Duben
ohodnotit

Smrtelné zlo 2

Evil Dead II.

Další název:
Evil Dead 2: Dead by Dawn
Rok:
1987
Délka:
85 minut
„Jeden z nejznámějších hororů všech dob“

Komentáře k filmu Smrtelné zlo 2

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 36
Flekoun
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.2.2021
Pitomost
Film, Který mně vůbec   nebaví příběh katastrofa   režie a herecké výkony   hrůza jediné co mně u   tohoto filmu drželo byly   masky, které se opravdu   povedli, i když vypadali   umělé tak na tu dobu byli   dobré dále se my líbilo,   že se tam furt něco děje,   ale zároveň to je   přeplácaný a člověk to   musí brát jako komedii   jelikož s hororem to má   společné jen ty masky.   Absolutně nechápu jak něco   takového může mít tak   vysoké hodnocení, ale lidé   mají rádi spousty krve a   filmových efektů a pak jim   je jedno to ostatní. Mně   tedy ne a proto je mé   hodnocení nižší než u   ostatních uživatelů. Jako   komedie dobrý, ale jako horor   špatný.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.7.2018
║Rozpočet   $3,5milióna║Tržby USA   $5,923,044║Tržby   Celosvetovo $13,000,000║   Vrchol samoúčelnosti, nič   zvrhlejšie som asi nevidel,   dej nestojí za reč, je to   len dokonalé vybláznenie   zvrhlých chúťok na chate,   kde zaujmú jednoduché ale   účelové triky, niektoré   nehorázne uletené scénky a   hlavne masky, taký   poloamatérsky produkt ktorý   neurazí. /60%/
Ocelkuj
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.5.2014
Naprostá klasika není co   dodat. Sice jsem si koupil   originál DVD, ale na netu   jsem našel koipii z VHS   dabovanou jedním dabérem.   Byl to pro mě návrat do roku   1990 :-)
mat.ilda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.3.2013
Jeden z mála filmů, které   mně stojí za námahu   okomentovat. Takže jen   telegraficky: - úžasná   kamera - povedené masky -   výkon ústředního hrdiny   hodný srovnání s Belou   Lugosim (v dobrém slova   smyslu) - scéna s   chechtajícím se jelenem a   ostatními předměty v   místnosti, podpořená   smíchy se podlamujícím   Ashem neopakovatelná :-) -   sexy Henrietta v posmrtné   podobě nedostižná - a   postřeh nakonec - možná by   se Sam Raimi měl této   kategorii věnovat více,   Spidermanova dobrodružství   jsou sice postupem   technologií vybroušená   téměř k dokonalosti, ale   sterilní a studená jako   nerezová kuchyně
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2013
Úplně skvěle udělaný   horor z devadesátých let.Na   tu dobu výborné efekty a   triky a nesmím zapomenout na   výborné humorné chvíle.V   režii výborný S.Raimi.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2012
Nejzábavnější hororová   komedie. Skvělý příběh s   herci, kteří to dobře   zahráli. Úžasné triky na   tu dobu a některé scénky   (třeba jak se tam začali   smát) byly tak zábavné, že   jsem z nich až prečela. Moc   dobrý film.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.9.2012
Evil Dead II
Rozhodně našlapanější a   hodně lepší   pokračování!Musím   uznat,že i po letech to   funguje a má to prasecky   černý humor,dobré vtípky a   efekty,zvuky.Hlavní   herec,hodně dobrý výkon!
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.6.2012
Evil Dead II.
Druhé pokračování, které   s prvním dílem Smrtelného   zla nebo chcete-li Lesním   duchem nemá mnoho   společeného, tedy přece jen   něco jo. Sam Raimi v roce   1981 zazářil svým hororem,   který se stal kultovním   dílem a s druhým volným   pokračováním tomu není   jinak. Dnes už je běžná   záležitost, že komedie a   horor jdou ruku v ruce, ale   Smrtelné zlo 2 bylo   průkopníkem a navíc SZ2 se   může pochlubit tím, že   vtitpné scénky jsou opravdu   vtipné a strašidelné jsou   stále strašidelné a to se   mnohým tvůrcům nedaří.   Jestliže chcete vidět   hektolitry krve či jiných   tekutit, tak tenhle film je   přesně pro Vás. Pro mě   naprosto nezapomenutelná   scéna, kdy Ash (B. Cambell)   se směje na celé kolo a   spolu s ním i celá   místnost. A v dohledné době   se vrhnu na poslední a to   třetí pokračování.
papamidnight
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.12.2011
ano,presne takhle ma vypadat   ujetej,vtipnej,zvracenej,horor   kterej bavy az do konce.film   tocil reziser sam raimi ktery   o mno let pozdeji natocil sve   tri dily spider-mana,ale na   tomhle zacinal i se svym   spoluzakem brucem cambellem   alias ashem.
minsc
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.6.2011
Po dlouhých letech se Ash   Williams opět objevil a to   tentokrát jako pravý   řezník jatečních mrtvol.   Místo ruky motorovka, v   druhé ruce upilovaná   brokovnice a máme Ashe, jak   si ho všichni pamatujeme a   známe. Bruce Campbell   fanaticky ponořen do své   role předvádí famózní   výkon hodný Oscara. Film si   dělá legraci sám ze sebe a   většinu horových sének   podkládá i humornou   stránkou. Originálně   zvládnuté animace a pro   serii typické náhlé rychlé   přiblížení na detail   např. při sestrojení   ruky-pily.
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.4.2011
Jo, to jsem kdysi hodně   dávno viděl, a pamatuji si   hlavně tu uříznutou ruku.   Tehdy mě braly horory a na   rozdíl od jiných tohle fakt   nebylo tak straš(idel)ný.
ergotoxin
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Moc pěkná černá komedie.   Ash je skutečný sympaťák   - obzvlášť po svém   slavném připevnění   motorové pily. Pokud   hledáte horror, budete   zklamáni, pokud se chcete   zasmát a pobavit, rozhodně   doporučuju!

PS: Po shlédnutí   skutečně lituji, že se   nebude konat Freddy vs.   Jason vs. Ash :)
Robinson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2010
Dvojka parádně kombinuje   horor a komedii, a to já   miluju. Opět skvělej Ash a   tentokrát i jeho démonická   ruka a opět skvělá kamera,   zvlášť ta z pohledu   démonů.
MaKy92z
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2010
V podstate nie je to o nič   slabší diel než ten   predošlý. San Raimi sa   tentokrát snažil vytvoriť   horor, ktorý sa snažil   obohatiť o humorné scény,   ktoré by pripomínali nejakú   paródiu. Napodiv mu to   perfektné vyšlo. Počas   sledovania tohto filmu sa dalo   pri niektorých scénkach aj   pobaviť. Ako to napríklad   bolo v prípade tej odrezanej   ruky, ktorá tam narobila   veľkú šarapatu. Mám taký   dojem, akoby ten nápad bol   použitý zo seriálu   "Rodina Adamsovcov".
BinLADIN
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.1.2010
Dosti srandovní snímek asi   jsme již rozmazlení ale   jeto komedie ale docela to   jde.Herci zde žádné velké   role nemají
ale tento   film si najde diváka   určitě.
Hugin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.1.2010
Béčkové horory nepatří   mezi moje oblíbené žánry a   málokterá komedie vyloudí   na mé tváři alespoň   náznak úsměvu. U této   hororové komedie, jinak než   komedie to nazvat nelze, jsem   se však bavil náramně.   Např. scéna kdy se Ash   směje společně se všemi   možnými a nemožnými věcmi   v místnosti je zkrátka   vynikající, sám je   strašidelnější než   všichni démoni dohromady.   Podivná byla i ta chata sama   o sobě, zvenku zchátralá   stavba o rozměrech cca 10x5   metrů a vevnitř sídlo   čítající několik   rozlehlých místností a   dlouhé chodby.

Chybička se vloudí:
Při hledání listů z   knihy ve sklepení vezme Ash   jeden list pravou rukou, z   předchozího děje je však   zcela zřejmé, že pravou   ruku si v zápěstí odřízl   a má na ni nasazenou   motorovou pilu. (Pokus jsem to   ovšem nespletl a nebylo to   přesně naopak)
Ocean
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.11.2009
ELITA VO SVOJOM ŽÁNRE
Je to vôbec jeden z   najlepších a   najskúsenejších hororov vo   svojom žánre. Veľká kopa   filmov sa začala nakrúcať   podľa tohto. Niektoré scény   tu oproti prvému dielu   pôsobia na diváka skôr   zaujímavejším dojmom, ale   nie je to vôbec na škodu   veci. Námet na tento film je   trocha jednoduchší, ale   scenár je perfektný. Deje je   dosť napínavý a ľahko   predvídateľný. Tento film   vôbec nepatrí medzi   vykopávky, ako to tu niekto   uvádza. Naopak myslím si,   že tento film sa dá hocikedy   pozrieť.
Roman333
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.11.2009
"Opravdu děs"
Nevím, jak by na mně   působyl tento horor v době   vzniku, ale v současnosti   bych ho zařadil spíš do   komedie nebo grotesky. Sám   sobě se divím, že jsem se   na to vydržel koukat až do   konce, takové vykopávky   patří do archivu a už nikdy   nevytahovat !
gabikazavacka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.9.2009
ked som bola dieťa, a pozrela   som ten film, strašne som sa   po ňom bála. ale ked som si   ho pozrela po rokoch, pripáda   mi dokonca i smiešny.
Morbo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.9.2009
Je možné se bát i smát zároveň?
Spíše než druhý díl je   toto jakýsi   "remake" prvního   dílu. Dějově nikterak   nenavazuje, spíše   převypravuje totéž, ale   trochu jinak a nutno říci,   že (dle mého názoru) lépe.   Už první díl sám sebe   nebral nijak smrtelně   vážně, ale dvojka jde v   tomto směru mnohem dál a Sam   Raimi upevňuje svou pozici   krále hororové komedie. Evil   Dead II se nedá označit   jinak, než jako ztřeštěný   film. Máme tu lekačky, máme   tu skutečně působivá   monstra, která nahánějí   hrůzu, takže hororové   tématice bylo učiněno za   dost a to se vší parádou,   ale vše je úžasně   rozmělněno bláznivým   černým humorem, který je   místy sice trochu laciný,   ale vždy ho spolehlivě   zachraňují grimasy Bruce   Campbella. To on táhne celý   film kupředu a to právě   díky tomu, že jeho herecký   výkon není ani tak   akademicky skvělý, jako   spíše ztřeštěný a   komický. Častokrát mi   trochu připomněl Jima   Carreyho (i když ten jde   samozřejmě v opičkách   mnohem dál). Např. jeho   výstup s posedlou rukou je   naprosto famózní a dnes již   nesmrtelný.
Mnoha   lidem to nemusí vyhovovat,   protože chtějí   čistokrevný horor a to se   dá chápat. Evil Dead II   skutečně není čistokrevný   horor. Je to hlavně sranda a   zábava.
poiu1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.8.2009
Na začátku strach   nahánějící horor, potom   děsivě komická těla   mrtvých a démonů a na konci   akční scéna, kdy se Bruce   Campbell -hlavní hrdina-   vrhá za démonem do sklepa,   místo jedné ruky motorová   pila, na zádech akčně   zkrácená brokovnice, opravdu   nezapomenutelné, stejně jako   boj s vlastní rukou :D
stanko
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.7.2009
Film jse mě líbil i když od   jedničky je více humoru než   strachu,kdybych byl   mladší,tak bych určitě   strach měl.
Jinak   celkově dobrý,zábavný   film.
rankinfitch
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.7.2009
Já teda nevim. Horory mě   rozhodně nevadí, tohle při   představě roku natočení   chápu, že to je asi už i   kultovní záležitost, ale   pro dnešního diváka už asi   fakt ne. Já to sice vydržel,   ale ani nevim proč. No   stává se...
likantrop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.5.2009
Tento film bol svojho času   obrovsky nařez.Velmi dobre   pokračovanie uspešnej   jednotky.Demoni vyliezaju z   temnoty a naš hlavny hrdina   ich pekne krasne posiela tam   kam patria,do horucich   pekiel.Ruky nohy,hlavy lietaju   vzduchom a to oceni každy   fanda hororu.U mna super.
Charlie35
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.3.2009
Pokračování kultovního   horroru, kterým si Sam Raimi   vysloužil první   režisérské ostruhy. Není   to pouhý bezduchý horror,   má to svůj půvab i díky   velké dávce černého   humoru.
marci22
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.3.2009
spíše takový horor plný   černého humoru a oživlých   mrtvých a démonů.
film mám na vhs a docela   mě pobavil.
ucházející film
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.12.2008
V podste recyklace prvniho   dilu, ve kterem je o neco vice   cerneho humoru, vetsi gejziry   krve a zajimave vyuzita stop   motion aniamace.
Markst
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.10.2008
Ash (Bruce Campbell) v jedně   ruce motorovou pilu, v druhé   brokovnici.I Když druhý díl   má v sobě hodně černého   humoru, tak to nic   nemění.Skvělej film.
Kmotr95
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.8.2008
Dnes jsem si tento film pustil   poprve, v noci a sam tak to   nabralo na napeti a musim rict   ze je to horor o kterem se to   da rict ze je. Film ma desivou   atmosferu a nekolik zaberu   ktere dokazi cloveka vydesit a   hudba ve filmu tomu jen   dopomaha
Ancient
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.8.2008
Absolutně fantastická   podívaná. Co lze očekávat   od filmu kde v šesté ( nebo   sedmé? ) minutě hlavní   hrdina urazí své   přítelkyni hlavu lopatou?   Výborná práce rozjetého   Sama Raimiho a neméně   kvalitního (leč   zapomenutého) Bruce Campbella   v roli Ashe. Děj hraničí s   primitivností stejně jako   samotné zpracování,   přičemž primitovnost   znamená v tomhle případě   jen kladné slovo. Milenci si   vyjedou na chatu, Ash pustí   nahrávku s citací z   Nekronomiconu a...bác! Zbytek   filmu je lemován litry krve,   zvukem motorové pily a   výbornych, nezapomenutelných   scén. Za všechny jmenuji   scénu s oživlou rukou nebo   smějícím se pokojem.   Skvělá podívaná.
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.7.2008
Vynikající , první díl   převyšující a tentokráte   více nadsazená a trochu   komediálně laděná   horrorová podívaná , která   "trpí" viditelným   přínosem finančních   prostředků a již většími   zkušenosti muže , který   usedl na režisérskou   stoličku. Atmosféra znovu   výborná a již zmiňované   jemné komediální   odlehčení snímku u mě   přidalo na kreditu. Výborná   zábava pro otrlejší a   fanoušky žánru. 90%
Prasoid
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.7.2008
Těžko nehodnotit vysoko,
když se jedná o jeden ze   základních pilířů   klasického osmdesátkového   hororu. Atmosféra se dá   krájet, k čemuž přispívá   i zajímavý, pro samostatný   poslech však nepříliš   vhodný soundtrack. Brucův   výkon je jako vždy   úchvatný. Triky již moc ne,   ale na tu dobu...
Medousek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.3.2008
Celkem zdařilé   pokračování,nebo spíš   remake prvního dílu.Je zde   trochu víc černého   humoru,který z filmu dělá   poněkud odlehčenějčí   verzi jedničky a který je   sem tam na obtíž.Třeba   záchvat smíchu Ashe spolu se   smějícíma se   lampičkama,smějící se   knihy,smějící se zvířecí   hlavy přibité na zdi,prostě   směje se celá chata snad i   se zásuvkama...to mně   vskutku směšné nepřišlo.
caligari
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.12.2007
Dvojka Evil dead v podstatě   dějově kopíruje originál s   tím rozdílem, že značně   přibylo akce a taky černého   humoru. V případě tohoto   díla je potřeba pochválit   především skvělého Bruce   Campbella, který se z   bojácného vystrašeného   mladíčka brutálně   přeměnil v ostříleného a   nebojácného bojovníka proti   zlým silám temnot a   prakticky táhne celý film   sám. Horrorové fajnšmekry   jistě potěší rukavice   Freddyho Kruegera zavěšené   na kůlně v lese, jenž jsou   jakousi Raimiho poklonou Wesu   Cravenovi, který to Raimimu   vrátil, když ve Vřískotu   pustil ukázku z jeho prvního   velkého díla Evil dead.   Znamenitá podívaná, při   níž vždy spolehlivě létá   mráz po zádech. Ach, zlatá   osmdesátá léta...
Kachy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.9.2007
Jó, tenkrát to byl horor, u   kterého sem se i trochu bál.   Možná ten strach zvětšila   ta strašná VHS kopie na   které sem ho viděl. Dnes už   je to na DVD mnohem lepší ke   koukání. Efekty použité ve   filmu jsou z dnešního   pohledu trošku směšné, ale   horor je to stále parádní,   zkrátka klasika.
Dex
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.3.2006
Opravdu děsivý a napínavý   od počátku až do konce

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42905minih42905Apocalypto (2006) 
Apocalypto n
minih94639minih94639Let (2012) 
Flight n
minih151189minih151189Holky na tahu (2017) 
Rough Night n
minih132284minih132284Kruhy (2017) 
Rings n
minih161238minih161238Jack Ryan (2018) [TV seriál] 
Tom Clancy's Jack Ryan n
minih6943minih6943Ducháček to zařídí (1938) 
Ducháček to zařídí n
minih4387minih4387Bod zlomu (1991) 
Point Break n
minih96544minih96544Policejní akademie (1997) [TV seriál] 
Police Academy: The Series n
minih22842minih22842Vražda v Orient expresu (1974) 
Murder on the Orient Express n
minih58575minih58575Alfa a Omega (2010) 
Alpha and Omega n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Smrtelné zlo: Probuzení (2023)

 Smrtelné zlo: Probuzení (2023)
Smrtelné zlo: Probuzení n
Evil Dead Rise
Žánr: horor
Země: Nový Zéland / Spojené státy americké / Irsko
Režie: Lee Cronin

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:40 - 05:10

103 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

ČT2 - Varmužovci z Mistřína

04:20 - 04:45

3 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

03:55 - 04:55

28 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

03:40 - 04:35

43 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10