Duben
ohodnotit

Zdrojový kód

Source Code

Žánr:
Rok:
2011
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
21.4.2011
„Bomba ve vlaku vybuchne za osm minut...“

Komentáře k filmu Zdrojový kód

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.3.2012
Dokonalá réžie, násobená   perfektní prací kameramanů   a celého štábu. Gyllenhall   se svým hereckým projevem   přibližuje dokonalosti a   vymyká se hereckým   standardům amerických   akčních filmů. Tohle téma   vracení se z cest do blízké   budoucnosti s cílem změnit   osud, a z toho vyplývající   traumata, to je snad na tomto   filmu nejcennější.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.7.2011
Snímek stojí na herectví   Jaka Gyllenhaala, který hraje   jako o život, navíc v   zajímavém příběhu, který   se nakonec vyvine jak by nikdo   nečekal. Zhruba ve druhé   třetině filmu, když   příběh lehce upadal, nastal   zlom v opakování sekvencí a   vše rychle dospělo k   závěru a mile jsem byla   překvapena, že i ke konci na   druhou. I když jsem si v   polovině chtěla vsadit, že   vím jak to skončí, těžce   bych se sekla, takže se   vyplatí vytrvat.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.4.2011
Konečně zase něco trochu   originálního ze zámořské   produkce. Hlavním důraz je   třeba dávat na to, že film   je především sci-fi. Dojde   k teroristickému útoku na   vlak, ve kterém všichni   cestující zahynou. Pomocí   jistých fyzikálních   vlastností, které jsem   nepochopil, se dalo navázat   spojení s jednou obětí a   vždy se vracet do doby osm   minut před výbuchem. Tedy,   tady vždy měli autoři   nějak těch osm minut hodně   dlouhých. Už bylo   několikrát zmíněno, že   film trochu připomíná   komediální snímek Na   Hromnice o den více. Tady s   furt vacíme do vlaku a   každým návratem se   objevují nové indicie   vedoucí k pachateli. Ale   současně objevujeme   skutečné zázemí a stav   vyšetřovatelů. Vrcholí to   překvapením, které je   dopředu odhadnutelné. Co   film hodně snižuje je opět   americký patriotismus a snaha   o happy end.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.9.2011
Source Code
Prvně musím říct, že   nejsem moc velký fanoušek   podobných filmů, kdy   většina filmu se vrací k   určité události, v tomto   případě k výbuchu vlaku,   ale tenhle film byl pro mě   příjemným překvapením.   Herecké obsazení nemělo   chybu od Jaka až po Veru.   Nejsem nějaký velký fanda   Jaka Gyllenhaala, ale v tomhle   filmu byl opravdu báječný,   a získal si mě. Jinak   souhlasím, že ke konci film   hraje až přehnaně na city,   i když to tak úplně do   podobného žánru moc   nepatří, ale jak se řiká   změna je život. Pro mě byl   Source Code, příjemnou   podívanou a ještě   příjemnějším obsazením.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.7.2015
Příběhy kde se skáče   časem mají ve vínku hlavně   nebezpečí v tom, že se při   sledování dá lehce ztratit   v ději. Tady to však nijak   neplatí. Vyprávění je   srozumitelné a hlavně   plynulé. Jenomže to nějak   nestačí. Originálního tu   není zhola nic. Skákání v   čase do stejné doby s   úmyslem změnit minulost v   zájmu bezpečnosti tu už   párkrát bylo a to jak ve   filmové, tak i v seriálové   podobě. Efekty se zdají být   při dnešních nárocích   odfláknuté a objevuje se zde   i několik hluchých míst.   Snímek vědomím tedy   prošumí a zanechá neblahý   pocit o promarnění šance   tvůrců vytvořit minimálně   aspoň zajímavý biják.
Hugin
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.1.2016
Na první pohled docela   dobré, děj běžel svižně,   a neměl nudná místa. Když   se divák posléze zamyslí,   žádný zázrak to není.   Nejde o nic originálního,   nápad a zápletku bych   částečně přirovnal k   filmu Deset minut života   (2005) a některým dalším.   K tomu si připočtěme   klišé s americkou armádou,   trapné keci o hrdinech,   nějaké ty vztahové   problémy a nezbytný   happyend, takže vše co lze   od amerického filmu   očekávat, dostanete. Na což   mám, za ty léta, docela   silnou alergii. Celou dobu je   omíláno a, vědecky,   vysvětlováno, že se   nejedná o cestování v   čase, tudíž žádná akce   provedená v posledních osmi   minutách nemá žádný vliv   na budoucnost, vlastně na   přítomnost. S ubíhajícím   dějem se to jen potvrzuje. A   ejhle, ono to nakonec jde. To   má být jako co? Taky mně   nejde poněkud na rozum, proč   se terorista zabýval   zničením vlaku s několika   desítkami obětí, když měl   v úmyslu následně zničit   celé město. No budiž, je to   film a sci-fi.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.1.2012
Tak tomu říkám film.
Už dlouho mně tak nic   nepotěšilo.Ten nápad byl   senzanční a zpacování taky   - jak je důležitých 8 minut   :-).
Ovšem je třeba   se na film dívat velmi   pozorně, aby neunikla ani   maličkost, protože tady je   každá sebemenší událost   velmi důležitá.
Ten   konec jsem nečekal ani   náhodou.
Stojí za to   vidět.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.3.2015
Filmů s tematikou přesunu do   jiné reality pomocí   počítače se vyrojilo v   posledních letech poměrně   dost. Toto sci-fi bych řadil   k tomu lepšímu - čistý a   uzavřený příběh bez   dalšího balastu, perfektně   žánrově zpracovaný.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.8.2011
ZDROJOVÝ KÓD

Ani nemůžu uvěřit, že   jsem právě viděla něco tak   originálního. Tento film na   mně udělal velmi dobrý   dojem. Herecký projev   J.Gyllenhaala byl citlivý,   přirozený při prvotním   tápání a správně akční   na konci, kdy už přesně   věděl, co udělá. Film byl   plný akce, překvapení a   nakonec i trochu té romantiky   se našlo a vše bylo vkusně   skloubeno, nic nebylo   násilně vmontováno do   děje. Prostě v poslední   době jasná jednička v tomto   žánru. Nelze jinak než   doporučit ostatním fandům   sci-fi.
georginaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.11.2012
Příjemné překvapení,   dokonalá myšlenka, kolikrát   chce člověk vrátit čas ,   ale nejde to. V tomto snímku   však ano do dokonalosti. A   konec jsem ani nečekala že   to takhle dopadne.
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.11.2011
Chytře natočený snímek   (ano, bere si ingredience z   jiných filmů).Jake   Gyllenhaal se do této role   prudce opřel.Vera Farmiga   zdatně sekunduje, Michelle   Monaghan pouze vykrývá   příběhovou poloromantickou   složku.Tento sci-fi snímek   stojí za to vidět.Má to   spád, nápad, ale hlavně   skvěle nečekanou pointu v   závěru titulu.
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.10.2011
Matrix, Deja Vu, Zdrojový kód
Jak zmiňuju v titulku, film   je vlastně jen kopírkou,   poněvadž znovu se jedná o   vrácení do minulosti jako v   Deja Vu, připojení k   nějakému simulátoru, který   to uzkuteční, jako v   Matrixu. Akorát, že zde jde   furt o to samé. Herci jsou   samozřejmě skvělý a film   má hlavu a patu a opravdu se   člověk u tohoto snímku   nenudí. Nicméně chvilku mi   trvalo než jsem pochopil   konec, ale podařilo se.   Problém v tomto filmu je jen   to kopírování a čerpání   nápadů, které jsou už   těch pár let staré. To   začíná být problém   dnešní filmografie, nápady,   nápady, nápady...

Snímek mi každopádně   stačil jen jednou.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.4.2013
Jsem asi rozmazlená, ale   kromě svižného výkonu   Jakea Gyllenhaala a   srozumitelnosti děje film   nezanechal žádné extra   dojmy, jako bych už všechno   viděla, není nic, co bych   mohla vyzvednout, spíš   naopak - a když se zamyslím,   bylo mi tak nějak fuk, jestli   Jake vybuchne podruhé i   potřetí (narozdíl od jeho   spolucestující, jejíž   nepřirozené chování a   vlezlé úsměvy si o   třaskavou výbušninu přímo   říkaly), a teď si zpětně   uvědomuju, že napětí se   rozhodně nedalo krájet, a to   je v daném žánru dost   velký nedostatek.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.5.2012
Super myšlenka, režie,   scénář, kamera, triky i   herecké obsazení. Rozhodně   jsem se u filmu nenudil a   doporučuji
goranchorvat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.4.2011
Source Code
Ten kdo viděl alespoň   trailer, bude mít v úvodu   malý náskok ve vnímání   filmu. Jinak se bude spolu s   hl.představitelem, utápět v   moři nevědomosti a   beznaděje. Source Code je   mistrně nakalibrovaná scifi   podívaná, která těží ze   skvělé kamery, dobrých   herců,ale hlavně z výborně   fungujícího příběhu. Za   90 min stopáže vymyslet   tolik zvratových dějů a   překvapujících momentů, na   relativně nesložitý   příběh o odhalený jednoho   teroristy to je paráda. Tady   je vidět že na poctivou   filmařinu není potřeba   žádný mega rozpočet, ale   jen invence nadějného   režiséra. Opravdu výborná   záležitost.Dnes bez   spoilerů:)
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2011
Pozor!Film Vam moze uvarit mozog :)
Zvlastny film, ktory prinuti   cloveka rozmyslat az sa mu   varia mozgove zavity.A to je   dobre.Scenar si zasluzi velku   pochvalu, pretoze dat   dohromady takuto komplikovanu   vec asi nebolo   jednoduche.Prave zlozitost   snimku vsak moze byt   negativom-ludia ho nemusia   pochopit.Jake Gyllenhaal podal   skvely vykon a zaver filmu Vas   chyti za srdce.
Film   jednoznacne doporucujem.
karlosphonic
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.4.2011
Zdrojový kód má tu   výhodu/nevýhodu,že podobné   filmy s neustálým vracením   na stejné místo jsme již   viděli (např.Na hromnice o   den více).Na sci-fi film o   výbuchu vlaku je příliš   komorně laděn,což je   dobře/špatně.Hlavní pointa   je odhalena již v polovině   filmu a podle mě konec se   hrál moc a moc na city.Tak   nevím,nevím.Myslím,že se   jedná o zajímavý   film,který ale časem upadne   v zapomnění,protože nemá v   sobě nic mimořádného...až   na ty psí oči Gyllenhalla   pro divačky:))
kockak1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.10.2011
Taková filmová jednohubka.   Nic moc námahy se   scénářem, nic moc   filmařiny, ale filmový   supermarket s atraktivním   obalem a prázdným vnitřkem.   Logicky to je nesmysl.Mohla by   se vytvořit filmová šablona   a do ní zasadit pokaždé   jiné herce, trochu   pozměněný děj a máme zas   vyděláno. Tomu odpovídá i   metráž filmu. Pro mě   tuctovka.
100000052556420
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.6.2017
Scifi
Tento film je velmi   dobrý.Takové scifi s dvěma   realitami.Odehrává se ve   vlaku.Tento snímek má více   kladů.Třeba ústřední   dvojice je docela   sympatická...
viana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.5.2011
Zdrojový kod...
...není cestováním v   čase,ale přeřazením v   čase...toť náplň filmu,na   který jsem byla fakt   zvědavá.Příběh   fungujícího mozku po   fyzické smrti jeho   uživatele byl již ve filmu   DOTEK MEDUZY.A je to stále   námět k přemýšlení,zda   už je nebo bude toto   možné.Jake Gyllenhaalovi   role sluší,věřím mu   každý   pohyb,úsměv,myšlenku i   akci.A byla bezva   věta"chci po vás jen tu   slušnost,abyste to   zkusil...!"a konec je   hned nabíledni!DOPORUČUJI
sarcofago
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.4.2011
....k filmu
Tohle téma se tu objevilo už   několikrát, počínaje   Návratem do budoucnosti...   Opět bych řek ...omletá   americká písnička, ale na   jednu věc nedám dopustit.   Myslím tím počet pokusů   jak najít bombu a teroristu v   8 minutách. Mate možnost   přemýšlet s hlavním   hrdinou, jak jednat. V čem by   jste byli lepší. Máte   možnost si nepřímo zahrát   počítačovou hru, kde máte   neomezeně životu, ale jen   jedna verze je průvodka do   nového života. Máte   možnost přemýšlet v čem   být lepší..., v tom tkví   kouzlo námětu, ale   zpracovaní má své   přehlednutelné mouchy...
prediger
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.5.2011
Opravdu skvělá sci-fi.   Diváka dostane ihned do děje   a stejně jako hlavní hrdina   dlouho neví proč, jak a co   se děje. Závěr filmu byla   dokonalost sama. Existence   paralerních světů   počítačového světa je   fantastická myšlenka a   originální nápad
mischel251
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.7.2011
No ako to ohodnotiť...stále   tých 8 minút vo   vlaku...akurát to že stále   sa deje niečo iné...poriadne   nie je vysvetlené čo sa   stalo jemu v   skutočnosti...prečo ho   použili na ten projekt...ale   aspon že mu nakoniec dali   šancu na život...
btip007
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.2.2012
Zajímavé téma, ale to   neustálé vracení na stejné   místo děje, začne velmi   brzo nudit. Očekával jsem,   podobný konec a zároveň   jsem si moc přál, abych se   mýlil a byl jsem na konci   něčím mile překvapen, nebo   ještě lépe šokován, ale   bohužel. Zase paralerní   světy. S odstupem času si   divák musí uvědomit, že   těch logických nesmyslů,   bylo v tomto filmu, až   příliš moc.
Worech
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.10.2017
Skvělé!
Vynikající, pomalu se   rozjíždějící biják se   skvělou myšlenkou, která je   dále rozvíjena s možnými   rovinami. Těší mě ta   nepřímočarost směřující   k jasnému konci. Doporučuji!   Opravdu zajímavá věc.
Honzino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.4.2011
potenciál
Naprosto zářící klenot na   poli dnešních klišé sci-fi   filmů, kde formování hrdiny   probíhá netradičním   způsobem. Doporučují 3 ze 3   návštěvníků kina

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih76336minih76336Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka (2012) 
Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka n
minih10433minih10433Komedianti (1953) 
n
minih4495minih4495Boty plné vody (1976) 
n
minih62584minih62584Centurion (2010) 
Centurion n
minih86164minih86164Hypnotizér (2012) 
Hypnotisören n
minih12189minih12189Maxipes Fík (1975) [TV seriál] 
Maxipes Fík n
minih9085minih9085Imagine: John Lennon (1988) 
Imagine: John Lennon n
minih39194minih39194Vyobcovaná (1998) 
Xiu xiu n
minih47571minih47571Nestyda (2008) 
Nestyda n
minih24963minih24963Saló, aneb 120 dnů Sodomy (1975) 
Saló o le 120 giornate di Sodoma n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10