Zari
ohodnotit

Šmejdi

Další název:
Crooks
Rok:
2013
Délka:
74 minut
Premiéra v ČR:
18.4.2013
„Dokumentární film o šmejdech, kteří podvádějí naše seniory. A prochází jim to… Zatím.“

Komentáře k filmu Šmejdi

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 12
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.10.2013
Jak už někdo píše, každý   je svého štěstí strůjcem.   Ale dovedu pochopit pohnutky   důchodců navštěvovat   podobné akce. Sám se   blížím důchodovému věku,   žiju sám, a v dohledné   době bych možná taky vyjel   za pár šupů na prohlídku   nějakého zámku s vyhlídkou   na oběd a pár pivek zadarmo.   Navíc převaha žen, které   mají v úmyslu si podrbat   anebo se případně seznámit   s nějakým sympatickým   seniorem. Způsoby prodeje   jsou otřesné, to snad musí   odsoudit každý. Já bych po   první zkušenosti další   výjezdy zavrhnul, ale jak je   ve filmu prezentováno, stalo   se to pro mnohé účastníky   drogou. Paní, která si   pečlivě zapisuje výjezdy a   zboží nakoupené na akcích,   a má plný sešítek. No, to   mi flaška vodky denně vyjde   levněji. A popovídám si   sám se sebou.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.8.2013
Tohle že točil profík??? No   potěš koště. Já   samozřejmě chápu, že   záběry ze skryté kamerky   nebudou nic moc, ale o to mi   vůbec nejde. Jde o to, že   nejméně ve dvou případech   autorky řekla á, ale   neřekla bé. Což mne irituje   a vytáčí nadmíru. To   třeba když přišly ty dvě   do bytu rozbalovat tu   „věc“. Začnou, pak   střih a konec v nedohlednu.   Zbytek se prostě divák   nedoví. Jinak je to dokument   poučný (ovšem jak pro   koho). Občas jsem se   podobných akcí účastnil,   ale zásadně sebou nebral ani   peníze, ani doklady a   nehlásil se k „výhrám“.   Hehehe a polibte mi šos.   Jinak se mi to, ale vcelku   líbilo, ale za ty nedodělky   dávám spousty mínusů. A   taky za trapný zmrzlinový   závěr. 2013007306247/6427
green-tea
Hodnocení:
Přidáno: 25.4.2013
Obávám se, že při   dnešních cenách vstupného   se moc důchodců do kina   nepohrne. Tenhle varovný film   by tudíž měl směřovat   rovnou na televizní   obrazovky, přestože ani tak   není jisté, zda si z něho   někdo vezme ponaučení.   Bohužel, těch   "prohlédnuvších"   bude nejspíš jenom menšina.   Ale i tak je dobré, že těm   vykukům konečně někdo   nahlédnul pod pokličku.   Jenže na pořádné   "klepnutí přes   prsty" to asi stačit   nebude...
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2013
Dělají jen to co dovoluje tento stát!!--Šmejdi?
Ano jak se nejlíp bránit? --   NEJEZDIT!! Nicméně tento   problém je tu už řadu let a   SERE se nato, hlavně aby   poslanci a politici měli   plný konta a koryta a pár   důchodců, koho to SERE!!   Podrazy, podvody, šméčka   jak koho okrást, vychcat s   ním, vytáhnout z něj prachy   to tu bylo je a bude! Místo   aby tady byli zákony a   policie a úřady dělali co   maj, tak se musej točit   dokumenty a na jejich   základě teprve jednat??   Kolik těch starých lidí   mohlo být tohoto ušetřeno??   A tak je to se vším,   úroveň lidí jak se k sobě   chovaj a co si mohou dovolit   určuje ta úroveň Nahoře,   takže jaké máme   zákonodárce a /Velení/   takové to tu je! Ať jsou ti   prodejci či firmy   sebevětší Zrůdy - dělají   to co stát dovolí!!!
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.10.2013
Šmejdi??? Ne - HAJZLOVÉ PODVODNICKÝ ZLODĚJSKÝ
Kvalitně natočený dokument   o "svobodném podnikání   v Česku", při kterém   jsou okrádáni důchodci.   Zajímavé záběry skrytých   kamer, které ukazují   otřesné praktitiky   podvodníků. Jak je možné,   že 25 let po sametové   revoluci existuje něco   takového jako ukazuje tenhle   dokument? Jak je možné, že   páni poslanci neudělali   dosud přítrž okrádání   důchodců, kteří platí   předražené hrnce na   vaření a podobné   "kvalitní" zboží.   No hrůza a děs. Jak říká   Ondřej Vetchý v dokumentu -   je kapitalismus a tak se   prodejci snaží mít zisk.   Ale toto není zisk, ale   sprosté okrádání naivních   důchodců. Do basy s nima s   "prodejcema".
Petantino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.7.2013
Šmejdi přestavují silné   téma ve slabším provedení.   Zkrátka není nad hyenismus,   který je prováděn na   důchodcích, kteří vyrostli   v systému, který by tuhle   prasárnu nikdy nedovolil. Na   druhou stranu je třeba   přiznat, že taktika při   ojebávání důchodců je   propracovaná na vysoké   úrovni a tak je jen   záležitostí potomků, aby   své rodiče či prarodiče   sami zapojovali do života a   nenutili je svým nezájmem   vyhledávat podobná setkání   osamělých lidí.
Misantrop
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.10.2013
Člověk člověku vlkem, že?   Vlastně pardon, vlci, musím   se opravit: člověk člověku   člověkem. Ale přece jen se   mi zdá, že to všechno,   všechen ten brutální   autoritativní psychologický   nátlak, podvody a cukr   střídaný s bičem, co   používá nějaká malá   obchodnická firma, že to   samé dělají i velké a   největší firmy (s   požehnáním a plnou podporou   státu a vlády!), ba dokonce   i sám stát jako takový, a   že tu tedy máme jako   vystřižený příklad   všeobecné metody vládnutí   vůbec. Proto i slova   právníka, že se tady, na   zneužívání důvěřivých   lidí, zřetelně ukazuje   nezbytnost zákonů, jako   nutná obrana před úplnou   společenskou katastrofou -   promiňte, ale takováto slova   znějí zkrátka směšně. Ta   katastrofa už tu je dávno a   pořád. A co když právě ty   zákony slouží nejvíc k   zneužívání moci a k   útlaku? Příkladně povinné   zdravotní pojištění   pomocí všemocného zákona   zcela bezostyšně odírá o   nemalý peníz měsíc co   měsíc lidi úplně zdravé,   dokonce i nezaměstnané a bez   jakéhokoliv příjmu! Tak   jako stát (a jím   podporované velkopodniky) se   nechová ani mafie! Kdepak   nějaké malé obskurní   firmičky! To jsou jen malé   ryby - a malé okrádání...
lion71
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.7.2013
10 bodů..
za poučení z tohoto   dokumentu,kde je vidět,čeho   všeho jsou prodejci   schopni.Povinnost shlédnutí   nejen pro důchodce!!
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.8.2013
Jméno režisérky způsobilo,   že se na paškál dostali   Šmejdi až pár pátků po   premiéře. Až na pár   demagogických žvástů se   jedná o dokonalý   ,,naučně-ilustrační   dokument", což mohu   sudit i dle vlastní   zkušenosti   (mladý-tázajícíse-vyhozen?   ?). Sluší se poděkovat a   šířit!
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.10.2013
Jaký systém, takoví šmejdi
Tenhle dokument, to je jak   poukazovat na výmol na   tankodromu. Misantrop to   napsal za mě. V každé   kapitalistické zemi se   vymývají lidem mozky, aby si   koupili něco co   nepotřebujou, co jim mnohdy i   škodí. Na tom je postavená   celá ekonomika. Čím víc   lidi nakupujou, tím větší   je ekonomický růst. Že to   nutí lidi vydělávat   zbytečně moc peněz,   pracovat zbytečně dlouhou   dobu a že to škodí   životnímu prostředí nikoho   nezajímá. Co je   předváděcí akce oproti   dvanáctihodinové práci u   pásu šest dní v týdnu za   14000 čistýho? Pak se někdo   diví, že důchodci volí   komunisty.
V dokumentu   mi ještě vadila mizerná   kvalita zvuku. V dnešní   době se dá pořídit i   skrytej záznam kvalitně. Já   nejsem starej dědek a stejně   jsem nestíhal číst všechny   titulky.
Jinak jestli   dokument něco změní k   lepšímu, byť jenom na   předváděčkách, potom je   dobře že vznikl, ať je   jakej chce..
Romanos333
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.5.2013
Šmejdi
Naučný film o tom, co   dokážou lidi udělat pro   peníze.Důchodci jsou   pozváni přes letáky, které   se náhodně objeví v jejich   schránkách s pozváním na   akci např., že pojedou na   exkurzi na zámek,že dostanou   dárky a to vše zadarmo, nebo   jen v řádu desetikorun.   Nakonec se octnou v nějaké   zapadlé vesnici, kde jim   vymývají mozky, je jim   vnucováno lacinné zboží za   nelidské ceny v řádu   desetitisíců. Pokud člověk   odmítne zboží zakoupit, je   mu vyhrožováno, že   nedostane oběd, že ho   zpátky nepřiveze autobus   atd. v některých případech   je jim nadáváno.Firmy mají   vychytralé plány jak   důchodce oblbnout, tak, aby   si zboží koupili. Senioři i   přes špatné vzpomínky a   zážitky opakovaně jezdí na   ony akce.
V našem   kině to bylo zdarma pro   důchodce s věkěm od 75. let   a bylo doslova narváno. Film   podle mého názoru velmi   dobrý, s dobrým ozvučením.   Myslím že bude mít   úspěch.
Zu
Hodnocení:
Přidáno: 30.5.2013
green-tea : Já na filmu byla   včera a důchodců tam bylo   dost. Navíc u nás v klině   měli důchodci vsup zdarma,   takže si myslím, že by to   tak mělo být i v jiných   městech.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih9202minih9202Ivanovo dětství (1962) 
Ivanovo dětstvo n
minih111165minih111165Sweetwater (2013) 
Sweet Vengeance n
minih24540minih24540Výstřely v Mariánských Lázních (1973) 
Výstřely v Mariánských Lázních n
minih155554minih155554Zázračná míle (1988) 
Miracle Mile n
minih87020minih87020Zelené červené jablko (1981) [TV inscenace] 
Zelené červené jablko n
minih41545minih41545Obžalovaná (1969) [TV hra] 
n
minih74948minih74948Probudím se včera (2012) 
Probudím se včera n
minih5467minih5467Černá dynastie (1962) 
Černá dynastie n
minih94431minih94431Schodiště (1993) [TV inscenace] 
Schodiště n
minih14739minih14739Od soumraku do úsvitu (1996) 
From Dusk Till Dawn n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zítra vstanu a opařím se čajem...

15:50 - 17:20

53 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

ČT2 - Středověké srdce Evropy

16:35 - 17:05

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - 3Bobule (2019)

15:50 - 18:00

53 minut již uběhlo
77 minut zbývá do konce

Prima - Duch (2022) [TV seriál]

15:35 - 16:50

68 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Reklama