Duben

Komentáře uživatele alfa276

alfa276

alfa276 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 14
Agnes
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.10.2013
Přestože jsem Agnes viděl   už před pár lety, jedná se   o velmi kvalitní severský   film pro nějž je nosná love   story jen platforma pro skener   lidských charakterů. Chlad   na vás dýchne téměř z   každého záběru.   Závěrečná scéna veřejné   popravy Agnes v mrazivé   jeskyni je děsivá svou   naturálností a bezmocností.   Ještě dlouho jsem ji   nedokázal vydýchat a mám   docela strach se na film   podívat znovu.Profesorský   výsměch hollywoodským   škvárům se spotřebou 1   mrtvoly na 10 minut filmu.   Varování - rozhodně není   pro slabší povahy.
Avatar
 
Přidáno: 18.6.2010
4/10
Bohužel já musím   nesouhlasit s většinou   dopisovatelů a napsat, že   Avatar je typická americká   slátanina. Barvy? Všechno   většinou   modrozelenošedivé.   Příběh? naprosto tuctová   story. Zpracování - ano   tradičně americky   nadprůměrné, ale to je   málo. Lovestory v kombinaci s   filmovou   "warmachine" je v   tomto případě obrovský   kýč, chybí jen americká   vlajka a závěrečné dialody   typu: "Miluju Tě - já   tě taky miluju". čtyři   body dávám hlavně za   poselství filmu, klasickému   boji "dobra" se   "zlem", které byť   v e velmi primitivní formě,   přesto velmi silné a   dojímavé, v tomto směru by   se klidně mohlo na lidstvo   apelovat více. Ale   každopádně nepotřebuji   vidět podruhé....
Černá kniha (Zwartboek)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.5.2009
9/10
Musím se   přiznat, že mě původně od   tohoto filmu trochu zrazoval   režisér, přece jen mám   Verhoevena zafixovaného jako   "načichlého   Hollywoodem" a taky   nemám rád, když ve   válečných filmech němci   mluví anglicky, přestože   přebal DVD vypadal skvěle.   jsem rád, že jsem se nechal   přesvědčit o omylu, film je   strhující napínavé drama   ze zákulisí 2.světové   války, originální zvuková   stopa holandsko/německy   potřebně autentická a   herecké výkony bezchybné -   o zcela vynikající a   přesvědčivé Carice van   Houten ani nemluvě. Trapných   nebo klišovitých momentů   velmi pomálu, naopak hodně   překvapivých a nečekaných   zvratů. Trochu jsem se sice   nakonec trochu ztrácel v tom,   kdo je hrdina a kdo zrádce -   přece jenom počet osob   vstupujících do příběhu   je hodně a holandská jména   splývají, ale přesto můj   dojem velice pozitivní... pro   mě určitě nejlepší   Verhoevenův film co jsem   zatím viděl.
Čtyřlístek ve službách krále
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.3.2013
3/10
Já bohužel na rozdíl od   komentářů níže chválit   nebudu. Neuvěřitelná   dějová slátanina   pendlující od retrospektivy   70. let až k Pánovi   prstenů, kterou jsem chápal   možná prvních 20 minut   (možná chyba ve mě).   Naprostá absence nadhledu a   humoru, děti se v kině   zasmály jen 2x,a to fórům s   kuřetem. A řekněte sami -   opravdu je tak těžké   rozesmát dítě? V   porovnání se stylovými   soupeři typu SHREK nebo   MÁŠA A MEDVĚD náš   Čtyřlístek shoří jako   papír. Výborná hudba a   velmi slušný dabing kvalitu   filmu sice trochu vylepšují,   ale je to nadlidský úkol. Co   je však na filmu největší   zvlácenost je to, že je   doslova prošpikován více   či méně skrytou reklamou.   Neustále narážíme na   kocoura s Pribináčky,   poštovní doručovatelku,   zaměstnance banky nebo   dětský šampus, ačkoliv s   dějem pramálo souvisí.   Jezdí se dokola po   náměstí, aby bylo vidět   loga obchodů, neustále se   otvírá lednice, aby bylo   vidět, co tam je. O to   větší zvrácenost, že se   jedná o dětský film.   Absolutní zneužití   kultovních postaviček a   vyhozených 360,- Kč za mě a   2 malé děti. Filmová   žumpa.
Dvojitá hodina (La doppia ora)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2013
9/10
Musím napsat, že ČT má   naštěstí pořád dobrý   "čuch" na   zajímavé filmy. Přestože   to ze začátku moc nevypadá,   tak se nekoná banální love   story, ale napínavý   příběh lehce na dohled   "thrilleru".   Nečekané zápletky vždy   vítám, pokud jsou   věrohodně podané, tím   spíše. Zde podloženo   výbornými hereckými výkony   a skvělou atmosférou.   Určitě mohu doporučit   náročnějšímu divákovi.   Scéna s červenou dekou před   koncem mi posunula bradu o   pár centimetrů níže :-).
Hanebný pancharti (Inglourious Basterds)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.9.2009
10/10
Nemám rád přespřílišnou   glorifikaci a umělé   vytváření kultů.   Tarantino, obecně   považovaný za kultovního   poloboha a vychvalovaný i   těmi, kteří mu za mák   nerozumí, ovšem opět   nepřekvapil a natočil   skvělý film. Málokdy se mi   stane, že fim předčí mé   očekávání (a v případě   výše uvedeného pána v   mých očích těžko někdy   překoná Pulp Fiction), ale   Bastardi jsou tímto   případem. Dokonale   vygradované dialogy,   úžasná výprava   (nacistický   "merchandisde"   použitý při výzdobě kina   je dechberoucí) a přestože   kromě Pitta a Krueger nejsou   obsazeni příliš   profláknutí a všeobecně   známí herci, jsou všichni   dokonalí! Král všech lumpů   Hans Landa je se svým   všudypřítomným   povýšeným úsměvem   jednoduše geniální! A   Pittův přízvuk? Jahoda na   šlehačkovém dortu! Že jsou   ve filmu brutální scény?   Jistě, jsou a stejně tak   nechybí typický černý   humor. Nezažil jsem, aby se v   kamenném kině po   představení tleskalo, ale po   promítání Hanebných   Panchartů se tak stalo.
Lilja (Lilja 4-Ever)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.9.2009
Musím docela blahořečit   ČT2, že nás dokáže   zásobovat i něčím jiným   než spotřebním brakem   většinou zpova velké   louže, jako to dělají jiné   stanice. Film Lylia 4ever mě   dostal, v první řadě svým   nekompromisním nástupem   (film začíná   závěrečnými scénami), kdy   Lilya běhá po studeném   švédském městě za podpory   soutracku Rammstein - Mein   Herz Brennt a vzápětí jsme   přeneseni v čase o něco   zpět do zdevastovaného   ruského sídliště.   Přestože místy prosvítá   chuť hlavní hrdinky žít a   hledat cestu k vlastnímu   štěstí, zoufalství a   deprese jsou všudypřítomné   a přesvědčivě podané. Ač   nejsem příznivcem happy   endů, v tomto případě by   si ho Lilja aspoň špetku   zasloužila. Úžasný,   intenzívní film, který   ukazuje život, jaký   skutečně může být....na   hony vzdálený pompézní   hollywoodské nerealitě....   Díky za takové filmy a za   diváky, který to dokáží   ocenit. Nelze dát jinak než   nplný počet, dlouho po   shlédnutí filmu jsem se   nemohl pořádně soustředit   na nic jiného a pořád si   scény z filmu přehrával v   hlavě.
Nebezpečný útěk (Narrow Margin)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2013
Nezastírám, že hlavní   devizou tohoto filmu bude   nejspíš výtečný Hackmann,   ale mě dostala rovněž   atmosféra jízdy vlakem   atraktivní krajinou. Možná   jako kontrast k dnešní   filmové US produkci, tak   přespříliš těhotné   tunami střeliva,   počítačovými efekty a   přeceňováním novodobých   komunikačních technologií.   Super retro dobrodružné   krimi. PS: I když uznávám,   že Ann Archer mě se svým   typickým výrazem   "těsně před   rozbrečením" spíš   rozesmává :-).
Nehýbej se (Non ti muovere)
 
Přidáno: 31.3.2009
4/10
Film jsem koupil včera   naslepo v pošetce za pade,   přestože si vždycky   dopředu sonduju než do   něčeho jdu. Nezávislé   filmy mám rád a seňorita   Cruz je určitě jedna ze   skvělých hereček a záruka   jakési kvality. Musím ale   bohužel napsat,že ta moje   zásada má svůj smysl,   poněvadž jsem do něčeho   šlápl. První co mě   zarazilo, byl fakt, že film   je italský a ne španělský   jak jsem předpokládal, o   kvalitě italských filmů   posledních 20 let totiž   nemám valné iluze (čest   vyjímkám). Film se mi vůbec   nelíbil, je to přeslazená   italská romantika a la   seriál   "Okouzlení", plná   trapných a předvídatelných   gest a erotiky   socialistického typu, kdy je   hlavní hrdina konfrontován s   dvěmi zásadními situacemi   jeho života, kdy osudově   blízké osoby bojují o   život. V půlce mi bylo   jasné, že jedna zemře (a   která) a že druhá   přežije, pak šlo jenom o   to, nějak to přežít do   konce. Jako největší   pozitivum bych pak vyzvedl   hudbu, je velmi příjemně   zvolená (třeba pecka The   Final Countdown od Europe má   šťávu i po čtvrtstoletí!)   a zejména titulní skladba   pro mne zatím anonymního   interpreta je vážně   skvělá (ještě prolustruju   pořádně závěrečné   titulky) a taky herecké   výkony hlavních hrdinů.   Penelope bych skoro ani   nepoznal, jak byla ošklivá a   ta "kozí" chůze   stojí taky za pozornost.   Přesto suma sumárum, pokud   oblibujete skutečně   kvalitní filmy, výše   uvedený obnost raději   investujte do láhve   supermarketového vína, bude   to rozumnější investice.
Oznamuje se láskám vašim
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.5.2013
Moc hezký film v typicky   "Kachyňovském"   duchu a atmosféře.   Uvěřitelná zápletka a   herecké výkony v tomto   případě není zas tak   málo. Tíživý kontrast   romantiky a latentní   přítomnosti tragédií,   které s sebou nesla   2.světová válka. Jeden z   cenných kamínků v   pokladnici české   filmografie.
Revival
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.10.2013
Very good :-)
"Revival" předčil   moje očekávání a obavy,   že se bude až moc dotýkat   břehu prvoplánovité a   laciné   "zábavnosti".   Shlédnutí filmu je velmi   příjemně strávenou hodinou   a půl, kdy fóry nejsou   laciné, pokud je tam sprosté   slovo, tak přesně tak, jak   ho občas řekne každý z   nás a generační rovina je   zobrazena velmi lidsky a bez   patosu. Výborná muzika   ("Part of me" by   mohl být hit!), herecké   výkony rovněž, Krobot   nepřekonatelný (a to jsem si   ho v roli rockového kytaristy   nedovedl představit),   vypíchnul bych i svělé je   duo Dyk/Boková. Moc rád   zajdu ještě jednou.
Revizoři (Kontroll)
 
Přidáno: 20.1.2009
10/10
Na Revizorech jsem byl před   pár lety v kině a přestože   jsem od tohoto maďarského   filmu moc nečekal, odcházel   jsem úplně nadšený a musel   na něj po pár týdnech   znovu. DVD u nás nevyšlo,   sehnal jsem US verzi s   anglickýma titulkama.   Každopádně - filmů jsem   viděl tuny, ale tento je   jeden z nejlepších, jaký   jsem za posledních 5 let   viděl!!! Super!
Twin Peaks (Twin Peaks: Fire Walk with Me)
 
Přidáno: 20.1.2009
10/10
Lynch je zřejmě člověk,   kterého lze pouze milovat   nebo nenávidět. Já jsem ten   první případ, taková   koncentrace neurčité hrůzy,   tajemna a mystiky vsazené do   reálného světa je v jeho   podání jedinečná. Seriál   je taky super (i když od   15.dílu maličko ztrácí   dech) a dotváří kompletní   příběh, je fakt, že bez   něj může být film trochu   nepochopený. Nelze nedat   plný počet!
Umělec (The Artist)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.4.2013
10/10
Plný počet bodů by si   Artist zasloužil snad už   jenom za tu revoluční snahu   se vzepřít současným   trendům a odvahu zaujmout   filmem, kde se nemluví.   Jenže on toho nabízí   ještě mnohem víc! Na   platformě poměrně   jednoduchého a snadno   "čtivého"   příběhu (jinak to v němém   filmu snad ani nejde), je   rozehrána tak velmistrovská   partie, jíž vévodí   dechberoucí výkony obou   hlavních protagonistů   (George a Peppy). Herecké   kreace malého teriéra jsou   jen dokonalou třešní na   skvěle chutnajícím dortu.   Vkusný, inteligentní a   lidsky dojemný film.   Takových nebude nikdy dost.   Tleskám!

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:40

7 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzlo Velké Británie

08:30 - 09:20

37 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:35

37 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:35 - 09:10

32 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190550
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376577
Obsahů a biografií: 178278
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10