Duben
ohodnotit

Výkupné

Ransom

Žánr:
Rok:
1996
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
23.1.1997
„Někdo zaplatí... Mel Gibson v hlavní roli strhujícího thrilleru“

Komentáře k filmu Výkupné

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.10.2021
Z mého pohledu velmi   povedený thriller Rona   Howarda. Strhující a   výborně fázované drama   kolem únosu malého syna   bohatého podnikatele má   náboj, atmosféru i   přesvědčivost. Skupina   prvotřídních herců   odvádí vesměs vynikající   výkony, které mají oporu v   dobře napsaném a nezvykle   propracovaném scénáři.   Scéna, kdy se před objektivy   kamer výkupné mění na   odměnu za dopadení únosce   je skvělým katalyzátorem   děje.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.8.2010
Thriller, kde Gary Sinise   netradičně hraje záporáka.   Může být šťastný ten,   kdo není bohatý   (finančně)! Jednou za čas   by se to dalo - pokud by mi   nebylo líno si to nahrát.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.3.2014
Děsná ptákovina, kterou   zachraňuje jen herecký   výkon Mela Gibsona. Děj   zpočátku děsně stagnuje,   pak sice něco obrátek   nabere, ale jaksi tomu něco   chybí. Nesympatická   manželka /jeho/, přihlouplý   příběh o tom jak si únosce   oblíbí oběť, to vše   okořeněno špetkou politiky   /úplatek, stávka/ mně   prostě neoslovilo. Stopáž   zbytečně dlouhá.   2012032411116/11632
clara.bow
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.8.2007
Výkupné
Hlavní postavou tohoto   příběhu je milionář Tom   Mullen-Mel Gibson, majitel   jedné z nejúspěšnějších   soukromých leteckých   společností, který sice v   obchodě hraje tvrdě,v   soukromí je především   milující manžel a otec   syna Seana. Chlapce však   jednoho dne unesou, a   jestliže Tom Mullen do   čtyřiceti osmi hodin   nezaplatí dva miliony   výkupného,chlapec   zemře.Rodiče se okamžitě   spojí s FBI, která pověří   případem experta na únosy,   agenta Lonnieho Hawkinse. Tom   agentům důvěřuje a jedná   přesně podle jejích   pokynů. Když ale první   pokus o předání peněz   skončí vinou FBI krachem,   rozhodne se jednat na vlastní   pěst. Zejména, když si   začne uvědomovat, že   únosci vůbec nemají v   úmyslu chlapce propustit, ale   chtějí ho zabít. K velkému   překvapení FBI, ale i své   ženy se rozjede s penězi, na   kterých mu vůbec   nezáleží, do nejbližší   televizní stanice, a tam   před všemi sledujícími   díváky prohlásí, že   únoscům žádné peníze   nedá, ale nabízí je jako   odměnu tomu, kdo pomůže   únosce dopadnout. Všechny   nečekané rozhodnutí
šokuje, ale na rozdíl od   rutině postupujících   agentů FBI si jedině šéf   únosců Jimmy Shaker   uvědomí, že se situace   obrátila v jeho   neprospěch.Že se Tomovi   podařilo obrátit jeho   společníky proti němu, a   jejich zrada je jen otázkou   času. Zbije svou ženu Kate,   která se s Tomem pokoušela   jednat za manželovými zády,   ale dosáhne jen toho, že Tom   zvýší odměnu na čtyři   miliony.Snaží se tedy   předstírat do telefonu, že   Seana zabil. Zoufalý Tom i   jeho žena se zhroutí.   Zdaleka však není ještě   dohráno.......
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.6.2013
Strhující příběh   milionářské rodiny, které   unesli dítě. Díky troše   psychologie a vychytralosti   vše dobře dopadlo. Napětí   od samého začátku až do   úplného konce. Osobně bych   se do podobné situace nerada   dostala. Ale je   neuvěřitelné, že i   policista se může snížit k   něčemu takovému, jako je   únos dítěte a vydírání.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.7.2013
Málokterý snímek vyvolal v   odborných kruzích takovou   diskusi, jako tento   vynikající thriller, s   originální zápletkou   plného napětí a citových   výjevů, které by se dali   krájet. Může si opravdu   otec dovolit, byť na to má,   porušit veškeré policejní   metody a peníze na výkupné   za uneseného syna mediálně   nabídnout jako odměnu za   informace, kde se onen únosce   nachází? Neriskuje tím tak   život svého syna? Neriskuje   tím tak mnohem víc?   Každopádně film je natočen   velice zručně a nutí s   rodiči prožívat každou   minutu hrůzy, bezmoci a   utrpení. Příběh se   vyvaroval hluchých míst a   solidně si drží tempo až   do svého dramatického   finále. Tohle se tvůrcům   opravdu povedlo.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2010
Dost dobrý akční snímek o   netradičním postupu otce   uneseného syna proti jeho   únoscům.Je to napínavé až   do konce.Když jsem to viděl   poprvé,tak jsem byl hodně   překvapen.Kvalitní herecké   obsazení.Mel Gibson ve   skvělé roli a taky se mi   hodně tady líbil Gary   Sinise.
Petra.Barbie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.7.2008
Výborný Gary Sinise!
Příznivci Mela Gibsona se   jistě teď velmi zlobí, že   ve filmu Výkupné   nevyzdvihuji jeho hlavní   roli, nýbrž roli vedlejší   v podání Garyho Sinise. Ano,   i přes jistě maximální   nasazení, jež zcela určitě   Gibson do svých rolí   vkládá, nemohu ho stále   nějak zařadit do položky   svých oblíbených herců.   Gary Sinise mi přijde   přirozenější, ať   ztvárňuje kladnou či   zápornou (jako v tomto   případě) postavu, přijde   mi, že on nehraje, on tou   postavou žije. Byť ve filmu   Výkupné je záporákem s   téměř rozdvojenou   osobností (obětavý   policista a bezcitný únosce   v jednom), je skvělý a   právě jeho role dodává   celému filmu   "šmrnc" a podtrhuje   slůvko kriminální v anotaci   filmového žánru.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.2.2010
Drama otce kterému unesou   dítě a který se po dlouhé  
době rozhodne   pro svou vlastní válku.A co   udělá dá vlastní cenu za   život svého dítěte   skvělé drama.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Perfektní thriller napínavý   od začátku do konce. Jen je   škoda, že si film   nepřichystal nějaké   překvapivé zvraty.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.1.2012
Výkupné
Poměrně povedený akční   thriller ne téma únos a   vyjednávání o výkupném.   Začátek filmu přinásí   tradiční zápletku a   průběh. Velmi mě zaujal   netradiční zvrat v druhé   půlce filmu, kdy otec   uneseného kluka mění   pravidla hry, což   rozpoutává příliv akce a   napětí, které ovšem podle   mého bylo nedostatečující.   V závěru potom děj   podpořený několika   nečekanými zvraty a notnou   dávkou vyhrocené akce   skvěle vygraduje.
Deviant_Girl
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.7.2022
Nic moc..
Pro někoho půjde o povedený   thriller s Gibsonem. Ovšem   mě ani přes ty akční   scény a mnoho známých   herců tento film ničím   nezaujal.
kali.4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.4.2007
Scénář vcelku chudý, ale   psychologické   "pitvání" postav,   Melův výkon (a zvláště   jeho reakce na únos a   jednání se Sinisem) a pár   zvratů (asi 2 nebo 3) stálo   za to. Do jisté míry   překvapivý film.
Rocky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.1.2008
Jeden z nejlepších   thrillerů, napínavý   příběh o miliardářovi   kterému unesli syna a on   dělá vše proto aby ho   zachránil. Do tuhého jde   potom co je hlavnímu hrdinovi   jasné že výkupné nic   nezachrání a syna by mu tak   jako tak zabili...
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.1.2015
DObrý film o tom jak zoufalý   člověk namísto výkupného   dá peníze tomu, kdo chytí   únosce... Tahle role Gibsnovi   sedla a dal do toho hodně.
nash
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2005
Musím říct, že jsem byl   velmi mile překvapen. Spousta   lidí to tady hodnotí jen   lehce nadprůměrně, ale   tenhle film přece skoro nemá   chybu. Od začátku do konce   bez výjimky sledujeme   strhující a hlavně   uvěřitelný příběh o   lidech. Postavy jsou skvěle   napsané, a to téměř   všechny, včetně   černošského agenta FBI,   který je ochoten odejít od   své práce a dělat jen pro   Toma Mullena. Obrovský   emoční potenciál filmu byl   ještě znásoben skvělou   režií Rona Howarda.   Vynikající thriller!!! A   Gibson? Představil zde   další rozměr svého   herectví.
Vídžej
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.4.2004
Když jste úspěšný a   bohatý podnikatel, můžete   si být stoprocentně jistí,   že vám všichni kolem   závidí a chtějí se na vás   nějak přiživit. Ale   unášet děti to se fakt   nedělá. Chvílemi film nemá   spád chvílemi je zase moc   hrrrrr:)
arciking
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.11.2008
Unesou dítě, pak chtějí   výkupné, nakonec ho   nedostanou a vše dobře   dopadne. :-D :-D Jediná   originalita je ta, že hlavní   hrdina se rozhodne nezaplatit.   Jinak je film dohromady   splácán naprosto   neuvěřitelně - přijde mi,   že dějová smyčka, která   by se měla na konci logicky   uzavřít, je taková nějaká   násilná a   těžkopádná....scénář   tedy nic moc. Prostě mě to   nevzalo. Navíc tady hraje   můj neoblíbený herec Gary   Sinise - opravdu neskutečný   hajzl - horší je, že z něj   mám pocit toho hajzla, i   když hraje kladné role....
Bouvard
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.6.2006
Slabota. A tak tezko psat.   Snad jeden zajimavy moment,   ale ten nebudu prozrazovaz,   abyste z filmu meli alespon   neco vic nez zname a dobre se   prodavajici mimiky Gipsona.   4-ku davam za to ze to melo   spad.
mudr.pavlik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.10.2008
Dobrý thriler a protože jde   o únos dítěte, tak zaplať   komukoliv i dobře dopadne.
Příběh je trochu   nepravděpodobný, ale   příznivci Mela Gibsona si   přijdou na své. On zvedá   film o 2 stupně v hodnocení   výše.
Vidět   určítě, mít doma na DVD   zbytečné.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih60725minih60725Sexy dívky od vedle (2000) [TV pořad] 
Sexy Girls Next Door n
minih20523minih20523Tak láska začíná... (1975) 
Tak láska začíná... n
minih48041minih48041Den, kdy se zastavila Země (2008) 
The Day the Earth Stood Still n
minih96608minih96608Trpká chuť slávy (1985) [TV inscenace] 
Trpká chuť slávy n
minih150614minih150614S politiky netančím (1995) 
S politiky netančím n
minih8826minih8826Hurricane Smith (1992) 
Hurricane Smith n
minih39482minih39482Aeon Flux (2005) 
Æon Flux n
minih33949minih33949Ohnivé ženy se vracejí (1986) [TV film] 
n
minih36356minih36356Když se setmí (2004) 
After the Sunset n
minih58988minih58988Dlouhý čas loučení (1983) [TV inscenace] 
Dlouhý čas loučení n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Chalupa je hra (2005) [TV cykl...

01:50 - 02:10

5 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Před půlnocí

01:45 - 02:15

10 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

01:50 - 03:10

5 minut již uběhlo
75 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:45

10 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10