Duben
ohodnotit

Vyvolený

Unbreakable

Žánr:
Rok:
2000
Délka:
106 minut
Premiéra v ČR:
18.1.2001
„Bruce Willis hledá tajemství své podivuhodné jedinečnosti. Nadpřirozený thriller od tvůrců Šestého smyslu.“

Komentáře k filmu Vyvolený

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.12.2020
Zajímavý příběh, dobrý a   napínavý thriller. Příběh   se nečekaně vyvíjí, má   opravdu originální zápletku   a ohromující závěr.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.11.2019
Trest na mně za moji   zvědavost. Na konci filmu   Rozpolcený jsem viděl Bruce   Willise a jeho narážku, na   tento film. Tak jsem ho chtěl   vidět. Radši jsem měl   zobnout flašku alkoholu než   čučet na to, jak si dva,   nebo tři lidi vyprávějí. I   tu havárii vlaku ti umělci   přeskočili. Ten dabing   Bruceho je hrozný. Nasládlý   jako ehm někdo. Jestli toto   byl thriller, tak já jsem   Kacafírek. Je to nudný a   ukecaný film. Nic více.
Venom_TomHardy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2019
Vyvolený je po všech   stránkách mimořádně   kvalitně propracovaný   počin, kterému nechybí   skoro nic, co bychom měli   očekávat od mistrovského   díla. V tomto případě   možná tedy naopak malinko   přebývá. Přesto měl být   nominován v kategorii   Nejlepší původní scénář   na Oscara a nějaké ocenění   by si snad zasloužili i   herci. Nicméně Night ledacos   vykompenzuje dalším   nečekaným a nesmírně   rafinovaným závěrečným   twistem. A k němu přidá   tři titulky, ve kterých   prozradí, jak to bylo s   postavami dál. To pohříchu   nebývá u projektů   založených na fikci častým   jevem. Film, ač zdánlivě   vyprávějící o nereálných   panáčcích z barevných   komiksových obrázků, tím   vlastně získává famózní,   ba možná až nadčasovou   myšlenku. No jo, tehdy   ještě dokázal Shyamalan   své scénáře prošívat   smysluplně.
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2018
║Rozpočet   $75miliónov║Tržby USA   $95,011,339║Tržby   Celosvetovo $248,118,121║ M.   Night Shyamalan vyráža   príbehom dych, svojím   spracovaným búra všemožné   bariéry medzi reálom a   fantasy. Skvelý Bruce Willis   a Samuel L. Jackson(kde sa   podeli nejaké nominácie na   Oscara???), dobre sekunduje aj   mladý Spencer Treat Clark.   James Newton Howard opäť   hudbou fascinuje a kamera je   čistá delikatesa.   "Malý veľký film!!!   /100%/
martinyk
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.7.2017
děsná nuda
v životě jsem usnul u dvou   filmů a tenhle je jeden z   nich. 4 hvězdičkami jsem ten   film nadhodnotil, bo snaha   herců přesvědčit diváka o   tom co hrají je zjevná.   příběh však stojí za   starou belu.
mirek72
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.7.2017
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2017
Kvalitní
počin,leč 6.smysl byl pro   mě jednoznačně   lepší.Zvlášť co se týká   "překvapivé   pointy",protože tady se   vlastně ani žádná   nekonala...Ale dobrý   námět,dobře   natočeno,výborné herecké   výkony v čele s mým   oblíbencem B.Willisem.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.11.2016
Skvélé obsazení, zajímavá   myšlenka i scénář, ale   velmi pomalu odehrávající   se děj. Celkově však fajn   podívaná
RENDYspt
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.3.2013
Nic moc
příběh víc než slušnej   ale děj jko totáne   pokulhává čekal bych teda   víc je to dost utahaný a   prazdny .. dost nuda
callaghan
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.7.2011
Nuuuda
Film, který nedokázal   upoutat mou pozornost na víc   jak 20 minut. Potom už to   byla křeč. Měl jsem z toho   pocit, že se za každou cenu   snaží působit extrémně   tajemně a mysticky, ale   všechna tahle atmosféra se   přitom někde beze zbytku   vypařuje (částečně   určitě i v těch častých   zdlouhavých scénách).   Výsledek – americká   omáčka bez jiskry.
jarda53
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.4.2010
Nic neříkajíc film,který   je pro mě zbytečný a   podruhé jej vidět nemusím.   Nejsem žádný   intelektuál,abych šel do   kina na film, který mě   zklamal, a abych byl   viděn,abych něco   vychvaloval,zde nevím co?   Bruce, polepši se!
rankinfitch
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.1.2010
Neskutečně vleklý a   nikterak působivý či   napínavý   "thriller" autora   Šestého smyslu. Pro někoho   brilantní film, ale já ho   zřejmě ani podruhý vůbec   nepochopil, takže prd.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.11.2009
Jeden z mistrovských filmů   M. Night Shyamalana, k němuž   ani není, co dodávat.

Silná a pravdivá   hlavní myšlenka se stala   základem nádherného   příběhu, který obsazení a   výborné technické   zpracování jenom posilují.   Výjimečně M. N. Shyamalan   obsadil po druhé do hlavní   role jednoho herce - Bruce   Willise, stejně jako on   září zejména R. W. Penn a   S. T. Clark. V dabingu jsem   vlivem své vlastní   nepozornosti postřehl jen   jména Alexeje Pyška a   Petrose Alexandridise,   anonymně si však zaslouží   pochvalu také všichni   ostatní.
JohnCoffey
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.11.2009
Tradičně pěkné
Shyamalanův další pěkný   snímek, který je vlastně   parafrází na superhrdinské   eposy. Jen tím. Kdo čeká   nějaké fantastické boje,   bude zklamán, kdo zná   režisérův styl, ne. Na   jednom koci stojí Elijah   Price, který trpí   lámavostí kostí a je   tudíž křehkým stvořením,   na druhém David Dunn, který   je takřka nezranitelný,   nicméně to není geny. Od   toho se odvíjí standartní   téma dobra a zls, které   však kvůli očekáváném   Shyamalanově temném   vyprávění nepostřehnete.   Konec je překvapivý.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.9.2009
M.N.Shyamalan nas opet   prekvapil,a rekl bych ze velmi   mile.Toto je zase jeden z jeho   velmi dobrych kousku.Pointa   filmu je vyborna.
Hledat nekoho,kdo je temer   nesmrtelny............vyborny   napad.
Herecke obsazeni   je vyborne.
B.Willis je   dobry,ale Samuel L.Jackson je   tady fakt skvely.
Poe64
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.3.2009
Nie je to v kvalite   6.zmyslu,ale rozhodne to   stojí za to.Willis,ktorý bol   výborný a L.Jackson tvoria   dobrú dvojku na filmovom   plátne.Shyamalan,ktorého   meno sa asi nikdy nenaučím   naspamäť pridal do filmu   trošku tajomnosti a nasadil   veľmi dobru   atmosféru,nemožem zabudnúť   na hudbu.Oplatí sa vidieť...
JanaOss
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Brus je jeden z oblíbených   herců celé rodiny, i když   ne všechny filmy s ním máme   rádi. Řekla bych, že jsem   nepochopila krom toho, že se   mu nemá nic stát o co   vlastně v celém filmu jde.   Že je hlavní hrdina   zmatený, to chápu, ale   trochu více děje by to   přeci jen chtělo. Dost   nezajímavý
Amthauer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.9.2008
Překvapivě dobrý film, ve   kterém je sice Willis už   chvílemi jako by   unavenější než v jiných   filmech, ale má zajímavé   teoretické jádro a takový   ten "normálně   fantastický" nádech.
Mary.Elwood
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.8.2008
Film není špatný,ale není   to žádné pořádné   psycho,u kterého bych děj   prožívala. Pořád jsem   čekala a čekala až se něco   začne dít,ale ono nic a   najednou přišel konec. Bruce   Willis podal průměrný   výkon,jediný kdo zaujal byl   Jackson jako ,,pan   skleněný''. Opravdu jsem od   Shyamalana čekala mnohem   víc,mnohem větší napětí   a zážitek.
Prasoid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.7.2008
Bruce Willis předvádí, že   umí obstojně hrát a   zastínit svým výkonem i   jindy daleko půvabnějšíh   Jacksona. Velkým kladem   tohoto snímku je, že u něj   nečekáte, kdy Bruce sáhne   po pistoli a všechno   vyřeší rázně. Tohle je   vynikající   "nenásilný"   thriller.
BlackElvis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Působivější a lepší než   Šestý smysl. Pocity, které   jsem prožíval nedokážu   popsat ani teď po sedmi   letech...
Ivett
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.10.2007
Film má výbornou atmosféru,   velmi dobré herecké výkony   a nápaditý scénář. Je   sice pravda, že ze začátku   trochu nudí, ale když se pak   necháte unášet velmi dobře   stupňovanou atmosférou, bude   se vám líbit. A už   tradičně nechybí pecky na   závěr.
PogoJoe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Tento film se chvílemi vleče   a nedokáže vtáhnout. Má   svoji typickou Shyamalanovskou   atmosféru a je to poznat (to   není výtka, jen   konstatování). Bruce Willis   a Samuel L. Jackson se do   svých partů výborně hodí,   některé scény, nebo spíše   obrazy mě bavily více než   jiné (zvedání a   přidávání závaží, David   v uniformě s kapucí na   nádraží dotykem   zkoumající problesky   neřestí kolemjdoucích,   nemocnice po úvdoní vlakové   nehodě, aj.). Film však cosi   celou dobu postrádá,   člověk stále čeká, až se   to celé začne více   vyvíjet, avšak ono je to   stále takové... nemastné,   pomalé, hezky natočené, s   padnoucí hudbou, ale   nedokázalo mě to plně   zaujmout. Z daného nápadu se   dalo vytěžit více a t ak   jsem čekal, zda mě dokáže   překvapit alespoň závěr,   svojí pointou podobně jako v   Šestém smyslu, ale to, co   nastalo, se rovná dalšímu   zklamání. Film příliš   negraduje a jednoduše mě   nechytl.
Koimisto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.2.2007
Miluju tento film ... !!!
Prostě opravdu ... jeho   kvality ocení hlavně ti co   si mohou říkat že jsou   UNBREAKABLE!!! M.NIGHT   SHYAMALAN se po Šestém   smyslu předvedl opět jako   mistr režie získal si mé   srdce.Navíc do   komplikovaného a temného   děje filmu zakomponoval   herecké veličiny a mé   miláčky : BRUCE WILLIS   (David Dunn - všední   chlapík, který není   naplněn všedním životem   jaký vede), SAMUEL L.JACKSON   (Elijah Price - velmi nemocný   člověk, závislí na   comiksech a věřící v   rovnovážnost lidí) a   krásná charizmatická ROBIN   WRIGHT PENN (žena Davida   Dunna). Tyto skvosty navíc   doplňuje mistr nad mistry,   kolem hudby : JAMES NEWTON   HOWARD (jeho geniální   skladby táhnou diváka   přímo do filmu). Takže   když to shrneme, není co   vytknout filmu VYVOLENÝ a   můžeme jen s chutí a stále   znovu a znovu žasnout nad   genialitou příběhu ... :@)
Karabekian
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2006
S. L. Jackson jako   maniakální psychopat - už   jen proto stojí tento snímek   za vidění. Opět skvělá   myšlenka v Shyamalanově   režii...
nash
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2005
Vyvolený mě dostal do kolen   s téměř stejnou silou jako   Šestý smysl. Bruce Willis je   vyvolený muž, který   přežije všechny katastrofy,   je zkrátka nezranitelný.   Jeho opakem je pan Skleněný,   skvěle ztvárněný Samuelem   Jacksonem. Film není tak   vyvážený jako Šestý   smysl, ale konec to naprosto   vynahradí. Je to jak rána   mezi oči.
tuwanakha
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.3.2004
Sedmý smysl
Režisér N.M.Shyamalan se   nebojí nových   provokativních témat a při   volbě hlavních rolí se   zatím neplete (Mel Gibson,   Bruce Willis). V tomto filmu   je také konfrontace dospělý   versus dítě, tentokrát je   to v roli otce David Dunn   (Bruce Willis) a jeho syn Jos   (Spencer Treat Clark).   Hlídač fotbalového stadionu   David je jediným, kdo   přežije železniční   neštěstí. Prodavač   komiksů Elijah Price   (Samuel.L. Jackson) mu dává   množství otázek, na které   se snaží David se svým   synem a manželkou AudreyR.W.   Pennová) nalézt odpovědi.   Tuší, že ať už bude   odpověď jakákoliv, líbit   se mu to nakonec nebude.
Bruce Willis, stejně   jako Samoul L. Jackson   potvrdili opět své kvality i   v roli charakterních herců.   Velmi přesvědčivý výkon   podal i Spencer Treat Clark v   roli Josepha Dunna. Scéna,   kdy chce zastřelit svého   otce, aby zjistil zda je   Superman patří k nejlepším   z celého filmu. Závěrečná   Shyamalanova scéna je zcela v   duchu jeho tvorby -   překvapivá jako nůž mezi   lopatky!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih39755minih39755Klíč (2005) 
The Skeleton Key n
minih44010minih44010Neuvěřitelná dobrodružství Italů v Rusku (1973) 
Невероятные приключения итальянцев в Ро&#1089 n
minih17165minih17165Blb a blbec (1994) 
Botte di Natale n
minih5157minih5157Cizím vstup povolen (1986) 
Postoronnim vchod razrešen n
minih37270minih37270Polední žár (1997) [TV inscenace] 
Polední žár n
minih47411minih47411Drákulův sluha (1985) 
Fracchia contro Dracula n
minih19711minih19711Stopa Růžového pantera (1982) 
The Trail of the Pink Panther n
minih10422minih10422Komando (1985) 
Commando n
minih8539minih8539Horoucí srdce (1962) 
n
minih42363minih42363Texaský masakr motorovou pilou: Počátek (2006) 
The Texas Chainsaw Massacre : The Beginning n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Skleněný (2019)

 Skleněný (2019)
Skleněný n
Glass
Žánr: thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: M. Night Shyamalan

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

06:25 - 07:15

36 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy divočiny

06:50 - 07:45

11 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

NOVA - Denver - Poslední dinosaurus (...

06:20 - 07:10

41 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:55 - 07:25

6 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10