Zari
ohodnotit

Zrůda

Monster

Další název:
Obluda
Rok:
2003
Délka:
109 minut
Premiéra v ČR:
12.8.2004
„Skutečný příběh masové vražedkyně.“

Komentáře k filmu Zrůda

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 44
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.10.2009
Vyborne natocene krimi   dilko.Velice se mi libila   Charlize Theron v hlavni   roli,vubec jsem ji nemohl   poznat,jak byla skvele   namaskovana.Jeji herecky vykon   tady byl prinejmensim   obdivuhodny.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.8.2008
Vynikající výkon v hlaví roli.
Film Zrůda jsem měla   možnost shlédnout v   dabované verzi na DVD. Jde   skutečně o psychologický   zážitek, který od první do   poslední minuty shlédnete   takřka jedním dechem.   Krásná a éterická Charlize   Theron dala do své role   maximum. Ukázala tvář   profesionální herečky a   neváhala pro svou roli   vražedkyně postoupit i   výraznou změnu svého   zevnějšku. Kdesi jsem   četla, že snad se dokonce   během natáčení jedinkrát   neučesala:-)) Teď to   samozřejmě zlehčuji, ale   před jejím výkonem opravdu   nelze než smeknout. Taktéž   český dabing Lucie   Juřičkové je naprosto   perfektní. I když to možná   bude někomu připadat   poněkud zvrácené,   nedokázala jsem vražedkyni   jednoznačně odsoudit za   její činy. Ano, vraždila   nevinné muže, ale pod   značným psychickým   nátlakem dalších okolností   včetně nepříjemného   zážitku s vlastním otcem z   dětství. Domnívám se, že   i tvůrci měli takovýto   záměr, aby Lee nebyla   podána jednostranně jako   vraždící monstrum, ale aby   divák se pokusil proniknout   sondou do jejího nitra. Film   mohu skutečně jen doporučit   každému, kdo má sice rád   krimi žánr, ale současně v   něm hledá i psychologickou   hloubku a zamyšlení.
Omnibus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.12.2012
Nejkrásnější zrůda.
Nespravedlnost se nemusí jen   povalovat někde ve škarpě.   Na světě už je jí dnes   tolik, že si pomalu není kam   odflusnout. To si třeba   chudák chlap, neukojený,   znuděný taťka od rodiny   vyrazí orazit. Zaplatit za   zboží poctivě chce, ale   místo nějaké té mrzké   rozkoše s krasavicí koupí   chladnou kulku od mrzké   zrůdy. Tak tomu já říkám   nespravedlnost! Aileen Wuornos   (1956-2002, pro mě ovšem   forever !) A mě bylo hned   jasné, že po dvaceti letech   budu měnit plakát u sebe v   pokojíčku (konečně místo   Evy Herzigové). Vtip byl   ovšem v tom, že tenkrát, v   době po shlédnutí filmu,   kdy už jsem dychtivě   brouzdal po odstavných   parkovištích a mezi   kontejnery na separovaný   odpad vyhlížel moji novou   lásku – zapšklou,   fantasticky hnusnou a kurevsky   (jak taky jinak, že?)   nebezpečnou babu – jsem   kdesi na netu zakopl o fotky   nějaké pitomé modelky z   mola v Paříži. Ovšem   krásné, jak už modelky   bývají (neboj Evo,   nezapomenu). Ta čičina se   jmenovala Charlize, nic mi to   neříkalo, ale byla fakt k   nakousnutí. No jo, říkal   jsem si, sice kůstka k   pomilování, ale s takovou   tvářičkou, co ty můžeš   vědět o životě,   děvčátko. Kdyby jsi k tomu   ksichtíku andílka navíc   měla taky něco do sebe, jako   moje oblíbenkyně ze Zrůdy,   holka do nepohody... moment,   která že herečka ji to   vlastně hrála? Charlize   Theron?!! A kurva... Tak to   bychom měli. A když jsem si   pak přečetl, jak to s tím   krčením brady (hnus par   excellence) několik měsíců   předem poctivě trénovala   podle té skutečné Aillen,   smekl jsem klobouk a kromě   toho čičiči plakátu jsem   si ji pověsil i do TOP   hereček. A nesundal ji ani po   její slabé roli slabé   maminky, co to vzdala a   nevydala se na cestu na jih. A   moji Nejkrásnější zrůdu   nesundám ze zdi a nevyndám z   TOP-ky, ani kdyby následovalo   deset slabých rolí...
Ještě dodatek. Já vím,   že není moc normální   nevědět u famózně zahrané   postavy jméno herečky. Ale   já byl u Zrůdy strašně   vykolejenej z toho, že s   mojí milovanou morbidní   holčičkou mám po ptákách,   protože je na ženský. No to   snad ne. Že by Wednesday byla   teplá?

P.S.   No vida. A dal jsem   vyčerpávající informaci   taky lidem, co z odporně   dlouhých komentářů   přeletí očima jen titulek a   poslední dvě slova :-).   Cože? Nejkrásnější   zrůda byla teplá?
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.11.2010
Aileen je prostitutka, Selby   lesbička. Obě jsou životem   nešťastné a Aileen dokonce   pomýšlí na sebevraždu. To   však jenom do té doby, než   se tyhle dvě potkají.   Zamilují se do sebe a   rozhodnou se spolu žít.   Jenže kde sebrat peníze?   Aileen tedy z lásky   pokračuje v prostituci, ale   najednou to nejde jako dřív.   Už nedokáže být tou   holkou, co se nechá použít   a v srdci má vakuum. Ne, ona   najednou cítí lásku. A   zákazníky – ty zvrácený   zvířata - začne   nenávidět…
Na   tomhle jsem byl kdysi v kině   a docela to se mnou otřáslo.   Charlize Theron je naprosto   neuvěřitelně uvěřitelná   – v tý nešťastný,   odhadem pětatřicetiletý   trosce s pár kily navíc bych   opravdu nehledal jednu z   nejkrásnějších   hollywoodských hereček   současnosti. Nejen že její   fyzický vzhled je   neuvěřitelně změněný –   já tý holce její roli   prostě bez výhrad věřil a   myslím že Oscar je v tomto   případě plně zasloužený.   Příběh není sice nikterak   objevný, ale je to natočeno   skvěle – na první pohled   submisivní Selby, jež je ale   z globálnějšího hlediska z   velký části příčinou   Aileeniných činů. Na pohled   milá uťáplá holka, na   druhej neschopná, líná   citová vyděračka. Ano i   Chrstině Ricci její role   sluší, přesto jí Charlize   díky svýmu famóznímu   výkonu rozpolcené   nešťastné zamilované ženy   nedá vyniknout. K tomu její   obhroublost až buranství,   oblečení hodící se spíše   pro chlapa a hlavně snaha   snést psychicky labilní   Selby modré z nebe. Některý   scény jsou skutečně silný   kafe a mě často běhal mráz   po zádech. Obzvláště při   scéně Aileen s její   poslední obětí. I když   udělala spoustu ošklivých   věcí, s nimiž rozhodně   nesouhlasim, její postavu   stejně vnímám docela   kladně. Ano, byla mi dokonce   sympatická, i když to občas   trochu přehnala a některých   obětí mi bylo docela líto.   Nepotkat Selby, možná by   někde v koutku tiše a bez   zájmu spáchala   sebevraždu… Též se mi   líbilo že snímek, ač drama   mě několikrát pobavil ba   téměř rozesmál, což ale   vychází hlavně z charakteru   hlavní (anti?)hrdinky. Celý   film se mi moc líbil i dnes,   jenže tak nadšenej jako   tenkrát v kině jsem z něj   nebyl. Ovšem jenom do   určitý doby - posledních   odhadem 30 minut bylo naprosto   úžasných a přesvědčilo   mě o tom, že tenhle film si   maximální hodnocení   zaslouží – u telefonního   rozhovoru mezi ústřední   dvojicí jsem neměl daleko k   slzám, což se mi zrovna   často nestává (+   nepřetržité mrazení v   zádech). A i po   závěrečných titulcích ve   mně zůstalo velký   množství nejrůznějších   pocitů.
Pixel116
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.9.2010
Super trhák podle skutečné   události. Mladá žena,   (Charlize Theron), která se   dostane k drogám a prostituci   se zamiluje do mladé dívky   (Christina Richi) a tu stáhne   k drogám s sebou. Muži ji   začnou znásilňovat a ona je   začne vraždit a jejich   peníze si nechá. Nakonec   dostane trest smrti.
Papaja73
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2008
Film natočený podle   pravdivé   události.Syrový,drsný,nekom   promisní.Příběh   prostitutky Aileen,která   začne vraždit své   zákazníky je   fascinující.Především   díky skvělému výkonu   Charlize Theronové,mi hlavní   hrdinky i přes   zrůdnosti,které páchala   bylo místy líto.Smutný film   se smutným koncem.
johnny-rk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.8.2008
Charlize Theron, od natoceni   tohoto filmu, kdyz se rekne   slovo herecka, vybavi se mi   tato herecka. Opravdu skvely   vykon.
huron
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.5.2006
Není moc filmů, které by   mě takto dokázaly vtáhnout   a zmrazit. Opravdu děsivé.   Víc než velkou zásluhu na   tom určitě má Charlize   Theron (doporučuji těm,   kteří ji neznají, aby se   zkusili podívat na web na   její civilní foto; opravdu   skvělá práce maskérů).   Jsem rád, že moje   oblíbenkyně Christina Ricci   ji byla kolegyní víc než   zdatnou.
asdf23
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.2.2009
Po shlédnutí upoutávek se   mi ani moc nechtělo na film   koukat,ale přemohla jsem   se...ještě že jsem tak   udělala.Pro mě to byl   neuvěřitelný herecký   výkon Charlize Theron.A   vůbec celý film mě vtáhl   neuvěřitelně do děje,že   jsem nevěděla kdo je tam   "hodný" a   "zlý".No prostě   super podívaná!!!!!
jezecek123
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2008
Drsná realita
Když jsem zjistila, že byl   tento film natočen podle   skutečné události, začla   mi tuhnout krev v žilách.   Tvrdý, krutý,   realistický-jiné   přívlastky snad tento film   ani mít nemůže. Charlize   Theron byla ve své roli   prostě jedinečná. Konec mi   vehnal svou krutostí slzy do   očí. Rozhodně stojí za   shlédnutí.
Komparsista11
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Určitě jeden z nejlepších   kriminálních thrillerů, co   jsem viděl. Nemělo to chybu.   Chladná a drsná realita z   toho jen čišela. Jak už je   tu několikrát zmíněno -   hlavní hrdinka je zahraná s   vynikající   přesvědčivostí.
Miluska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.10.2007
Od začiatku až do konca   filmu, budete v napätí,   aspoň ja som bola. Charlize   je neskutočná a myslím, že   to zahrala takým spôsobom,   že si toho Oscara   zaslúžila, a neviem si   predstaviť zaslúženejšieho   ako práve tohto. Film, plný   bolesti a nehy, človek   prežíva absolutne s filmom.
satannas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Příběh jsem četl v jedné   knize popisující případy   masových vrahů. Film   nezklamal , výborně   natočený a herecké výkony   excelentní.
cyklistka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.4.2008
Kruté, drsné
Jsou filmy,které nedokoukám,   pak takové, které už nikdy   nemusím vidět..Filmy, které   si pouštím znovu, protože   poprvé mne tak ohromí a   vtáhnou do děje,že mi   některé jemné nuance   uniknou...a pak jsou filmy,   které mnou otřesou, ze   kterých je mi fyzicky zle,   musím o nich přemýšlet po   mnoho dní...Z tohoto filmu   jsem se vzpamatovávala   týden...měla bych cítit   odpor k Aileen, ale asi mnohem   víc pociťuji bolest, lítost   a soucit,protože tak nějak   intuitivně vnímám, že ona   byla více oběť.. svého   bezcitného   otce,prostředí...Otřesné   pomyšlení, jak člověk   někdy balancuje na úzké   hraně a jeden krok vedle a   jede po zkluzavce dolů a   jízdu do pekel už nelze   zastavit...a paradoxně tím   krokem vedle byla láska..   osudové setkání s ženou,   která ji svým způsobem   miluje, avšak ve své   podstatě využívá...Poprvé   zakusí lásku a věřím, že   nebýt hrůzného   znásilnění, kdy v Aileen   propukla plnou silou   nashromážděná nenávist ke   všem těm mužům, kterým se   prodávala, žila a   balancovala by na hraně   zákona dál...Charlize   nepřekonatelná, jako vždy   pravdivá a skvělá
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.6.2008
Tak u tohohle filmu mi   naskakovala husí kůže po   celém těle! A hlavně proto,   že to bylo podle pravdivé   události!!
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.12.2004
Silný příběh
Je to skutečně silný   příběh inspirovaný   skutečnými událostmi.   Charlize Theron byla   vynikající a skoro až k   nepoznání. V tomto filmu   dokázala, že se umí vymanit   z typu romantických a   líbezných dívek a žen.   Jinak jsem obdivovatelem   Christiny Ricci, což mělo za   následek přidání jednoho   bodu k celkovému ohodnocení.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.7.2009
tento film má hlavu i patu   Bývala prostitutka a mladá   holka která jede na floridu   osudové setkání zakončeno   serijí vražd naprostá   brutální senzace v   dějinách filmu stojí to   zato
vojtam
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.5.2012
Ošklivka Charlize
Zrůda je můj oblíbený   film,už jsem ho viděl asi 8   a můžu na něj mrknout   kdykoliv ho dávájí v tv,   jako právě ted:)Myslím že   je to životní výkon me   lásky Charlize,když jsem na   tom byl poprvé v kině,vůbec   jsem jí nemohl poznat a   neustále jsem čekal kdy se   objeví.I druhá protagonista   Selby v podání Christiny   Ricci si mě tady   získala.Maskéři odvedli   výbornou práci,proměnit tak   krásnou herečku ve zrůdu   nejen fyzickou ale i   psychickou.Oscar i globus si   Charlize plně zasloužila.:)
Snura
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2005
Skvěle natočený příběh   podle skutečné události je   hereckým koncertem jak   krásné "ošklivé"   Charlize Theron, která po   zásluze byla za tento výkon   odměněna Oscarem, tak i   okaté Christine Ricci.
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.5.2012
Dost dobrý film, vynikající   Charlize Theron, byla i   nepoznatelná.Taková kráska   a zahrála takovou hnusobu   skvěle. O příběhu se toho   moc říci nedá, protože jde   o člověka , který zabíjí,   s pomsty. Celé to prostředí   bylo ale zobrazeno   věrohodně. Taky nechci   zapomenout, že se mi moc   líbila Christina Ricci!
Pardal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.11.2006
Skvělej popis života   prostitutky, ze které život   udělal masovou vražedkyni,   film si na nic nehraje,   surovými scénami přidáva   na věrohodnosti, což skvěle   podtrhuje vynikající Charlie   Theronová která předvedla   excelentní výkon - byla 100%   věrohodnej cvok, čemuž   hodně pomohla i její   odporná vizáž, neměl bych   zapomenout ani Ch. Ricci,   která jí velmi solidně   sekundovala...
Peykka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Když jsem film zhlédla, byla   jsem v šoku. Kdybych   nevěděla, že Aileen hraje   Charlize Theron, vůbec bych   ji nepoznala. Super výkon.   Drsný příběh. Je to sice   další film natočený podle   skutečného příběhu   sériového vraha, ale má   své kouzlo. Určitě diváky   zaujme. Akorát na konci se mi   nelíbil postoj Selby   (Christina Ricci, to bylo fakt   sviňský.
nash
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2005
Famózní film, který mě   naprosto pohltil, hlavně   díky vědomí toho, že se to   skutečně stalo. Takovéhle   filmy mají podle mě   největší smysl. Popisují   realitu, ač někdy drsnou,   před kterou ale nemůžeme   zavírat oči. Mrazivý   příběh podtrhuje   nadpozemským hereckým   výkonem Charlize Theronová,   která si za roli vraždící   prostitutky s lesbickými   sklony po zásluze odnesla   sošku oscara. Jen taková   poznámka na okraj: někdo tu   napsal, že cítil lítost nad   hlavní hrdinkou, když musela   zabít toho chlápka, co jí   chtěl pomoct. Pravda je, že   mě bylo líto spíš toho   chlápka.
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.5.2008
Celý snímek stojí a padá   na výkonu famózní Charlize   Theron , která kvůli této   roli podstoupila obrovskou   zyzickou proměnu a naprosto   perfektně ztvárnila masovou   vražedkyni , která pod   tíhou prožitých událostí   začne zabíjet muže na   počkání , dokud není   dopadena a postavena před   soud. Výkon Charlize byl   zcela po právu oceněn   soškou oscara , bravo! 91%
Tink
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.10.2008
Opět se budu opakovat když   řeknu, že náhodně   přepnutý program zajistil   zajímavou podívanou. Zde   mimo skvělých herců   oceňuji především práci   maskérek, protože udělat z   Charlize Theron   "zrůdu" muselo   trvat věčnost. Když se   obrátím na postavu samotnou   musím přiznat, že jsem s   ní v některých částech   filmu soucítila. Takže   shrnuto a podtrženo   zajímavé drama:)
Kristi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.8.2004
Tak toto je jeden z   nejsilnejsich pribehu, ktery   jsem kdy ve filmu videla.
Charlize je naprosto   uzasna s velkym "U".   Bylo mi Aileen tak lito,   hlavne kdyz vrazdila toho   hodneho pana, ktery ji nabizel   pomoc.
Postava Selby mi   spis pripominala   manipulatorku.
Konec je   tak smutny, zvlast kdyz se to   doopravdy stalo a to ne zas   tak davno!
Kecka1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.2.2005
Tak tohle je pecka. Musím   říct, že je to fakt hustej   snímek. Úplně mne dostal   výkon herečky v hlavní   roli. To co tam předvedla je   prostě něco impozantního.
xCindy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Zrůda
Strhující příběh ženy,   které je vám nakonec i   trochu líto, protože   zjišťujete, že to neměla v   životě lehké. Výkony   Charlize Theron a Christiny   Ricci nemá smysl komentovat.   Obě předvedly skvělé   výkony, které tenhle film   dostávají ještě výš.   Ještě zpátky k filmu. Film   vás vtáhne do děje, je   skvěle natočený bez   zbytečných prodlev a   dialogů. Prostě podívaná   jak má být.
ja.rebel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.5.2007
Nesplněné sny, žádné   cíle, prázdný život .....   to vše je fim Zrůda.Velmi   působivý profil masové   vražedkyně, která na mě   chvílemi působila dojmem,   že si vůbec neuvědomuje   důsledky svého počínání.   Žena, která se živí jako   prostitutka, poprvé v   životě poznává lásku. S   úžasem zjišťuje, že ji   dokáže nejen příjmat, ale   i nabídnout. Konečně   nějaký smysl života.   Konečně něco barevného v   to šedivém světě kolem.   Konečně něco, pro co stojí   za to bojovat a udělat   vše......
j.tom.j
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.2.2006
Výborné herecké podání   herečky(Charlize Theron)   hlavní role.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.4.2010
Zrůda
Tenhle film mě celkem dost   překvapil, nebylo to nic moc   hezkého vzhledem k tomu, že   je to podle skutečné   události. Charlize Theron   podala naprosto brilantní   výkon v roli lesbické   prositutky, která při své   práci zabila mnoho mužů.   Další výborný výkon   Christina Ricci. Tenhle film   je vážně psychologická   bomba.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2012
Zrůdná Charlize Theron
Silný a deprimující   snímek,alespoň pro ty co   film prožívají.Obdivuji   herecké výkony jak Ch.Theron   tak Christiny Ricci.Co hlavně   první jmenovaná udělala pro   tuto roli je   obdivuhodné.Neměla to v   životě lehké,mísilo se ve   mně jak lítost,tak   opovržení,že vraždí a je   to spodina společnosti.Ano   člověka to nutí   přemýšlet....
georginaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Opravdu šílený snímek, kde   máte strach po celý zbytek   filmu, a úctyhodný herecký   výkon herečky, kde si   myslíte že opravdu   zešílela.
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.7.2009
Charlize se role Aileen   zhostila se vším všudy. Je   jí plný film a to vůbec   nevadí. Christina Ricci si tu   mohla jen přihřát svou   polívčičku, protože Theron   je prostě bezkonkurenční   Zrůda. Dojemné stejně jako   brutální.
decepticon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.7.2012
/spoiler/
Dobita [a   hnusna, proste fuY] Charlize   sa prebere z bezvedomia,   vytahne z kabely poradny kanon   a sejme prasaka co jej urobil   facelift - nasledne zisti, ze   vrazdit ju bavi viac nez   slapat a je to aj vynosnejsie.   Kristýnka na vsetko vali tie   svoje ociska a nakonec   Charlize natre aj pred sudom.   The End, Rewind, Play. :)
artcrime
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2005
carliz teron?tak to byla dost   dobre namaskovana.vsech voblud   kralovna.tedy zruda v tomdle   smeru.jinak zabijela jen pro   holku kerou milovala.to beru
cora22
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.9.2011
Jednou vetou - Patty Jenkins   natočila príbeh o masovej   vražedkyni Aileen Wuornosovej   spôsobom, ktorý v mojich   očiach vzhľadom k   okolnostiam tak dôležitým,   ako znovu nájdený cit,   strach zo samoty a opustenia   milovanou osobou úplne   stratil význam v svojom   názve, aj keď absolútne   nesúhlasiac s Aileeniným   "vyčíňaním", tam   kde sa pomer lásky (k inému   človeku) a nenávisti (k   vlastnému životu) úplne   vyrovnal, ponúkol mi okrem   iného aj priestor na trochu   pochopenia, trochu súcitu a   trochu ľútosti s výbornou   Charlize Theron.
sarf
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.5.2008
Hned od začátku je i tomu,   kdo nezná souvislosti   příběhu, jasné, že tohle   prostě nemůže skončit   dobře. Tak úžasná je   Charlize Theron, že nemáte   pochyb o tom, že tahle   ztracená existence je na   šikmé ploše a že pár   peripetií se zábleskem   světla na konci temné žumpy   nemůže zvrátit kolo osudu.   A když už jednou na šikmé   ploše je, těžko se   zastavit. Čím hlouběji se   propadá, tím víc je jí   všechno jedno, a děj spěje   od zabití v sebeobraně přes   chladnokrevné vraždy a   nakonec bestiální popravu k   nevyhnutelnému rozuzlení.   Při filmu mě několikrát   napadla paralela se Selmou   Ježkovou z Trierova Tance v   temnotách. Ty hrdinky   samozřejmě nelze vůbec   srovnávat, ale vzorec   klesání po zničující   spirále až k hořkému konci   je podobný. Trierův snímek   je daleko více ceněný než   tenhle film, ale já bych   Zrůdu řadil výš ...
d.lilien
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Jako filmu bych mu dala   minimálně devítku. Charlize   Theron je tady naprosto   úžasná, věrohodná,   prostě odporná! Jenže měla   jsem celkově z filmu takovou   depku, že podruhé už bych   ho asi neskousla. Raději si u   filmu odpočinu, než abych se   celé dvě hodiny zabývala   všemi možnými negativními   pocity:-(
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.11.2008
Zrůda
Brrr... Úplně ve mě   mrazí... Natočeno podle   skutečných událostí   masové vražedkyně a dokonce   i na místech, kde se ty činy   opravdu odehrávaly! (aspoň   to je napsaný na zadní   straně DVD).
Mnohem   víc než samotnou vražedkyni   jsem neměl rád Selby, která   možná zasluhuje daleko   větší trest, i když...   Film poskytuje hodně prostoru   k zamyšlení. Jenom je   škoda, že nakonci když se   před uvedením   závěrečných titulků   dozvídáme co se poté stalo   s hrdiny příběhu, opomenou   zmínit zrovna Selby...
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.2.2012
Film podle skutecnych   udalosti, urcite zajimave ale   mnohdy stereotipni a misty   neodsypa a hlavne na zacatku   se nedeje vubec nic
shadowdark
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.3.2016
Další film podle skutečné   události, tentokrát   týkající se sériové   vražedkyně Aileen Wuornos.   Vzhledem k jejímu životnímu   příběhu se jí vlastně ani   není možné příliš divit.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.3.2014
Vůbec nevím, čím to bylo,   že jsem se díval až do   konce. Asi úchvatným   výkonem hlavní   protagonistky. Jinak jde   vcelku o drsný příběh, ale   takových jsou spousty. Takže   hodnocení patří vlastně   jen Charlize Theron, protože   jinak by to bylo hodnoceno o   hodně méně.   201205289844/1041
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.5.2019
Drama masové vražedkyně.   Vynikající herecký výkon   Charlize Theron, která je ve   filmu opravdu zrůdná a   téměř k nepoznání,   doplňuje stejně dobrý   výkon Christiny Ricci. Drsný   film.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih51169minih51169Politická střelnice aneb Konečně bez cenzury (2009) [TV pořad] 
Politická střelnice aneb Konečně bez cenzury n
minih71730minih71730Velká vánoční jízda (2011) 
Arthur Christmas n
minih9980minih9980Karel a já (1942) 
n
minih44407minih4440730 dní dlouhá noc (2007) 
30 Days of Night n
minih67479minih67479Program (1993) 
The Program n
minih20415minih20415Tajemná záře nad Pacifikem (1980) 
The Final Countdown n
minih25697minih25697Vítězství (1981) 
Victory n
minih28263minih28263Virus (1999) 
Virus n
minih80008minih80008Nedotknutelní (2011) 
Intouchables n
minih15420minih15420Pantáta Bezoušek (1941) 
Pantáta Bezoušek n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných - Vladimír Dl...

10:35 - 11:30

54 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Šikmá věž v Pise

11:15 - 12:15

14 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

NOVA - Můj přítel Monk (2002) [TV ser...

10:55 - 11:50

34 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:15 - 12:20

14 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Reklama