Zari
ohodnotit

Řada nešťastných příhod

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events

Další název:
Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod; Lemony Snicket - Rätselhafte Ereignisse
Rok:
2004
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
3.2.2005
„Trojice sirotků, hamižný strýc a řada podivných neštěstí v poněkud černé rodinné komedii.“

Komentáře k filmu Řada nešťastných příhod

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
Barney94
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2019
Černý humor smíchaný s   dramatem, odehrávající se v   dokonale ztvárněné   prostředí s dokonalou   hudbou. Výběr herců byl   také povedený. Je jen   škoda, že v tomto hereckém   obsazení byly zfilmovány jen   první tři knihy.
zeus12xy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.3.2014
Tenhle film miluju
S dětmi jsem takhle jednou   přehazovala tv kanály,až   jsme náhodou narazili na   tento film. A nemohli jsme se   od něj odtrhnout. A jsem   ráda. Podle názvu a obsahu   bych si ho totiž nikdy   nepustila. Nevěřícně jsme   zírali na potrhlý, mírně   horrorový příběh tří   dětí, plný nadsázky, děsu   a podivností. Jojo, myslela   jsem,že to natočil Tim   Burton, překvapilo mě, že   ne. Meril Streep jako tetička   byla úchvatná a strýček   Olaf si mě okamžitě   získal. Skvělý film
nefertiti3010
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.1.2012
paráda
Film, u kterého jsem se ani   chvíli nenudila.. Je plný   napětí a akce a Jim naprosto   dokonalý.. Můžu dokonce   říct, že je to pro mě   nejlepší film s ním v   hlavní roli!
starenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Chudáče Meryl
Mě se ten film moc líbil,ale   když tetu Josephin sežraly   ty pijavice,brečela jsem.je   to skoda.Meryl is best ctress   on the world.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.6.2009
A Series Of Unfortunate Events
Film, který vznikl na motivy   stejnojmenné knižní série,   ale příběhy, které jsou ve   filmu vyprávěny jsou ze   tří prvních knih (Zlý   začátek, Temné terárium,   Široké okno). Sledujeme   osudy tří sourozenců,   kteří se dostali do spárů   hraběte Olafa. Příběhem   nás provází vypravěč,   což dodává příběhu na   zajímavosti a především to   není tak obvyklé, pak už   sledujeme jen trápení   sourozenců, kteří musí   poslouchat hraběte Olafa,   který se o své dědictví   nenechá jen tak připravit.   Příběh je to vtipný,   smutný, je plný černého   humoru a vlastně se hodně   podobá knižním předlohám.   Nebyla lepší volba pro   postavu Olafa než právě Jim   Carrey, ten se s ním naprosto   ztotožnil a v tom momentu   jako by Jim Carrey   neexistoval, jednoznačně   vynikající. Filmu vévodí   skvělé masky, což poznáte   právě na Carreym který se   promění hned několikrát,   mladí herci s ním drží   krok a vůbec nezaostávají,   byla to skvělá volba co se   herců týče. Malou roličku   tam má i Meryl Streep, která   musí rozesmát snad   každého. Dalším plusem je   hudba a celé to pak   perfektně funguje, i když ke   konci to trochu ztrácí.
Film určen především   dětem, ale já už dítě   dávno nejsem a čas od času   se k filmu vracím a stále   mě to baví stejně,   užívám si to pokaždé. Je   škoda, že se další knihy   nedočkaly filmového   zpracování.
phorsky1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2007
tento film se mi velmi   líbil,a pokud budu mít v   budoucnu možnost ve   společnosti,ať dětí,tak   větších,rád jej uvidím   znovu,nejenom jeho   originální presentací   tatry-603,po prvním   shlédnutí jsem myslel že je   to pohádka pro děti,po té   co jsem jí postil malým   dětem,mi ony robátka   zalézali pod gauč   strachy,jim carrey zde   exceluje svou nenapodobytelnou   mimikou,a přiznám se,co jsem   bez toho,aniž jsem věděl   že tam hraje,měl asi půl   hodinu pochybnost,co je to za   herce,jedním slovem   výtečné,doporučuji
Rosomak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2006
Tlesk, tlesk, tlesk. Tohle si   fakt potlesk zaslouží, je to   naprosto kouzelná pohádka,   která je vyprávěná   svižně, s vtipem a   originálně. jim Carrey v   hlavní roli perlí a jeho   pózy jsou úchvatné, děti   se ale také nenechávají   zahanbit a podávají celkem   dobré výkony.
Zajímavá je na filmu   vizuelní stránka. je přímo   ůžasné, jak věci na   plátně vypadají a celkový   záběr je pro oko jako   pohlazení.
Nevím, co   tomu filmu vytknout, viděl   jsem ho několikrát a ještě   mě neomrzel...
Elí
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Hezký kousek,Jim Carrey jako   zlý hrabě Olaf neměl   chybu,Meryl Streep(pro kterou   mám slabost)svou roli   ztvárnila opravdu skvěle!
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.9.2009
Velmi zvlastni film.
Takovy napul smutny,napul   vesely.......no proste   zvlastni.
Jde tu o   dedictvi tri sirotku,na ktere   si brousi zuby jejich tajemny   a hodne vycurany stryc   Olaf.
Film je docela   dost dobre herecky obsazen.
Ovsem nejvic se tady   vyradil Jim Carrey.......ten   si tady strihl opravdu herecky   koncert.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.8.2011
Film s Jimem Careym v hlavní   roli ve které byste ho   možná ani nepoznali. Filmu   nechybí plno dobrodružství   a zábavy. Příhody, které   prožili byli povedené.   Hlavně jak se ta malá   mazlila s tím hadem. To bylo   roztomilé
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.5.2010
Hororová vizuelně nádherná   podívaná, která je vlastně   dokonalým hereckým koncertem   Jima Carreyho, který se jako   nesnesitelný a otravný   strýček Olaf snaží dostat   do své péče děti svých   zesnulých příbuzných, aby   se dostal k jejich bohatému   dědictví.
artcrime
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.9.2005
je to jako kouzelna pohadka   pro velkyho divaka.
Viki9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2010
Druhé shlédnutí a i tak   jsem se poměrně často   místy bavil. Na druhou stranu   jsem chvílemi mnohem více   sledoval výtvarné pojetí   filmu a kochal se   propracovanými detaily onoho   fantaskního světa (palubní   desky aut, vybavení sídel   atd.). Osm bodů filmu jako   takovému, ale jednoznačně   deset bodů vizuální   stránce tohoto projektu.
Seducinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.5.2009
Celkem povedený, možná se   to dá označit názvem   rodinný film. Sice se mi to   líbilo, ale nevím, že by to   bylo nějak zvláště   úžasné se mi nezdálo.
DonKing
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2010
Tak tenhle snímek mi moc jako   černá komedie nepřišel.   Film je spíše komedie, ale   hlavně si myslím, že se   perfektně hodí pro děti.   Nevěděl jsem že v něm   hraje můj oblíbený Jimm   Carrey, ale po spatření   Olafa jsem ho hned poznal, on   se totiž nezapře.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.2.2016
Absurdní a lehce cynická   fantasy komedie o   sourozeneckém triu, jemuž se   jako pověstná smůla lepí   na paty jejich povedený   strýček. Bohužel ani   excelentní výprava a   perfektní herecké obsazení   (* navíc za kouzelnou M.   Streep) tentokrát nemají moc   šancí přehlušit   monotónně se opakující   dějovou linku. Děti se u   toho asi nudit nebudou,   dospěláci možná občas   ano.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.7.2012
Jim Carrey ve spoustě   převleků , v roli   proradného hraběte Olafa ,   kterému připadnou do péče   3 děti po smrti jejich   rodičů, jelikož za nimi   visí bohatství ,snaží se   je co nejdříve zabít aby   dědil
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.2.2016
Řada nešťastných příhod
Dobrý fantasy film, který si   mě získal svou   nezaměnitelnou atmosférou a   zajímavým vypravěčským   stylem. Osobně si ovšem   myslím, že Jim Carrey v roli   hraběte Olafa nemohl naplno   uplatnit svůj komediální   potenciál a bylo z toho jen   několik povedených scének a   hlášek. Navzdory tomu se   rozhodně filmu nedá upřít   poutavý děj s kupou   dobrodružných scén a   očekávaným pohádkovým   happyendem.
Snura
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.6.2008
Je to sice rodinný film, ale   kdybych byl dítětem, možná   bych se trochu i bál. Jako   velký jsem se ale bavil, Jim   Carrey byl skvělý, tohle   jsou role, které mu naprosto   sednou. Kdyby měl film o   trošku povedenější konec,   bylo by to možná o bod či   hvězdičku navíc.
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.12.2009
Výsledný dojem mi   připomíná vaření   sourozenců Baudelairových   naruby. Oni neměli z čeho a   přece díky svojí fantazii   dokázali ukuchtit   poživatelné jídlo. U filmu   jsou naopak všechny   ingredience v pořádku, ale   celek je jaksi nedovařený.   Něco mu zkrátka chybí,   všechno proběhne nějak moc   rychle a bez výraznějších   vzepětí. Kouká se na to moc   pěkně, je to velmi   "vizuáles", jak   říkají španělští   pašeráci porna, líbí se mi   ta lehce nadsazená a pro   děti přijatelná morbidita,   ale během nekonečných (ale   taky hezky vyvedených)   titulků ve mně zůstával   pocit, že se na něco   podstatného zapomnělo.
huron
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.5.2006
Začnu klady. Vizuální   bomba, digitální kulisy jsou   někde mezi fantaskním Moulin   Rouge, temným Fantomem   Paříže a industriálním   Ocelovým městem a tvůrci   předvedli opravdu velkou   dávku invence. Za zmínku   stojí také hudba. Nadchla   mě především role Meryl   Street v roli trhlé tetičky.   Také Jim Carrey byl místy   skvělý, i když jeho   pitvoření opravdu nemám   rád. Jistě potěší štěky   Dustina Hoffmana, Billy   Connolla a Catherine O'Hary a   hlas Jude Lawa. A co je   špatné? Film na počátku   nasadil hodně silné tempo,   které během filmu značně   kolísalo a závěr tak nějak   vyšel do ztracena. Přesto   nadprůměrná rodinná   zábava, která stojí za   shlédnutí.
pik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.5.2007
Velice zvlášní filmeček,   začátek je úsměvný a v   tomto duchu pokračuje až do   konce i přes temnou   atmosféru, která dolaďuje   efekt celého filmu. Je   těžké určit pro koho je   film vlastně určen, myslím   že dá zábavu jak dětem tak   i rodičům, pokud nečekají   nic přeborného. Musím, ale   zmínit i skvělý herecký   výkon J.Carryho. Přestože   je film temný je to   příjemná zábava   nenásilného tipu (přesto   že zde zemře dost lidí),   neobvyklost tohoto dílka jej   dělá příjemnou zábavou   pro dlouhý večer.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.3.2014
No, je to pro cílovou   skupinu, budiž. Já Jima   Carreyho vůbec nemusím. Ale   jinak jde o pohodový filmek,   kde jsem se nudil jen občas.   Šikovná kamera, svižný   děj, myslím, že to vše se   dá hodnotit kladně. Ale   něco dost tomu chybělo.
201107299153/10352
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.9.2019
Film postavený na úžasném   vystoupení Jimho Carrey.   Dobré výprava, úžasné   viktoriánské prvky a   zajímavé trikové scény.
Naki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Kdyby mi někdo převyprávěl   celý příběh a přitom mi   ukazoval sestříhané   obrázky z filmu, tak bych se   nebál ani 87% a jásal bych   radostí. Prostředí krásně   zpracované + postavy super   připravené. Jim Carrey pan   herec. Snímek by slušel Timu   Burtonovi.
ondey
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.4.2007
heh
krásná vtipná, leč   poměrně drsná pohádka.   Svýho žánru dobrý film,   ale celkem nic pompézního.   Červený koberce srolujte,   zas taková sláva to není.   Co se mi moc líbilo, byla   grafika závěrečných   titulků:P
mirhasik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Velké zklamání. Film je   naprosto bez vtipu, bez   nápadu, bez silných   momentů, bez pointy, bez   hrdiny, bez emocí. Jak toto   někdo mohl srovnávat s Harry   Potterem? Jedna hvězda za   výtvarné zpracování,   druhá hvězda za   Carryeho.....

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih19828minih19828Střihoruký Edward (1990) 
Edward Scissorhands n
minih122520minih122520Hodinový manžel (2014) 
Hodinový manžel n
minih41585minih41585Satan přichází (2006) 
The Omen n
minih182787minih182787Vřískot (2022) 
Scream n
minih36357minih36357Tajemná řeka (2003) 
Mystic River n
minih25712minih25712Jdi a dívej se (1985) 
Idi i smotri n
minih39075minih39075Poslední dny Pompejí (2003) [TV film] 
Pompeii: The Last Day n
minih48678minih48678Avatar (2009) 
Avatar n
minih39391minih39391Soumrak mrtvých (2004) 
Shaun of the Dead n
minih57000minih57000Salt (2010) 
Salt n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných - Vladimír Dl...

10:35 - 11:30

28 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká příroda Ománu

10:20 - 11:15

43 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Můj přítel Monk (2002) [TV ser...

10:55 - 11:50

8 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:15 - 11:15

48 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Reklama