Pelíšky!Jinak tenhle   film mě ničím nijak   zvlášt   nenatchnul....špatný   scenář,hudba herecke   obsazení atd....Jedine co se   mi zdá na tomhle filmu dobré   je herecký výkon Bolka   Polívky jinak nic víc....

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42066minih42066Smrt císaře a krále Karla IV. (1978) [TV inscenace] 
Smrt císaře a krále Karla IV. n
minih35957minih35957Svědkyně (1991) [TV inscenace] 
Svědkyně n
minih55344minih55344Cesta do Rokycan (1981) [TV inscenace] 
Cesta do Rokycan n
minih10492minih10492Konec cesty (1959) 
Konec cesty n
minih48373minih48373Doly krále Šalamouna (1985) 
King Solomon's Mines n
minih40965minih40965Typicky ženská reakce (1976) [TV inscenace] 
Typicky ženská reakce n
minih16380minih16380Pomsta Růžového pantera (1978) 
Revenge of the Pink Panther n
minih24802minih24802Vím, že jsi vrah (1971) 
Vím, že jsi vrah n
minih66424minih66424Zbav nás od zlého (2009) 
Fri os fra det onde n
minih11492minih11492Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964) 
Limonádový Joe aneb Koňská opera n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

21:05 - 21:59

41 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodruh (1983)

20:00 - 21:50

106 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - 2012 (2009)

20:20 - 23:35

86 minut již uběhlo
109 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

20:15 - 22:00

91 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763990
Plakátů: 376630
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10