Zari
ohodnotit

Revival

Rok:
2013
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
11.7.2013
„Nikdy to nekončí.“

Komentáře k filmu Revival

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.8.2019
Tohle mne nebavilo. Nejde o   to, že nemám hudební sluch.   Ani o to, že tento druh hudby   mne neoslovuje. Prostě,   komedie má vypadat jinak.   Pokud jedu film na tři krát   a skoro se nezasměji, tak je   něco špatně.
Nezachraňují to ani   herci. Nehráli to špatně,   ale prostě slabý scénář   to nevytrhlo. Za mne tedy   dvacet z milosti.
petrusmev
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.4.2017
Po druhém zhlédnutí   přidávám hvězdičku k   hodnocení. Film byl dobře   vymyšlen i natočen. Sice   jede na módní vlně   revivalů a vychází   divákovi v mnohém vstříc,   ale prostě žijeme v takové   době a nechceme řešit nic   komplikovaného. Na   ústřední čtveřici se   dobře dívá, typově jsou   skvěle vybraní i sehraní,   Alici Nellis jako autorce   "ženských" filmů   se tohle mužské téma hodně   povedlo, možná se chlapi   před ní snažili víc než   obvykle.
Pravý   nefilmový revival:
www.ceskatelevize.cz/porad   y/11619412198-synkopy-61/
(bez těch mezer v odkazu)
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.3.2016
Čekal
jsem ptákovinu,ale nakonec   jsem byl docela mile   překvapen.Velmi solidní   herecké výkony,slušný   příběh dobře   natočený,občas se člověk   i zasmál.Ve výsledku celkem   milý počin.
Hugin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.1.2015
Drahnou dobu již tuzemskou   tvorbu sleduji spíše   výjimečně, možná proto   jsem příjemně překvapen.   Konečně smysluplný a   dívatelný český film,   který se nesnaží zavděčit   trapným humorem. Docela bych   si typnul, že se v tomto   případě některé hlášky   stanou kultem, které působí   přirozeně, jako ostatně   celý film. Nezbývá než   dodat, protože dříve nebo   později se to bude týkat   každého: „Chcete vidět   jaký to je být starý,   plesnivý a pritom stále   rovnako blbý. Tak sa   dívajte.“
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2015
Tedy, nečekala jsem, že se   na Nový rok tak výborně   pobavím. Film se mi moc   líbil, nelze srovnat s   žádným u nás natočeným   filmem za poslední roky.   Film, který moc ráda   shlédnu znovu. Filmy typu   Baboskřeky, těch je až   moc... Vřele REVIVAL   doporučuji. Výběr herců se   mi též moc zamlouval,   zvláště pan Krobot, toho   jsem přímo hltala, každou   jeho hlášku. Dle mého   pohledu skvělý výběr   všech aktérů. Alice,   děkuji.
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.6.2014
Film mě nijak zvlášť   nezaujal i když herci kteří   tam hráli jsou dost zvučný   jména a docela je můžu tak   mě pobavil akorát M.Krobot   jinak žádný   zázrak,Polívka a Heřmánek   jako hudebníci vůbec   nevypadají,obzvlášť   Polívka vypadal s kytarou   dost komicky,ale i přesto se   na to nechalo koukat.
rudyzzr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.1.2014
Super
Kdyz srovnam Alici Nelis treba   s Troskou - ne nadarmo se rika   "jaky pan,taky   kman".Pokud si dobry   reziser umi pohlidat herce a   jejich vykony , uspech je   zarucen.Naproti tomu kdyz je   spatny reziser,tak muze mit   sebelepsi scenar,sebelepsi   herce,vysledek je hodne   .......babovreskni (proste   brak)
olgab
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Revival
Z té hrůzy, která se tady   už dobrých 20 let točí(až   na pár vyjímek), je to   docela zábavný film. Takové   odlehčení.
MildaX
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.12.2013
Panejo!
Plakát ala Abbey Road? Alice   Nellis?
No nazdar.   :-/
Nazdááár! :-)
Asi bych mohl dlouze   rozepisovat, proč sem byl k   Revivalu skeptický.
A   taky dlouze psát co všechno   se mi na Revivalu líbilo a   proč.
Ale to je fuk,   možná později. :-)

Prostě jsem se   dobře bavil a není třeba   víc dodávat!
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.11.2013
Žánr-smutná komedie-jak zde   je uvedeno celkem pasuje.Ono   ta komedie to ani tolik   není,čekal jsem větší   bžundu.Je to pomalejší na   můj vkus,ale velmi dobře   zahrané a docela jistě   pravdivé....
alfa276
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.10.2013
Very good :-)
"Revival" předčil   moje očekávání a obavy,   že se bude až moc dotýkat   břehu prvoplánovité a   laciné   "zábavnosti".   Shlédnutí filmu je velmi   příjemně strávenou hodinou   a půl, kdy fóry nejsou   laciné, pokud je tam sprosté   slovo, tak přesně tak, jak   ho občas řekne každý z   nás a generační rovina je   zobrazena velmi lidsky a bez   patosu. Výborná muzika   ("Part of me" by   mohl být hit!), herecké   výkony rovněž, Krobot   nepřekonatelný (a to jsem si   ho v roli rockového kytaristy   nedovedl představit),   vypíchnul bych i svělé je   duo Dyk/Boková. Moc rád   zajdu ještě jednou.
pockerman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.9.2013
Musím říci,že už dlouho   jsem se u českého filmu tak   nepobavil a nezasmál,ale je   to věc   názoru...samozřejmě,že se   najdou lidé......
argenson
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.8.2013
Má to mouchy, to jistě. Ale   zase si nebudu hrát na   přechytralou elitu, jakože   hrozně rozumím tomu, co   všechno bylo špatně a jak   by se to mělo dělat. Má to   spoustu pěkných hlášek a   dobrou hudbu. A hlavně, já   jsem byl asi po dvaceti letech   v letním kině.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.8.2013
Tak rozhodně zajímavé   oproti jiným stupiditám   které jsme schopni teď   natáčet, hlavně je to   oproti jiným českým   komediím i opravdu vtipné   scénky a situace, hlavně   Miroslav Krobot, ten měl   hlášky ( scéna s telefonem   pecka ) váhal jsem zda nedat   o hvězdu navíc ale zhruba   těch 70% je tak adekvátní   řekl bych, protože chvílema   se toho moc nedělo.   Zdůrazněný vztah otce se   synem ( Dyk/Polívka ) se mi   líbil.
Vendy1966
Hodnocení:
Přidáno: 11.8.2013
Super zážitek
Nerozumím odborné stránce   filmu a předpokládám, že   to po mně asi nikdo nechce   ale já jako divák jsem byl   maximálně pobaven a velice   rád na tento film půjdu a   klidně i několikrát,   protože mě velice pobavil a   dokonce mi dal i chuť do   života.S hlédl jsem velice   vkusnou a líbivou zábavu a   za to jsem autorce velice   vděčen a jestliže to měl   být cíl filmu, tak to splnil   na tisíc procent!!!!!!
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.7.2013
Aspirant na film roku. Komedie   o skupině chlapů, kteří po   letech opět dávají   dohromady partu, aby si opět   před publikem zahráli,   zaujme. Vtipné i vážné   dialogy se dotýkají   různých témat. Zde si   člověk uvědomí, jak   vlastně hrozně rychle ten   život utíká. V jeden   okamžik je mladý, poslouchá   svoji hudbu a své rodiče   považuje za nemožné a za   chvilku je sám už   postarším rodičem a   bohatší o životní   zkušenosti.
Z   hereckých osobností lze   nejlépe obodovat Miroslava   Krobota, Mariána Geišberga,   Zuzanu Bydžovskou, či Jana   Ponocného za roli slepého   bubeníka.
Filmu   určitě hodně pomůže to,   že do kin vstupuje v letním   období, v době hudebních   festivalů, takže tak si   diváci k němu cestu najdou.
Rejža
Hodnocení:
Přidáno: 31.7.2013
VTIPNÁ A STRHUJÍCÍ CHYTRÁ ZÁBAVNÁ STORY
Po včerejším zhlédnutí   zbrusu nového českého filmu   Revival se musím přidat k   těm divákům, kterým se   zbrusu nový film scenáristky   a režisérky Alice Nellis   líbil třeba už při jeho   projekci na letošním   Mezinárodním filmovém   festivalu v Karlových Varech.   Musím se po včerejší   večerní projekci v   plzeňském multiplexu v   Cinema City v Plaze přidat na   stranu jeho obhájců a   zastánců. Myslím, že   Revival Alice Nellis je   mimořádně zdařilou   hudební originální   nápaditou hravou a po všech   čertech zábavnou i   nadčasovou filmovou komedií,   která vychází z reality   všedního dne. A právem se   opírá o jedinečné   výjimečné znamenité   herecké výkony všech   účinkujících jak v   hlavních, tak vedlejších   rolích. Mně osobně se   hodně moc líbili svým   projevem nejen Vojtěch Dyk,   Zuzana Bydžovská, Lucie   Žáčková, Jenovéfa   Boková. Ale hlavně   strhující a pozoruhodní   leskle blýskaví Karel   Heřmánek, Bolek Polívka,   Miroslav Krobot, Marián   Geišberg i Richard Genzer.   Richardu Genzerovi jeho role   podle mého názoru vyloženě   sedla a bylo na něm vidět,   že si ji náramně užíval.   Dál si myslím, že je   ocenění hodný a   chvályhodný hudební   doprovod, o který se pro   tento film postaral Jan   Ponocný, kterému jeho role   slepého muzikanta také   slušela. Musím se přiznat,   že ze všech filmů   scenáristky a režisérky   Alice Nellis je mi její   Revival hloubkou příběhu a   suverénně zvládnutým   filmařským řemeslem asi   pocitově nejblíže. Pokud to   bude možné, určitě na   Revival ještě jednou zajdu.   A nebudu čekat, až na   příští rok v dubnu, kdy   bude v programu filmového   festivalu FINÁLE. Vzkaz pro   paní režisérku:Váš film   je skvělý, jedinečný,   moudrý, a rád jsem ho   viděl. Mile jste mne   překvapila a potěšila.   Nečekal jsem, že Váš   Revival je tak dobrý...
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.7.2013
Jó, rebélie je dnes v módě   a spojit ji se sentimentem a   nejpopulárnějším ksichtem   česka dneška (Vojtíška),   to je sázka na jistotu.   Nikomu pak nevadí třeba   tragický herecký výkon Mr.   Genzera, spousta klišé,   ohraná a laciná zápletka   nebo pseudořešení tématu   stáří a smrti. Jediné, co   mě příjemně překvapilo   byl showman Mariána   Geišberga.
Je mi   smutno, z toho, že tento film   vyhrál diváckou cenu   festivalu ve Varech!
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.7.2013
Za Mariána Geišberga   devítku. Jeho projev byl   naprosto strhující a pak   tedy také za to, jak   zdůrazňuje níže v   komentáři pavpouk, že jsem   viděla pana Krobota se smát.   Hudební složka   nadstandardní, jak už jsem   zmiňovala Geišberg jak   lavina, scéna v Sasazu   Krobot/Bydžovská super   (Alespoň uviděj, proč se   nemaj v pětadvaceti ženit!),   Karel Heřmánek netradiční   za klávesy, toporný Bolek   Polívka, zvlášť mě to   trklo při scéně, kdy   zpíval na pódiu s Vojtou   Dykem, jak kdyby nevěděl,   kam s očima, Genzer jako   producent proč ne, občas   trochu hraní na slzavou   strunu a na vážno, ale dalo   se, takže Revival dávám na   guestlist, když už nejsou ty   volňásky.
pavpouk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.7.2013
Neurazí
Pár recenzí jsem si předem   přečetl a šel jsem na film   se smíšenými pocity. Ale   rozhodně peněz za lístky   nelituji. Prvních pár minut   nájezdu bylo možná   slabších, ale pak jsem se   skvěle bavil až do konce. A   konečně jsem viděl pana   Krobota se smát :-)
kemir69
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2013
Kritici:
Já se maximálně pobavil!!!   Dokonce i slza smíchu   ukápla. Pan Krobot a pan   Geišberg - ve svých rolích   excelentní!
zeus12xy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.7.2013
čtyři muzikanti v   důchodovém,nebo téměř   důchodovém věku po třiceti   letech oživí svou kdysi   úspěšnou kapelu Smoke. A to   s pomocí manažera a později   jeho dcery. Přečetla jsem si   různé komentáře k filmu.   Byly tak rozdílné,že je to   až k nevíře, a se všemi se   dá souhlasit. Ty negativní   vyčítači maj pravdu a   pozitivní nadšenci maj taky   pravdu. Nicméně všechny   chybičky,nebo rušivé   momenty (nepokrytá reklama,   neustálé zdůrazňování   stáří) ráda odpustím,   zrání postav,stavba   příběhu a takové ty   kraviny co řeší umělci-to   já neřeším,protože já   divák z davu dám na celkový   dojem a ten byl velmi   kladný. Je to roztomilý,   příjemný a vtipný   příběh s nadsázkou,   pohodový film na letní   večer, který mě fakt bavil   od začátku až do konce.   Doporučuju;-)
mikee007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.7.2013
Čest
Mám tu čest okomentovat   tento filmík jako první.
A myslím to vážně a   nebudu si dělat žádnou   srandu, i když to mám ve   zvyku a snímek by si to   ostatně i zasloužil.
Je totiž velmi zábavný.   Teda ne v tom smyslu,že byste   se váleli s brekem po   podlaze. Ale spíš se tak   nějak pořád usmíváte a   občas se i zazubíte.
Partička postarších   hudebníků,kteří se z   různých důvodů pokouší   obnovit svou léty zašlou   slávu je poskládaná z   výborných herců,mezi   kterými vyčnívá (pro mě   do dneška neznámý)Marián   Geišberg,jehož výkon je   absolutně strhující a když   vlétne na jeviště a   rozpálí to ,začnete se   bezděky pohybovat v křesle   přemýšlet,kde že se asi   dá sehnat soundtrack k   nejlepšímu českému filmu   za poslední roky.
Co   dodat. Alice Nellis už dávno   dokázala,že není žádné   "béčko" a já   osobně si myslím,že Revival   je jejím prozatím   nejlepším počinem. Kamera   je velmi slušná,ale jak už   jsem se zmínil dalším   obrovským pozitivem snímku   je hudba,kterou znovuobnovená   skupina "Smoke"   hraje. Jde o melodický   rock,který mě ač nejsem   přímo fanouškem tohoto   žánru ihned zaujal a   přinutil podupávat si do   rytmu.
Díky Alice   Nellis. Díky za večer   zpříjemněný sledováním   Vašeho Revivalu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih6266minih6266Laurel a Hardy na moři (1940) 
Saps at Sea n
minih6507minih6507Do noci (1985) 
Into the Night n
minih34818minih34818Zlatá ručka (1982) [TV film] 
Zlatá ručka n
minih53733minih53733Agent z vesmíru (2007) 
Alien Agent n
minih35424minih35424Poslání (2001) 
The Order n
minih6387minih6387Dívka v modrém (1939) 
Dívka v modrém n
minih4055minih4055Bílí vlci (1969) 
Weiße Wölfe n
minih51366minih51366Pohřben na Sibiři (1991) 
Zateryannyy v Sibiri n
minih2579minih2579Aféry mé ženy (1972) 
Aféry mé ženy n
minih58213minih58213O Šedivákovi (1995) [TV hra] 
O Šedivákovi n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Písničky z obrazovky

10:15 - 10:35

0 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Nádherná Amerika

09:30 - 10:25

45 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Hell’s Kitchen Česko (2024) [T...

09:30 - 10:55

45 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Prima - Dvojka na zabití (2021) [TV se...

09:15 - 10:25

60 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Reklama