Jeden svět
ohodnotit

Chalupáři [TV seriál]

Žánr:
Rok:
1975
Délka:
55 minut, 55x 11 dílů (díl cca 43-55 minut)
„Jiří Sovák, Josef Kemr a Jiřina Bohdalová v oblíbeném komediálním seriálu.“

Obsah filmu Chalupáři

 
Evžen Huml, penzionovaný ovdovělý kontrolor se tísní v pražském bytě s dcerou Jarčou, jejím mužem - taxikářem a vnukem Slávkem. Čím dál víc si lezou na nervy a když se zeťák od kolegy náhodně doví o výhodné koupi vesnické chalupy v Třešňové, tak se děda po průzkumném výletě s kamarádem Kláskem, rozhodne chalupu bez váhání koupit. Zatěžkávací zkouškou ovšem bude soužití s vesnickým všeumělem Bohoušem Císařem, který má v chalupě domovské právo. Nevrlý Huml se postupně seznamuje s místními obyvateli - předsedou Mrázkem, autobusákem Tondou Čihákem, penzistou Makovcem i rozvedenou paničkou v nejlepších letech Dášou Fuchsovou. Leckdy se stane...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
František FilipFrantišek Filip (11 dílů) 
hraje:
Jiří SovákJiří Sovák.....Evžen Huml   (11 dílů)  
Josef KemrJosef Kemr.....Bohumil "Bohouš" Císař   (11 dílů)  
Josef VětrovecJosef Větrovec.....předseda Karel Mrázek / taxikář Mrázek   (11 dílů)  
Jiřina BohdalováJiřina Bohdalová.....Dagmar "Dáša" Fuchsová   (11 dílů)  
Josef HlinomazJosef Hlinomaz.....Makovec   (10 dílů)  
Jana HlaváčováJana Hlaváčová.....Jarča Krbcová, Evženova dcera   (9 dílů)  
Vladimír MenšíkVladimír Menšík.....řidič autobusu Tonda Čihák   (9 dílů)  
Josef BeyvlJosef Beyvl.....Josef Brabec   (9 dílů)  
Václav SloupVáclav Sloup.....účetní Láďa Brabec   (9 dílů)  
Josef VinklářJosef Vinklář.....taxikář Alois "Siola" Krbec, Evženův zeť   (8 dílů)  
Jiří SchmitzerJiří Schmitzer.....Slávek Krbec, Evženův vnuk   (8 dílů)  
Jaroslav MoučkaJaroslav Moučka.....zootechnik Karel Voborník   (8 dílů)  
Pavel SpálenýPavel Spálený.....hospodský Standa   (8 dílů)  
Růžena LysenkováRůžena Lysenková.....poštovní doručovatelka Marie Bláhová   (7 dílů)  
Věra TichánkováVěra Tichánková.....Marie Voborníková   (7 dílů)  
Otto LackovičOtto Lackovič.....Fero   (7 dílů)  
scénář:
František VlčekFrantišek Vlček (11 dílů) 
Václav  Pavel BorovičkaVáclav Pavel Borovička (11 dílů) 
hudba:
Luboš FišerLuboš Fišer (11 dílů) 
kamera:
Rudolf StahlRudolf Stahl (11 dílů) 
střih:
Karel KohoutKarel Kohout (11 dílů) 
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Československá televize, Česká televize
 
 
Typ:
[TV seriál]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Chalupáři >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Svarcneger
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2021
Za me osobne nejlepsi miniserie, ktera existuje...
Je samozrejme tezke, neco vysvetlovat neznalym,   ale tohle je serial, ktery milovala babicka,   maminka a ted i my a dokonce i nase deti a proc.   Protoze je skvele napsan, rezirovan i obsazen.   Reziser dal prostor i na "improvizaci",   je to komedialni koncert Kemra a Sovaka. Pak je   dalsi vec, kterou na tomhle serialu miluju, ta   atmosfera klidu a miru v dobach, kdy se nezilo tak   lehce, jako dnes, ale zilo se proste jinak, vice   si vazili pratelstvi a spory se neresily u soudu.   Zaroven nejde o tak nasilnou politickou   propagandu, i kdyz producenti si dali zalezet, aby   vse natacene bylo nove, nebo natrene ;)))).
nedricek
Hodnocení:
Přidáno: 9.8.2015
už to vidím po 150 v TV a už to není bohužel   ono to co bylo po prvé ale pořád je to supr :-D   ( pořád se na to dívám :):) )
radegaster
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2015
Chalupáři
mají jediný nedostatek a tím je , že mají jen   11 dílů. Škoda , že po čase nevznikly další   příběhy, už jen hvězdné herecké obsazení   si o to říkalo.. Dneska už se k něčemu   takovému nedostaneme, nejsou tvůrci ani herci a   tak nezbývá než pustit dvd a zavzpomínat
cerfik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.12.2014
Důsledky již rozjeté normalizace jsou na   Chalupářích víc než znát a tak je to   zároveň taková nadprůměrně kvalitní sonda   té doby. Ikdyž je znát, že tvůrci se snaží   vpašovat co možná nejvíce zesměšnění   tehdejších nešvarů, přesto je zde linie   propagandy patrná přespříliš a působí zde   nepatřičně a celkový dojem pak padá dolů.   Duo Sovák a Kemr je skvělé a je jen škoda, že   nedostali tolik svobody a tak kvalitní námět   jako o několik let dříve Sovák s Horníčkem v   Byli jednou dva písaři. Ten rozdíl mezi těmito   dvěma seriály je více než patrný, přesto   Chalupáři patří do zlatého fondu   československých seriálů, ale víc jak 80% ze   mě nevymáčknete :-)
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.7.2014
Především herecký koncert Jiřího Sováka,   ale i dalších oblíbených českých herců a   hereček, spousta humorných situací odkoukaných   z vesnického života (na rozdíl od Slunce,   seno... se zde naštěstí netlačí tolik na   pilu), ale že by to byl bůhvíjak skvělý   seriál, to se mi nezdá.
Omnibus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.8.2013
Do hrací skříně tohohle orchestriónu se   podařilo zavřít celý zástup vynikajících   herců, dokazujících, že není malých rolí, a   že i v neveselé době se mohl natočit veselý   seriál, napumpovaný hláškami a působící   pohodově i dnes, po tolika letech. Ano, je to   také obraz doby, ve které vznikl. Ale i   tenkrát, v onom „...na věčné časy a nikdy   jinak!“ se lidi chtěli pobavit a zasmát se   blbůstkám z každodenního života, aby ho pak   sami lépe snášeli, a to nám tenhle seriál   dopřál měrou vrchovatou.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.8.2013
"Když máš v chalupě orchestrión -
Seriál je plný pohody, laskavosti, humoru a   švandy, které řeší leckdy svérázné   vesnické postavičky v čele s revizorem v   ivalidním důchodu, který se přišel na venkov   zotavit po nervy devastujícím zaměstnání i po   rušném městském prostředí, ve kterém   předtím žil. :-)) Seriál se mi líbil hned   při prvním uvedení (tenkrát jsem byl malý   kluk) a čím jsem starší mam ho radši - nej je   snad díl ve kterém jedou navštívit   "velkoměsto" Prahu a vrhají se do   městké vřavy, ale i všechny ostatní díly sou   dobrým relaxem. :-)

"Když máš v   chalupě orchestrión, nevadí že do ní   prší"... :-))

!!!!! na toto musím   reagovat - co to blábolí pan Omnibus ve svém   komentáři o neveselé době??? Ta doba byla   daleko veselejší, pohodovější než tahleta   doba!!! - dopsáno 26.9.2013, poté co jsem si   přečetl jeho stupidní komentář, ve kterém se   snaží tu dobu módně "mo(u)dře"   ptákovitě pošpinit.
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.7.2013
Výborný seriál při kterém je spousta zábavy   hlavně proto že je to z vesnického života tak   jak to dříve chodilo,přispělo k tomu výborné   herecké obsazení.
toaneta
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.7.2013
Výborný komediální seriál, který vznikl už   v polovině sedmdesátých let. Kdesi jsem četla,   že se uvažovalo o jeho natočení ještě s   Jaroslavem Marvanem a mělo to navázat na   úspěch filmů o revizorovi Andělovi. Po   Marvanově smrti snad měl roli Evžena Humla   hrát Jan Pivec. Ten se ale dlouho rozhodoval, zda   roli přijme. Nakonec obsadili Jiřího   Sováka.
Seriál měl velký úspěch už v době   před revolucí. Soustředil se jen na rodinné a   mezilidské vztahy a žádná politika. Je   vystavěn na oblíbené dvojce nervního mrzouta a   pohodového kliďase. Kontrolór Evžen Huml se   odstěhuje z hektické Prahy na venkov a postupně   se sžívá s jeho obyvateli. Poznáváme i osudy   dalších lidí z půvabné vesničky. Výborný   Vladimír Menšík jako záletný řidič ČSAD   nebo proměna jeho ženy z domácí puťky v dámu   velkého světa skvěle zahranou Gabrielou   Vránovou. Seriál patří k tomu dobrému a   kvalitnímu, co v tehdejší Československé   televizi vzniklo. Většina dnešních seriálů   se s ním vůbec nedá srovnat.
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.1.2013
Docela zlomyslné téma, protože se seriál upnul   na chalupáře, kteří se plošně šířili z   větších měst, aby si užili venkova. Cíle   bylo dosaženo, když se divák bavil a tak trochu   zapoměl na všednodenní realitu.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27717minih27717Záhada Blair Witch (1999) 
The Blair Witch Project n
minih3784minih3784Beránek s pěti nohama (1954) 
Le mouton à cinq pattes n
minih18759minih18759Shane (1953) 
Shane n
minih55690minih55690Predátoři (2010) 
Predators n
minih58778minih58778Kolotoč (1956) 
Körhinta n
minih57000minih57000Salt (2010) 
Salt n
minih10250minih10250Klapzubova XI. (1938) 
Klapzubova XI. n
minih20697minih20697Teď se nedívej! (1973) 
Don't Look Now n
minih13172minih13172Muž v hlavní roli (1997) 
The Leading Man n
minih45737minih45737Anakonda 4: Cesta krve (2008) [TV film] 
Anaconda 4: Trail of Blood n


Hodnocení:n12345678910
Chalupáři (1975) [TV seriál]Gabriela Vránová,  Jiří Sovák a  Josef KemrChalupáři (1975) [TV seriál]Jiří Sovák a   Josef Kemr
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190271
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177913

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10