Zdrojový kód (2011)

Zdrojový kód (Source Code)
78.2 %
 
 

Source Code

    Žánr: sci-fi / thriller
    Země: Spojené státy americké / Francie / Kanada
    Premiéra v ČR: 21.4.2011        
    Délka: 93 min.
„Bomba ve vlaku vybuchne za osm minut...“
Televízne vysielanie preruší šokujúca mimoriadna správa – na vstupe do Chicaga z dosiaľ nejasných príčin explodoval osobný vlak, tragédiu nik neprežil... Krátko nato sa však istý Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) preberie práve v tom vlaku, v tele iného muža a v spoločnosti tajomnej krásky menom Christina (Michelle Monaghan), ktorá ho zjavne pozná, hoci on ju vidí po prvý raz v živote! Alebo si to aspoň myslí... Netrvá dlho a Colter pochopí, že sa nachádza v Zdrojovom kóde - experimentálnej technológii, vďaka ktorej dokáže prevziať nadvládu nad telesnou schránkou iného človeka. Má to však háčik, a nie práve malý. Je totiž limitovaný časom. Na svoju misiu, nech už je akákoľvek, má rovných osem minút – osem minút pred smrťou toho, v koho tele sa práve nachádza! Jeho aktuálnou úlohou je nájsť bombu, ktorá vyhodila už spomínaný vlak do povetria, a zneškodniť atentátnika. A keďže osem minút je zúfalo málo, Colter je nútený prežívať desivú katastrofu končiacu vražedným výbuchom zas a znova v nádeji, že s Christininou pomocou napokon dokáže kúsok po kúsku poskladať celú informačnú skladačku! Času má navyše zúfalo málo, pretože krajine hrozí ďalší, oveľa väčší a ničivejší útok!

Zdroj: Markíza

režie:
Duncan Jones
 
 
hraje:
Jake Gyllenhaal (Colter Stevens), Michelle Monaghan (Christina Warren), Vera Farmiga (Carol Goodwin), Jeffrey Wright (Dr. Rutledge), Russell Peters (Max Denoff), James A. Woods (chlapík s leteckými brýlemi), Michael Arden (Derek Frost), Cas Anvar (Hazmi), Paula Jean Hixson (dáma s kávovým kelímkem), Brent Skagford (George Troxe), Scott Bakula (hlas pana Stevense), Anne Day-Jones (manažerka), Courtney Rasmussen (komparz), Joe Cobden (laboratorní technik), Craig Thomas (chlapík se zlatými hodinkami), Gordon Masten (průvodčí), Susan Bain (sestřička), Lincoln Ward (chlapík luštící sudoku), Kyle Gatehouse (student), Albert Kwan (chlapec s plechovkou)
 
 
scénář:
Ben Ripley
 
 
kamera:
Don Burgess
 
 
hudba:
Chris Bacon, Gad Emile Zeitune (dodatečná)
 
 
kostýmy:
Renée April
 
 
střih:
Paul Hirsch
 
 
zvuk:
Tom Bellfort (design), Louis Marion, Jason Johnston
 
 
titulky-česká verze:
Petr Finkous
 
 
zvláštní efekty:
Ryal Cosgrove (supervize), George Tucci, David Loveday, Marc Reichel
 
 
koproducent:
Stuart Fenegan, Tracy Underwood
 
 
koordinátor kaskadérů:
Stéphane Lefebvre, Patrick Kerton, Michael Scherer
 
 
vizuální efekty:
Louis Morin (supervize), Modus EFX, Rodeo FX, MPC, Fly Studio, Oblique FX, Mr. X, Philip Melancon, Pierre-Simon Lebrun-Chaput (supervisor: Oblique FX), Yuri Lementy, Paul Hill, Lee Alexander, Wilson Tang
 
 
masky:
Adrien Morot (Zvláštní maskérské efekty - supervize)
 
 
výprava:
Duncan Jones, Barry Chusid
 
 
nahrál:
James Thatcher (hudebník: lesní roh)
 
 
výkonný producent:
Jeb Brody, Fabrice Gianfermi, Hawk Koch
 
 
producent:
Mark Gordon, Jordan Wynn, Philippe Rousselet
 
 
režie českého znění:
Veronika Veselá
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.