Revival (2013)

Revival
75.8 %
 
 
    Žánr: hudební / komedie / hořká komedie / parodie / road-movie
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 11.7.2013        
    Délka: 115 min.
„Nikdy to nekončí.“
POZOR, SPOILER

V televizním studiu v roce 1972 se zrovna rozebírá skupina Smoke, která se přiklání k západní kultuře.

Nyní jsme v roce 2012. Muž, který hrál ve skupině na kytaru, se jmenuje Václav. Dnes učí hudbu děti. Zrovna volá Milanovi - tomu, co hrál na klávesy. Ten má nyní o hodně mladší ženu a s ní i dítě. Oba jsou pak na pohřbu, kde hrají svou skladbu. Je zde i další člen skupiny, zpěvák Otakar.

Milan spolu s producentem Holubcem přemýšlí o penězích, a toho napadá comeback. Ihned kolem toho začne vymýšlet další a další věci. Například Milanův infarkt přímo na jevišti. Holubcovi je všechno jedno, lže, jako když tiskne, hlavně aby byly peníze. Spolu navštíví i posledního člena kapely, baskytaristu Karla. Ten se zcela změnil a přiklání se k jinému způsobu života. Vede jej k tomu jeho manželka Yvonne.

Kolem comebacku je spousta starostí. Jsou domluveny rozhovory pro média a skupina se pomalu dostává opět do povědomí. Probíhá i fotografování. Točí se video v kotelně a vypadá to na pohodu. Jenže vznikají i osobní potíže. Karel odchází od ženy a od Vaška po hádce jeho syn Vojtěch. Toho pak vyhledá Miriam, která nastoupila na místo svého otce, totiž dělá vše kolem onoho slavného comebacku. I Vojtěchovi sděluje báchorku, kterou vymyslel už kdysi Holubec, totiž že Václav pro nemoc umírá a moc života už mu nezbývá.

A již je tu první výjezd. Sál je skutečně plný a vyprodaný. Takže se návrat povedl. Co na tom, že vstupenky se prodávaly se slevou a fandové byli placení. Milan si nacvičuje záchvat mrtvice, který má předvést v Rakovníku, jenže mezitím vyjde najevo, že smrt navštíví Otakara. Má totiž rakovinu.

Milan učiní objev, a to ten, že mu Holubec spí s jeho manželkou. Všechno se zhroutí, sesype, a spadne. Takže to do rukou vezme Miriam. Dělá zázrak za zázrakem a všichni jsou rádi. Jen do té doby, kdy praskne, že Vašek neumírá. Dojde k rozbroji a hádce…  Autor: Pitryx

režie:
Alice Nellis
 
 
hraje:
Karel Heřmánek (Milan – klávesy), Bolek Polívka (Václav – kytara), Miroslav Krobot (Karel - baskytara), Marián Geišberg (Otakar – zpěv), Richard Genzer (producent Holubec), Jenovéfa Boková (Miriam), Vojtěch Dyk (Vojtěch – Václavův syn, zpěvák skupiny Darkwerk), Zuzana Bydžovská (Yvonne – Karlova manželka), Jana Hubinská (Libuška – fanynka Otakara), Lucie Žáčková (Ivanka – manželka Milana), Jan Ponocný (Hynek), Tereza Brdečková (novinářka), Jan Maxián (člen skupiny Darkwerk), Jakub Prachař (člen skupiny Darkwerk), Mária Pavlovová (Punkérka), Jiří Helekal (sám sebe), Michael Balcar (Otakar - ml.), Karel Heřmánek ml. (Milan - ml.), Josef Trojan (dítě), Jakub Antl (člen skupiny Darkwerk), František Soukup (člen skupiny Darkwerk), Ondřej Sluka (člen skupiny Darkwerk)
 
 
námět:
Rudolf Biermann
 
 
scénář:
Alice Nellis
 
 
kamera:
Matěj Cibulka
 
 
hudba:
Jan Ponocný (a písně skupiny Smoke), Circus Ponorka (a písně skupiny Smoke)
 
 
výprava-architekt:
Petr Fořt
 
 
kostýmy:
Helena Rovná (vedoucí kostymérka), Katarína Hollá (výtvarník kostýmů), Jana Milerová (kostymérka)
 
 
střih:
Filip Issa
 
 
zvuk:
Viktor Ekrt, Matthew Gough
 
 
text písně:
John Riley
 
 
II. kamera:
Gašper Šnuderl, Tomáš Kresta, Jiří Málek, Filip Halaška (steadicam)
 
 
masky:
Jana Radilová (umělecký maskér), Jana Hladíková
 
 
asistent režie:
Jiří Kačírek (první asistent režie), František Loukota (druhý asistent režie)
 
 
asistent kamery:
Miroslav Pavlík
 
 
spolupráce:
Jakub Jansa (videooperátor), Tomáš Gregořica (grip), Tomáš Flegl (mikrofonista), Tomáš Brabec (mikrofonista), Lukáš Ujčík (mikrofonista), Eliška Blabolilová (mikrofonistka), Vladimír Müller (steadicam)
 
 
asistent architekta:
Viera Dandová
 
 
výkonný producent:
Adam Polák
 
 
producent:
Rudolf Biermann
 
 
vedoucí natáčení:
Šárka Střelková
 
 
asistent produkce:
Josefína Borecká
 
 
skript:
Petra Zachová
 
 
stavba:
Michal Šula (stavební úpravy)
 
 
asistent střihu:
Dana Klempířová
 
 
vedoucí výpravy:
Stanislav Lukšan
 
 
casting:
Miroslava Hyžíková
 
 
ostřič:
Ladislav Hrubý, Martin Carda (ostřič II. kamery)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.