Zari
ohodnotit

Šest dní, sedm nocí

Six Days, Seven Nights

Další název:
6 dní, 7 nocí; 6 Tage, 7 Nächte
Rok:
1998
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
5.11.1998

Komentáře k filmu Šest dní, sedm nocí

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 34
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.5.2023
Oddechovka která ničím   neurazí,H.Ford který hraje   pilota a ztroskotá na   neobydleném ostrově s   krásnou A.Heche a   dobrodružství začíná jak   z trochou   romantiky,škárlení tak i   trochu akce s piráty.
Georgeena
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2021
Můj nej film
Tento film si pustím kdyň
beneva
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.5.2021
Jistou křečovitost a   afektovanost Anne Heche   přičítám její   momentální lesbické   orientaci (která se později   ukázala být jen   přechodnou...). Harrison Ford   už má své lepší roky za   sebou a hraje setrvačností,   nijak nevybočujíc ze svých   vyjetých kolejí. David   Schwimmer je naopak v plné   mužné síle a roztomile se   diví, co to udělal... a   kolikrát to udělal... a   Jacqueline Obradors prostě   zdobí. Nejhezčí jsou ty   Hawajské záběry.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.6.2019
Dobrodružná komedie. Pod   filmem je podepsána plejáda   skvělých jmen a tak jsem   trošku očekával víc.   Nicméně je to pro pobavení   velmi dobré. Vtip, napětí,   krásný tropický ráj.
mikee007
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.10.2017
Jak to ten chlap dělá?
Když si prohlédnete   filmografii Harissona Forda,   prakticky v ní nenajdete   nejen propadáky, ale ani   průměrné filmy. Ani snímek   Šest dní, sedm nocí z   tohoto hodnocení nevybočuje.   Opět se jedná o   nadprůměrnou romantickou   komedii.
A třebaže   Fordovi tou dobou už táhla   šedesátka a jako partnerku   mu přidělili téměř o   třicet let mladší Anne   Heche, filmík šlape. Je   milý, vtipný, někdy i   napínavý. Navíc nás   zavádí do nádherného   tichomořského prostředí, o   kterém si většina z nás   může jen nechat zdát.
Na konci filmu nás, jak   už jsme u amíků zvyklí,   čeká happyend a přestože   všichni tak nějak tušíme,   že vztah ztřeštěně   módní návrhářky a   životem obouchaného pilota   nejspíš nevydrží, jsme   šťastní s nimi...
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.9.2017
Zábavná podívaná se   štramákem H. Fordem a   fešandou A. Heche. Pro   někoho možná jednoduchá,   ale pro mě milá a vtipná   komedie s bezvadně   fungující ústřední   dvojicí a spoustou jejich   vzájemných špílců.   Podařený mix hereckého   kumštu, humoru, romantiky a   dobrodružství, co mě jen   tak neomrzí.
PROCESOR
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Těžké ráno po nehodě.   "Dala bych si cafíčko   " Ford, "Jasně   madam už se to nese". Je   to pohodová komedie a to   úplně stačí....
collen
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.5.2017
Jako kočka a pes se chovají   ti dva ztroskotanci, ale   občas jsem se zasmála.   Ovšem s tím letadlem jsem to   vážně nepobrala, tak jenom   šestka, převážně za   Harrisona Forda.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.5.2017
Nenáročná romantika,   říznutá humorem a   dobrodružstvím, kde se na   opuštěném ostrově octnou   starší ale stále k světu   pán a mladá kočička. No   zprvu se hašteří, pak   zamilují, pak to přežijí a   z ostrova se dostanou, takže   to vše dobře skončí a tak   to máme rádi. Jen si porád   kladu otázku, kde sebrali   tolik věcí na výrobu toho   letadla??:-)
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.6.2016
Dá se říci, že Ivan   Reitman v podstatě natočil   poslední zábavnou   dobrodružně-romantickou   komedii tohoto typu v tomto   případě s námětem   ztroskotání na pustém   ostrově a to letadlem. Byť   je příběh značně   jednoduchý, rozehrán je   dobře a plynule. Harrison   Ford a Anne Heche předvedli   úctyhodný výkon ve   zvýraznění typické   nevraživosti mezi mužem a   ženou v jakékoli situaci a   jejich nucené spolupráce.   Samozřejmě jsou mnohé   dějové scény   předvídatelné, ale to   nemění na faktu, že snímek   pobaví a zanechá příjemný   filmový letní zážitek.
Federer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2014
Harrison Ford je zkrátka   záruka dobrého filmu. Anne   Heche taky hrála skvěle,   ovšem nejlepší byl...DAVID   SCHWIMMER. Ty jeho výrazy ve   mě vyvolávaly záchvaty   smíchu.
Ovšem   nejlepší scéna filmu byla,   když Anne vystřelila   světlici, když uviděla   dopravní letadlo. Harrison   Ford jí řekl:,,Ti by   neviděli ani vybuchnout   atomovku, i kdyby ji   hledali!!!"
SvoKar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2012
Zkrácení začátku a konce a   prodloužení na ostrově by   nezaškodilo. Nicméně Ford,   předstírající opilost, je   "roztomilý", hlavou   "spolutancující"   Schwimmer a některé jeho   hlášky komické; piráti mi   tady rozhodně nevadí tak   jako v Novodobých Robinsonech   - zde sednou. Střela kolmo je   dobrá. Leccos by se dalo   "doladit", ale je to   pohodová podívaná.
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.7.2012
šest dní, sedm nocí za   šest bodů , bylo by to   možná i za víc kdyby to   nedávali tisíckrát do roka.   námět je dobrý, trochu tomu   chybí ,větší náboj
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.10.2011
Proč ne. Romantická   dobrodružná komedie může   dopadnout všelijak, ale když   do hlavní role obsadíte   Harrisona Forda (David   Schwimmer je taky docela   zábavný), máte napůl   vyhráno. Odborník na   komediální žánry Ivan   Reitmen se ani tentokrát   nesekl a vytvořil zábavu pro   celou rodinu, jaká byla u   bude pořád žádaná.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.8.2011
Další, skvěle natočený   film s Harrisnem Fordem.   Opravdu moc dobrý příběh a   samozřejmě s dobrými herci
seagal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.5.2011
Výborná spracovaná komédia   s Harrison Ford, kde si tu   zahral aj známy herec zo   seriálu   "Přátelé" David   Schwimmer.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.5.2010
Tenhle filmeček sem neviděl   jenom jednou, což má   samozřejmě důvod – je to   taková fajn dobrodružno –   romantická komedie,   odehrávající se v   neskutečně krásný   přírodě a i na xychty   herců se dá koukat, sou   totiž nějak podezřele   povědomý – Harrison Ford,   Anne Heche a David Schwimmer   (ten je mimochodem stejnej   hňup jako jeho Ross v   Přátelích, což se mi   líbí:-) příběh se ubírá   v zaběhnutym stereotypu   podobnejch filmů, ale tvůrci   ho vyšperkovali sem tam   povedenýma dialogama, či   situací a těch sto minut   hezky uteče…
MaKy92z
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2010
...Vtipná a veľmi zábavná   komédia zo zaujímavým   dejom. Zišli sa tu ti praví   herci, pri ktorých som sa   dostatočne nasmial a dokonca   aj pobavil.
kmasek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2010
Nenáročná ale dobrá   oddechovka. Vítám každý   film, kde je příběh lidí,   v reálným světě a v   běžných životních   situacích. "Co si na   ostrov nepřivezeš, to tam   nenajdeš" - velká   obecná pravda :-)
Poslední dobou jsem   alergickej na všechny ty   skřety, modrý potvory,   draky, neexistující národy   apod., a může se to klidně   jmenovat Avatar, Eragon   atd....
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Six Days, Seven Nights
Tuhle romantickou komedii jsem   měla možnost vidět hned   několikrát, důvodem byl   samozřejmě můj oblíbenec   Harrison Ford, který mě na   film přivedl. Anne Heche je   skvělá a spolu s Fordem   tvoří zajímavou dvojici,   která nás baví po celý   film. U několika hlášek,   jsem se opravdu pobavila a na   tenhle film nedám dopustit.   David Schwimmer je takový   pitomec, stejně jak tomu bylo   v roli Rosse v seriálu   Přátelé a přesto, že si   ho tam moc neužijeme,   pokaždé když tam je   komický sám o sobě. Šest   dní, sedm nocí je film na   sobotní odpoledne, nebo na   večerní film, hodí se do   jakéhokoliv počasí a je i   pro diváka s jakoukoliv   náladou.
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.7.2009
Ač nemusím romantické   komedie,na tuto se vždy rád   podívám.Líbí se mi dialogy   o tom,jak funguje ženské a   mužské myšlení na   protějšek.Ve filmu je uveden   krásný příklad:ona píše   do časopisu,co všechno má   žena udělat,aby zaujala   muže.On jí povídá,že   stačí,aby žena před   chlapem jen zavrtěla zadkem a   chlap se už může   přetrhnout.
To je   sakra pravda.My muži jsme   hrozně hloupí...:))
marecek.7
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.7.2009
nic moc. ne že byh očekával   nějaký trhák ale prostě se   mi to nelíbilo. a to jsem   fordův fanda.kdo tento film   neviděl, o nic nepřišel.
bud.spencer1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.5.2009
Harrison Ford už má svůj   věk, takže je jasné že už   to nebude to co bývalo.   Ovšem se ukázalo že když   se už moc neporve nebo   někomu nedá nakládačku   (zde jen jednou), tak má   pořád stejný smysl pro   humor a dokáže člověka   rozesmát. A to se občas   stane i v akčních   kriminálkách kde ještě   umí nějakou akci předvést.   Škoda že tento herec má jen   pár takových filmů   stojící za to, ale to   nevadí, jsem rád že jsem   tuto komedii viděl.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2009
Komédia, aká skutočne má   byť. Už úvod filmu je   celkom slušný, ale   najlepšie vyvrcholenie   nastáva na ostrove, kde sa   to rozbehne naplno.
ane15
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2009
dost dobrá komedie a   zároveň romantika:-) H. Ford   je prostě senzační a   vtipný všude:-)... skvělý   film na páteční večer
georginaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.12.2008
Tak tento úžasný snímek si   vždy pouštím , když je mi   smutno, vždy mě rozesměje,   je vidět, že přitažlivost   rozdílných povah perfektně   funguje. Co taky s nudným   partnerem , že???
FDbJakub
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2008
Absolutní klasika, hlášky,   herci, viděl jsem to asi   pětkrát a stejně se na to   kouknu zas. Jenom ten konec mi   přišel moc zdlouhavej.
jancarik
Hodnocení:
Přidáno: 14.12.2007
Tento film neni spatny akorad   nechapu ze s nim odletela na   dovolenou snu kdyz mely tak   chladny vztah
stepankas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2007
Super!!
Mě se moc líbí, je tam i   trošku akce, která   neuškodí a dává jiskru.   Samozřejmě skvělé herecké   obsazení. H.F. se opět   vyznamenal.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Vcelku snesitelná   dobrodružno-romantická-komed   ie s jako vždy skvělým   Fordem a dobrou Anne Heche.   Slušný film.
Ivett
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.10.2007
Forda mám ráda, Heche mi   nevadí. Takže v tomhle filmu   nevidím žádný problém.   To, že se do sebe zamilujou   dva nesourodé typy lidí jsme   sice už viděli, ale stejně   je to zábavný film. V   podstatě splňuje to, co od   komedie čekáte.
709112412
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2007
(pan herec) H.Ford
Stejně jako všechny filmy   herce H. Forda jsou sladěny a   vyváženy do romanticko   dobrodružného příbšhu,   který je dávkován divákovi   na vahách lékárnických.  
Jeho pilot je i díky   českému dabingu opravdu   velmi sugestivní.
Děj   se odehrává na ostrůvcích   mimo civilizace kde se pár   který se chce blíže poznat   nechá dopravit pilotem H.   Fordem do ráje kde zdánlivě   bude vše nalinkováno na   několik dnů dopředu. Pointy   a děj příběhu je lépe si   vychztnat bez nápovědy, ta   je konečně v každém   příspěvku distributora.
On ale je i takový i v   životě, "zahrál"   si nejednou roli   zachránce...takže své   kvality prokázal i v osobním   životě.
Tedy   příjemnou podívanou pro Ty   jenž ho mají rádi.
Pardal
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.11.2006
Trapná komedie   odehrávající se kdesi na   pustém ostrově kde jsou   neoblomný pilot v podaní H.   Forda a slečinka z lepší   společnosti, pilot z ní   šílí protože pro ni je   docela obtížné trávit čas   na pustém ostrově s takovým   chlápkem a dává to dosti   najevo.... Stokrát omýlaný   příběh protikladů a to   ještě hodně nepovedený, a   hádejte jak to asi   dopadne....
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.7.2005
lehce dobrodružná romantika
Snad už stokrát zfilmovaný   příběh. Muž hrdina,   samotář, trochu morous.   Žena zhýčkaná   velkoměstem. Prožívají   spolu romantický a   dobrodružný příběh kdesi   v divočině kam je svedla   náhoda, daleko od civilizace.   Z počátku slovní   přestřelky přerůstající   v lásku. Vše okořeněno   romantickou přírodou,   zvířaty a případě   zloduchy. Jistě znáte   Krokodýla Dundeeho, Bohové   musejí být šílení či   Africkou královnu. Opět ten   samý příběh s jinými   herci, opět se dá na něj   dívat.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih167257minih167257Prací automat (2019) 
The Laundromat n
minih9293minih9293Jak se točí Rozmarýny (1977) 
Jak se točí Rozmarýny n
minih113436minih113436Equalizer (2014) [2k digital] 
The Equalizer n
minih27679minih27679Konec světa (1999) 
End of Days n
minih106176minih106176Divoká karta (2015) 
Wild Card n
minih168274minih168274Vysoká hra (2020) [TV film] 
Vysoká hra n
minih29254minih29254Evoluce (2001) 
Evolution n
minih34888minih34888Pianista (2002) 
Le Pianiste n
minih6067minih6067Dennis - postrach okolí (1993) 
Dennis the Menace n
minih146726minih146726Ostravak Ostravski (2016) [DCP] 
n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

06:25 - 07:15

39 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Dcery a synové divočiny

06:50 - 07:45

14 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

06:55 - 07:45

9 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:00 - 07:30

4 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Albert DeMond

DeMond Albert

Gorjačaja duša (Горячая душа)

Gorjačaja duša
Горячая душа

Patricia Navidad

Navidad Patricia

Naposled navštívené:
Albert DeMond

DeMond Albert

Gorjačaja duša (Горячая душа)

Gorjačaja duša
Горячая душа

Patricia Navidad

Navidad Patricia