Jeden svět

Komentáře uživatele basi

basi

basi zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  basi

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 61
3:15 zemřeš (The Amityville Horror)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.5.2007
Další tupá   vyvražďovačka. Nechápu   proč na to ty lidi chodí.   Každej takovejhle film má   předvídatelný děj a navíc   se u něj kromě pár lekaček   ani nebojíte.Když už se   nám snímek tohohle ražení   dostane pod ruku rádi   typujeme s přítelkyní kdo   zařve jako první a   většinou to taky   trefíme.Doporučil bych to   dětem do 15 let a skalním   fanouškům.
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.5.2007
Výborný akční nářez,   který volně čerpá z   historických událostí …   Král Leonidas a jeho 300   statečných válečníku   brání Spartu od vpádu   mnohamilionového perského   vojska krále Xerxese. Snímek   je protknut drsnými   hláškami, při kterých mně   nejednou mrazilo. Ačkoliv   film nemá moc co nabídnout v   rozmanitosti děje, tak se na   to prostě skvěle kouká. I   když sledovat spartské   vojáky se asi spíš líbí   ženám i mně těšilo   pozorovat jak kosí jednoho   nepřítele po druhém.   Vizuální stránka je   nejlepší jakou nám filmaři   v poslední době   představily. Stojí za to   dát těch 150 Kč za lístek   do kina, protože jedině na   velkém plátně si ty   vizuální a zvukové hody   pořádně užijete.
60 sekund (Gone In 60 Seconds)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.5.2007
Tenhle film mě dokáže   potěšit, protože je na co   se koukat. Nablýskaný fára,   který se snaží ukrást   banda bývalých lupičů   luxusních aut. I když   zápletka je mírně omšelá,   tady to vůbec nevadí,   protože to vynahrazujou   vesměs sympatičtí   hrdinové.A taky se určitě   budete těšit na happy end a   ten přijde.Můžu doporučit   všem, kteří mají rádi   filmy o autech natočené po   staru.
Ace Ventura 2: Volání divočiny (Ace Ventura: When Nature Calls)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.5.2007
Ace Ventura podruhé a   podruhé ve vynikající   formě.Pokračování   výborné komedie s Jimem   Carreym v hlavní roli.Pokud   nejste hnidopichové a   nehledáte ve filmech   souvislosti a poselství   budete se smát od začátku   do konce.Střeštěné,   pošahané ale zábavné …
Adéla ještě nevečeřela
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.5.2007
Totální česká   klasika.Oldřich Lipský si ve   svém filmu bere na mušku   šestákové detektivky.Do   Prahy přijíždí detektiv   Nick Carter aby vyřešil   záhadu masožravé   květiny.Snímku dominují   skvělý herci v čele s   Rudolfem Hrušinským a.k.a.   komisař Ledvina, který   ukáže detektivu Carterovi   krásy českého hlavního   města.Navíc oba detektivové   používají zajímavé   policejní pomůcky.Nick   Carter svoje vynálezy a   komisař Ledvina typicky   české zbraně.Myslím že   nemá více cenu film   představovat , neboť ho   jistě všichni znáte.A   jestli ne rychle se na něj   koukněte.
Akta X 2: Hnízdo (The X Files : File 2 - Tooms)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.5.2007
Akta X jsou jeden z těch   seriálů,které měli   divákovi co nabídnout.A díl   hnízdo je rozhodně z těch   nejlepších.Koukal jsem na to   ještě když jsem chodil na   základku a pak jsem nemohl   spát.Příběh o stoletém   mutantovi byl dosti mrazivý.   Škoda že už Akta X televize   nedávájí. Byla by to v té   záplavě nekonečných   seriálů docela vítaná   změna.
Americká krása (American Beauty)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Příběh takové normální   americké rodinky.I když se   tenhle film tváří vážně   je to docela sranda . Ukazuje   lidi takové jací opravdu   jsou a dělá to neskutečně   zábavným způsobem.Kevin   Spacey hraje svojí postavu   přesvědčivě a přesně se   na ní hodí … Celej ten   mikrosvět americkýho   předměstí je zalidněnej   zajímavými postavičkami   .Rozhodně se nebudete nudit
Apocalypto
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Apocalypto mně docela   překvapilo čekal jsem nudnou   poučnou výpravu do světa   mayů,ale naopak jsem se   dočkal výborné akční   jízdy.Nejde nefandit   hlavnímu hrdinovi kterej je   velice sympatickej a naopak   hrstka pronásledujících   divochů opravdu nahání   hrůzu.Taky se mi moc líbí   jak Jaguar paw k likvidování   svých nepřátel používá   co příroda dá.Dějepis by   se podle toho asi učit   nedal,ale pokud máte silnej   žaludek rozhodně vás to   bude bavit.
Apollo 13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Tenhle film určitě potěší   všechny kdo chtěli být v   mládí astronauty,ale nejen   ty.Hlavní hrdinové jsou   takový sympaťáci že jim   budete držet palce, aby se na   ten měsíc přece jenom   koukli.Tom Hanks je jako vždy   výborný navíc mu zdatně   sekundují jeho dva parťáci   v pilotní kabině Apolla   13.Příjemný výlet do   vesmíru pokud zrovna   nemusíte akčárny typu   armageddonu.
Austin Powers: Goldmember (Austin Powers in Goldmember)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2007
Jsem zastáncem komedií,   které svým humorem   balancují mezi trapností a   genialitou.Ta hranice bývá   někdy dost špatně   rozeznatelná.V Goldemberovi   jsou vtipy jak geniální tak   trapné ale, ty dobré   rozhodně převažují.Mike   Myers by mohl zastat ve filmu   klidně všechny postavy,   nejen ty co už tam   hraje.Můžu se na to koukat   znovu a znovu a pořád se   budu smát.Dle mého názoru   velmi dobrá komedie.
Austin Powers: Špión, který mě vojel (Austin Powers: The Spy Who Shagged Me)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.7.2007
Osobně si myslím že dvojka   Austina Powerse je nejlepší   ze všech.Film sází na Mika   Myerse, který tu má asi   trojroli a na jeho třeskutý   humor.Někomu to bude možná   připadat dosti nevkusné, ale   když přistoupíte na   pravidla Austinova světa   budete se královsky bavit.
Babí léto
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.5.2007
Sladkobolný film ve, kterém   excelují přední čeští   herci.Vlastimil Brodský jako   stárnoucí pan Hána   ukazuje,že stáří jde brát   s humorem a nadhledem.Ve   vedlejších rolích mu   zdatně sekundují Stella   Zázvorková jako jeho   realisticky smýšlející   manželka,která chodí   uklízet jejich vlastní hrob   a šetří na pohřeb.A   neméně skvělý je i   Stanislav Zindulka jako   Hánův kamarád, který je   pro každou špatnost.   Vlastimil Brodský zase   ukázal, že je pan herec.
Barbar Conan (Conan the Barbarian)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.7.2007
Arnold Schwarzenneger ve   skvělé formě a ve skvělé   fantasy.Příběhy o Barbarovi   Conanovi jsem četl v knižní   podobě a nejen proto je mám   rád i ve filmové verzi.Johnu   Miliusovi se podařilo   natočit drsnou realistickou   pohádku o válečníkovi a   jeho přátelích,kteří   prahnou po pomstě.Při cestě   za odpaltou se musejí   vypořádat s různými   nástrahy fantasy světa a   jeho obyvateli.Démonického   hlavního záporáka si s   gustem střihnul James Earl   Jones, který je opravdu   slizký.
Basquiat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.5.2007
Basquiat je one man show   Jeffreyho Wroghta.Děj se   točí okolo nadaného   mladíka Basquiata, který ale   utápí svůj talent v   drogách a alkoholu. Film je   skvěle obsazen, kam se   podíváte to herecká   persona. Celé je to slepené   dohromady skvělým   příběhem.A ve finále je z   toho vynikající drama se   strhujícími hereckými   výkony.Prostě filmy co   dávají po nocích na čt2   stojí za to!
Batman začíná (Batman Begins)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Původní batmanovské filmy   jsem neměl moc rád,proto   jsem novému dílu moc   nevěřil.K jeho shlédnutí   mně přinutilo hlavně jméno   režiséra a herců.O to   větší pak bylo moje   překvapení.Film je celkově   realističtější než   předchozí díly a to mu   rozhodně prospělo.Navíc se   sešel opravdu skvostný   herecký ansábl.Batman begins   všechny komiksové fandy   určitě potěšil a pro mě   znamená zrození staronové   komiksové postavy,které   tvůrci dali nový směr.A   navíc konec mně uvrhl v   očekávání pokračování   …
Běžící muž (The Running Man)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.5.2007
Na filmech s Arnoldem   Schwarzeneggrem jsem prožil   dětství.Arnie pro mě už   navždy zůstane nejlepším   akčním hercem všech   dob.Running man je sci fi   příběh z budoucnosti, kdy   světu vládnou obří   korporace a lidem vymývá   mozky televize.Running man je   právě jedna taková   televizní hra, kam posílají   vězně,kteří putují   podzemím a tam je stíhají   lovci, kteří je mají   zabít.Jenže když tam   poslali Bena   Richardse(Schwarzenegger),mimo   chodem křivě odsouzeného   bývalého policistu,dost se   přepočítali.Protože místo   aby byl lovnou zvěří   stává se lovcem.I když je   film natočený na motivy   stejnojmenné knihy od   Stephena Kinga nevyniká   scénářem.Ale má pro mě   jakýsi nádech nostalgie a   atmosféru starých akčních   filmů.Proto se k němu rád   vracím i dnes.
Bílá nemoc
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.5.2007
Skoro každý četl Čapkovo   drama. Autor tam skvěle   zachytil atmosféru, která   panovala v předválečném   státě. Svět je zmítán   epidemií novodobého moru tak   zvanou bílou nemocí.Jen   jakýsi doktor Galén,který   léčí chudé na ní najde   lék.Všichni ten lék   chtějí a potřebují, ale   Galén si klade podmínku, aby   všechny státy světa   uzavřely věčný mír, jinak   svůj lék nevydá.Hutná   atmosféra díla se podařila   zachytit i ve filmu, takže   budete bez dechu sledovat jak   to dopadne.Film končí   velkolepým finále kdy je   Galén zabit zfanatizovaným   davem.Film zachycuje tísnivé   období bez pomoci nějakých   speciálních efektů,což   působí lépe než většina   dnešních vyumělkovaných   filmů.
Bílí muži neumějí skákat (White Men Can´t Jump)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.5.2007
V době kdy byl tenhle snímek   aktuální jsem měl od   rodičů zákaz se dívat,   protože prý není pro   děti.Stejně jsem se díval,   ale moc jsem si z toho   nepamatoval.Nedávno jsem ho   viděl znova a nijak nevhodný   se mi teda nezdál.Příběh   se točí okolo hraní basketu   na pláccích na ulici kde se   hraje dva na dva Tam se banda   černejch kluků předhání v   tom kdo je lepší.Pak tam   přijde Billy   Hoyle.Běloch,kterému nikdo   nevěří,že umí basket   hrát.Ale on ukáže, že   umí.Dá se dohromady se   Sydneym Deanem a spolu   všechny porážejí.Jenže   jak už to u takových filmů   bývá, tak se hlavní postavy   rozhádají, aby si pak k   sobě hledali cestu.Filmů se   sportovní tématikou je jen   pomálu a tenhle rozhodně   patří k těm lepším.Jeho   hlavní devízou jsou ukecaní   představitelé hlavních   rolí Woody Harrelson a Wesley   Snipes.
Blade
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.5.2007
Mám rád akční filmy . A   Blade je přesně ten typ   filmu, kdy spíš než   můžete vypnout mozek ho   vypnout musíte. Protože   koukat jak Wesley Snipes   midlí jednoho upíra po   druhém se jinak nedá.   Podívaná je to náramná.   Ovšem na úkor logiky a   všech fyzikálních   zákonů.Film má jednoduchou   konstrukci příběhu,ale to   vůbec nevadí.Možná je to   dobře, že při té akční   jízdě nemusíte hledat kdo s   kým a proč. Blade je   rozhodně oddychová   záležitost kterou ale stojí   za to vidět. Wesley Snipes se   vám předvede v té   nejlepší formě.
Blade II
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.5.2007
Pokračování Bladea už   není tak dobré jako   jednička.Viditelně mu   dochází dech.Wesley   zestárnul, ale zase tak moc   mu to nevadí.Opět nám   předvede pěkné   kousky.Tentokrát proti sobě   nemá jen upíry ale ještě   jakousi jejich mutaci.Tudíž   se Blade a upíři spojí aby   společně porazily   mutanty.Zápletka nic moc ale   zase se na to pěkně   kouká.Když k tomu přičtete   ďábelského Karla Rodena v   jedné ze záporných rolí   máme tu lehce nadprůměrnou   akční podívanou, které   nechybí šťáva.
Blafuj jako Beckham (Bend It Like Beckham)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.7.2007
Takov   jednoduchá,oddychová,romanti   cká komedie, která   nenadchne, ale dá se sní   příjemně strávit večer u   televizní obrazovky.Indická   dívka bourá odvěká tabu ve   své společnosti.Nechce být   jako ostatní holky, vdát se   a být domácí puťka, ale   chce hrát na profesionální   úrovni fotbal.I přes   počáteční překážky   kladené rodinou vše   neodvratně směřuje k happy   endu.
Blbec k večeři (Le diner de cons)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.7.2007
Blbce k večeři jsem prvně   viděl v divadle v režii   Antonína procházky,který   stvárnil i hlavní postavu a   byl to nářez.Takhle od plic   jsem se už dlouho   nenasmál.Francisi Veberovi se   podařilo tuhle inscenaci   převést na televizní   obrazovku se vším všudy.A   hlavně Jacques Villeret v   roli Francoise Pignona je   naprosto úžasný.A je to   opět nářez.Komedie, která   je rozehrána jen na malém   prostoru v pařížském   apartmánu Pierra Brochanta   vyniká situačním humorem a   hlavně hereckámi výkony   hlavních představitelů.
Blbý a ještě blbější: Jak Harry potkal Lloyda (Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 31.5.2007
Na pokračování Blbý a   blbější jsem byl   zvědavý.Původní film mám   moc rád a viděl jsem ho   nesčetněkrát.Dost jsem   pochyboval, že neznámí   mladí herci překonají, nebo   se alespoň vyrovnají   fantastickému Carreymu s   Danielsem. Moje pochybnosti se   naplnily.Nesympatičtí herci,   blbé a někdy ještě   blbější vtipy, které mě   nerozesmály.Škoda, že   filmaři nevytěžily z   dobrého nápadu trochu víc.
Boží zápasník (Nacho Libre)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.7.2007
Kdyby nebylo Jacka Blacka ani   bych o ten film nezavadil, ale   … Jack tam je a já ho mám   rád a mám rád jeho humor a   lidi, kteří jsou na tom   stejně se u Božího   zápasníka slušně pobaví   .Není to žádný zázrak,   ale v záplavě přiblblých   romantických komedií to   působí jako malá náplast   .Snímek mi trochu   připomíná staré filmy s   Budem Spencerem a Terrencem   Hillem. Nacho se se svým   kámošem Esqueletem snaží   vydělat peníze pro sirotky z   kláštera tím, že se   nechají mlátit v ringu.
Božský Bruce (Bruce Almighty)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.7.2007
Tak tady jsem opravdu čekal   víc.Jako milovník starších   komedií s Jimem Carreyem jsem   si nenechal ujít ani   Božského Bruce.Jenže   ouha.Čekal jsem smršť   třeskutých gagů a grimas   tak jak jsem to znal třeba ze   zvířecího detektiva .Jenže   Carrey podává velice unylý   a ničím překvapivý   výkon.Přitom z tohohle   tématu se dalo vytřískat   daleko daleko víc.Škoda.Ale   abych jenom nekritizoval ve   filmu je pár povedených   scén a především Morgan   Freeman jako všemohoucí   Bůh,který si z Brucem   vymění na týden svoje   schopnosti je   přesný.Božský Bruce   nedosahuje kvalit   předchozích Carreyho filmů,   avšak hodnocení 6z10   říká, že je to pořád   mírně nadprůměrná   komedie.
Brak (Tři v tom, Jehličí)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.7.2007
Brak mi doporučil kamarád,   že je to děsná prdel a měl   sakra pravdu.Tři kamárádi   nadopovaní marjánou mají   byt jen pro sebe.Takové   množství trefných hlášek   a pop kulturních odkazů se v   českém filmu jen tak   nevidí.Připočtu li velice   přirozené herecké výkony   hlavních představitelů,   nezbývá než jásat.Ale   nejen oni film je plný   skvělých postaviček jako   třeba pasák Iggy v podání   Michal Viktoříka a jeho   mafiánská rodina.To se   prostě musí vidět a   nejlépe se špekem v ruce.
Casino Royale
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Po dlouhej době zase solidní   bondovka.Daniel Craig na Bonda   přesně sedí a po pravdě   Pierrce už byl trochu   okoukanej a chtělo to nový   impuls.A ten přišel.Film   ukazuje začátky bondovy   kariéry ve službách jejího   veličenstva.Na mně Casino   zapůsobilo hlavně svou   civilností.Už jsem měl dost   bláznivejch hraček od Q a   chtěl jsem zase drsnou   bondovku s pořádnou   atmosférou.Nezbývá než   popřát tvůrcům:´jen tak   dál´.
Cesta do pravěku
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.7.2007
Z tohohle snímku dýcha   historie a láska k   filmařině.I po těch letech   jednoduché efekty   neztrácejí na působivosti a   spolehlivě potěší i dnes v   době počítačových   triků.Dobrodružná výprava   čtyř kluků za hranice   lidské fantazie do světa   pravěkých ještěrů a   prapodivných tvorů.Dílo   nepostrádá dobovou   atmosféru a právě to že je   už několik desetiletí   staré mu dodává osobité   kouzlo.
Černý déšť (Black Rain)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.5.2007
Černý déšť je docela   kvalitní detektivka   natočená ve starém   stylu.Michael Douglas hraje   poldu, který společně se s   vým parťákem Andym Garciou   převáží zatčeného   Japonce z USA do Japonska.Tam   si ho mají vyzvednout   místní policisté,ale   předběhne je mafie s   falešnými průkazy, která   chce padoucha vysvobodit.Oba   hlavní hrdinové se pak   účastní vyšetřovaní na   japonské půdě.K sledování   filmu mě přitáhlo jméno   režiséra Scotta. Atmosféra   filmu není nepodobná   Scottovu dřívějšímu   počinu Blade runner. Když   připojím solidní herecké   výkony Douglase a Garcii   ,zajímavé lokace Japonska,   ve kterých se film odehrává   vyjde mi lehce nadprůměrná   zábava na sobotní večer.
Divoké vlny (Surf's Up)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2007
Nejnovější animovaný   počin, který jsem shlédnul   - divoké vlny - mě celkem   zaujal.Je o tučňácích,   kteří pořádají závody v   surfování. Snímek je plný   energie a entuziasmu a není   takový unylý a mdlý jako   loňské happy feet, které   bylo taky o   tučňácích.Jinak se divoké   vlny nevymykjí ze   zaběhnutého konceptu   úspěšných   animáků.Nechybí ani   průvodce hlavního hrdiny   alá ukecaný osel ze shreka.A   závěrečný happy end. Jen   je tu něco navíc, něco co   ho povyšuje nad ostatní   průměrné. Bude to asi to   prostředí oceánu a   divokých vln, které působí   živelně i v animované   formě.Nebo třeba fajn   postavičky, které se   chováním a mluvou podobají   svým lidským předobrazům.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177911
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10