Jeden svět

Komentáře uživatele Karabekian

Karabekian

Karabekian zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 91
10 důvodů, proč tě nenávidím (10 Things I Hate About You)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2006
Tenhle film patří do mých   Best Of. Viděla jsem ho snad   stokrát a určitě ho ještě   stokrát uvidím ;). Jeda   inteligentní hláška za   druhou, skvělé postavy a   skvělí herci. Žádná   prasárnička, to ne....   Prostě jen hrozně milý   filmek, co vám zvedne náladu   tak o 150%... :)
3-iron (Bin-Jip)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2006
Možná někdy méně znamená   více - v Kim Ki-dukově   podání méně násilí ve   filmu = příjemná změna.   Jeho typicky nemluvné hlavní   postavy rozehrávají   nádherný příběh jeho   dalšího nádherně   osobitého filmu...
Adresát neznámý (Suchwiin bulmyeong)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.8.2006
10 nedám jen proto, že   surové jednání některých   postav se vymyká mému vkusu   a film samotný na mě   přivalil obrovskou lavinu   deprese...
Andělská tvář
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.8.2006
Ohromná slátanina. Tisíce   logických chyb a nedostatků   + spousta konců a najednou   "nečekaných"   zvratů + příšerný Jiří   Pomeje...
Angel Heart
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.8.2006
Pěkný žánrový kousek.   Škoda, že na tyhle   duchařinky moc nevěřím...
Arizona Dream
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.7.2006
Kusturicu prostě nemám   ráda. Nemám ráda jeho   divné postavy a nudí mě   jeho vždy dvouapůlhodinová   minutáž.... :-( Jedna   hvězdička je za skvělou   hudbu a ta druhá je za   komické štěky Paula...
Balada pro banditu
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.7.2006
Tak jsem konečně viděla   film Balada pro banditu a   docela mě zklamal. Byla jsem   na něj zvědavá hlavně   kvůli tomu, jak ho Mira   Donutil "vychválil"   až do nebes.. a hlavně jsem   byla zvědavá na Rudu Kovandu   - "zpěváka pro   Brno" v roli hrobníka,   jenž tam nebyl vidět skoro   ani vteřinu... :-( Navíc mi   film přišel místy hodně   nudný a zpěv některých   oprvavdu tragický, ale Bolek   Polívka byl geniální ;-).   Herec je to opravdu super :-)
Byl jsem při tom (Being There)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2006
Peter Sellers v roli   zahradníka s IQ šumící   trávy, co nikdy neviděl   telefon, nikdy nejel v autě a   vlastně neviděl vůbec nic a   svět zná pouze z televize. A   přesto je nejvhodnějším   kandidátem na prezidenta.   Úsměvný film, který   prostě musíte vidět :-)
Cabriolet
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.8.2006
Zcela otřesná a nudná   záležitost. Film o NIČEM s   nijakými hereckými výkony a   plytkým scénářem.   Zbytečná ztráta času.
Dálnice 60 (Interstate 60)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.9.2006
Takové filmy se jen tak   nevidí... Vtipné (jinak než   obvykle), milé (jinak než   obvykle), možná trochu   naivní a hodně divné, ale   rozhodně ne nudné! Zajimavý   nápad skvěle provedený se   vždy cení..
Dnes naposled
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.8.2006
Opravdu vynikající film,   jeden ze skvostů naší   kinematografie, který je   (bohužel jako většina   ostatních) pro spustu lidí   neznámý...
Dobré ráno, Vietname! (Good Morning, Vietnam)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.10.2006
Trochu netradičně pojatý   film o válce ve Vietnamu.   Konečně téměř žádná   krev, ustřelené nohy, hlavy,   ruce.... Leč na utprení   všech, co ve válce bojovali   nezapomíná. Nepotřebuje se   topit v červené, aby   ukázal, jaké to TAM bylo.   Skrz neobyčejně obyčejného   člověka, který chtěl v té   těžké době lidi bavit,   odreagovat a docílit toho,   aby přišli na jiné   myšlenky, nazíráme na   komplikovanost soužití   amerických vojáků ve   Vietnamu s místními   domorodci. Že všechno jde,   když se chce, ukazuje Adrian   s tváří Robina Williamse   bez zbytečných   sentimentálních blábolů. A   jde mu to opravdu skvěle.
Dogma
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.10.2006
Ježíš byl negr a bůh je   žena! Tak tohle asi těžko   rozdýchá nejeden   náboženský fanatik :-)   Problém ale je, že právě   tito věřící maniaci budou   brát tento film jako sprostou   urážku jejich   náboženství. (Nic proti   náboženství - ať si   vyznává kdo chce, co chce,   ale vodsaď posaď, že...)   Rozhodně ale nějde o   nějaký útok proti církvi,   ba právě o narážku na to,   kam ústí výše zmíněný   fanatismus. Velmi vtipné -   bože, tak dlouho a vytrvale   jsem se u filmu smála snad   když mi bylo deset! Bavit se   však budou asi jen ti,   kterým nechybí nadhled a   hlavně... mají všech pět   (co se týče víry)   pohromadě. Dokážu si   představit, co Dogma vyvolá   právě v těch, pro něž je   víra naprosto nedotknutelná.   Asi svatou válku... :-)
Don Juan DeMarco
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.8.2006
Pár vtipných momentů a   ohromný Johnny Depp v celku   nudné záležitosti. Je až s   podivem, jak Deppovo charisma   dokáže   "zachránit" spoustu   filmů, které bych vypla hned   na začátku...
Dracula (španělská verze)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.11.2006
Tohle že je horor??? NUDA!!!   Fakt jsem málem usnula. Bela   Lugosi naprosto příšerný!   Ta jeho dikce a hrozný   přízvuk. No děs a hrůza. V   dnešní době je tahle verze   Drákuly fatk směšně   trapná.
Drsňák (Nabbun namja)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.8.2006
Pro mě nejepší a   nejkrásnější snímek od   Kim Ki-duka. Sice mě trochu   zklamala závěrečná scéna,   ale nádherný hudební   doprovod mi to zcela   vynahradil. Ti, kterým   příběh přijde   vykonstruovaný, jej asi   nepochopili. Lépe než Kim   zatím nikdo neukázal hranici   mezi láskou a nenávistí.   Jeho nemluvné hlavní   postavy, nádherná korejská   poetika a lyričnost mi   zrkátka učarovaly.
Dům voskových figurín (House Of  Wax)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.9.2005
Jestliže jste o některém   americkém hororu poslední   doby někdy řekli, že to   bylo béčko, propadák, děs,   hrůza a já nevím, co   ještě, pak opravdu   netuším, jakým titulem   byste označili toto   "cosi". Nebudu to   ani nazývat filmem, neboť   bratři Lumiérové by se   museli otáčet v hrobě.   Něco tak totálně   sutpidního, nechutnýho,   nevkusnýho a banálního jsem   neviděla ani nepamatuju.   Dovolím si říci, že   scénář byl naprosto   idiotský. Zcela   "úžasné" dialogy   - například když mladý   pár hledá v malém   městečku na benzínce   majitele - on:"Tady nikdo   není." Ona:   "Zkusíme se podívat do   kostela." No rozumíte   tomu? Neskutečné!! Také je   zde řada opravdu   "vtipných" scének,   některé z nich by se jistě   uchytily v reklamě   -například:
na co   používat staré dobré   lepicí pásky na zalepení   pusy, když existuje něco   takového jako vteřinové   lepidlo? Hnus, opravdu...   Všechny chlupy na těle mi   také stojí při stále se   omílajících scénách v   každém filmu tohoto žánru:   Je temná noc. Uprostřed lesa   leží dívka se svým   chlapcem ve stanu. Dívku   probudí nějaký šramot.   Budí svého chlapce a říká   mu, že něco slyšela. Ten   jen zabručí a otočí se na   druhý bok. Ona jako typická   odvážlivka vyleze ze stanu a   plíží se do tmy pátrajíc   po tajemném zvuku, aby   nakonec vyděšeně   zaječela.... Bla bla bla. To   nám chcete říct, že   všichni   "týnejdžři" jsou   tak blbí?? Je mi na   zvracení...
Dvojí život Veroniky (La double vie de Véronique)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.7.2006
Možná trochu rozvláčný   děj, ale krásné   zpracování. Nádhérné   červené a zelené   tónování...
Elizabethtown
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.9.2006
Místy rozesměje, místy   nudí. Ve výsledku ale ani   nenadchne, ani neurazí.
Experiment (Das Experiment)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.12.2006
Velice zajímavá myšlenka,   ale její provedení už se mi   tak nezamlouvá... Scénář   je hodně přitažený za   vlasy, no a ten konec??!!   Škoda.
Flákači (Mallrats)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.11.2006
Upřímně, Kevin Smith   natočil mnohem lepší filmy.   Ne, že bych se občas   nesmála a skvěle nebavila.   Jenže občas. Možná je to   tím, že Jay s mlčenlivým   Bobem zde nemají tolik   prostoru, nebo že to nebylo   dostatečně ujeté. Škoda.   Každopádně Plachetnice a   Smithovy parodie na Hvězdné   války opět neměly chybu ;-)
Garden State
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.10.2006
No nic moc teda. Nudný   začátek přešel v podivné   obludárium. Když jsem se   konečně naladila na tu   správnou vlnu, tak film spadl   do kýčovité romantické   slátaniny. Škoda. Čekala   jsem víc...
Gattaca
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.9.2006
Velmi zajímavý námět,   skvělí herci, leč občas mi   to celé přišlo krapet   nedotažené.
Ghost Dog: Cesta samuraje (Ghost Dog: The Way of the Samurai)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.12.2006
Poté, co jsem viděla   Jarmuschovy úžasné rané   filmy, do kterých jsem se na   první pohled zamilovala, mě   tento počin fakt zklamal.   Jediné, co mě uchvátilo   byly rozhovory Ghost Doga s   jeho francouzským přítelem,   kdy si nazvájem vůbec   nerozumněli - nádherné!!   Ale ten zbytek?? Pěkná   zhovadilost. Promiň, Jime...
Ikarie XB 1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2006
Na dobu, ve které Ikarie   vznikla, je úplně   vynikající! Jako že sci-fi   moc nemusím, obzvlášť   české, tak tohle bylo   opravdu NĚCO! :-)
Indiánské léto
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.12.2006
Jak málo stačilo Gedeonovi k   natočení tak milého a   úsměvného filmu, který se   vedle dnešních trapných   kotkovsko-mádlovských   teenagerských komedií   třpytí jako perla. Herecký   minimalismus, vtipné dialogy   ("Neviděli sme se   už?") a úžasná   "bigbítová"   skupina Brutus... :)
Invaze (Invasion)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.9.2006
Tenhle seriál mě naprosto   pohltil už v prvním díle.   Oprvadu NEMÁ CHYBU.   Uvěřitelné,   přesvědčující.   Geniální! Akorát neznám   nikoho, kdo by to také   sledoval :-). Je to docela   škoda.. Kolem Ztracených   bylo humbuku až až....   Výborný scénář,   pořádná dávka napětí a   skvělé herecké výkony!
Já, truchlivý bůh
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.10.2006
Geniální! Milan Kundera,   Miloš Kopecký, Antonín   Kachllík...a další :)   Vtipné, úžasné, prostě   skvělé. Jeden z nejlepších   českých filmů. A že jich   je dost :-)
Jak ztratit kluka v 10 dnech (How To Lose a Guy in 10 Days)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.9.2006
Podle mě dost podceňovaný   film. Na romantickou komedii   hýří dobrým vtipem a   nápady až až... Nasmála   jsem se jako dlouuuuho ne.   Jděte do toho, pokud chcete   rozesmát a zlepšit náladu!
Klíč (The Skeleton Key)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.7.2006
to snad ani nemohli myslet   vážně....

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

19 minut již uběhlo
71 minut zbývá do konce

ČT2 - Nedej se

12:25 - 12:50

24 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:40

29 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

19 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10