Jeden svět
ohodnotit

Rudá volavka

Red Sparrow

Další název:
Červená volavka (SK)
Rok:
2018
Délka:
140 minut
Premiéra v ČR:
1.3.2018

Obsah filmu Rudá volavka

 
Dominika Jegorovová má mnoho tváří. Je milující dcerou, primabalerínou, kterou dovedla její dravost až na absolutní hranici sil. Mistryní ve svádění a manipulaci. A především je špičkově vycvičenou agentkou ruské tajné služby.

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské...
 
Související odkazy
 
Recenze: Rudá volavka

Film, který neví, čím chce být. Ale co … Hlavně, že se v něm Jennifer Lawrence objeví ve spodním... číst dál

 
 
RECENZE: Jennifer Lawrenceová předvádí šedesát odstínů nahé rudé špionky

Kdo by rád nahlédl herečce Jennifer Lawrenceové hlouběji než do výstřihu, koupí si na Rudou volavku lístky do první řady. Ale třebaže hvězda střídá nahotu s černým prádlem, vzrušení se špionské limonádě nedostává. číst dál

Hodnocení: 40 %

 
 
Ledová královna sexuální špionáže

Hvězdná herečka Jennifer Lawrence v roli ruské tajné agentky rozehrává nebezpečnou hru na dvě strany. Coby chladnokrevná Rudá volavka nehne brvou ani ve chvílích největšího ohrožení.
číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
CinemArt
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Atmos
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Rudá volavka >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.10.2019
Tak jsem zpočátku myslel, že budu koukat na   erotickou brutální Nikitu. Nekonalo se. Ono se   vlastně celý film nic nekonalo. Pozornost jsem   ztratil někde v polovině, takže jsem logicky   nepobral konec. Postav jako na orloji a abych si   to probral, tak bych to musel jet podruhé, a to   ani omylem. Moc mne to nebavilo, ale za to   mučení, první i druhé po deseti dát musím.   To byly asi jediné okamžiky, které mne   probudily z letargie.
Retep
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.9.2019
Celé to stojí a padá-..
.. na výkone Jennifer Lawrance, ktorý je v tomto   prípade výborný. Prišla mi omnoho viac   uveritelnejšia než v celej sérii Hunger Games.   Postava akoby šitá na telo. V kontexte filmu sa   jedná o v podstate priemerný špionážny   thriller, ktorý má ale akúsi svojskú   amtosféru. Trocha akcie, drámy a eroitky a plus   do toho výborná Lawrance.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.9.2019
Špionážní pohádka
Hlavní hrdinka hozena do špionážní   mašinérie kde jí jde o vlastní kejhák.   Samozřejmě si se vším poradí a vše vyřeší   jak James 007. Bylo by s toho udělat spíše   erotický film než o pokus akčního.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.2.2019
Rudá volavka je film, při jehož sledování se   nelze zbavit dojmu, že se děj odehrává v   nějaké alternativní realitě, kde jsou všichni   naprostí idioti! (Samozřejmě včetně postavy,   kterou ztvárňuje Mary-Louise Parker.) Agentky,   co se prezentují jako svůdné femme fatale, o   kterých se ví, že využívají své tělo, aby   popletly hlavu, manipulovaly a dosáhly tak svých   mnohdy zvrhlých cílů, by přece měly být   snadno k rozpoznání. Tím spíše, že Nat tohle   všechno o Dominice ví. A i kdyby nevěděl, jako   zkušený agent by to měl prokouknout. Tím   spíše, že ona dělala původně něco docela   jiného. Jako kdyby Nevěsta v případném   třetím Kill Billovi najednou po profesionálním   vraždění přesedlala na učivo a okamžitě   vyhrála matematickou olympiádu. Přesto   ústřední zápletka Rudé volavky spočívá v   tom, že se chci sblížit a na svou stranu   přetáhnout někoho, o kom vím, že mu nemůžu   věřit ... Jak píšu, zřejmě alternativní   realita, no.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.2.2019
Rusové v pokusu přelstít Američany využijí   jejich sexuchtivost a pošlou svoji nejlepší   zpravodajskou agentku, aby svedla agenta CIA, se   záměrem získání jména svého dvojitého   agenta. A jak to celé probíhá a jak to nakonec   dopadne vypráví tento snímek. Tělo a   sexuální svádění jako zbraň. Námětově to   vypadá na erotický thriller, ale chyba lávky.   Jedná se o klasický špionážní film plný   psychologický zvratů a překvapení, kde   vítězí inteligence jednotlivce a svým   způsobem i štěstí. Snímek je ve svém smyslu   úchvatný špionážní thriller, který v zájmu   diváků přeci jen mohl být krapet kratší.   Mnohé scény působí zbytečně natahovaně,   čímž se vytrácí napětí a ponurá   atmosféra. Tímto neduhem se tak rozpadá celý   základ všeho dějství a zbytečně tak shazuje   herecký um Jennifer Lawrence. Jako filmová   reklama na knihu napsané bývalým agentem CIA   však snímek slouží dobře, takže nelze dělat   nic jiného, než odkázat na literaturu. Ta   přeci jen jistě uspokojí daleko více.
Izzy8635
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.12.2018
Je pravda, že až do posledni chvíle jsem   nevěděla, na čí straně je. Ale jinak tam   hrál hlavní roli spíš tvrdeh sex než   konspirace studený války. Bylo tam hodně   surových scén, které mě po zhlédnutí   traileru překvapily. Očekávala jsem klasiku. A   nelíbil se mi ani hlavní mužský hrdina.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.11.2018
Studená válka a špionážní hrátky. Hlavní   hrdinka je takový chameleon, že jsem celý film   přemýšlela, co hraje a co ne a do poslední   chvíle jsem nevěděla, kterou stranu si vybrala.   I když vlastně věděla – tu svou. Sympatie ve   mně rozhodně nevzbudila, její situaci jsem jí   nezáviděla, pro přežití se rozhodla udělat a   ukázat cokoli, inteligenci jí nešlo upřít,   ale některé akce špionů ve mně vzbuzovaly   pocit, že si vlastně říkají o to, aby je   někdo oddělal. V druhém plánu zajímavé   hvězdy nehvězdy, včetně toho chlapa s   šíleným příjmením, jako špionážka dobré,   ale tak nějak už studené válce odzvonilo,   takže mi to tak nějak bylo jedno. Odebírání   kožních štěpů je fakt masakr.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.9.2018
Za dob "studené války" používaly   taktiku sexu všechny tajné služby bez vyjímky.   Největší úspěchy měli Francouzi a Rusové.   Ovšem ani Britové za nima moc nezaostávali -   toto je realita. A ta taktika jim všem vycházela   nadmíru dobře.
Film je dost dobře zpracován a   skvělě zamotaný.
Doporučuju sledovat až do   konce - konec je přímo perfektní.
POMOthy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.9.2018
Ako sa mladá balerína Jennifer Lawrence zo dňa   na deň najlepšou ruskou špiónkou stala,   samozrejme po absolvovaní výcviku mladistvých   rekruitov v eticky kontroverznom ruskom ústave   “The Sex Games”. Totálne nezvládnutý pokus   o atmosférický a rafinovaný cold-war thriller s   romantickou linkou. Rádoby vyspelá špionážna   dráma, ktorej chémia medzi ruskou agentkou a   americkým agentom je píliš nijaká na to, aby   si mohol dovoliť stavať výhradne na nej. Pri   svojej odvážnej stopáži totiž neponúka nič   iné - ani thrillerové napätie, ani akciu.   Lawrence s jej detskou tváričkou je v ňom   castingovým fuck-upom roku. Matthias ako jediný   hrá uveriteľne, dokonca sa podobá na Putina!   Hudba “inšpirovaná” Goldsmithovým   Základným inštinktom má akože navádzať   zvodný sexuálny tón filmu. Na nič si   nehrajúci akčňák Atomic Blonde je v tomto   dueli jasným víťazom.
MildaX
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.9.2018
Jennifer Lawrence je průměrná herečka   jediného výrazu, ale má manžela režiséra a   to se vždycky hodí. Pokus o špionážní   thriller nevyšel protože příběhu chybí   napětí a uvěřitelnost. Nuda.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih104631minih104631Angelika (2013) 
Angélique n
minih55557minih55557Volání divočiny (1935) 
The Call of the Wild n
minih6138minih6138Bébés à gogo (1956) 
Bébés à gogo n
minih12495minih12495Milování zakázáno (1938) 
Milování zakázáno n
minih36234minih36234Královna Černá růže (1972) [TV inscenace] 
Královna Černá růže n
minih11492minih11492Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964) 
Limonádový Joe aneb Koňská opera n
minih86572minih86572Zabiják z dálnice I-5 (2011) [TV film] 
The Hunt for the I-5 Killer n
minih24705minih24705Stupně poražených (1988) 
Stupně poražených n
minih13336minih13336Na lovu (1980) 
Cruising n
minih67133minih67133Open Graves (2009) 
Open Graves n


Hodnocení:n12345678910
Rudá volavka (2018)Rudá volavka (2018)Rudá volavka (2018)Rudá volavka (2018)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10