Zari
ohodnotit

Škola ro(c)ku

The School of Rock

Další název:
Škola rocku (SK)
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
26.2.2004
„Učení je až na druhém místě.“

Komentáře k filmu Škola ro(c)ku

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
Yontalcar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.4.2011
Jde se rockovat!
S Jack Blackem je to jedna   báseň. Viděl jsem tenhle   film už nesčetněkrát a   pořád mě baví jako kdybych   ho viděl poprvé. Správně   ulítlý pan Š. s bandou   nadějných mladých   muzikantů. K tomu ještě   skvělý výběr rockové   hudby a rázem je o zábavu   postaráno.
Salám
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.10.2009
Tento film je stejně uhozený   jako většina hudebních   kousků Jacka Blacka. Děj zde   není důležitý(při   zpětném zamyšlení je to   pěkná blbina), ale to není   podstatné :) Jedná se o   sólo výsutup Jacka Blacka   plná neskutečných scén,   skečů a výstupů...jak   hudebních tak hereckých..A   to nejlepší- je to ulítlý   od začátku až do   konce...Tak ať žije rock!
pohy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.12.2008
Jack Black v další   bláznivé rockové komedii,   stejně jako Tenacious D: the   pick of destiny je i tato   komedie naprosto výměčná   svím příběhem a zžití   Jacka s jeho postavou je   hodné obdivu, střeštěný   rocker zase ukázal co umí ;)
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.8.2010
Škola ro(c)ku
Vynikající komedie, které   na vás vytasí kupu   srandovních scén a trefných   hlášek. Dokonce i některé   grimasy a takové to zdravé   šílenství v podání Jacka   Blacka tady není na škodu. A   teď na řadu přichází ten   největší plus celého filmu   a to geniální hudba. Rock!!!   Jako veliký fanoušek tohoto   rozsáhlého žánru na mě   film dokonale zapůsobil a   celého mě pohltil. Jedna   skladba lepší než druhá,   no prostě fantastický   soundtrack, který jen tak   žádný obyčejný film   nenabídne. V souvislosti s   rockem se ve filmu vystřída   řada kapel. Při sledování   filmu mi bylo líto, že jsem   takovou školu neměl možnost   navštěvovat. No a ta   závěrečná show byla   bombastická.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.9.2010
Dewey Fin je rocker tělem i   duší. Rock je pro něj   všechno. Zpívá ve svý   kapele, ale přestože se   týhle svý vášni věnuje   naplno, úspěch   nepřichází. Tudíž jeho   spolubydlící, suplent Ned   čeká na prachy za činži   už docela dlouho, odhadem   několik let. Všechno se   ovšem změní, když se do   toho vloží Nedova   přítelkyně – buď Dewey   sežene peníze, nebo se   vystěhuje. Dewey se proto   rozhodne přihlásit se do   Souboje kapel. V případě   vítězství dostanou smlouvu   na desku. Ovšem než kolegům   stačí svůj podnětný   nápad vyložit, je z kapely   vyhozen... Jiskřička naděje   se objeví, když zavolá   ředitelka prestižní   základní školy s nabídkou   práce suplenta. Samozřejmě   pro Neda. Ten však   momentálně práci má,   takže se Dewey vydává za   něj a nastoupí do svého   prvního seriózního   zaměstnání. Problém je v   tom, že o učení neví   vůbec nic. Ovšem o rocku   všechno – takže proč   nevyužít nudný školní   orchestr a pomocí rocku z   něj vymlátit to nejlepší?   Proč se nezůčastnit Souboje   kapel se svou Školou   rocku?
Jack Black ve   svý asi nejlepší roli. Je   vidět že on tou hudbou   opravdu žije a tak je opravdu   přesvědčivej. Zde asi ani   příliš hrát nemusel.   Chová se sice mírně   přehnaně a občas působí   jako těžce postiženej   rockovej psychopat, ovšem je   to náramně zábavný. Jeho   kreace a pitvoření nás sice   provází celým filmem,   ovšem to není to hlavní –   hlavní je ta hudba. Ten rock.   Takže výbornej soundtrack je   tímto zaručen. Začátky   jsou vždycky těžký…Ale   hlavně když je to taková   prdel:-)Jinak se to všechno   samozřejmě veze v zajetých   kolejích podobně   žánrových filmů typu   Sestra v akci nebo Bravo   girls. Ovšem v tomhle   podání je to opravdu jízda   od začátku do konce a já   nemám tvůrcům co vyčíst.
qerulant
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.9.2007
Jack Black je šílenec!!! A   to se mi na něm líbí... :-)   Navíc v jeho kreacích, chca   nechca, občas vidím sám   sebe. Ano, jsem rocker,   tudíž se tý devítce   prostě neubráním. Ještě   bych vyzdvihl, že jsem se   snažil co nejpečlivěji   sledovat ta děcka a získal   jsem pocit, že OPRAVDU na ty   nástroje hrajou a navíc   dobře! Což je milý   zjištění.
mirhasik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Vynikajicí, ale vynikající   Jack Black v jedné z   nejlepších komedií roku. I   přes velice šablonovitý   scénář a s předem jasnou   pointou....výborné. Prostě   výborné!
stepankas
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.12.2007
SRANDA
Nemusí se u toho myslet, to   je hlavní, vlastně se jen   díváte a bavíte. Je to   klasická odreagovačka :-)   Navíc Jack Black je   suprověj, a tomuto filmu   dodává šmrnc!!
MikeCool
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Škola ro(c)ku
"Kdo mi řekne o čem je   Rock ?", Hlavně držet   při sobě". Moje   srdeční záležitost aneb   Blackův ro(c)kový nářez.   Dá se říci, že díky   Škole ro(c)ku se stal Jack   Black mým nejoblíbenějším   hercem. Co se týče filmu   samotného, nemám slov. Jak   už jsem psal, je to   pořádný ro(c)kový nářez   se vším všudy. Mladí   talentovaní   "herci", jakožto   žáci prestižní základní   školy, kteří to se svými   zvukovými hračičkami   dokáží pořádně rozjet,   byli na svůj věk úžasní.   Citově zabarvený humor byl   hlavní atraktivitou této   hudební komedie. Když došlo   k závěru filmu na scénu,   kde kapela Deweyho Fina (Jacka   Blacka), představila svůj   dynamický a emotivní song   Shool of Rock (Zachs song),   naběhla mi husí kůže po   celém těle, z úžasné   emotivně prožité písně,   kterou jsem hltal do   posledního gesta. Líbilo se   mi také, že to neskočilo   takovým klasickým americkým   happy-endem. Od první chvíle   chvíle kdy se řekly slova   "Souboj kapel", hned   každému divákovi došlo,   že o vítězi je předem   rozhodnuto, ale pravda byla   jiná. Škola rocku jako   kapela souboj kapel   nevyhrála, ale poté pronesl   mladý bubeník větu   "Hlavně klídek, v rocku   nejde jenom o jedničky, Sex   Pistols nikdy nic nevyhráli   !. Dav si poté přál ještě   přídavek od poražené   kapely. Jejich přání bylo   vyslyšeno a uskutečněno   písničkou It's a Long Way to   the Top v originále AC/DC.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.2.2012
Pri rocku nesmie chýbať nadšenie
Mr. Black je kapitola sama o   sebe. Hrozne sa tvári,   strašne skáče či gúľa   sa, no a robí otrasné   grimasy a svojské ťahy. No i   tak je nám sympatický a   komédie s ním sú ok. A   práve Škola ro(c)ku sa dosť   podarila. Zápletka je   jednoduchá. Dewey Finn je   zapálený rockový fanúšik,   ale akurát ho vyhodili z   kapely a aby mal z čoho   platiť účty, prijíma   miesto učiteľa, ktoré mal   dostať jeho spolubývajúci,   on sa však v telefóne zaň   vydával. No je tam plno   nelogickostí a niečo   podobné prejde iba vo filme,   ale o to tu nejak ani nejde,   tu ide hlavne o zábavu a   pobavenie sa. Že z neho bude   nekonvenčný učiteľ, to je   jasné. Z detí, teda jeho   zverencov spraví kapelu a   všetko okolo toho, aby vyhral   hudobnú súťaž. Deti i on   sú nadšené. Stlmí   kolektív a pozdvihne im   ducha. No a potom hybaj na   súťaž. Pozitívne nabitá   komédia, pri ktorej sa   uvoľníte a pobavíte. Vrelo   odporúčam
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2012
"Kdo neumí učit, ať učí tělák."
Jack Black je sice vzhledově   odporný, ale jeho herecké   umění je něco jako umění   Toma Hankse. Pěkná muzika   hlavně hned na začátku   filmu, srandy také jdou,   ikdyž si myslím, že je jich   málo. Ale jinak dobrý nápad   a zpracování o dětské   kapele.
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.3.2008
Jack Black skutečně válí!   Hlavně on a nabušený   soundtrack táhne vpřed tuto   celkem vtipnou a roztomile,   nikoliv typicky didaktickým,   nýbrž drze rebelským   způsobem, moralizující   komedii. Richard Linklater   není z těch, kteří by   točili filmy jen pro peníze   a zábavu, ač tak Škola   roc(c)ku zdánlivě vypadá.   Jedná se o inteligentní, ale   stále zábavu pro malé i   velké. Pokud si myslíte, že   to není možné, nechte se na   vlastní kůži a na 108 minut   unést pohodovými rockovými   songy, a snad po jejich   doznění alespoň na pár   okamžiků změníte pohled na   svět.
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.10.2008
Sympatická komedie pro   nedělní odpoledne.
Jeff Black regulérně   šílí, ale tak to v   bláznivé komedii má být. A   muzika fajn.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.10.2008
Nádherná komedie   nepostrádající myšlenku.   Pěkný je například motiv   ,,rockerů" na styl   Krylovy Pasážové revolty;   zaujme i třeba postava   ředitelky...
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2006
Tahle komedie je sama o sobě   vcelku povedená, ale Jack   Black ji dodává to pravé   nefalšované kouzlo. To, co   tam tenhle člověk   předvádí, je naprosto   famózní. Škola ro(c)ku je   bezesporu film, který   dokáže pobavit a rozesmát a   myslím, že nezklame žádnou   věkovou skupinu.
basi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.7.2007
Škola ro(c)ku má   předvídatelný scénář a   už po 10 minutách filmu   víte jak to všechno   dopadne.Snímek má podobnou   stavbu jako policajt ze   školky s Arnoldem   Schwarzeneggerem jenom se   nehoní zločinci nýbrž   hraje rocková hudba.Jenomže   zatímco Schwarzeneger svého   předškolního učitele hraje   unyle až nudně Jack Black v   hlavní roli zkrachovalého   rockera, který se malým   podvodem dostane na   výběrovou školu jako   učitel předvádí   neuvěřitelně živelný a   přirozený výkon.Kdyby vám   řekl, že hrál v Ledd   Zeppelin tak mu to   uvěříte.Další předností   filmu jsou známé melodie   rockových skladeb, které i   když je hrajou desetileté   děti znějí setsakra   dobře.Dohromady je z toho   jedna z nejlepších komedií   poslední doby a Jack Black   jenom potvrzuje to co si o   něm už dávno myslím - že   patří do herecké   extratřídy.
veronika24
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.9.2005
tento film se mi velice líbil   ...ma taková slabší místa   ale nápad je to vskutku   výborný... a jack je   senzační... víc k tomu   říct nemůžu
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.7.2007
Výborní komedie, plná   výborných hlášek a scén,   která je natočená tak, že   se pobavíme my velcí i ti   malí. Přestože je nám   jasné, k jakému konci vše   spěje, nečekají na nás   žádná záludně nudná   místa. Také hudba je dobře   vybraná a posouvá děj   jednoznačně kupředu.   Největším kladem a pro mě   i překvapením je však   obsazení hlavní role Jackem   Blackem, který to ve filmu   parádně rozjíždí - a snad   poprvé mi nepřipadá trapný   a nudný, ale opravdu vtipný.
Karius
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.1.2020
Já se náramně bavil. Jack   Black je takovej trotl, že mu   člověk opravdu věří, že   je trotl i ve skutečnosti.   Nicméně určitě nebude,   prostě je to výbornej herec   a minimálně zde, mu to   herectví musí uvěřit i ten   největší kritik. On se do   těch svých rolí umí tak   vžít, nechápu. Děti a   závěrečný vystoupení mi   vehnalo slzy do očí.   Minimálně 70% si to   zaslouží určitě.
jarapara
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.11.2011
Neuvěřitelné pohybové   kreace Jacka Blacka   připomínající tělo   zmítající se při dotyku   elektrického proudu 320   Voltů..., to je to co stojí   za zmínku. Jinak průměrný   film.
marecek.7
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.7.2009
když jsem to viděl tak se mi   to líbilo ale když to tak   vemu proti jiným hudebním   filmům to není nic   mimořádného....
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.1.2010
Celkem slušná hudební   komedie.I když zrovna nejsem   moc velký fanda Jacka   Blacka,tak někdy mě dokáže   přece jen překvapit.Tady se   mu to docela povedlo.
Prasoid
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.7.2008
Ach páni,
to je moc. Stupidita.   Zbytečná přitaženost za   vlasy na jedné straně, na   té druhé naopak přehnané   tlačení na pilu. Hlavní   hrdina je sympatický na   pohled, ale tuhle roli   prožíval až moc a místo   aby rocku pomohl, udělal z   něj směšnou záležitost   pro děcka.
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.9.2013
Muzika docela dobrá,ale jinak   film spíše podprůměr nebo   pro děti,příběh trochu na   hlavu učitel který učí   školáky jenom muzice a   nikomu to nevadí.Jako komedie   nic moc nebylo čemu se smát.
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Na to, že film získával   všude poměrně vysoká   hodnocení mě takřka vůbec   nebavil. Ale Jack Black byl   skvělý.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.8.2017
Jack Black...to už mluví   samo za sebe. Mizerná komedie   bez špetky vtipu, plná   přehrávání a   předvídatelná od okamžiku,   kdy nastoupí jako suplent do   školy. Člověk se diví, že   tak mizerný herec natočil   tolik filmů.
Rastaman33
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 31.3.2020
Jack Black snad v životě   nehrál v ničem normálním.   Nebo teda spíš nikdy   nehrál. Herec je mizerný. Je   překvapivé, že ho to   uživí. Holt jednodušší   americké publikum podobné   týpky miluje.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih65422minih65422Ip Man 2 (2010) 
Yip Man 2 n
minih40044minih40044Nabít a zabít (2005) 
Lucky Number Slevin n
minih44063minih44063Pokoj 1408 (2007) 
1408 n
minih29865minih29865Babí léto (2001) 
Babí léto n
minih43108minih43108Nightwish: End of an Era (2006) [DVD] 
Nightwish: End of an Era n
minih43406minih43406Sejmi eso (2007) 
Smokin' Aces n
minih40727minih40727V jako Vendeta (2006) 
V for Vendetta n
minih38424minih38424Resident Evil: Apokalypsa (2004) 
Resident Evil: Apocalypse n
minih29791minih29791Vymítač ďábla: Pod nadvládou zla (2005) 
Dominion: Prequel to the Exorcist n
minih18401minih18401Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (1992) 
Home Alone 2: Lost in New York n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Děda je lotr (Dirty Grandpa)

Děda je lotr
Dirty Grandpa

Michael Minkler

Minkler Michael

Naposled navštívené:
Děda je lotr (Dirty Grandpa)

Děda je lotr
Dirty Grandpa

Michael Minkler

Minkler Michael