Duben
ohodnotit

Chirurgové [TV seriál]

Grey's Anatomy

Další název:
Complications; Procedure; Surgeons; Under the Knife; Klinika Grace; Grey's Anatomy - Die jungen Ärzte
Rok:
2005
Délka:
40 minut, 421 dílů

Komentáře k filmu Chirurgové

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.4.2008
Na tento seriál se dívám   krátce. Tudíž můj   komentář není tak   důležitý jako uživatelů,   kteří se dívají   pravidelně. Podle mě je to   seriál podobný Pohotovosti,   Nemocnici Chicago Hope atd. V   tomto seriálu mě nejvíce   zaujala Isobell.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.11.2009
Grey´s Anatomy
Grey´s Anatomy jsou pro mě   srdeční záležitostí, už   si ani nepamatuji kdy jsem   jejich kouzlení na sále   viděla poprvé, vím jen to,   že to bylo v televizi a jen   co jsem k nim přičichla už   jsem je nepřestala sledovat,   což dokazuje to, že je   sleduji do dnes (ano, seriál   stále běží). Shonda Rhimes   je hvězda v tomto oboru,   dokáže diváky bavit i po   třinácti letech a seriál se   stále posouvá a vyvíjí,   nesledujeme jen dění v   nemocnici, ale samozřejmě   také můžeme nahlédnout do   životů hlavních hrdinů.   Meredith Grey je pro mě   hrdinka, silná žena, které   život nebo chcete-li Shonda   Rhimes hází klacky pod nohy.   V seriálu se vystřídala   celá řada herců, to   původní obsazení sice   relativně vymizelo, ale jak   se říká život jde dál,   pořád potkáváme nové   lidi. Grey´s Anatomy jsou   mým nejoblíbenějším   seriálem s úžasnými   postavami a herci a navíc   výběr hudby je božský. Ať   žije Shonda Rhimes a její   Grey´s Anatomy!!!
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.4.2010
Chirurgové
1. série
9/10
Škoda, že nejsem také   chirurg - to je ta nejlepší   práce na světě!!! K   seriálu žádná negativa   nemám, tak začnu chválit:   zajímavé nemocniční   případy, navíc ne vždy s   dobrým koncem; super postavy   (pro mě osobně je nejlepší   George, Alex a Izzie, naopak   nejméně sympatická je   Cristina) a jednotlivé   epizody neztrácejí. Ve   srovnání s "Doktorem   Housem" dávám Chirurgy   na stejnou úroveň. Jen   doufám, že je s   přibývajícími sériemi   nezatratím...

2. série
9/10
Pokračování se nám   trošičku více rozjelo a my   se zaměřili na vztah mezi   Meredith a Derekem. Většina   pacientů je jen   jednodílových, ale sem tam   se již objeví tací, kteří   přetrvají v nemocnici pár   epizod. Dost výborná byla   například ta s výbušninou,   opravdu neměla chybu. Kdyby   nebyla hlavní aktérka   právě Meredith, dost bych se   bál o životy všech, ale   takhle? :) Jinak tuta ženská   je fakt kus a v lecčem se   podobá i mojí slečně,   která je čirou náhodou   také stážistka v nemocnici.   Bohužel mnohdy jí studie na   pacientech nestačí a tak   dělá pokusy i na mě...
Prasoid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2008
Není třeba čekat klon   Chicago Hope nebo Er. Tohle je   zcela jedinečné dílo, v   němž o dramata není nouze.   Chvílemi se tváří až moc   noblesně a jako   zviditelňovač méně   známých tváří, ale díky   bohu ty hrají tak   přesvědčivě, že o nudě v   tomto případě nemůže být   řeč.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.10.2009
Velmi povedené a skvělí   seriál z prostředí nemocnic  
tvrdá práce   ale i osobní život.Hlavně   osobní život doktorů
je velmi dobře   propracován.
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.4.2009
Hodnotím po shlédnutí   první sezóny, no a výsledek   je takový, že ze seriálů z   nemocnice např. Ordinaci fakt   nemusim vůbec, takovej House   je výbornej, no a Chirurgové   jsou v podstatě mezi, ale   rozhodně velmi blízko   Housovi. Prostě výbornej a   vtipnej seriál s parádním a   velmi svižným dějem, ale na   mě s maličko   promotanějšími vztahy. :-)   Co mě fascinuje, je   casting...výběr herců je   opravdu moc povedenej.

edit 23.4.09:   Běží u mě druhá řada a   dostalo mě to úplně - musim   dát plnej počet, neudělam   nic. Tohle je opravdu mazec   seriál.
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.5.2012
Tento tým chirurgů, trochu   švihnutejch, se mi dost   líbí. Je fajn, že je to   vyprávěno jakoby třetí   osobou, Má to vtipná,   napínavá i dojemná místa,   taková správná všehochutˇ   pro správný seriál. Herci   jsou taky pestrá směsice a   někdy se divím,že spolu   můžou být. Dobrý!!
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.12.2015
Na chirurgy jsou to   přílišní, ukecaní   filosofové, což se hodí jen   v případech otázky života   a smrti.
MildaX
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Kdepak tento seriál se   konkurenčnímu Housovi   opravdu nevyrovná. Je to   taková nemocniční scifi. A   sledovat psí oči Meredith a   křivý obličej Cristiny se   taky nedá věčně.
Na   Primě to pochopili a seriál   chytře přesunuli mio dosah   Dr.House.
Pár sérií   nás ještě čeká a když se   nudím, mohu se nudit i s   Chirurgy. :-)
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.7.2007
Další seriál z   lékařského prostředí   tentokrát ze Seattlu, kde je   v Grace Hospital na   chirurgické stáži 5   čerstvých absolventů   medicíny z Harwardu. Jejich   životní trable, vzájemná   profesní rivalita, osobní   tajemství a hlavně ty   problémy elévů ...   "Já jsem lékař, ale   nejsem lékař" k tomu   přísná šéfka Miranda ...   "Nesnažte se šplhat.   Už teď vás nemám   ráda". Seriál sice   nemá strhující tempo   „Pohotovosti“ ani ten   svérázný humor, ale má tu   správnou porci napětí,   radosti a smutku, partu   sympatických protagonistů a   tu každodenní dávku   nešikovnosti   začátečníků. P.S.   Doufám, že si nevypěstuji   stejnou závislost jako na ER.
kali.4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.9.2009
Zprvu zábavné a nápadité,   ale postupem času mi všichni   ti chirurgové začali vadit a   třetí série se pro mne   stala čirým utrpením,   přičemž jsem své snažení   na jejím konci vzdal. Ono to   zpočátku není tak   markantní a působí to   docela roztomile, ale ve   skutečnosti je Grey's Anatomy   děsně povrchní, a to od   prvních dílů. To jenom   lehce netradiční forma   maskuje všechny nedostatky,   které jsem zaregistroval až   postupem času. Zprvu docela   příjemný a zajímavý   sentiment a patos, kdy   nečekaně umírají   sympatičtí lidé a naopak   nesympatičtí přežívají,   se časem zvrhne v brutální   a stereotypní útoky na   divákovy emoce. Z osobitých   a citově nevyrovnaných   postav se zrodila   iracionálně jednající,   sobecká a protivná monstra,   jejichž pitomost mne   neustále uváděla v úžas.   Naštěstí jsem se přestal   dívat dřív, než jsem   začal Chirurgy nenávidět, a   u prvních dvou sérií jsem   se docela bavil.
Cardigan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.3.2008
Zezacátku me seriál moc   nezaujal, ale s postupem casu   jsem se do nej zakoukala a   dneska jsem na nem skoro   závislá. Moc se mi líbí,   videla jsem víc seriálu z   lékarského prostredí, ale   tenhle je jeden z nejlepsích   a má taky moc dobrý   obsazení.
michal33
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.4.2008
V poslední době jeden z   lepších seriálů z   nemocničního   prostředí,snad to vydrží   co nejdéle a tvůrci   scénáře nebudou muset   začít tzv.,vařit z   ničeho" jak se stalo u   Pohotovosti a Nemocnice   Chicago Hope...
sarhod79
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.11.2011
Naprosto nejlepší seriál z   lékařského prostředí. Je   tam humor, romantika, drama,   prostě vše co je i životě.
Didinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.4.2008
Baví
Tento seriál mě baví.   Nevím, co k tomu více dodat.   ..............................   .............................
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.4.2011
Jeden ze seriálů, které   nemají chybu.(žel bohu jich   není moc)Sympatičtí herci,   skvělé zápletky a   příběhy hlvních postav i   pacientů. Je úžasné, jak   spolu korespondují příběhy   pacientů a doktorů. Lékaři   nacházejí v pacientech   poučení a inspiraci do   vlastního života. Hrozně se   mi líbila epizoda, kde   Meredith postavila na   Derekově pozemku dům ze   svíček. Pak samosřejmě i   "poslední" díl,   kde zemřeli Izzy i Georg.   Super seriál.
sismik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.8.2011
Tak tehle seriál je moje   nová závislost :-D Postavy   jsem si úplně zamilovala, na   každý další díl se   hrozně těším.
petr-bures
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2014
Pro mě jeden z nejlepších   seriálů, co jsem kdy zatím   viděl. Tohle je ta pravá   pravidelná dávka emocí!
Leeslie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.5.2008
Kdo viděl pouze pár dílů   tohoto seriálu,tak ho   nemůže hodnotit.Spousty z   Vás si myslí,že se jedná o   jeden z typických   lékařských seriálů typu   Pohotovost,ale chyba   lávky.Seriál je sice o   operacích(často dosti   bizardních),ale hlavně je o   vztazích,o tom,že doktoři   nejsou pouze přechytralí   týpci v bílých pláštích   se skalpelem v ruce,ale   hlavně to jsou lidi.Lidi   řešící problémy,které   dnes a denně řešíme i   my.....ať už to jsou   lásky,každodenní   starosti,nebo nějaká   závažná témata.....to   všechno s výborným   fylosofickým   zamyšlením(díky skvělé   hlavní hrdince) a mnohdy i s   geniální,dehberoucí   pointou....

Rozbor sérií:
1.série
Začátky   jsou vždycky   nejlepší-tvůrci divákům   nastolí,o čem seriál   bude,nasměřujou cestu   hlavních hrdinů a vyvíjejí   jejich charaktery.A v Grey's   Anatomy to platí   dvojnásob.Jedniným   problémem 1.série je   fakt,že má pouze 9   dílů,takže se seriál   nestačí rozjet na plné   obrátky....i přesto je   1.série geniální.
90%

2.série
Tak tahle   série je jednoznačně   nejkvalitnější.Všechno se   začíná víc   zamotávat,některé vztahy   končí,další začínají a   na scénu přicházejí   další výborné   postavy.2.série má mnoho   kultovních dílů,ale   bezpochyby ten   nejlepší(lépe řečeno   nejlepší dvojdíl)je ten s   bombou(všichni určitě   vědí:-))...
100%

3.série
Tak tuhle sérii mám   hodně rád.A to i přesto,že   ne všechny díly jsou   povedené.Ale ty díly,které   jsou povedené patří mezi   mé nejoblíbenější(První   díl.Díl s trajektem.Díl,kdy   Meredith umře.A pochopitelně   konec.).A proč mám tuhle   sérii rád,ikdyž je dosti   nevyrovnaná?Protože všechny   vztahy,všechny dějové linie   směřují k nějakému   vyústění(hlavně tím   myslím vztah   Christiny-Burka)...
76%

4.série
Snad   všichni souhlasí,že tahle   série je ze začátku velký   zklamání.A proč?Protože   některá postava se rozhodla   odejít z   nemocnice(Burk),některá   dostala větší prostor v   sesterském   seriálu(Addison).....a   Shonda(hlavní tvůrkyně   seriálu) nezvládala dělat 2   seriály   navzájem....každopádně   jakmile Private   Practice(Sesterský seriál s   Addison)skončil,tak se   všechno vzchopilo a opět to   začalo být staré dobré   Grey's Anatomy,jak ho   známe....dalším problémem   této série je i vztah   Meredit a Derreka,který   začíná svými rozchody a   návraty tak trochu   nudit:-(...
75%

5.série
Po   nemastné-neslané 3. a   4.série se v této řadě   všechno vylepšuje a kvalita   rapidně vzrůstá.Řekl   bych,že tato série je po té   2. tím nejlepším,co se v   tomto seriálu dá   najít.První dvojdíl je   nejlepším začátkem,který   v GA kdy byl.Sice se zde   objeví pár slabších   dílů,nicméně v 2.polovině   všechno začne brát na   obrátkách.Rakovina   Izzie,zásnuby   Mer-Der,Christina a její   nový vztah s Owenem....je tam   toho tolik.A pak,jako taková   třešnička na dortu příjde   finální díl,který je   naprosto   dokonalý,smutný,opět s   dehberoucí pointou.Jen tak   dál.
95%

6.série:
Už na   začátku 4.série se na   seriálu podepsal odchod   jedné hlavní   postavy.Naštěstí se z toho   seriál po pár dílech   vzpamatoval.Jenomže teď to   zažívá znovu a je to znát   víc,než ve 4.sérii.George   je pryč,Izzie se objeví   jednou za deset   dílů,Meredith na chvíli   mizí ze scény.A to je   špatně.Dobrý díl střídá   opravdu tragický.Postavy se   chovají hrozně nesmyslně.Ty   obraty jejich   charakterů(Mark,Derek,Izzie,o   bčas i Cristina) působí   opravdu nevěrohodně.Jde to z   kopce.Ani nová postava Teddy   tomu moc nepomohla,ikdyž je   docela sympatická...
70%

Podobné seriály:
Ally McBealová,Beverly   Hills 90210,Gilmorova   děvčata,Pohotovost,Přátel?   ?.
Amaral
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2010
Tenhle seriál je velmi, velmi   povedený. Prostředí, herci,   jednotlivé postavy,   příběhy ... všechno   dohromady to klape a je to   (až na několik málo   případů) dokonale   uvěřitelné. Obzvlášť se   mi tenhle seriál líbí od   5.série, kdy nastoupil Kevin   McKidd alias Dr. Hunt. Jeho   postava a postava Sandry Oh   alias Dr. Yang jsou moje   nejoblíbenější. Obsadit   Kevina McKidda k Sandře Oh   byl tah takřka geniální!   "Chemie" mezi nimi   je neuvěřitelná! Oba herci   jsou podle mě i nejlepší v   celém seriálu. Doufám, že   si seriál poměrně hodně   vysoko nasazenou laťku   udrží.
A jedna   prosba na závěr - nedělejte   z Cristiny Christinu!!! ;)
the5013thing
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2008
Pro mě lepší seriál než   Dr. House. Příběhy tolika   lidí v nemocnici. Řeší se   zde více běžný život než   zdravotní stav (narozdíl od   dr. house)
Nikiss
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.6.2009
NEJLEPŠÍ...víc nemám co   dodat!
CleoS
Hodnocení:
Přidáno: 3.8.2013
CleoS
Ahoj lidičky! Chci váš   názor! Ale pro herce to   nemyslím špatně!!!! Ale i   přesto chci váš názor!   Chcete aby ze seriálu odešel   Owen Hunt (Kevin McKidd)? a   přišel zpátky do seriálu   Preston Burke (Isaiah   Washington)? Odepište!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40414minih4041440 let panic (2005) 
The 40 Year – Old Virgin n
minih12093minih12093Maska (1994) 
The Mask n
minih40463minih40463Madhouse (2004) 
Madhouse n
minih56201minih56201Znásilnění: Utrpení žen v Kongu (2007) 
The Greatest Silence: Rape in the Congo n
minih45808minih45808Lovec draků (2007) 
The Kite Runner n
minih43351minih43351Odložené případy (2003) [TV seriál] 
Cold Case n
minih62233minih62233Panna nebo orel (2010) 
Easy A n
minih41427minih41427Vzpomínky na lásku (2004) 
Nae meorisokui jiugae n
minih51703minih51703Není kde přistát (2000) 
Nowhere to Land n
minih34018minih34018Zabij mě něžně (2002) 
Killing Me Softly n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Private Practice (2007) [TV seriál]

 Private Practice (2007) [TV seriál]
Private Practice n
 
Žánr: komedie / drama
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10