Zari
ohodnotit

Rudá volavka

Red Sparrow

Další název:
Červená volavka (SK)
Rok:
2018
Délka:
140 minut
Premiéra v ČR:
1.3.2018
Popis / Obsah / Info k filmu Rudá volavka
POZOR SPOILER!

Mladá baletka Dominika se stará o nemocnou matku. Jakýsi muž zachycuje šifrovanou zprávu. Je to špion Nathaniel Nash.
Dominika má zrovna baletní představení.
Špion něco předává jinému muži, když se zde objeví milice. Špion na sebe střelbou upozorní a uniká. Jeho útěk končí u americké ambasády.
Dominičin taneční partner dělá chybu a zlomí ji nohu.
Ruská rozvědka již ví, že muž se jmenoval Cate Nash a opustil Rusko. Ale neví kdo je onen člověk, kterému něco předal. A to by oni moc rádi.
Dominika zatím tančit nemůže. Vyhledá ji její strýc a přináší důkaz, že její zranění nebyla nehoda, ale připravená akce její nástupkyní a jejím partnerem. Dominika jde za nimi a děsně je zpráská zrovna při sexu.
Následně vyhledá strýce, aby řekl, v čem by spočívala jeho pomoc a co má udělat. Dostane jednoduchý úkol. Vylákat informace z klienta. Jenže když na ní klient leží, je zavražděn ocelovým drátem. Vrah uniká a bere ji s sebou.
Strýc poté chce, aby pracovala pro něj, respektive pro stát. Ona není nadšená, ale pokud by nekývla přijde o byt a peníze na léčbu své matky. Tak se ocitá v tajném sektoru, kde probíhá výcvik volavek. A začíná se učit, jak na klienty zapůsobit a spoustu jiných věcí.
Nash chce zpět do Evropy, aby vylákal muže se jménem Marble.
Dominika je již z výcviku doma, ale bydlí jinde s kolegyní. A také pozná svého šéfa, který chce ze všeho něco mít. Jmenuje se Volontov.
Dominika od něj dostane úkol sbalit jednoho Američana. Je jím právě Nate. A tak v plovárně hodí Dominika udičku, ale balit ho nezačne. Nechá věc na něm. Přebarví se na blond a Američan se ji pokusí přiblížit. Ona nespěchá. Schválně si s ním hraje.
Jenže protistrana moc dobře ví, s kým má tu čest. Nate je přesvědčen, že je zde také kvůli Marblovi.
Dominika, nyní Kateřina si vyřídí, aby mohla na Americkou sešlost. Je zde i Nate, což ona samozřejmě věděla. A tak se zde opět sejdou.
Dominika se se svým šéfem dostává do pře a on ji na veřejnosti udeří. Jenže to je to co ona chtěla. Nyní musí on dělat co ona chce. Znovu se setká s Natem a pak se svým strýcem. Tomu nabízí informaci o špionovi přímo v americké vládě. A požaduje 250 000 dolarů.
Když přijde Dominika domů, je napadena najatým vrahem, tím, co zavraždil jejího prvního klienta. Ten jí ukáže ve vaně mrtvolu spolubydlící a důrazně Dominiku varuje. Ta si užije sex s Natem a tím se jejich vztah prohloubí.
Přichází další akce, kde má Dominika zašantročit diskety. Je to dost nervák a musí zasáhnout i její nadřízená. Akce se zdaří, ale Dominika provede jednu maličkost. Přesto v poklidu odevzdá diskety i svůj pas Volontovovi.
Protože při akci přišla o život opilá Boucherová, která za diskety inkasovala peníze, začíná se vyslýchat. I Dominika se ocitá ve vyslýchací místnosti, a nemá to vůbec jednoduché. Tyto výslechy by normální člověk asi nevydržel.
Když se pak opět shledá s Netem jsou zas napadeni oním vrahem. Ten započne s mučením Neta a Dominika se k němu přidává. Pak však náhle na vraha zaútočí. Dochází k boji tělo na tělo.
Dominika se v nemoci setká s mužem po kterém všichni toužili. Později je domluvena výměna, a Dominika je jednou z klíčových postav. Výměna začíná, a je jasné, že při ní může přijít o život kdokoli. Střelci jsou připraveni…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Rudá volavka
Dominika Jegorovová má mnoho tváří. Je milující dcerou, primabalerínou, kterou dovedla její dravost až na absolutní hranici sil. Mistryní ve svádění a manipulaci. A především je špičkově vycvičenou agentkou ruské tajné služby.

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně.

Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit?

Oceňovanou předlohu k filmu napsal Jason Matthews, veterán CIA s dokonalou znalostí světa kontrarozvědky. Matthews pracoval na bývalém Ředitelství operací CIA, mimo jiné prováděl nábor agentů v Sovětském svazu a ve východní Evropě a jako šéf několika zahraničních expozitur CIA řídil tajné projekty zaměřené proti programům zbraní hromadného ničení a proti terorismu.

Zdroj: CinemArt CZ


Popis / Obsah / Info k filmu Rudá volavka
Dominika Jegorovová má veľa tvárí. Je milujúcou dcérou, primabalerínou, ktorú doviedla jej dravosť až na absolútnu hranicu síl. Majsterkou v zvádzaní a manipulácii. A najmä špičkovo vycvičenou agentkou ruských tajných služieb.



Baletky, ktoré musia predčasne ukončiť svoju kariéru, to nemajú jednoduché. Celý svoj život venovali len tancu a ich príprava na skutočný život nie je dokonalá. Až na maximálnu sebekázeň a vôľu dohnanú až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) žije v Rusku a so svojou matkou čelí bezútešnej a neistej budúcnosti. Vďaka tomu sa stáva ľahkou korisťou ruských tajných spravodajských službách a dostáva sa do ich kurzu, v ktorom sa školia „volavky“. Tu prebieha tvrdý výcvik, ktorého cieľom je naučiť svoje „žiačky“, aby v roli profesionálnych zvodkýň využili svoje telo a myseľ ako dokonalé zbrane.

Po ukončení zvráteného a sadistického tréningu je Dominika ako najnebezpečnejšia volavka nasadená na Nathaniela Nasha (Joel Edgerton), dôstojníka CIA, ktorý riadi jedného z najdôležitejších špiónov v Rusku. Dominika s Nathanielom vedú súboj plný vášne, špiónskych trikov a nedôvery. Dokáže ju Nathaniel presvedčiť, že je jediný človek, ktorému môže veriť?

Ocenenú predlohu k filmu napísal Jason Matthews, veterán CIA s dokonalou znalosťou sveta kontrarozviedky. Matthews pracoval na bývalom Riaditeľstve operácií CIA, okrem iného vykonával nábor agentov v Sovietskom zväze a vo východnej Európe a ako šéf niekoľkých zahraničných agentúr CIA riadil tajné projekty zamerané proti programom zbraní hromadného ničenia a proti terorizmu.

Bontonfilm SK


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Na cestě po emirátském Ras Al-...

16:45 - 17:15

22 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Dějiny antisemitismu

16:50 - 17:50

17 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

7 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

27 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Martial Vallanchon

Vallanchon Martial

Byli jednou dva písaři

Byli jednou dva písaři
Byli jednou dva písaři

Neil Napier

Napier Neil

James Phillips

Phillips James

Marina Coffa

Coffa Marina

Beverly Hills 90210

Beverly Hills 90210
Beverly Hills 90210

Život na zámku

Život na zámku
Život na zámku

Naposled navštívené:
Martial Vallanchon

Vallanchon Martial

Byli jednou dva písaři

Byli jednou dva písaři
Byli jednou dva písaři

Neil Napier

Napier Neil

James Phillips

Phillips James

Marina Coffa

Coffa Marina

Beverly Hills 90210

Beverly Hills 90210
Beverly Hills 90210

Život na zámku

Život na zámku
Život na zámku