Duben
ohodnotit

Tonoucí se stébla chytá

Le petit baigneur

Další název:
Plaváček; Topiaci sa stebla chytá; Little Bather
Žánr:
Země:
Rok:
1967
Délka:
96 minut
„Bláznivý vynálezce a šílený podnikatel. Louis de Funes jako muž, kterému není nic svaté.“

Komentáře k filmu Tonoucí se stébla chytá

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.5.2017
Louis de Funès a jedna z   mnoha nestárnoucích   komedií, která je svým   charakterem a dějovou linkou   podobná snímku ´Senzační   prázdniny´, který natočil   ve stejném roce. Tam se coby   ředitel školy hnal za svým   filmovým a vlastně i   skutečným synem, zde pro   změnu coby majitel loděnice   za svým konstruktérem v   rámci kšeftu. To jen tak   bokem zase připomíná   snímek ´Jeden hot a druhý   čehý´, kde kvůli   honosnému výdělku jako   majitel firmy rozšíří   dílny až do svého domu. Ale   to vzniklo až o hodně   později. Při své cestě   zažije nemalá   dobrodružství a etud, kdy se   divák muže uválet smíchy.   Na to, že snímek vznikl v   roce 1967, nijak nestárne a   svým humorem a skeči   dokáže pobavit i dnes. Louis   de Funès ve spojení s hlasem   Františka Filipovského je   pro pobavení trefou do   černého.
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.5.2013
Velmi vydařená   zábava,skvělé herecké   obsazení v čele s L.De   Funesem a jeho komické skeče   ,grimasy a situace dělá z   filmu jednu z jeho nej   komedií.Jízda traktorem byla   super.
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2012
Další záruka kvality.   Nejlepší je scéna, kdy   Funes v návalu vzteku lopatou   zničí loď a kázání v   kostele. když někdo vysloví   název této komedie, vybavím   si právě ten legendární   kostel.
Nebo to s tou   kadibudkou a kombajnem,   další výborné scény.   Funes to prostě umí, to se   ví. A zabavných situací je   stejně jako v každém jeho   filmu víc než dost.
intoska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2010
Výborná komedie,hodně jsem   se nasmála,zvlášť u   kázání v kostele a ta   scéna,kde Fourchaum rádoby   umírá,taky stála za to :)   Zvlášť když se ten zrzek   dal do pláče D :D :D
ok338
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.7.2012
Tento film mám asi nejraději   z filmů s Luis De Funésem.   Spoustu v tipných situasí.   Když jsem poprvé viděla   scénu v kostele, mylsela   jsem, že umřu smíchy.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Tonoucí se stébla chytá
Výborná francouzská komedie   s pánem hercem v hlavní   roli. U tohoto filmu jsem   pořádně zasmál, a to   hlavně velmi srandovním   scénkám, kterých je tu   velké množství, sic jsou   některé nesmysly, ale mají   tu správnou šťávu. A   další velkou kapitolou je   Louis de Funés sám o sobě.   Jeho grimasy a počínání je   jedinečné a neopakovatelné.   Scény, kdy se vzteká, umí   zahrát jako nikdo jiný. A   potom tu máme parádní   dabing Františka   Filipovského. Děj je   zajímavý s vtipnou pointou.
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.8.2007
Skvělá podívaná ve které   mimo Funese alias pana   Fourchauma (ten podává jeden   ze svých nejlepších   hereckých výkonů) exceluje   v závěru hlavně jeho   konstruktér plachetnic   Castagnier a to když při   závěrečném pláči   nádherně paroduje jednoho z   nejlepších komiků němé   éry filmu Pana Stana Laurela!   Jinak se jedná o hodně   praštěnou komedii plnou   střeštěných lidí   provádějících crazy kousky   , scénka v kostele   nezapomenutelná! Pro mě 90%   :-)
messerschmitt
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.7.2007
Výborná funesovka.Naposledy   se zde LdF potkává s partou   kolem Roberta Dhéryho,ze   které před lety   vzešel.Louis(Fourchaume)zde   hraje rtuťovitého šéfa   loděnice a   Robert(Castagnier)zručného   konstruktéra   Plaváčka,který vyhraje   prestižní cenu.Netrvá   dlouho a Fourchaume bez   milosti Castagniera   vyhodí,aniž by věděl,co   dokázal.A začíná zoufalé   přesvědčování k   návratu.Skvělému duu   zdatně sekunduje opět   výborný Michel Galabru.Jsou   zde scény,na které se   nezapomíná (Traktor,Výstup   na maják a především   scénka v kostele).
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.8.2016
Solidní věcička plná   lehkého humoru, kdy není   třeba nějak zvlášť   složitě bádat nad dějem   samotným. Naprosto skvělý   pan Funes i s panem   Filipovským. Snímek má   jeden či dva slabší   okamžiky.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.11.2020
V tomto, vtipnými situacemi   doslova nabitém filmu, se   Louis de Funés jako obvykle   zhostil role rtuťovitého,   zbrklého a katastrofy   přitahujícího mužíka.   Ději skvěle nahrává vodní   prostředí, scény s   rozkládacím kajakem, po   řece plující kadibudkou,   či neovladatelným traktorem   nemají chybu. Svoje udělala   i přítomnost Funésova   kolegy z   "Četníků",   Michela Galabru. Ti dva si   prostě sednou.
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2008
Cokoliv, kde hraje Funes   nemůže být špatná   komedie! Režiséři vsázejí   na jeho smysl pro humor a   komičnost! Musím uznat, že   pokaždé udělají dobře!
Lynette
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2012
Zábavné i po několika desetiletích
Louis de Funés byl a je   stále pro mě PAN KOMIK a   jeho komedie mě znova a znova   rozesmívají. Je pravda, že   tato komedie není co se   scénáře týče žádný   skvost, ale rodina zrzků +   cholerický Louis de Funés   mě dostávají do kolen.   Nejvíce se vždy směji u   scény z kostela, pak jak   Louis de Funés jezdí s   bagrem a nakonec scéna s   "umírajícím"   Louisem de Funésem v posteli,   nad kterým pláče zrzek. To   jsou asi pro mě ty nejlepší   a nejhumornější scénky z   celého filmu. Scény, kdy se   marně snaží dohnat   tlusťocha s trumpetou v   kadibudce na loďce sice   taktéž nebyly nejhorší,   ale v určitých chvílích to   už byla značně pokleslá   zábava. Hodnotím 8/10.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2010
Fourcham je majitelem   loděnice. Jeho konstruktér   Castignier právě v San Remu   vyhrál regatu se svou lodí,   pojmenovanou Plaváček. Jeho   druhý vynález však díky   jedné malinkaté chybě   dopadl podstatně hůř a   Fourcham, aniž by se   dozvěděl o onom italském   úspěchu Castigniera vyhodí.   Ovšem poté co se dozví o   velkém zájmu, který se   týká výroby Plaváčka je   odhodlán podniknout vše, aby   svého bývalého zaměstnance   získal zpátky. Je ochoten   prožít opravdu strastiplnou   neděli, aby svého zrzavého   konstruktéra měl opět na   výplatní listině…
Další už klasická   komedie je typickou ukázkou   Funésova komediálního   mistrovství. Přestože jeho   postava se neliší od drtivé   většiny ostatních jeho   rolí, na slušnou zábavu to   bohatě stačí. Scénář je   totiž opět dostatečně   bláznivý a plný   neuvěřitelných situací. Za   zmínku stojí už jenom   samotní Castignierové, kde   se to výrazně zrzavou barvou   jenom hemží. Komedie je   nejsilnější po příjezdu   Fourchama a jeho ženy ke   Castignierovým a vrcholí   velkolepou cestou nebohého   Scipiona (opět výborný   Michel Galabru) ve svém   domečku, jež končí až na   břehu moře v síti rybáře.   Ale jak už to tak bývá,   Forcham i přes italskou   konkurenci dosáhne   svého…Tedy, alespoň   částečně:-)
Out-Of-Way
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2010
Dobrá komedie, ale podobných   filmů natočil Funes celou   řadu. Podstatné je, že jsem   se dobře bavil. Nic jiného   bych taky nečekal, protože   jsem zatím neviděl film s   Funesem, který by byl   vyloženě špatný. I když   je fakt, že více méně   hraje pořád to samé, už od   prvního četníka. Je velká   škoda, že se tak   zaškatulkoval. --- Asi   nejlepší na celém filmu je   kázání v kostele :)
lebowski
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.8.2004
Louis de Funés ve své   další dobré komedii.
Hodně ftipných scének.
leva2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Asi jedna z nejlepších   Funésových komedií, gagy   opravdu nabitá. Zběsilá   honba majitele loděnice za   předčasně vyhozeným   jachtařským šampiónem a   snaha získat ho zpátky.
Komparsista11
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.7.2009
Jsou lepší Funésovky, o tom   není pochyb. Tenhle film   není zrovna můj   nejoblíbenější, ale dá se   vidět. Funés mi tady přijde   trochu víc vážnější   oproti jinejm rolím. Možná   se pletu a třeba se mi to jen   zdá, jelikož se u Tonoucího   zas tak moc za břicho   nepopadám. Na druhou stranu   uznávám, že kdyby Francie   neměla Funése, dneska by   nebylo z jejich jinak chabý   produkce co vysílat.
Erkul
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.4.2011
Funés si v tomhle filmu sice   ostudu neudělal, ale šlo   nejspíše o malý pokles   formy a scenář byl asi dosti   průměrný. Dá se však   vidět i opakovaně, což   ukazuje na standartní   přístup Louise de Funese.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.3.2014
Další film s L.de Funesem   nedosahuje sice úrovně   četníků, ovšem je jako   většina komedií postavena   na výkonu L.de Funése jako   konstruktéra lodí. I v   současnosti lze ocenit   význam Funése pro   francouzský film.
pravo
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Tento film sa trochu   vyčleňuje z filmografie   Louisa de Funesa a zaujíma   osobité postavenie z dôvodu   réžie snímku Robertem   Dhérym, ktorý obdivoval   klasickú komiku hercov z   nemého filmu a preto i vo   svojom filme kládol dôraz   hlavne na vtipné obrazové   spracovanie (napr. scéna v   kostole) na úkor vtipných   dialógov. L. de Funesa však   máme prevažne zafixovaného   ako hlavného hrdinu, ktorý   svojím hereckým poňatím   vyvoláva salvy smiechu, no v   tomto snímku musel trocha   ustúpiť, aby boli naplnené   predstavy tvorcu filmu. Moje   hodnotenie je nižšie z   dôvodu, že tento film som   uvidel až po veľkom počte   zhliadnutí Funesa v iných   postavách (série Fantomas a   Žandár) a preto za 6 i   napriek tomu, že som sa   celkom slušne zabavil.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.12.2011
Dobrodružsto pri francúzskej rieke
Neviem, akosi neviem prísť   na chuť týmto francúzskym   komédiam. Zaujímal som sa i   o filmy s Funésom,   každopádne tento sa mi veru   moc nepozdáva. Jeden hot a   druhý čihí mi príde oveľa   lepší. Jeho zamestnanec   vyhrá súťaž a zákazky sa   hrnú, problém je v tom, že   ho pred chvíľou vyhodil. Na   jednej strane najlepší   konštruktér člnu, na strane   druhej autor bizárnych   vynálezov a lode, ktorú   potopí možno i fľaša   šampusu. Nasledujú komické   situácie, niektoré výrazne   slabé (priam až absurdné,   napríklad tá naháňačka na   rieke, či za traktorom),   niektoré sa zasa vydarili.   Často nemožno pochopiť   absurdné a nelogické konania   postáv, i keď áno, je to   komédia, ale zasa... Zrejme v   dobe vzniku by sa mi to   páčilo viac, teraz po   toľkých rokoch asi už   ťažko pochopiť a zachytiť   auru a kúzlo týchto   komédii. Funés však hrá   chvíľami obstojne, no   najviac sa mi páčila tá   jeho manželka vo filme, tá   bola výborná

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43758minih43758Muž proti muži (2006) 
Seraphim Falls n
minih44952minih44952Návrat pana Ripleyho (2005) 
Ripley Under Ground n
minih139065minih139065Králové hor (2015) 
Králové hor n
minih140578minih140578Sto let odpuštění (2016) 
Cien años de perdón n
minih34906minih34906Master & Commander: Odvrácená strana světa (2003) 
Master and Commander: The Far Side of the World n
minih24168minih24168Zúčtování v Malém Tokiu (1991) 
Showdown In Little Tokio n
minih118606minih118606Air Force One: Poslední let (2012) [Video] 
Air Collision n
minih19526minih19526Springfieldka (1952) 
Springfield Rifle n
minih24774minih24774Úplně vyřízený chlap (1965) 
Úplně vyřízený chlap n
minih2523minih2523Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1993) 
Ace Ventura: Pet Detective n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10